Een verschrikkelijke ‘solidariteitsdemonstratie’

Foto: Maarten Brante.

Soms ben ik wat naïef.

Na alles wat de afgelopen week de revue passeerde met Wilders en de duidelijke stelling die CIDI en andere Joodse organisaties innamen, werd ik gewezen op een demonstratie zaterdag op het Museumplein in het kader van internationale dag tegen racisme en discriminatie. Hoewel de zaterdag mij heilig is en ik inmiddels merk hoe gezond het is om een dag niet te twitteren of op Facebook te kijken, vond ik dit nu een moment om op persoonlijke titel solidariteit te betuigen. 

Ik ging samen met een Turkse vriend, die ik ken als recht door zee en solidair, ook als het om Joden gaat, naar de demonstratie. Voor mij was demonstreren al enige jaren geleden. Maar ondanks mijn bedenkingen, want sommige organisaties die in het comité van aanbeveling zitten deden mijn wenkbrauwen omhoog gaan, ging ik richting Museumplein. Ik laat mijn solidariteit immers toch niet kapen door sommige bedenkelijke organisaties? Als Jodin heb je toch net zoveel recht om je solidariteit te betuigen als ieder ander? Anderen die ik zeer waardeer, zoals Guity Mohebby (van Iraanse afkomst) en PvdA-kamerlid Keklik Yucel (van Alawitisch-Turkse komaf) bleken ook aanwezig, en ook het COC en Amnesty waren er, dus hup, Voet, sommige zaken zijn het waard om je sjabbatrust voor te laten verstoren. 

Maar eenmaal op het Museumplein voelde ik me al meteen een vreemde eend in de bijt. Ik zag posters met agressieve uitlatingen, zoals ‘revolutie!’. Ik hoorde speeches waar opgeroepen werd tot het oppakken van Tweede Kamerleden en toen was er een meneer die begon te brullen dat we vandaag allemaal Marokkanen waren, allemaal Turken, allemaal Surinamers en allemaal Antillianen, allemaal homo’s en lesbiennes (met de laatste twee groepen had hij zichtbaar moeite ze uit te spreken). 

Mooi, zeker voor het stelletje voor mij dat onder een regenboogvlag had staan schuilen voor een hagelbui die ons allemaal verraste. 

Maar ik miste de benoeming van nog een groep. Als we nu echt, collectief solidariteit wilden tonen, zoals de Joodse gemeenschap dat deze week collectief heeft getoond naar de Marokkaanse gemeenschap, waarom werd die Joodse groep dan bewust buiten beschouwing gelaten? En laten we eerlijk zijn, de Joodse gemeenschap heeft zo ongeveer een eeuwenlang patent op discriminatie en uitsluiting. Maar nee, niet genoemd, iets wat ook mijn Turkse vriend opviel.

Ik bleef, ondanks de hagelbui die ons eerder had doorweekt, nog even treuzelen. Maar het gevoel een vreemde eend in de bijt te zijn, bleef overheersen en werd alleen maar sterker. Deze demonstratie ging niet over eenheid, niet over universele verontwaardiging, niet over een duidelijk, eendrachtig signaal, maar over zeer selectief en eenzijdig mooie sier maken voor eigen parochie. Dit had niets te maken met een breed gedragen, collectieve uiting van solidariteit. 

Ik vertrok na een minuut of twintig en liet de Turkse, kosjere vriend achter. Ik zwaaide nog even naar wethouder Andre van Es, die, op afstand, zichtbaar verrast reageerde. Eenmaal thuis moest ik lezen hoe er, richting Dokwerker nota bene, een jihadvlag werd meegedragen en dat die ook nog een tijdje aan het beeld van de Dokwerker had geprijkt. En dan is het interessant om op Twitter te lezen hoe mensen zich in allerlei bochten wringen om uit te leggen dat die vlag toch echt multi-interpretabel is. En oh ja, er was ook nog een Palestijnse vlag, waarop ik mij afvroeg hoe er was gereageerd als ik met een Israëlische had staan wapperen. Dan was er ook nog een persoon met een banner die Wilders dood wilde en ook een foto van mannen met een spandoek: ‘Wilders, hond van Israel’. Daarbij was Israël roodgekleurd en er waren bloedspetters omheen getekend. Israël, het enige land in het Midden Oosten waar bijvoorbeeld LGBT’s veilig zijn, maar dat leek niet van belang. En bij de Dokwerker werd burgemeester Van der Laan ook nog eens uitgejouwd. En je kunt van hem toch niet zeggen dat hij ‘niet deugt’. 

Moet ik hier nog iets van snappen? 

Enfin, ik realiseerde me dat het helaas goed was geweest vroegtijdig te vertrekken. Dat het misschien zelfs fout was geweest om überhaupt te gaan. Noem het naïef idealisme. Wat rest is een gevoel van teleurstelling en de wetenschap dat de Nederlandse samenleving veel dieper is verdeeld dan alleen tussen Marokkanen en een groep die Marokkanen haat. En die kloof wordt echt niet alleen door de zogenaamde usual suspects in stand gehouden. Nee, vooroordelen, discriminatie en het daadwerkelijke gebrek aan echte solidariteit gaat veel en veel dieper.

Esther Voet is directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israel

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

58 reacties

 1. François

  Jan Van (13:35) Hier met de Antifavlag, die ook al op Van der Laan’s “Volksopstand” vertegenwoordigd was, en niet verrassend, gebroederlijk naast de Jihad vlag.

  Leest ook het uitstekende artikel van Sam van Rooy over de sneeuwbal van hysterie. Tevens aanbevolen voor mevrouw Voet.

 2. V.K.

  -Beste Esther,

   

  -Op de internationale dag tegen racsime wordt altijd tegen Israel gedemonstreerd.

   

  -Op de kerkbankjes van de KPN kerk zitten is net zo naief.

   

  -Ga voor de grap eens turfen hoeveel keer Ashton op de Holocaust memorial day het woord Joods heeft gebruikt.

   

   

 3. Kootolet

  ” zeg nee tegen PVV ,partij van vrijemarktpolitiek” ???? Hahaha zie je wel vrienden van dds we zijn niet socialistisch !

  Toch mooi die link van Francois .Als er 2 man bij lopen met een baan dan zijn het politici

 4. cmsuijkerbuijk

  Dag, Jansma………………..

 5. Jansma

  We leven in een systeem waarin werkelijk niets te kiezen valt, Francois. Het maakt letterlijk NIETS uit op welke partij u stemt, het beleid zal altijd hetzelfde blijven. Er zijn drie partijen die hoe dan ook nooit zullen regeren. Dat zijn D66, de PVV en de SP. Controlled opposition. En dit zelfs nog los bezien van het gegeven dat de agenda van deze partijen voor minimaal 85% overeenkomt. Exact hoe verrot de huidige politieke kaste is, zal wellicht over enkele jaren nog eens doordringen tot de massa, maar voor mij is het langer duidelijk dat dit land en haar inwoners aan lang geleden zijn verraden en verkocht…..

   

  En het stemt mij wel eens triest wanneer je bedenkt dat alles dat nodig is om deze idioten tegen te houden, slechts weigering van (de toch al schijn) van legitimatie is. Feit is namelijk dat u nog nooit een overeenkomst met de Staat der Nederlanden heeft getekend waarin u aangeeft dat u zich tot onderdaan verklaart en instemt met uw beroving en onderdrukking…..Er bestaat eenvoudigweg geen overeenkomst tussen de Staat der Nederlanden en haar onderdanen. Ze ontleent haar legitimatie puur aan het stemgedrag van ieder individu in Nederland en heeft haar macht zelf legaal gemaakt. Maar dat iets legaal is, wil niet zeggen dat het legitiem is natuurlijk. Het wordt dan ook hoog tijd dat deze kleptocratische kaste -met haar illusionaire democratie- een halt toe wordt geroepen.

