Joram van Klaveren stapt uit de PVV

Geen categoriemrt 21 2014, 15:16
Die partij gaat nu he-le-gaar kapot.
Zoals ik al eerder aangaf zou het me verbazen als de PVV volgende week uit net zoveel mensen bestaat als vanochtend (of gisterochtend, trouwens). Dat blijkt nu te kloppen. Kamerlid Joram van Klaveren is zojuist namelijk ook uit de fractie gestapt. Dit uit onvrede met Wilders' idiote, discriminerende opmerkingen over "minder Marokkanen."
Als dit zo doorgaat eindigt de PVV straks als een nietszeggend clubje. Denk GroenLinks. De kans bestaat namelijk dat andere kamerleden Jorams voorbeeld volgen en besluiten om hun politieke strijd buiten de PVV voort te zetten. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar een Lilian Helder die al lange tijd ontevreden is over de richting van de PVV en de publieke optredens van Wilders.
En dan komt dit er nog eens bij:
De nieuwe gemeenteraad is dus nog niet eens geïnstalleerd of één PVV'er stapt al op.
Het kan eigenlijk niet erger voor Wilders. Dit begint razendsnel een afgang eersteklas te worden. Er waren al tijden veel PVV'ers die het gehad hadden met zijn extreme retoriek en ze komen nu ineens in actie. Heel raar is dat natuurlijk niet, aangezien ze iedere hoop op een mooie toekomst gedag kunnen zeggen als ze nu nog blijven zitten.
Wilders heeft zijn partij volstrekt nutteloos gemaakt in de politiek (niemand die nog iets gaan doen met die club) en hij kan ook nog eens uitkijken naar een veroordeling. Zijn fractiegenoten beseffen dat maar al te goed en willen er niets mee te maken hebben. Vandaar dat Van Vliet en Van Klaveren (beide belangrijke mensen in de fractie) zijn opgestapt en anderen weleens zouden kunnen volgen. Zeker mensen die alles in huis hebben om ook buiten de politiek een mooie carriere te hebben.
Slotvraag: gaat Wilders straks verder als eenmansfractie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten