Stemmenronselaar Suna gaat door met slopen PvdA

Foto:

Morgen kan men in Soest stemmen op lijsttrekker Suna. Meneer besloot zijn functie neer te leggen vanwege ronselen, maar ziet daar nu toch van af.

De beelden van Pownews over PvdA’er Suna uit Soest gingen heel Nederland door. Het ronselen van stemmen komt ook anno 2014 in Nederland voor. Sinds Powned dit stukje goede journalistiek afleverde, zijn er ook signalen uit andere gemeenten naar buiten gekomen. Ook daar verlopen bepaalde zaken niet even koosjer.

PvdA-lijsttrekker Suna uit Soest wil graag wethouder worden. Dat mag. In de moskee stemmen ronselen, mag echter niet. Suna deed dat toch en bracht op die manier niet alleen de PvdA in de gemeente Soest in de problemen, maar ook de landelijke partij. Ik vond de reactie van de PvdA slim. Zij probeerde de commotie te downplayen door zo snel mogelijk afstand te nemen van deze praktijken. Niet alleen Samsom, ook Spekman was duidelijk. Osman Suna moest meteen zijn functie neerleggen en kon geen vertegenwoordiger van de PvdA meer zijn. Suna snapte dat en legde zijn functie neer. Einde verhaal.

Verkiezingen
Zou je denken. Osman Suna heeft nog niet helemaal door hoe groot de imagoschade is, denk ik. Heel Nederland heeft kunnen zien hoe hij probeerde de verkiezingen te belazeren. Maar de beste man is zich van geen kwaad bewust. Suna heeft dan ook besloten toch weer mee te doen aan de verkiezingen. Die wil wel heel graag wethouder worden zeg.

Vandaag maakte Suna bekend dat hij terugkomt van een eerder besluit om tijdelijk zijn functie neer te leggen. Hij zegt dat Samsom hem al schuldig heeft bevonden, terwijl het onderzoek nog niet eens was opgestart. Hij trekt zich niet terug en doet gewoon mee aan de verkiezingen, zegt hij.

Genadeklap
Twee dagen voor de verkiezingen. Lekker nieuws! Suna heeft in eigen persoon de PvdA al enorm veel kwaad gedaan. De partij stond er weer lekker op. Leek de zaak eindelijk met een sisser af te lopen, weet Suna alsnog de genadeklap uit te delen. Slechter nieuws kon de PvdA nauwelijks krijgen.

De Partij van de Arbeid staat er in de peilingen bijzonder slecht voor. In Soest ging sowieso al niemand meer op de PvdA stemmen (althans, dat hoop en verwacht je dan). Dit nieuws gaat er zonder meer voor zorgen dat nog meer mensen afhaken. Mij hoor je niet klagen. Hoe minder PvdA, hoe beter. Tegelijkertijd is deze actie van Suna natuurlijk niet goed voor het imago van de politiek in het algemeen. Dat is jammer. De reactie van Samsom en de PvdA is dan, in gegeven omstandigheden, wel weer goed.

Samsom reageerde vanavond in Pownews dat hij nog steeds vindt dat Suna moet opstappen. “Dan moet de heer Spekman nog eens duidelijk maken hoe dat zit. “Op de vraag of partijvoorzitter Spekman Suna gaat terugfluiten, zei Samsom: “De heer Spekman gaat hem dan terugfluiten”.

Dreun
Kortom: Suna is over een poosje geen PvdA’er meer, zoveel is duidelijk. Wethouder gaat hij ook niet worden. De PvdA krijgt vlak voor de verkiezingen wederom een dreun te verwerken. Niet alleen in Soest, ook in andere gemeenten. Morgen gaat Nederland naar de stembus.

Ik ben blij dat ik niet in de schoenen van Samsom sta. Heel blij!

U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!