Joost Eerdmans, verlos ons van Wilders

Het wordt tijd dat een beschaafde partij het gapende gat tussen de regenten van de VVD en de racistische PVV opvult.

“Minder, minder, minder!” Je kunt veel van Geert Wilders zeggen, maar hij weet hoe je een verkiezingsavond kaapt. Meedoen in twee van de 403 Nederlandse gemeenten, een onopvallend verliesje leiden en toch de discussie tot dagen erna domineren. Wat zeg ik, weken of zelfs maanden, want dat dit muisje een politiek en juridisch staartje krijgt, is duidelijk.

Politici, commentatoren, Twitteraars, iedereen buitelt over elkaar heen in gerechtvaardigde woede. Ruim honderd aangiften tegen de PVV-leider wegens discriminatie en haatzaaien (hoeveel zijn er eigenlijk tegen Haitham al-Haddad gedaan, vraag ik mij af. Wat zegt u, nul, echt?) en minimaal een fractielid minder in de Tweede Kamer. And counting.

De scanderende meute doorgesnoven kopstoters in Grand Café De Tijd aan het Haagse Plein maakte het de neutrale kijker wel heel moeilijk geen parallellen te zien met bruinhemden en stampende laarzen. Wilders is zijn Rubicon overgetrokken en ik denk dat we in de toekomst zullen terugkijken op deze week als het begin van het einde van een politieke carrière. Ik ga geen onfrisse vergelijkingen maken met dictators en misdadigers in heden of verleden, maar je ziet het vaker bij politiek leiders die zich alleen nog maar omringen met jaknikkers: op een gegeven moment raken zij hun grip op de werkelijkheid kwijt en denken zij zich alles te kunnen permitteren (al moeten we natuurlijk niet vergeten dat Wilders’ isolement niet helemaal, misschien zelfs helemaal niet vrijwillig is).  

Verraden
Maar wacht even. De problemen die Wilders en de zijnen tot vervelens toe hebben benoemd de afgelopen tien jaar, verdwijnen niet met het laatste restje geloofwaardigheid van de PVV. De islam blijft een potentieel gevaar voor de Nederlandse democratie; criminaliteit, schooluitval en uitkeringsafhankelijkheid onder bepaalde etnische groepen blijven hoger dan onder andere, de Europese Unie is onverminderd impopulair en de werkende middenklasse voelt zich nog steeds verraden door de traditionele partijen. Dus ja, opgeruimd zou netjes staan, maar wat doen we met deze problemen en de kiezers die zij aantrekken in een post-PVV politiek landschap?

Als Wilders straks dik betaald en goed beveiligd voor een of andere conservatieve denktank in Washington werkt, zitten we hier nog steeds met een stevig electoraat voor een rechtse volkspartij. En nee, de VVD is dat echt alleen in naam. Er zit een gapend gat op rechts dat met het wegvallen van de huidige populisten ongevuld zal blijven. Maar woensdagavond diende het alternatief zich al aan, bijna onopgemerkt door het PVV-gebral in Den Haag en de obsessie met Amsterdam die onze media nu eenmaal kenmerkt. Want in de tweede stad van ons land voltrok zich stilletjes een kleine revolutie.

Rotterdammers, zegt het cliché, zijn nuchtere, hardwerkende mensen, wars van de grootspraak en aandachttrekkerij die onze hoofdstedelingen kenmerkt (als er een boom omwaait in 010, zetten ze hem gewoon weer recht – in 020 wordt de noodtoestand afgekondigd). In dit opzicht is de Maasstad veel Nederlandser dan Amsterdam en zij is dat zeker ook in politieke zin. Het was in Rotterdam dat in 2002 Pim Fortuyn voor het eerst de vaderlandse politiek wakker schudde; niet in 020, waar het typisch hoofdstedelijke snobisme ook diep in de gemeentepolitiek heeft wortel gevat.

Leefbaar Rotterdam versloeg de grote sociaaldemocratische concurrent in wat de Angelsaksen een landslide, een aardverschuiving, noemen. Terwijl de Rotterdamse PvdA meer zetels verloor (van 14 naar 8) dan de Amsterdamse, slaagde de partij van Joost Eerdmans erin stabiel te blijven op 14 zetels, waarmee zij de met afstand grootste fractie aan de Coolsingel werd. Het verlies van de door en door corrupte sociaaldemocraten in de Maasstad zat er al aan te komen, maar dit doet niets af aan de fantastische campagne die Leefbaar er heeft gevoerd.

Keurige lijsttrekker
Want zo kan rechtspopulisme ook: een keurige lijsttrekker, een democratische partijstructuur, de dialoog aangaan met tegenstanders… in alles zo ongeveer het tegenovergestelde van de PVV. Er is zelfs een kandidaat van Marokkaanse komaf voor de Leefbaren de gemeenteraad in gestemd! (Lees hier de voortreffelijke reportage van Leon Verdonschot in Vrij Nederland over de campagne van Leefbaar Rotterdam). Bijna 30 procent van de stemmen binnenslepen in een stad waar de helft van de bevolking allochtoon is, ik geef het u te doen.

Toen ik twee weken geleden het optreden van Eerdmans bij Pauw en Witteman zag, dacht ik: “Daar zit een potentiële premier.” Humoristisch en op zijn gemak ondanks de lichte vijandigheid aan tafel, bleef de Leefbaar Rotterdam-leider on-message. Zonder dat verongelijkte, verkrampte toontje dat PVV-politici zo kenmerkt. En zonder die tenenkrommende, semi-alfabete one-liners van Wilders. Zelfs het onhaalbare voorstel van een “Polenquotum” bracht Eerdmans met zoveel ontwapenende naïviteit dat je dacht “waarom eigenlijk niet?”

Ik weet, ik weet, Eerdmans heeft het al eens landelijk geprobeerd met (de would-be moderne, bijna Vlaamse partijnaam) EénNL, een project dat in 2006 ten onderging in het geweld van de gehaaide – toen nog frisse en salonfähige – Geert Wilders. Maar nu zoveel PVV-stemmers (de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan merkte gisteravond terecht op dat de overgrote meerderheid van hen keurige mensen zijn) zich rot geschrokken zijn van de beschamende vertoning in De Tijd, geloof ik echt dat Eerdmans met zijn Rotterdamse model landelijk kan scoren. En flink ook! Hij zou niet de eerste politicus zijn die vanuit de Maasstad een politieke revolutie ontketent die het hele land op zijn grondvesten doet schudden.

 

Volg Bart Schut op Twitter of Facebook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

59 reacties

 1. Johanna

  Gaan de partijen die de PVV willen  isoleren/ cordon sanitaire ,  Wilders ook uitsluiten bij de debatten voor de Europese- Parlementsverkiezingen?

   

  Of is dat de bedoeling  van al de andere partijen?

 2. lempers

  @cmsuijkerbuijk

  Zoals je zelf al zegt maakt herhaling een vierkantje niet rond. Evenmin doet het aandragen van incorrecte feiten dat. Heel even googlen en je kunt lezen dat Hamer niet heeft beweerd dat er slechts één Pool op anderhalve kilometer mag wonen. Ik ga er maar even van uit dat je anderhalve vierkante kilometer bedoelt. Haar stelling was / is één Pool per twaalf vierkante meter om misstanden bij het wonen te voorkomen. Niemand behalve de huisjesmelker is namelijk gebaat bij twintig bewoners in één huis. Maakt niet zoveel uit of dat nou Polen, Roemenen, Chinezen of Nederlanders zijn teveel bewoners in één huis zorgt altijd voor overlast. Ten tweede gooit Aboutaleb geen Polen de stad uit en evenmin probeert hij het ze te verbieden naar het mooie Rotterdam te komen. Wat hij wel doet is steden bezoeken die met problemen te kampen hebben die met de arbeidsmigratie te maken hebben om daar lering uit te trekken om te proberen niet tegen die zelfde problemen aan te lopen.

  Ik ga niet proberen je te overtuigen van het feit dat de “vraag” van Wilders discriminerend en haatzaaiend is. Zolang Geert blijft beweren dat dit niet zo is zal zijn makke kudde daar net zo over (blijven) denken.

  En mocht je denken hier met een vanwege het verlies gefrustreerde PVDA’er te maken te hebben: die partij heb ik lang geleden al vaarwel gezegd.

 3. Mar

  Maar ook Leefbaar heeft niet geprofiteerd van het verlies van de PvdA in de stad. Stabiel gebleven op 14 zetels, wel minder stemmen dan in 2010.

   

  De grootste partij in Rotterdam op afstand gevolgd door de PvdA met 8 zetels. Daarna D66 met 6 zetels, SP 5 zetels,

  VVD 3 zetels.

   

  Rechtspopulistische partijen moeten toch ook eens de werkelijkheid gaan inzien en beseffen dat de gekozen strategie niet het gehoopte brengt.

   

   

 4. vanderberg

  Ik hoor u met enige regelmaat hystirsch gillen dat er alleen met argumenten e/of inhoudelijk mag worden gereageerd hier, maar ik neem aan dat dat alleen geld als het over uw eigen ‘gelijk’ gaat.

   

  Maar verder, het moet maar gezegd worden, die bart schut is een aanwinst voor deze site.

 5. christianov

  Het gevoel
  begint mij te bekruipen, dat de Wilders beweging een slim opgezet plan is om de
  “domme” burgerij om de tuin te leiden. Wat nou als de PVV, als een
  bliksemafleider wordt gebruikt om de ontevreden burgers haar uitlaatklep te
  geven? Wat nou wanneer dit bewust wordt gedaan om de politieke agenda
  “Provincie Europa” er stiekem doorheen te drukken?Wilders is
  geen domme man, maar de manier waarop hij debatteert en de manier waarop hij
  zich gedraagt doet mij denken dat het hem niet doen is om daadwerkelijk te
  reageren. Een sluwe vos zou wel de juiste dingen zeggen, maar niet op deze
  manier. Een sluwe vos zou zorgen dat hij mensen zou kunnen mobiliseren a la Pim
  Fortuyn. Een sluwe vos zou alle lagen van de bevolking aanspreken. Elke keer
  wanneer er een “Wilders uitspraak” is wegebt, komt de heer Wilders
  met een nog grievende uitspraak. Dit zou ook verklaren, de reden dat
  Wilders geen inspraak duld binnen de partij, want anders zou er misschien een
  beter geluid komen uit de PVV.

   

  Ik hunker
  naar een persoon als Joost Eerdmans die met goede dossier kennis en adequate
  oplossingen komt en zorgt dat de gevestigde elite niet om hem heen kan. Europa
  is een plan wat door de Politieke elite, economische elite, financiële elite en
  niet te vergeten de Koninklijke elite is en wordt vormgegeven, en vinden dat de
  burger te dom is om te bepalen wat goed voor haar is. De belangen van de burger
  is niet die van de elite en dit is al eeuwen het geval. Het gouden koetsje komt
  voorbij en iedereen is in oranje gehuld, niet wetende dat deze “Duitse elite”
  ons overlevert aan haar eigen belangen. Wat hebben alle Koningshuizen gemeen?
  Ze zijn allemaal Duits(Windsors = eigenlijke  Saksen-Coburg en Gotha,
  Oranje Nassau = Het Huis Oranje-Nassau stamt af van de Ottoonse lijn, de
  groothertogelijke familie van Luxemburg van de Walramse lijn, Belgische
  monarchie = Duitse Saksen-Coburg – Saalfeld later werd dit van Saksen – Coburg en
  Gotha , Noorwegen= Huis
  Sleeswijk-Holstein-Sonderburg-Glücksburg, Oostenrijk = Habsburg enz enz.

  Nu wij maar allemaal denken dat de “elite”haar macht heeft weggeven, nee
  de macht ligt nog steeds bij deze Koningshuizen en bezitten meer dan de helft
  van aarde. Dus een vals opgezet plan om de burgers een rad voor de ogen te
  draaien ligt in de lijn der verwachtingen.

 6. J. School

  Fatsoenlijk rechts en progressief Nederland onderscheiden zich alleen van elkaar in de lenigheid van hun nekspieren bij het wegkijken van de problematiek die verband houdt met de 3 I’s.

 7. vanderberg

  Ik denk dat Eerdmans een serieuze kans maakt als dat kleinzielige geneuzel over de ‘Elite’ en/of ‘de gevestigde orde’ eens word losgelaten. Gewoon met een goed verhaal/alternatief komen, kennis van zaken en bereid zijn te onderhandelen. Zeg maar de drie zaken waar het de de pvv in z;n geheel aan ontbreekt.

 8. Charles de Gaulle

  Nee, ik werd ook niet écht blij bij het zien van de beelden wetende dat dit een handvat zou kunnen gaan worden voor al die politiek correcte media en columnisten.

  En mijn vrees werd werkelijkheid,  zelfs nog op een grotere schaal dan ik verwachtte.

  Misschien geeft dat ook wel een beetje de wanhoop van de links correcte elite aan, wanhoop veroorzaakt door het almaar verder groeien van de PVV.

  De manifestatie op de Koekamp was natuurlijk al een doorn in het oog, zeker toen bleek dat de enige agressie toch écht van linkse groeperingen kwam en nog niet voor 1 promille van de PVV aanhang.

  Nu wordt plots alles uit de kast getrokken, oh wat was dat vreselijk, het deed denken aan Goebbels, bij Esther Voet gingen de nekharen overeind staan en ga zo maar door.

  En dat terwijl Wilders in feite niks nieuws zei, kijk de geschiedenis van de PVV er maar op na, jaren geleden werd dit ook al gezegd; criminele Marokkanen (en andere dubbele paspoorters) hun Nederlandse paspoort afpakken en uitzetten, grenzen dicht voor immigratie uit islamitische landen en bevorderen van remigratie.

  Bijkomend effect is natuurlijk wel dat de gigantische nederlaag die de PvdA (en in mindere mate de VVD) leed nu genegeerd wordt.

  Hoe wanhopig de nederlandse kiezer is mag wel blijken uit de grote winst die D’66 behaalde, men stemt kennelijk nog liever op gebakken lucht dan op de “gevestigde” partijen, dan moet het water toch écht tot de lippen staan.

 9. Alkina

  Het is de erfzonde, die Nederland moet dragen.
  De politiek, de kerken, op de voet gevolgd door de commerciële media, samen met het van ons “maatschappelijk correct” verwacht gedrag, weten het goed in te zetten.

  Nederland is nog steeds bezig haar kruis te dragen, opgezweept door het “Legioen Verontwaardigden” op prominente plaatsen. 

  Zoals in de VS de slavernij het land eeuwig in zijn greep houdt, (Zwarte Piet),  heeft Nederland een onderwerp dat elke discussie over immigratie, asielzoekers en illegalen, vreemdelingen, in een wurggreep houdt.

  Een gevolg van  de nimmer uit te wissen schande van de massale collaboratie met de Nazi’s.

  Nederland staat bovenaan de lijst als het gaat om de verwijdering van haar joodse bevolking tenslotte.

  Ons zogenaamde normbesef nu, heeft n.l. alles te maken met het autonome menselijk geweten en dat heeft weer te maken met het feit, dat de mens van nature geneigd is een sociaal dier te zijn.

  Schaamte is een van de mechanismen van ons geweten

  Pijnlijk.


  En dus wordt Nederland dit kruis steeds maar voorgehouden.

  Als een gebroken plaat draait het politieke circus maar rond en rond.

  “Dit nooit meer!”

  Als het niet zo treurig was, zou het hilarisch zijn.

  De ijzeren greep van de politiek correcten is verstikkend.

  Wij zijn hun onmondige slaven geworden.


  “… Kritiek op de uitwassen van de multiculturele samenleving was niet politiek correct en dus taboe.

  Maar dat is niet meer van deze tijd. Kennelijk hebben wat Pim Fortuyn ooit ‘de recensenten van

  de linkse kerk’ noemde, nog grote invloed (Pim Fortuyn, A hell of a job. … “


  .De hetze tegen Geert is alleen maar, om de aandacht af te leiden van het historische verlies dat de PvdA leed in deze verkiezingen. Ze zijn gedecimeerd. Gisteravond kon je goed zien dat die lui van de televisie allemaal de preekstoel zijn van de linkse kerk, 1Vandaag, DWDD, Umberto Tan-RTL, NOS-journaal, Nieuwsuur en P&W.

  Allemaal hadden ze het over Geert, zei hij:

  Marokkanen of criminele Marokkanen.

  Minder of wat minder . enz.


  Niemand zei iets van de uitspraak van Diederik in Het Parool, dat de koers van de PvdA goed was, alleen heeft de kiezer die niet begrepen


  Een beslist geheel  geslaagd rookgordijn.


  Dus roepen we nu in koor:
  “Alle Marokkanen moeten blijven, we willen er meer en meer .”

  (daar zorgen ze trouwens  zelf wel voor…. .)

 10. reageerbuis

  En toen Elatik van de PVDA alle stemmers op Wilders dood wenste een paar jaar geleden heb ik niemand daarover gehoord. Hoe hypocriet allemaal. De verontwaardiging is wel erg groot!

 11. rinus

  Klopt. Leefbaar Rdam heeft niets gewonnen ondanks de PvdA. En eigenlijk.ook ondanks de VVD. De zetels lagen.voor het oprapen. 

   

  Overigens zal het steeds moeilijker worden om veel zetels te halen voor LR, maar ook een PVV in de steden. Het aandeel autochtone Nederlanders neemt gestaag af, en zeker in de  afgelopen 4 jaar. 

 12. Springer

  Laat Wilders lekker het gat op links vullen zoals die nu al grotendeels doet. Links conservatieve kiezers lopen graag achter een hun leider aan. Ze zijn als een wesp gestoken zodra je enige vorm van kritiek levert. 

   

  Rechts liberale stemmen liever op een democratische partij met een duidelijke politieke filosofie. 

 13. jofele jood

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/22411151/__Islamgeleerde_vreest_geweld_moslimjeugd__.html

  Luister hier maar eens naar zou ik willen zeggen tegen al die racisme schreeuwers…

 14. Job

  1NL stond er al, maar dan anders gespeld 🙂 Ik mis nog steeds een mogelijkheid om een eigen reactie weer te verwijderen.

 15. tipo

  Le Pen junior distansiert zich tegenwoordig van de uitspraken van Le Pen senoir. Dus er is wel iets verandert.

 16. Luctor-et-Emergo

  daarnaast, zijn er veel lokale partijen die al jaren op de zelfde thema’s opereren als Leefbaar Rotterdam, een alliantie met al die partijen die in de zelfde stroming zitten, zou een landelijk monster kunnen creeeren dat electoraal veel partijen kan op gaan eten ( in de goede zin).

 17. halo1

  van Wilders…..hij zou wel in dat gat kunnen duiken..maar zou hooguit een verdere splijting van rechts kunnen bewerkstelligen..maar ja.. sommigen vinden dat natuurlijk prima.. nog beter lijkt mij een gematigid(er)  nieuw PVV-51%+..desnoods met een andere naam

 18. Knarsman

  In Rotterdam kon ook het Turkse cliëntalisme welig tieren onder de vlag van de PvdA en een Marokkaanse burgemeester zolang het niet teveel in het oog liep en dat ging zelfs zover dat de klokkenluider die de misstanden aan het licht bracht kon worden ontslagen. Ook Rotterdam is allang Rotterdam niet meer

 19. cmsuijkerbuijk

  Wáár is het bewijs van rascisme? Je blijft het maar herhalen, maar daar wordt dat vierkantje toch écht niet rond van hoor! En dat er tegen die rapper geen aangifte is gedaan, dat zegt meer over het incasseringsvermogen van de PVV’ers, dan van de aangiftes door hypocriete wegkijkers. Wilders heeft namelijk niet gediscrimineerd en hij heeft niet aangezet tot haat. Hij stelde slechts een vraag. En dat mag nog steeds in dit land.

