Bert Brussen: “Ik ben depressief”

Stoornissen.

Bert Brussen schrijft:

Ik kies er zelf voor naar buiten te treden met vrijwel alles en, los van de depressie, ik heb ongetwijfeld een zelfde soort van syndroom van Asperger of andere vorm van communicatiestoornis. Ook ik ben een gekkie.

Ik kan me althans niet herinneren ooit voor mijn lol te hebben deelgenomen aan een verjaardag, dagje uit, bordspel, studentenintroductie of enige andere vorm van ‘gezellig’ samenzijn. In elk geval niet nuchter… 

Vrienden en kennissen, reken niet op mij. Ik ben depressief. 

Dit komt natuurlijk niet als een verrassing voor mensen die Brussen al enige tijd volgen. Hij is behoorlijk open over zijn depressies… en je hoeft geen raketgeleerde te zijn (of een psycholoog) dat hij soms wat moeite lijkt te hebben met mensen. 

Toch is het dapper dat hij dat allemaal opschrijft en zo een discussie op gang probeert te brengen over deze en andere psychische aandoeningen. Er wordt altijd maar net gedaan alsof alles dat ‘tussen de oren zit’ valt op te lossen. Helaas is dat maar al te vaak niet het geval. Dan is het slechts een kwestie van de schade beperken en je leven zo goed mogelijk leiden, met vele ups en downs, en altijd in samenzijn van een depressie (of wat dan ook), die je nooit helemaal van je af kunt schudden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. François

    Bert Brussen en collega’s hebben met GeenStijl school gemaakt, een hele nieuwe vorm van journalistiek uit de grond gestampt. Een soort nieuw realisme, kort en krachtig én vilein als er wat te porren valt. En dat telkens in 150 tot 200 woorden. Dat kunnen alleen getalenteerde schrijvers aan. Een lang zeikstuk op joop is veel gemakkelijker, daar hoef je alleen maar voor te kunnen typen en je hersentjes op nul te zetten (daar staan die al op in dat geval). Maar de godganse dag oplettend zijn, het nieuws volgen, en zien dat de buitenwereld als een hangende vinylplaat doordraait, kan vermoeiend worden. Hoe dan ook, schaar mij maar bij de liefhebbers van zijn journalistiek.

  2. halo1

    ..was ik depressief. maar nu gaat het weer prima met me””… dat hoor je wel vaak.. maar zo open en eerlijk  in de o.t.t. (onvoltooid tegenwoordige tijd)  is inderdaad vrij uitzonderlijk.. mensen zijn waarschijnlijk bang voor de “kwetsbare “”opstellingvan zichzelf.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.