Ex-topman Heineken: accijnzen zijn doorgeschoten

Inderdaad.

Kan iemand Philip de Ridder, ex-topman van Heineken, een lintje geven?

,In de prijs van een kratje bier van 12 euro zit 5 euro aan accijns en belastingen. Dat is volstrekt doorgeschoten”, zegt De Ridder zaterdag in een interview met De Telegraaf. Het accijnsbeleid van de overheid noemt hij ,,een schande” voor horecaondernemers. Niet om het feit dat er accijns wordt geheven, maar om ,,de frequentie en de hoogte van de bedragen: 30 procent accijnsverhoging in 2009, 10 procent in 2013 en 5,75 procent in 2014”. ,,Dit kan echt niet meer”, aldus De Ridder.

Hij heeft daar natuurlijk volkomen gelijk in, en God zij geprezen dat iemand het ein-de-lijk zegt. De regeringspartijen negeren dat soort kritiek als het van rechtse columnisten en bloggers komt, maar zeker de VVD is afhankelijk van de steun van het bedrijfsleven. Als bedrijven zich massaal tegen de VVD keren heeft die partij een probleem.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.