  Het is de hypokriete ophef die er door de MSM en de politici van gemaakt is. Waarom zou je iets niet mogen vragen? Rutte vroeg om “Minder Europa”. Mág dat dan niet. (Oké, hij liegt dat ‘ie barst, maar daarom heeft hij het nog wél gezegd). En ik heb waarschinjlijk jouw stukje gemist over het plan van Hamer, om maar één Pool per anderhalve kilometer toe te laten. Als dat zo is, moet je toch écht, de rest terugsturen, zónder aanzien des persoons. (Wilders had het dan nog over criminelen en vrijwillige terugkeer).

  En wat ik ook niet heb mogen aanschouwen, is een verontwaardigd stuk over burgemeester Abutaleb, die géén Hongaren, Bulgaren en Roemenen in zijn stad wil. Wat gaat hij doen? Kennelijk állemaal zonder aanzien des persoons terugsturen, maar wéér: Stilte!

  Ik wil minder gekleurde stukken op DDS. Discrimineer ik nu? Zet ik nu aan tot haat?

  De enigen die hier haat vertonen, zijn de schrijvers van stukjes, zoals het bovenstaande. Verblind door haat, zien ze zélf niet meer, hoe belachelijk ze zichzelf maken, door andere uitspraken, maar dan van niét-PVV’ers, niét te becritiseren!

  Hypokrieter kun je het niet vinden!

 20. Henk

  Dit is ook wat ik zeg. Als zich nu een paar fatsoenlijke PVV-ers van Wilders afsplitsen en om de tafel gaan zitten met Alexander Sassen van Elsloo (Artikel 50), Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam), Thierry Baudet en zo zijn er nog veel meer dan kan daar een mooie politieke beweging uit groeien, die speelt volgens de regels van het spel. Een soort Nederlandse UKIP. Het is eigenlijk een koud kunstje om Wilders buiten spel te zetten. Wilders trapt dan in zijn eigen val van de eenmanspartij. Pechtold kan zich geen betere vijand wensen als Wilders, maar ik vraag me af of hij zich tegenover een Eerdmans of Sassen van Elsloo wel zo goed staande weet te houden.

 21. J. School

  @Bart. Fortuyn was minstens zo fatsoenlijk als Eerdmans, maar hij is wel dood.

 22. Job

  Toen Pastors het de vorige keer probeerde flopte zijn 1NL jammerlijk. Maar toen distantieerde Wilders zich nog van Le Pen en co.

 23. jofele jood

  Vergeet het maar Schut, in de politiek correcte slangenkuil redt men het slechts door zoals alleen Wilders doet volkomen schijt te hebben aan de hyprocriete commentaren der gütmenschen, die zijn namelijk helemaal niet van plan om ook maar iets te doen tegen de overlast van het volksdeel waar Wilders zich op richt, dat is namelijk hun potentiele stemvee.

 24. François

  @cmsuijkerbuijk (11:52) “Wáár is het bewijs van rascisme? Je blijft het maar herhalen, maar daar wordt dat vierkantje toch écht niet rond van hoor!…”

  Goed commntaar. De PVV verafschuwers hebben nu het hoogste woord over hoe het wel en niet moet, maar zodra ook Eerdmans iets gaat zeggen over de overlast en criminaliteit door ‘de groep die men niet mag benoemen’, en wat een oplossing kan zijn, gaat ook hij over de linkse correcte knie. Marco Pastors, een beschaafd man, onvolprezen politicus en -bestuurder, is indertijd ook eens tegen die politiek correcte betonrot-muur opgelopen. Misschien kan poco Nederland eerst eens wat gaan doen aan die Atlantikwall om hun hoofd, wat dat is een deel van de oplossing van deze pat-stelling.

  @Henk (11:54) “Een soort Nederlandse UKIP.”

  Interessant idee, als parallelle partij. Maar het keurige UKIP wordt in het VK ook van alle kanten aangevallen, verketterd en beschimpt, ook wanneer wat op fora wordt oncorrects gezegd, en zelfs leden van die partij moeten het ontgelden (even voor linkse lezers: dit is precies waarom anonimiteit zo belangrijk is voor niet-links, en waarom de PVV beter geen ledenlijst kan hebben). Er wordt wel gezegd dat “inside every liberal is a totalitarian screaming to get out”, maar de praktijk toont aan dat het nog waar is ook. Dat is een groot probleem: de linkse dictatortjes die de toon én de muziek willen bepalen en iedere dissonant uitsluiten of het zwijgen opleggen.

 25. jofele jood

  D66 wordt hier naar ik aanneem bedoelt met rechts liberaal en democratisch met een duidelijke politieke filosofie?

  Wat ik je brom, maar D66 gaat dit land meer schade berokkenen dan de PVDA reeds heeft gedaan in de laatste decennia. D66 in een regering wordt echt een ramp.

 26. Julius

  Dat zou inderdaad een soort Nederlandse UKIP kunnen worden.

   

  Wilders mag dan zijn hard-core zeteltjes houden. Ik schat dat hij er zo’n 5 zal kunnen vullen.

   

  Iedereen blij en dan veranderd er misschien eindelijk eens iets.

 27. Bes Tolen

  Beschuldigingen van racisme worden sinds jaar en dag gebruikt om mensen de mond te snoeren en een multiculturalistische politiek door te voeren met jaknikkers als politici en dito bevolking. Het is de ondergang van de vrije ontwikkeling van de Europese bevolking (ook in Amerika) opgelegd door het imperialistische Amerika en doorgevoerd in ieder land dat binnen de Amerikaanse invloedsfeer zit. Het voor het belangrijkste deel uit de Frankfurter Schule en uit het Sovjet communisme stammende multiculturalisme heeft haar succes te danken aan haar doortraptheid gericht op uitschakeling van elke oppositie, Een mooie politieke filosofie voor naar de wereldmacht strevenden. Ondanks, nee dankzij de mee aan multiculturalisme ten grondslag liggende oudere onderdrukkende godsdienstige en politieke filosofieën. [De samenstelling van imperialistische krachten in de westerse wereld bestaat uit verschillende vaak elkaar vindende groepen lieden waaronder Romeinse families, die al meer dan tweeduizend jaar grote macht en rijkdom bezitten. De grootbankiers van onze tijd zijn vooral door de koloniale politiek en eerder al Napoleon groot geworden. Zij dienen het imperialisme. Nu hebben er als gevolg van de kredietcrisis grotere afstand kunnen nemen tot de wat grotere banken, die veelal geminimaliseerd zijn; zoals de grootste Nederlandse.] 

 28. François

  @vanderberg (12:58) “@De man uut Limburg – Ik hoor u met enige regelmaat hystirsch gillen”

  De man uit Limburg gilt helemaal niet. Eerder staat uw gehooraparaat op maximaal rondzing-volume en hoort u uzelf gillen. By the way, krijgt u dat ding ook vergoed van de EU?

 29. Antivenin

  De eerste de beste “fatsoenlijke” partij die de plek van Wilders op rechts wil gaan innemen, wordt meteen door de media en de politieke elite ook tot onfatsoenlijk gebombardeerd. Waarom? Omdat minder EUSSR, minder verderfelijke invloeden van linkse partijen en ja, minder medelanders, crimineel of niet, niet hun straatje passen en meteen fel bestreden zullen worden. Nederland moet en zal een EU-wingewest worden vol multikul waar de autochtoon alleen nog goed is om te betalen. Daarnaar streven is wel fatsoenlijk???

   

  Tijd voor Geert om in de aanval te gaan. Al die foeiroepers willen blijkbaar maar één ding: MEER MAROKKANEN!

  Wrijf ze dat maar eens onder de neus!

   

  O, en wat fijn dat niemand meer praat over die voor de coalitie zo rampazlige verkiezingsuitslagen. O wacht, dat was natuurlijk de bedoeling van deze hetze! Het volk mocht hetzelfde kunstje bij de EU-vrkiezingen eens willen herhalen…

 30. François

   @Julius (13:49) “Iedereen blij en dan veranderd er misschien eindelijk eens iets”

  Wat verandert er dan?

 31. VNL dwingt de PVV tot media-optredens – De Dagelijkse Standaard

  […] mag natuurlijk niet. De Baas bepaalt wat er gebeurt, de rest moet van hem afhankelijk zijn (we moeten natuurlijk niet willen dat […]

 32. Mooi: voortaan Pim Fortuyn Prijs op sterfdag Fortuyn – De Dagelijkse Standaard

  […] Eerdmans, een van de weinige succesvolle oud-LPF’ers, kan iedereen de prijs uitgereikt krijgen, niet […]

 33. janzwitser

  Waarom, waarom voelen toch veel “Nederlanders” zich aangesproken door Wilders. Ik ben Nederlander en voel mij totaal niet aangesproken.
  Al die Nederlanders, waarvan de ouders uit Marokko kwamen, voelen zich beledigd. Komt dat omdat zij toch meer sympathie hebben voor het land van hun(voor) ouders. De meeste van deze “Nederlanders” willen ook daar begraven worden. Ik wil begraven worden in het land, waar ik een band mee heb.
  Hiermee keur ik de uitspraak van Wilders niet goed. Ieder weldenkend mens zou zich daarvan moeten distantieeren. In de media zie ik weinig weldenkende mensen, wel veel types van het hijcherige soort.

 34. LiQselotte Krüger

  ZELFS ál zou er een andere rechtse partij groot worden,dan zouden ze door de linkse  media in tijd van niks zwart gemaakt worden….

  De linksen  of het nou over politici of over de media gaat ,heeft ten alle tijden een “vijand”nodig waarover ze kunnen hetzen het volk manipuleren en bestaansrecht denken te kunnen opbouwen!

  en waardoor de Media,ze hun roddelstukjes in contant  geld kunnen omzetten.

  Het is in Nederland zo gesteld,dat er WÉL rechtse kiezers zijn,maar geen salon fähige rechtse partij,en zolang Wilders en eerder Fortuyn,op een wrede manier in de wielen worden gereden zal er die ook NOOIT komen.

  Het leven van een PVVér was te moeilijk ,daaraan gaat elke partij ten onder!

 35. Henk

  Ik hoor net dat Van Klaveren uit de PVV-fractie is gestapt. Dat is goed nieuws, want Van Klaveren acht ik in staat om zelf een nieuwe rechtse partij op te zetten. Wilders is finito.

 36. Robin Westhof

  “Alstublieft Joost Niemoller verlos ons van die Bart Schut.”

   

  Liever vandaag dan morgen.

   

   

 37. rinus

  Nu Wilders=Glimmerveen-Goebels. Rappertje=kunstenaar (en.mediavriendje). Ze hebben het gexellig. Wilders heeft in dit geval groot gelijk als hij stelt dat er een hetze aan de gang is. Gefrustreerd doordat ze jarenlang “neutraal” moesten zijn voor de kijkers en luisteraars, komt de opgekropte haat naar Wilders/PVV nu schaamteloos naar buiten.

   

  Een lichtpunt vertelt bij de weteldvreemde staatsmedia dat als de PvdA-leider niet Samsom had geweest maar de nu burgemeester van Amsterdam  vdLaan de PVV-kiezer echt wel in grote getale op hem.had gestemd. Wat een triest zooitje.

 38. Julius

  Vrij eenvoudig te beantwoorden.

   

  Een constructieve partij waarvan je lid kunt worden en in plaats van ruzie maken als dagelijkse taak ziet samenwerking weet te bewerkstelligen met andere partijen. Nu weet ik dat de hard-core PVV-ers daar niet op zitten te wachten want die geilen op het onfatsoen van hun Grote Leider  maar die partij zou dan ook niet geschikt zijn voor de PVV hard-core mannetjes en vrouwtjes. Vandaar dat Wilders lekker moet blijven zitten waar hij zit zodat hij zijn volgelingen kan vertegenwoordigen middels een zeteltje of vijf.

   

  Iedereen blij.

 39. tippelaar

  Bart Schut, u bent vele malen gevaarlijker voor de publieke opinie dan Geert Wilders. Bij u vergeleken is Wilders een eerlijke vent die zonder flauwe kul dingen benoemt. U bent van origine een intrigrant ter rode zijde, die geen enkel middel onbenut laat om andersdenkenen koud te zetten. Dit soort kennis deed men vroeger op in Moslou maar tegenwoordig ook bij de pvda, die naar mijn mening communistisch georganiseerd is. Met uw ombuiging naar Leefbaar Rotterdam maakt u het marokkanenprobleem niet minder, eerder groter want u draagt geen oplossingen aan. Wilders heeft per definitie gelijk maar de manier waarop hij dit gelijk probeert te halen,verdient geen schoonheidsprijs, daar heeft u een punt. Echter, gretig grijpt u de gelegenheid aan om Wilders te verguizen over de wijze waarop hij zijn bodschap brengt en dat is fout, wan de inhoud van de boodschap blijft recht overeind. Had daar eens iets over gezegd, dan zou men ook hier een inhoudelijke discussie kunnen voeren. Dat wilt u niet, is mijn overtuiging, aangezien uw eigen pvda.doctrine u blind maakt voor de werkelijkheid. Een werkelijkheid die zich in nederland in rap temp voltrekt. Een werkelijkheid waar zelfs moslims bang van zouden moeten worden. Ik kan mij voorstellen dat, als dat in nederland zo doorgaat, ook hier de Sharia wordt ingevoerd en dat er op een kwade dag openbare execitues worden uitgevoerd op de Dam in Amsterdam. De Mohammeds B ,die Theo van Goch hebben vermoord, zijn in grote getale onder ons en zijn nu albezig de messen te slijpen voor het geval ze in de meerderheid zijn. Dat zit eraan te komen. Meneer Bart Schut, lees de Heilige Koran, in het nederlands vekrijgbaar bij het nederlands-ilamitisch genootschap voor een klein prijsje en projecteer alleswat u daarin leest, op de actuele situatie van vandaag in nedeland. Alle, zogenaamgde correcte politici,  zullen wordenweggevaagd door de Islam, zonder aanzien des persoons .Christenhonden (en dat zijn wij, niet molims), mogen worden gedood, ook in nederland.

 40. Abbè Faria

  Niet te geloven.

   

  Waar ze ons mee hebben opgezadelt.

  De misdaadcijfers gaan vanaf nu alleen nog maar stijgen.

  The untouchebles zijn onder ons.

  Een deel van onze bevolking heeft de status van “onaantastbaar”.

  Zo voelen ze zich en zo gedragen ze zich en zo worden ze behandeld.

   

  Wee ons.

 41. TL Graaf

  Citaat. Het moet maar gezegd worden, die bart schut is een aanwinstl voor deze site.

   En wellicht ook bij http://www.joop.nl toch?

 42. Jessica

  is een fatsoenlijke vent en zeer capabel voor Leefbaar Rotterdam maar hij is niet charismatisch genoeg om landelijk te scoren.

 43. christianov

  Is er dan hier niemand die vindt dat Wilders de grote vraagstukken waar Nederland mee opgezadeld is genuanceerder dient te zeggen(wat ten gevolge heeft dat hij nog meer mensen aan zich kan binden, dus binnen alle lagen van de bevolking).

  Is er dan niemand die nadenkt, over de vraag of dit misschien wel een opgezet plan is?

  Is er dan niemand die Fortuyn mist, qua inteligentie?

  Is er dan niemand die door heeft dat de PVV nog linkers is dan de SP?

  Is er dan niemand die zou willen Wilders zou zorgen voor een echte revolte?

  Is er dan niemand die kijkt naar Farage en denkt, waarom hebben niet zo iemand?

   

  Ik ga zeker PVV stemmen, maar alleen als protest stem, en omdat hij als enige voor Europeese handelsverdragen is.

  Maar wanneer er een partij komt die echt overheid kleiner gaat maken, en schandalige subsidies gaat opschorten, en jaarlijkse ontwikkelingshulp gaat stoppen, en er voor gaat zorgen dat wij max 25% belasting gaan betalen, en zorgt dat het Koningshuis per direct word afgeschaft en haar geld afhandigd maakt(roof op het kapitaal vd burgers), en de bancaire elite, politieke elite laat berechten, en multinationals haar normale afdracht laat doen, en dat de centrale bank weer in overheids handen laat terecht komen, en banken het recht ontneemt om geld te creeren uit niets, en dat zelf redzaamheid de norm is, en dat mensen weer baas zijn van eigen geld……….dan ga ik direct op deze partij stemmen

 44. philippine

  Een Farrage hebben we hier niet in Nederland.

   

 45. Altea-Hills

  Zodra deze mensen zich zouden melden aan het front,dan gaat het weer net zoals in het verleden al met hen is gebeurt,ze worden door de linkse media net zo weggezet als nu met Geert Wilders gebeurt.

  Het enige verschil is,dat ze nu op hun politiek verleden terug kunnen vallen,maar verschiet er niet van dat de zelfde termelogie zal worden gebruikt als tegen Pim Fortuin,en zoals nu tegen Geert Wilders gebeurt.

  Want WO II zal door links altijd worden gebruikt,om hun good guys te demonstreren.

  Maar nu zou een Marco Pastoors succes kunnen hebben !

 46. Springer

  jofele jood 

   

  nee LP wordt hier bedoelt

   

  D66 is een corporatische partij. VVD overigens ook. 

 47. Jones

  De hele media en ‘bekend’ nederland (en alle linkse idioten daartussen) hebben altijd een podium, daar maken ze graag gebruik van om hun frustratie van het winnen van de leefbaren bij de gvk te verdringen.
  Wilders gooit zijn partij voor de gieren.
  Vind het zelf niet zo interressant allemaal, wat ik WEL erg vind is dat via de achterdeur ons land geplunderd wordt door de eussr. Ik vrees dat met de huidige nederlandse bevolking het niks gaat worden.
  Op naar de grote reset, opdat degene die wat kan, hier goed uit komt, en al het slechte gewenst voor linkse nietsnutten, praatjes makers en opvreters!

 48. François

  Hier van Niemöllers site een interessant artikel, én reactie. In deze laatste wordt de suggestie gedaan een groepsaangifte te overwegen tegen de demoniseerders. Stuk voor stuk. Immers wat multi-culti-links kan, kunnen de andere burgers ook.

 49. Jones

  Er is voor minder (een voedbalwedstrijd in ergens in z amerika) een burgeroorlog begonnen. Dus wie weet…..

 50. Johanna

  “Verlos ons van Wilders”   kost ons straks onze vrijheid van meningsuiting. Moskeeën. kerken, islamieten ,  christenen, Marokkanen en Marokkaanse criminelenstraatterroristen  krijgen hun zin. Ze hebben het van alle kanten al geprobeert. Het zal ze nu gaan lukken. Onze vrijheid van meningsuiting  gaat eraan.

  En  eigenlijk allemaal vanwege   criminelen en straatterrorisen maar, daar mag je het niet in het openbaar  over hebben.