  Helaas zullen deze lieden gewoon hun gang blijven gaan, zolang Nederlanders niet onmiddellijk en onvoorwaardelijk stoppen met het verstrekken van schijnlegitimiteit aan deze criminele organisatie. Ik vind het dan ook werkelijk on-ge-lo-fe-lijk dat hier op DDS nog altijd zoveel mensen te vinden zijn die denken dat “controlled opposition” partij de PVV het probleem wel even gaat oplossen, ondanks dat Wilders overduidelijk geen enkele macht wil en keer op keer vlak voor de verkiezingen nogal opzichtig zijn eigen ramen weer eens begint in te flikkeren…..Niet met steentjes, maar met bakstenen.

 6. Pimsch

  zulke schooiers zijn tegen Wilders.

  over beeldvorming gesproken.

 7. Johanna

  Waar is  D66 Pechtold??????????

 8. bo campman

  Naïef idealisme staart zich blind op het schaap in wolfskleren en is het gewillige paard van Troje.

  Esther Voet beseft gelukkig dat ze het verkeerde onderduikadres in haar poezie-album had genoteerd, nml. dat van de wolf in schaapskleren.

   

 9. Johanna

  Jansma  14:04  u gaat het natuurlijk allemaal oplossen samen met de EU-leiders die  de Oekraïense regering  waain extremisten, fundamentalisten en neo-nazi’s  mooie functie hebben gekregen omdat ze met moord en geweld een democratisch gekozen regering ten val hebben gebracht. De macht en invloed zit bij de  EU  en niet in Nederland. U kunt helemaal niks doen.

 10. toetssteen

  Zeer met u eens, maar tevens vind ik de column zeker niet slecht. Ik vermoed slechts dat de totale waarhei nog niet is doorgedrongen tot de schijfster. Schrijfster ervaart duidelijk de reactie van het kan niet waar zijn wat ik zie , het mag niet waar zijn, dus laat ik ruimte maken om toch deels te kunnen ontkennen.

  De opzet is om als vervanging van het marxisme, islam duurzaal te grondvesten. Door de eeuwen heen geeft dat weliswaar hetzelfde beroerde resultaat als om het even welke commu staat, maar huphup, de Gutmensch moet er wat voor over hebben om niet tot de club van de boodschapper te behoren….

  Weisse Rose, gewoon monddood of erger maken is het parool.

   

   

 11. toetssteen

  Wat u zegt dat de mensen graag zouden willen, dat willen ze helemaal niet! Waar haalt u toch de verregaande arrogantie vandaan om te eisen (ik kan het weinig anders uitleggen) dat ze dat zouden moeten!

  Het gros van de mensen is een kuddedier, wen er maar aan. En dat bedoel ik bepaald niet denigrerend, noch voor de een, noch voor de ander. Alleen u wenst dat niet te accepteren en blijft op op uw neerbuigende wijze van totalitair (want dat is) denken vergasten.

  U mijn beste Jansma bent degene die problemen heeft met de wens van mensen inzake een bescheiden overheid. U wilt geen, u wilt outlaws enzovoort. Well succes ermee, zoek een land waar dat kan.

 12. MicMokum

  Ik leef in een stad waar met de jihad vlag gewapperd wordt en waar mensen niet openlijk joods durven te zijn. En de gutmensch vindt het prima. 

  Beste Esther, de PVV is de enige partij die hier iets tegen wil doen.  

 13. Kootolet

  Ehhhh en dan niet op een wedstrijddag van ajax natuurlijk.

 14. Kootolet

  Een Marokkaan willen zijn heeft als joodse tegenwoordig een hoog weg met ons gehalte .Dat heeft niks met naiviteit te maken maar meer met een bord voor je kop.Er is geen marokkaan die belaagt wordt door pvv’ ers maar durft Esther met een israelische vlag door Amsterdam te lopen ? Tot zover de solidariteit ….

 15. François

  cmsuijkerbuijk’s commentaar (12:57) schaar ik mij volledig achter. Mevrouw Voet is een rad voor ogen gedraaid en heeft nu door de spijlen heen kunnen zien wat velen al langer in de gaten hebben (zoals PVV’ers), voor waarschuwen en zich tegen verzetten.

   

  @Jansma (13:05), D66 is ‘controlled opposition’, waar een zwaarwichtig gezelschap achter zit.

 16. cmsuijkerbuijk

  “de wetenschap dat de Nederlandse samenleving veel dieper is verdeeld dan
  alleen tussen Marokkanen en een groep die Marokkanen haat.”

  Je vliegt gierend uit de bocht, “mevrouw” Esther. Je doelt duidelijk op de PVV. Maar waar blijkt uit, dat de PVV Marokkanen zou haten? Het enige wat de PVV wil en jij hopelijk ook is, dat de Marokkanen die duidelijk niét willen integreren in onze samenleving, ide zich crimineel gedragen en de Nederlander duidelijk discrimineert, door zijn onaangepaste gedrag, dat dié worden aangepakt. Met de rest heeft de PVV totaal geen moeite en juicht dat zelfs toe, maar als je je hier als Marokkaan duidelijk niet op je plek voelt, dan is vrijwillige remigratie natuurlijk een duidelijke optie. Zelfs gepropageerd door it kabinet. Ik zou dus, als ik Esther Voet heette, Jodin was en voorzitster van het CIDI en een column zou schrijven over solidariteit, toch éérst eens minstens wat meer achtergrondinformatie zou inwinnen, vóór ik bepaalde uitspraken zou doen!

 17. Linkse Internetcrimineel

  Fijn zeg, die solidariteit. Hoef je niet zelf na te denken.

  Wees er maar trots op dat je Wilders niet wilde begrijpen en het door de ophef ook niet meer uitmaakte wat hij gezegd had, en wat hij duidelijk bedoelde.

  Naief? Nee, veilig mee met de stroom.

 18. Trudy

  Of dit:  https://www.youtube.com/watch?v=jlXJRMb5NDE     Zo wil de achterban van de PvdA dat..

 19. Abbè Faria

  Jawel mevr. Voet.

   

  We kunnen wel zeggen dat vd Laan niet deugt.

  Hij vond hetgeen waar u van gruwelt “hartverwarmend”.

  En met uw naief idealisme slaat u de spijker op zijn kop.

 20. Jansma

  QUOTE: “Het enige wat de PVV wil en jij hopelijk ook is, dat de Marokkanen die
  duidelijk niét willen integreren in onze samenleving, ide zich crimineel
  gedragen en de Nederlander duidelijk discrimineert, door zijn
  onaangepaste gedrag, dat dié worden aangepakt.”

  Schei nou toch uit Suijkerbuijk. Het enige dat Geert Wilders en zijn PVV willen is dat het gepropageerde PVV geluid VOORAL GEEN onderdeel van het beleid gaat voeren. De PVV is niets anders dan een bliksemafleider, in dienst van de regentenkaste. Wilders wringt zich werkelijk in iedere bocht om maar geen regeringsmacht te hebben. Nu al de derde keer dat hij vlak voor de verkiezingen (EU in dit geval) weer volstrekt uit de bocht vliegt en zich daarme volstrekt buiten de gevestigde orde plaatst. Op het slechts denkbare moment, welteverstaan. Wilders is ofwel een politiek debiel, of een buitengewoon gehaaid politiek genie in dienst van de regentenkaste. Meer smaken zijn er op basis van logica niet te vinden.

  Uw geliefde fascistoide PVV is controlled opposition. Face it.

 21. Jan Van

  En ik vind hem zo mooi!!

  Maakt mij dat ook een overlaat??

 22. Michael van der Galien

  Het was me het schouwspel wel inderdaad.

 23. Leo KarelJan

  Waar is je feitenkennis over de islam? Over de Arabische wereld ? Over die zogenaamde Palestijnen?

  Overal weerzinwekkend antisemitisme en veel Hitler verering. Mein kampf overal verkrijgbaar!

  Linkse Gutmenschen die doorlopend Israël verketteren.

  En dan heeft Israël één echte vriend in de NL politiek, Wilders,  en wat doet het Cidi? Hem verketteren.

  Wanneer gaan de ogen echt open? Ik heb tientallen moslims ( veel Marokkanen ) gesproken: niemand had één goed woord voor Israël over.Geloof je het niet: doe zelf een onderzoek. En wees eerlijk over de uitslag.

  “Weg met ons”: door de politieke correctheid is dat het grote gezwel.

   

 24. Jan Van

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/2427230/2011/05/11/Prinsenvlag-is-omstreden-maar-kent-lange-historie.dhtml 

  Maar mogen wij nu deze mooie vlag nu niet meer voeren omdat deze is gekaapt  door de NSB?

  Ik ga eens wat onderzoek doen in hoeverre de NSB deze vlag ook voerde…..

 25. Johanna

  Beste Esther Voet , misschien gaan ooit uw ogen echt open.  Kijk ook eens AD 3-7 2013  ” Jonge Marokkaan  vindt grof geweld normaal”. Misschien dat u dan anders gaat denken over  “willen jullie  in de stad meer of minder Marokkanen’.  Daar had hij het over en niks anders. U steunt deze  criminelen? Nee, Dan kunt u nooit tegen Wilders zijn. Het is werkelijk verschrikkelijk dat we anno 2014  mensen in ons midden hebben die voor een synagoge expres met grote borden lopen met  “Wilders hond van Israël” en jihad vlaggen. Waarom deden die PvdA- politici  die meeliepen  hier niks tegen?  Hadden ze weer niks gezien? U neemt het op voor de verkeerde , maar daar komt u nog wel een keer achter. U kunt ageren zoveel u wilt tegen  W-PVV en kiezers maar vergeet nooit , wij  staan achter jullie. Anja Meulenbelt was ook weer van de partij .

  Waar was D66 heer Pechtold, hij was er vorige keer als de kippen bij toen hij een  prinsenvlag had gezien. De hypocrieten. Hij krijgt op internet kritiek dus hij zal zich morgen wel laten horen voor de buhne.

 26. Johanna

   Esther Voet ,  één vraag aan u, Wie bedoelt u  met   “een groep die Marokkanen haat”? Is het nu zo dat u Wilders. PVV- en kiezers haat omdat men van mening is dat criminelen  die worden genoemd in het artikel  AD 3-7-2013  “Jonge Marokkaan vindt grof geweld  normaal”  terug naar hun oorspronkelijke land wil sturen? Ze gaan gewoon naar hun familie in  Marokko   hoor en velen hebben daar een tweede huis om op vakantie te gaan. Jammer dat u nog steeds het verschil niet ziet tussen het deporteren van de Joden en het terugsturen  van echte criminelen die Nederland onveilig en onleefbaar maken naar het land van herkomst. Ik  zie dat wel Esther

 27. Jessica

  het eens heeft gelachen. De Joden van toen worden weer besmeurd en verraden door deze optocht van een zootje ongeregeld. Hier krijg ik een vieze smaak van. De meeste Joden zijn tegenwoordig gelukkig minder naief en weten wel waar het echte gevaar voor hen vandaan komt.

 28. toetssteen

  Men verkoopt je Joden, de burgers en alles voor een totalitaire siocialistische unie.Stalin zou het niet begter egwe sg hebbe,

 29. Johanna

  Het kwaadzinnige is dat mensen  nu  vergelijkingen  gaan trekken tussen de Marokkaanse zware criminelen,  criminelen  en straatterroristen  met homo’s en de Joden.  Ja maar, wordt er  geroepen: stel dat Wilders zou  roepen minder  Joden of minder homo’s. Alsof  Joden en homo’s  in  onze  steden van Nederland  dezelfde  criminele activiteiten uitvoeren als  de Marokkaanse criminelen en straatterroristen. Deze vergelijkingen  trekken  met  Joden en homo’s erbij te betrekken is werkelijk heel kwaadaardig en krankzinnig.

 30. Eline

  @ Esther Voet,ik mag toch aannemen dat u weet waarom het beeld De Dokwerker daar is geplaatst.

  En dat uitgerekend op die plek die troep ongeregeld daar moest staan zwaaien met hun vlag.

  U hebt nu ervaren hoe het voelt om daar tussen te staan.

  Ik kan me de dag herinneren dat er werd gedemonstreerd in 1941.en ik walg van wat daar gisteren is gebeurd.

  Het is om te huilen.

 31. Altea-Hills

  Neem ze in je huis op,en als het er 1 is,dan zul je er geen last van hebben,maar zodra het er meer worden,dan ben je geen baas meer in eigen huis.

  Met dank aan de verrijkers van Nederland met hun multiculturele verrijking van Nederland,de linkse kliek,en die zullen Wilders wel eens vertellen dat hij niet aan hun knuffel allochtonen mag komen.

  Nederland is ziek,dood ziek,zowel financieel als met deze vreemdelingen die Nederland haten.,

 32. Robbie07

  U heeft gelijk: soms blijkt u wat naïef.

 33. Johanna

  Bij Joop.nl   Verhaal van een Marokkaanse.  “Ik voel me net als Anne Frank met de jodenvervolging  destijds”.

   

  Als  er  iemand achtervolgd wordt en met de dood bedreigd  is het Geert Wilders.

  Nog niet een Marokkaan gehoord die kritiek heeft op Marokkaanse criminelen, straatterroristen en  ook nog niet over  de zware criminelen die volgens Wijbenga (CDA)   “of het nu om een aanslag gaat met granaatwerper, zwaar bewapende overval op waardetransporten of liquidaties van Amsterdam tot Antwerpen steeds hadden Marokkanen een rol “. Het gaat dus niet alleen om oudevrouwtje tasjesrovers.

   

  Dit zijn de Marokkanen waarover Wilders het  heeft.

  Zouden  alleen Wilders/PVV/ kiezer en Wijbenga dat  weten  en overige Nederlanders o.a.  media, schrijvers,columnisten en journalisten  en vooral de Marokkaanse Nederlanders niet?

  Het is een grote schande om de vergelijking te trekken met de gruwelijke Jodenvervolging.

  Onze gelijkgestemde  media is verrot.

   

   

   

   

 34. Eline

  Inderdaad, @Jan Van. 23–03   22:44.

  Dat hebt u slim uitgerekend.

  Mijn bouwjaar is 1928.

 35. Jan Van

  Ik word helemaal gek van ál je reacties op onze op- en aanmerkingen.

  Lijkt op gedrag wat zgn altijd Wilders verweten wordt!:

  Wat er uit flappen en wegrennen. Maar misschien zijn er dringender zaken.

  Mvg.

 36. Jan Van

  Vond je het niet vermakelijk dat zij ook, zelfs bij Joop.nl, geen poot aan de grond kreeg?

  Werd zelfs verteld: “Als jij nu hier geboren en getogen bent…, waarom noem je jezelf dan Marokkaanse, en geen Nederlandse??”.

 37. Jan

  De foto met Wilders hond van Israël die door Wilders op Twitter is gezet was overigens niet van de demonstratie van zaterdag, maar van drie jaar geleden: https://www.nufoto.nl/fotos/197796/demonstratie-stop-racisme-en-uitsluiting-op-de-dam-in-amsterdam.html

  Ik vraag me af of Wilders zich daar van bewust was.

 38. bo campman

  Esther Voet:

  “… en de wetenschap dat de Nederlandse samenleving veel dieper is verdeeld
  dan alleen tussen Marokkanen en een groep die Marokkanen haat. En die
  kloof wordt echt niet alleen door de zogenaamde usual suspects in stand
  gehouden.”

   

  Dat Wilders over de schreef ging is helder, maar de “usual suspects” die minder, minder, minder riepen haten de Marokkanen niet, ook Wilders haat de Marokkanen niet! Deze ondoordachte framing van u is zeer kwalijk en polariseert. U schaart zich hiermee zelf onder de “usual suspects” die de kloof verbreden in plaats van overbruggen. Ongewild, want uit naïef idealisme, voedt u hiermee zelf de haat.

   

  Wat echter wel gehaat wordt door de ‘minder’-roepers is het politiek-correcte onderdrukkingsgedrag van media en politiek wanneer het op benoemen en aanpakken van integratieproblemen aankomt en een nuchtere discussie hierover stelselmatig frustreert, al decennia-lang.

  De juichende hetze van haat die nu breed gevoerd wordt tegen Wilders en waar u de uitwassen van hebt mogen meemaken, is veel meer de Kristallnacht dan dat Wilders een Goebbels is.

 39. Hebron

  Ja mevrouw voet ik vind u organisatie verschrikkelijk
  (Cidi). Overal mag u commentaar geven  en
  reageren in de media. U commentaren zijn nauwelijks te onderscheiden van de
  Israëlischregering. Israël pleegt dagelijks misdaden tegen de oorspronkelijke bevolking
  en schendt daar mee het internationaalrecht al jaren. Het rooft daar bij land
  en drinkwater, achter een scheidingsmuur vecht een bevolking zonder wapens
  tegen het meest bewapende leger in de wereld. Het bestaansrecht woord dagelijks
  verder onmogelijk gemaakt met als een doel de oorspronkelijke bevolking te
  verdrijven. ISRAEL = RASIME BOYCOTTEN. 
  Ik was een van de Palestijnse vlagen drager er waren er meer.

  Lees
  ook  Het zielige CIDI      http://www.alexandrina.nl/?p=2953I   

 40. JC

  Policor eurofiel Nederland kan niet meer zeggen: “wir haben es nicht gewusst”.

 41. Kritiekaster

  Wat een naïviteit Esther!

  Jij moet, zéker als jodin, begrijpen dat àl die klootzakken die je daar zag bij die zogenaamde “demonstratie” jouw natuurlijke vijanden zijn! Waren die engerds zoals Gretta Duisenberg en Dries van Agt er óók niet.

  Ach ja, de naïviteit van sommige Amsterdammers toch!

  Amsterdam is een zooi lieve Esther, een links riool! En jij woont er middenin. Realiseer je dat a.u.b.

  En jij vraagt je, ondanks dit alles, wat er met je gebeurt was als je met een Israëlische vlag had staan te wapperen?!

  Jij weet dat best.

   

   

 42. tippelaar

  Tegen zulke idioten als u Hebron, is geen kruit gewassen. U bent al te ver heen om nog te genezen. Ik ga niet met u in discussie om dat met een 1 hersencellige niet te praten valt. Neem uw pilletje en bemoei u verder met niemand.

 43. Melkman

  Ik begrijp niet waarom het CIDI danwel CJO geen communiqué uitgeeft om de haatzaaiende uitlatingen tegen Joden te veroordelen.tijdens de anti-Wilders demo d.d. 22.03.2014. Ook zie ik niet waarom er geen aangifte kan worden gedaan.
  De BDS hypocrieten in de gedaante van Prof.mr. Liesbeth Zegveld of Mr. Michiel Pestman van Böhler advocaten durft ze niet aan te pakken. Ze verdienen niet alleen uit algemene middelen om het postmoderne anti-judaïsme gestalte te geven, ook vullen ze hun zakken middels clericaal-fascistoïde organisaties als Justitia et Pax. 

 44. Kritiekaster

  Ik heb de oplossing, laat die Hebron naar Syrië vertrekken met een kaartje enkele reis!

 45. V.K.

  -@ Hilterman,

   

  -Vervelend he dat juist de (overgebleven)Joden kunnen meepraten over rascisme in Nederland.

   

  -Hoezo slachtofferrol? …moet je je mond maar houden als Jood?

 46. Hilterman

  Worden de Joden een keer niet genoemd is het weer niet goed.

  Hou toch op met die slachtofferrol, die past u niet in dit geval. 

 47. Twan 21

  Ik ben het vandaag met je eens Esther.

 48. Jan Van

  om nog even te reageren op “het volk” dat het voor jou en de jouwen opneemt?

  Is dan  niet erg, want wij gaan er tóch mee door…..

  Mvg.

 49. Jan Van

  Ivm Oranje, blanje bleu…..

  Jammer. Mooie vlag…..

 50. Jan Van

  Ik reageer al meer dan een week niet meer op hem. Ook niet op Mar. Volkomen zinloos.

