Maar liefst 5.000 ‘slachtoffers’ doen aangifte tegen Wilders

Geert Wilders is de grootste draaideurcrimineel van het land.

Tenminste, als je de aangiftes tegen hem moet geloven. In totaal hebben namelijk maar liefst 5.000 mensen aangifte tegen hem gedaan. Dat zijn dus 5.000 mensen die zich zwaar beledigd voelen door zijn uitlatingen over ‘minder Marokkanen’, en die er misschien zelfs bang door zijn geworden.

De NOS legt uit:

Naast de aangiften kwamen er via de website van de politie ook nog meer dan 15.000 meldingen binnen van discriminatie. Vanwege de grote aantallen duurt het langer dan normaal voordat de aangiften verwerkt zullen zijn. Het OM kan nog niet zeggen wanneer een beslissing wordt genomen over een eventuele vervolging van Wilders.

Deze hoge aantallen zijn niet alleen het gevolg van Wilders’ onfatsoenlijke uitspraken, maar eerst en vooral van enorme mediacampagnes waarin mensen werden opgeroepen om massaal aangifte te doen. Dit blijkbaar onder het motto: ‘Hoe meer mensen aangifte doen, hoe groter de kans dat hij daadwerkelijk wordt vervolgd.’ Iedere jurist kan die mensen uitleggen dat dit geen enkel effect mag (en zal) hebben op het Openbaar Ministerie, maar goed, blijkbaar hadden ze er geen tijd voor om iemand met kennis van zaken te raadplegen over hun kleinzielige plan.

Of misschien hebben ze dat wel gedaan, maar is dit een soort van juridisch mastuberen voor ze. Dat kan natuurlijk ook.

Wat er ook precies aan de hand is met deze massaklagers: hoewel wat Wilders zei bijzonder onfatsoenlijk is en hij vrijwel zeker vervolgd (en veroordeeld denk ik) wordt, slaat het nergens op om zo massaal om zijn nek te schreeuwen – in sommige gevallen zelfs létterlijk. 5.000 aangiftes is eerder een teken van massapsychose dan van massabelediging. Het lijkt meer op een roep om aandacht (een eis om aandacht zelfs) dan om mensen die zich daadwerkelijk ongewenst en onveilig voelen door Wilders’ uitspraken. 

Leuk voor de masturbeerders in kwestie, maar een beetje vervelend voor de rest van de samenleving. Die kan namelijk alleen maar verbouwereerd toezien hoe het rechtssysteem gebruikt wordt als PR-bureau voor politiekcorrect Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

57 reacties

 1. Michel108

  Die is ook het helder denken niet verleerd.

  Soms nog wat old school fijnzinning wat in deze tijd al niet meer werkt…

 2. Pieter V

  Je zal toch maar als college van B&W van een stad of dorp onder luid gejuich van de linkse hyena’s aangifte tegen Wilders hebben gedaan.

  Dan zet je jezelf toch als volstrekt debiele halve zool te kijk niet gehinderd door enig relativeringsvermogen maar wel zeer bevattelijk voor massahysterie.

  Kunnen die halve zolen nu echt niet bevatten dat ze daarmee een brevet van onvermogen hebben afgegeven voor hun functioneren als onpatrtijdige bestuurders?

 3. Bes Tolen

  Het land wordt al sinds jaar en dag verziekt door de muticultdemagogen en profiteurs. Als ik tevoren had geweten, dat ik in zo’n wereld terecht zou komen, had ik er gezien de heersende multicult de voorkeur aan gegeven een lucratief baantje te nemen bij Goldman Sachs of consorten. Maar ja, daar voor is het nu veel te laat en moet ik dus als door de Nederlandse overheid gestript onvermogend man verder door het leven. In plaats van dus de nodige maar wel onverdiende miljoenen euro’s, sorry dollars op mijn bankrekeningen te hebben doen bijschrijven. Gewoon door praktisch en legaal bezig te zijn. ik had natuurlijk veel liever vroegtijdig het geldgeloof aangehangen. Want wat blijkt is dat dat uiteindelijk toch altijd wint. Gewoon praktisch zonder aanziens des persoons de ander zijn geld afstrippen en gewoon legaal bezig, wetend dat de wet toch de groten der aarde altijd aan haar zijde vindt en vooral andersom natuurlijk dat de groten der aarde de wet niet eens nodig hebben omdat ze alles en iedereen kunnen manipuleren en kunnen uitschakelen. