‘Bin Laden getroffen door honderd kogels’

Dus?

Tsja. 

Osama bin Laden zou helemaal aan flarden geschoten zijn bij de actie door speciale Amerikaanse SEAL-eenheden die hem in 2011 het leven kostte. De terreurleider werd “volgens een conservatieve inschatting” door ruim honderd kogels geraakt. Website Sofrep, die zich baseert op bronnen binnen de inlichtingendiensten, beweert dat de VS om die reden foto’s van de baardige ‘Swiss cheese’ liever uit de publiciteit hielden.

Als dat zo is – en het kan niet worden uitgesloten – was dat een vergissing. Ze hadden juist moeten laten zie hoe Bin Laden uiteindelijk eindigd: doorboord met kogels, niets meer of minder dan een kapotgeschoten lap vlees. De Amerikanen denken dat die beelden dan gebruikt konden worden als ‘propagandamateriaal’ voor terroristen.

Daar ben ik niet zo zeker van. Als hij echt kapotgeschoten is zag het er namelijk niet uit. Geen mens die denkt: zo wil ik ook eindigen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. pino

    Meer dan 100 kogels.

    Dan weten we ieder geval zeker dat hij dood is.

  2. Jan Van

    en als piñata laten gebruiken bij het einde vd de volgende ramadan….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.