 51. Jan Van

  Ik kan me de dag herinneren dat er werd gedemonstreerd in 1941″.

  Dan ben jij ook net geen 30 jaar meer….. Haha….

 52. bo campman

  Mee eens hoor, stelletje aandachtstrekkers die Joden. Tjee, alsof ze al niet aandacht genoeg krijgen:

   

  http://www.dumpert.nl/mediabase/6529612/8361d1f0/gingerturk_jodenhaat_moet_kunnen.html

   

  Gewoon meewerken graag, hoofd op het hakblok een beetje stilhouden graag
  en niet steeds zo in die slachtofferrol kruipen, ja!?

   

   

 53. Pierre Lebon

  Ofschoon ik nog steeds vind, dat -zeker voor 22 mei- er voor mij geen alternatief bestaat voor de PVV, is het verhaal van Jansma wel degelijk plausibel. Het zou zeker alle PVV incidenten, het infantiele personeelsbeleid en het kont tegen de krib gedrag verklaren. De grootste vijand van de PVV lijkt steeds vaker de PVV.

  De logica hiervan ontgaat me volledig.

  Maar als ik dan weer zo’n persco zie van Wilders, dan denk ik. Ja, hij houdt wel zn poot stijf en zegt wat hij vindt.

  Misschien gaat de huidige politiek wel boven mijn bescheiden pet.

   

  Wij gaan zo dadelijk met een aantal bevriende franse families een nieuw aangekomen gezin in een nieuw huis, om exact 00.300 uur uit bed bellen, we nemen de keuken over, maken een pan uiensoep en bakken 100+ flensjes en we richten een housewarming bachannaal aan. Ik ga over de drank.

  Ik dacht: ik maak u even attent op dit uiterst sociaal en typisch Frans gebruik, als welkome afwisseling van de inbraken en overvallen in de lage landen.

  Goede nacht! 

 54. H. Numan

  Jazeker. Kijk eens in de spiegel. Dan zie je een domme gans.

   

  Als je notabene als Jodin nu nog niet weet dat link = virulent antisemitisme is kan je beter op een kinderboerderij oud brood gevoerd krijgen. Linkse Joden zijn hooguit nuttige idioten. Voor zo lang ze nuttig zijn, uiteraard.

 55. De man uut Limburg

  Maandag gaat Alexander Pechtold aan de Pvda vragen of zij afstand doen van die demonstratie.

   

  Immers er werd een Jihadvlag – symbool voor terroristen – meegedragen.

   

  Daar kun je je als fatsoenlijk mens en partij toch niet aan verbinden? Toch meneer Pechtold?

   

  Toen er bij een toespraak van Geert Wilders een onverlaat met een Princenvlag stond te zwaaien toen heeft Alexander ook die vraag aan Geert gesteld en hem als een halve nazi weggezet.

   

  Eens kijken of hij dit morgen ook gaat doen? Wedden van niet?

 56. Jan Van

  PVV-ers Marokkanen haten??

  “Nou doe je het wéér, Esther! LOL”

  Geloof mij nou, Esther, de doorsnee PVV-er haat helemaal niet “de” Marokkaan, of mensen met een kleurtje.

  Maar mede door de linksche media/politici wordt het moeilijker en moeilijker géén onderbuik gevoel te kweken.

  En daar probeer ik voor te waken, en ik hoop dat de “doorsnee pvv-er” dat ook doet.

  Mvg.

 57. Ludovic

  De burgemeester van 020 staat vierkant achter de leuzen, doodsbedreigingen als deportatie-eisen; alsook de MSM.

   

  Wat is er toch gebeurd met NL.

 58. Jan Van

  Dat het misschien zelfs fout was geweest om überhaupt te gaan”.

  Nee Esther, geen fout. Het heeft je wakker geschud, lijkt me.

  Je zult waarschijnlijk nooit een PVV-er worden, maar dat is niet erg. 

  En een PVV-er is alleen maar  een PVV-er zolang Wilders niet het linksche oorlogspad op gaat. Ja, inderdaad, een verwijzing naar de 2e WW en de NSB!

  Succes en met vr. gr.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.