Barroso verhindert transparantie

Censuur

 

Onderhandelingen over meer transparantie bij Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie, zijn vastgelopen omdat commissie voorzitter Barroso weigert voor Eurostat dezelfde regels op te stellen die al lang gelden voor de nationale statistiekautoriteiten.

Leden van het europarlement beschuldigden de Commissie ervan om een EU-statistieken ‘klokkenluider’ te hebben geblokkeerd. Deze kwestie loopt al vanaf 2010, toen het schandaal in Griekenland aan het licht kwam. Toen bleek dat de Grieken de boel hadden belazerd en een begrotingstekort van 3,7% hadden gerapporteerd voor 2009, terwijl dat in werkelijkheid 15,4% bedroeg.

Sinds augustus 2012 wil de EU dat nationale regeringen garanderen dat de nationale statistiekbureaus wettelijk onafhankelijk en vrij van politieke beïnvloeding zijn, maar nu blijkt dat dit niet geldt voor Eurostat. De directeur van Eurostat wil nu het recht hebben om besluiten van de Commissie aan te vechten indien die in zijn ogen de statistieken manipuleren. Maar de Commissie heeft hem dat recht ontzegd, omdat ze vindt dat Eurostat juridisch een deel van de Europese Commissie is en dus op dezelfde wijze behandeld moet worden als de andere bureaus van de Europese Commissie.

Als u nog niet overtuigd was dat de hele boel bij elkaar gemanipuleerd wordt door de Commissie, dan bent u het nu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. southener

  Gewoon nummertjes en cijfertjes a la carte volgens Zuid Europees recept.

 2. iMachia

  Wauw, Martin Schulz inmiddels beschuldigd van censuur, en nu Barosso weer.

  Lekker technocratisch zootje ongeregeld…

  Wordt het toch Art. 50 stemmen!

 3. Ian

  Het is maar goed dat wij een Wilders hebben, want stel je eens voor dat dit fascistische en dictatoriale gedrag door de msm aan het gepeupel uitgelegd zou moeten worden…
  Ik neem aan dat Pieter Omtzigt nu meteen de CDA fractie bijeenroept om dit wangedrag van hun ‘christen democratische’ europese bondgenoot aan de kaak te stellen?

 4. Altea-Hills

  Typisch het voorbeeld van een communistische staat,niks transparant,zij de leiders weten wel wat goed is voor het klootjes volk.

  Op 22 Mei,dan mag U laten weten of we door moeten gaan met dit bolwerk EUSSR.

 5. trias politica

  Het is niet voor niets een Duitser.

 6. baksteen

  Dat de directeur van Eurostat dit nu zegt betekent dat de commissie de boel zwaar belazert, die man durft!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.