 51. Bes Tolen

  Het lijkt spannender te worden in Nederland en daarmee wordt denk ik, meer duidelijkheid geschapen. Er moet natuurlijk wel wat gebeuren omdat de huidige politiek niet in staat is de problemen van dit land op te lossen. Dat kan alleen maar door harde maatregelen. Dat moge ondertussen wel duidelijk zijn. Dat daarmee de immigratiekerk getroffen moet worden, is ook duidelijk zat. Want daar komen de grootste problemen vandaan. Maar ja, nationaal en internationaal ligt de macht in handen van de multicult. De verzameling van alles wat goor is aan christendom, jodendom, islam, communisme-socialisme, liberalisme, ga zo maar door. Het zal er wel op neer komen dat mensen uit de autochtone bevolking in stilte en eenzaamheid hun deprimerend lot zullen moeten dragen. Onleuk voor hen maar het leven heeft niet meer waarde te bieden. De westerse mens is nu eenmaal in meerderheid een misbaksel geworden en daarvoor zal niemand elders op de wereld nog enig ontzag hebben. Generaties lang is gestreden voor beter maar uiteindelijk is de mislukking daar. Daar is hard aan gewerkt door de tegenpartij. De grove uitbuiters met hun profiteurs en hun volgzame nullen. Angela Merkel is geen Maarten Luther. Ze heeft er niets van begrepen. Rutte en Zijlstra zelfs geen Stikker of Toxopeus. Rutte en Zijlstra teren op wat anderen voor hen tot stand hebben gebracht. Om het af te breken. Willem Alexander geen enkele afspiegeling van Willem van Oranje. De familiebanden zijn trouwens wel heel magertjes. Amerika, de NAVO, de EU hebben alleen behoefte aan meelopers. Die hebben ze in overvloed. Geselecteerd. Daar kunnen ze een oorlog mee winnen, elke onwelgevallige regering omver werpen en elke revolte vernietigen. Hier in Europa dan in ieder geval.

   

 52. Kritiekaster

  Laat ik nou eens hetzelfde slotwoord gebruiken wat die linkse politiek-correcte-rukkers telkemale gebruiken om  Wilders te besmeuren en te proberen hem te vernietigen.

  Dit is zlfs ècht helemaal voorbij en onder jouw armzalig niveau.

  Als probeer-krantjes-artikelen-vuller. Kom zeg Bart je kunt beter… als ja maar zou willen, maar je bent nu eenmaal totaal verziekt links. God zelf kan je niet meer helpen.

 53. Peter Klein

  ik vind dit wel een goed stuk van Schut, en zijn idee dat Leefbaar Rotterdam een landelijke en succesvolle partij kan worden vind ik ook sympathiek. Maar dan toch vooral dóórdat Wilders het stokje heeft overgenomen van Fortuyn, en gezorgd heeft voor continuiteit: in kritische zelfbeschouwing van hoe we de samenleving, mét die vreemde instromingen, de  nek aan het omdraaien zijn;  in de heroverweging of we alles wat voor ons ‘nieuw’ is, wel moeten tolereren.

  indertijd wou Fortuyn een herbezinning op hoe we de nederlandse waarden aan het vergooien waren: seculartiteit, scheiding van kerk en staat, het ontmantelen van gezondheidszorg en bejaardenhulp. Ten behoeve van bv subsidies, nieuwe afhankelijk makingen, en  het teveel tegemoet komen aan moslims. En wat kreeg ie een weerstand van de media!

  Want media zijn per definitie ‘links’;.Niet alleen omdat de journalisten dat zouden zijn, maar omdat ‘rechts’ ‘behoud’ wil, behoud van het goede, maar wel saai dus;  terwijl ‘links’ verandering in haar hoop van ‘verbetering’ wil. En verandering betekent een nieuwe ontwikkeling, en ‘nieuw’ is de core business van ‘nieuwsmakers’en ‘nieuwsverslaggeving’ .

  En dit verklaart voor een deel de grote aversie van de media tegen fortuyn , want die kaapte met zijn conservatieve geluid hun aandacht. Niet ‘nieuws’ beheerste de media, maar  ‘terug naar het goede’, conservatisme. Dat voelde vast als een dooodsteek voor hen die mee wilden doen met het progressief hervormen van de wereld.

  En toen was fortuyn eindelijk dood- ‘ach jee, dat dát in nederland kan gebeuren, dat krijg je van al die tegenstellngen creëren’-    kwam daar ineens Wilders ! Die net als fortuyn óók weer het nieuws ging domineren, met ook weer herbezinning, terug naar het goede.  Wéér één die tegen nieuwe ontwikkelingen was, wéér één die wereldverbetering in de weg stond. Weer een achterljke nationalist, geen ‘wereldburger’….

  Wilders is de natuurlijke vijand van de media: ze profiteren van hem omdat ze kolom na kolom met hem kunnen  vullen, maar uit de aard der zaak is Wilders tégen nieuws. Zowel in zijn afwijzing van mediaoptredens als in zijn  boodschap ondergraaft ie hun bestaansgrond. Want zijn oproep tot kritisch bekijken van gedrag en gedachtengoed van nieuwkomers is de spiegel die links bv doet beseffen dat ‘het kwaad’ met het marginaliseren van de christelijke kerk níet verdwenen is, dat we rekening moeten gaan houden met achterlijkheden die we tot dan toe konden nergeren, dat de creatie van de ‘wereldburger’ een halt wordt toegeroepen. dat er even geen nieuwe = progressieve verandering ís …

  Fijn dat Oekraieners een rijke eigen cultuur hebben maar voor nederlanders geldt dat zij aan de top van de universele wereldgemeenschap moeten staan, minimaal geljk aan de amerikanen, en met  voorbijgaan van al die volken en landen die er niet aan kunnen tippen omdat die toch niet relevant zijn: Saoudie arabie, marokko etc. Die druk je gewoon uit je bewustzijn weg, daar heb je het niet over: handafhakken in SA, eermoorden in heel het mdden oosten, gedwongen huwelijke in marokko,  endemische pedofilie in pakistan, kinderen opgevoed voor de martelaarsdood in palestina. Allemaal onrelevant, hebben we niks mee te maken, een andere wereld.

  Behalve natuurlijk wanneer ze geholpen moeten worden en de wereldburger zijn verantwoordelijkheid tot uitdrukking wil brengen, zoals in Haiti, Libie,Syrie  en bij de rampspoeden in Pakistan. En oh wee, als de medewerking in die hulp tegenvalt: of door toedoen van de regering, of door ‘bondgenoten’, of door de eigen vermaledijde burger, die vastzit in zijn domme nationalistische ‘eigen cultuur’, maar die wel de portemonnee moet trekken wanneer de wereldburgers ‘nood’ hebben gevonden.

  Maar over de geimporteerde geesteljke invloeden uit die niet relevante landen moet je het helemaal niet hebben , want links houdt zich voor dat dat toch niks voorstelt: wat is er fout aan de koningin met een hoofddoekje in Oman? met businesstrips naar qatar, met vluchtelingen uit Syrie, met  gezinshereniging vanuit marokko . Ook al duurt het 3 generaties voor de achterlijke ideeen, de schadelijke invloed is weggewerkt, de opmars van de wereldburger kan ze niet in de weg staan.

  Maar die weerstand van de achterlijke burger, die weliswaar niet in gepriviligeerde goed bewaakte wijken woont, maar toch niet in wil zien dat geweld in de straat niks voorstelt, dat iedereen beroofd kan worden, dat uitgescholden worden voor hoer relatief is, dat verkrachting in alle tijden voorkomt.. Dat diezelfde burger maar steun blijft krijgen van een volksvertegenwoordiger die het hele bouwwerk, de hele wereldburger-toren-van-babel , onderuit wil halen, is onvergeeflijk, moet met alle middelen worden bestreden. Is het niet met een moord-‘liever niet..’-, dan wel met aangiftes die dat varken zijn mond wel zullen snoeren.

  Want democratie is mooi, maar alleen als het niet de eigen belangen doorkruist : de belangen van de welsprekende, weldenkende, welgesitueerde wereldburger.  En degene die niet meewerkt http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1805760/2010/11/27/Marokkaanse-lieverdjes-hebben-de-toekomst.dhtml wordt doodgezwegen, of moet kapot.

  Wat zou de plaats van LR kunnen zijn?

   

 54. Rosasolis@kpnmail.nl

  De enige vraag ik heb in deze discussie is hoe zit het nu met de paspoorten van babies en jonge kinderen

  van Marokaanse ouders, of ouders van Marokaanse afkomst?  Hebben deze kinderen nog steeds

   2 paspoorten en krijgen zij kinder-bijslaag van Nederland zowel als van Marocco?  Dit mag niet,

  want kinderen uit gewone Nederlandse ouders krijgen alleen Nederlandse kinder-bijslag. 

  Kinderen uit Marokaanse gezinnen behoren allen EEN paspoort te krijgen.  Hun ouders moeten beslissen

  als zij Nederlands OF Marokaans zijn.  Maar niet allerbeide.  Verder, het probleem van jonge rondhangend

  school-verlaters onder de Marokaanen moet opgelost worden.  Veel van deze werkeloze teeners worden

  gestuurd naar de Jihad in het Midden-Oosten, via hun Moskee in Nederland.

  Mogen wij hopen dat er geen scholen in Nederland alweer worden aangevallen en van hun examens worden

  beroofd…

  De grootste fout van de PVV is dat het een partij ZONDER leden is.  Dit is het enige partij dat een bestuur

  heeft maar doorgaat zonder leden, die mee mogen beslissen en zelfs tegen bepaalde plannen kunnen zijn!

  Wilders is hard op weg om een dictator te worden, in z’n eigen partij!

 55. Wilhelmson

  Het controversiele in het PVV-programma en de achterliggende ideologie is niet enige niet-bestaande antidemocratische of racistische agenda, wel het antimulticulturele en anti-immigratie standpunt. Wilders zegt niet racistisch te zijn, en zijn teksten bevatten inderdaad geen enkele verwijzingen naar enige rassenleer ,  geen vreemdelingenhaat maar wel angst om door vreemdelingen en een gevaarlijke ideologie ( islam) overspoeld te worden.

  Antidemocratisch en racisme, 2 vaak voorgeworpen verwijten aan de PVV,   zijn twee onderscheiden en niet-verbonden thema’s, die in elke combinatie kunnen voorkomen. Hitler was antidemocratisch en racist, Mussolini was net als onze  establishment partijen en de EU eerder antidemocratisch maar niet racistisch, sommigen zijn democratisch en niet racistisch, zoals een Wilders heel misschien als xenofoob of  islamofoob te beschouwen . Dit laatste moet allerminst verwonderen. Ideologieen groeien niet in een vacuum. 

  Het feit dat sommige wijken en steden een oerwoud zijn waar alle etnische conflicten die in de volwassen persberichtgeving weggegomd worden, zich dagelijks doen voelen. De term ‘racistisch’ als codewoord voor ‘PVV’ is dan ook leugenachtig.

  Voor mij was een eerste kennismaking met PVV/ Wilders een cultuurschok: die mensen hebben van hun strijd tegen immigratie en islam werkelijk een religie gemaakt. Dat bekt natuurlijk anders dan het advocatentaaltje van de achterkamer.

   

 56. De man uut Limburg

  Alstublieft Joost Niemoller verlos ons van die Bart Schut.

 57. tipo

  een Team van Alexander Sassen van Elsloo, Theirry Baudet en Marco Pastors vanuit Artikel 50.

   

  Naast de PVV welteverstaan, want andere haal je samen nooit een meerderheid. 

   

  En dan met elkaar in een coalitie stappen.

 58. Luctor-et-Emergo

  dit zeg ik de hele dag al in diverse onderwerpen, u meneer schut, ondanks veel zure stukjes hier, waar ik me niet in kan vinden. zegt wat ik de hele dag al zeg, we hebben een salonfähige partij op rechts nodig die de problemen gaat aanpakken en de nette rechtste stemmer ook eens kan overtuigen, eerdmans is een goede optie, maar misschien nog iets te soft.

 59. rinus

  @reageerbuis..Dan heb je radio 1 (uiteraard de Vara) nog niet gehoord..Een.hele ochtend demoniseren. Wilders =Haat, haat, haat. Je kan tussendoor niet luisteren of er wordt gedemoniseerd. Media hebben heel lang gehoopt om Wilders te kunnen pakken op zijn uitspraken. En heel lang hun best gedaan om fractieleden en andere PVV-politici tegen elkaar of tegen Wilders op te stoken. Ook nu in alle media en twitter wordt geprobeert om PVV-kamerleden over te halen te breken met Wilders. Dat is nu voor veel politiek correcten en andere “boven ons gestelden” het  allerbelangrijkste. Stoken tussen en tegen Wilders. 

   

  En wat de uitslagen van 19 maart betreft, hoor ik ineens helemaal niks meer over de afgelopen maand PVV-slopen in de media. Dat in ogenschouw genomen  was.de uitslag gewoon een grote tegenvaller voor de kritici.

  Nu op radio 1 de “rapper” die het Wilders-filmpje heeft gemaakt. Die nu omarmd wordt bij 1 vandaag..Tja, dat is nu de media.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.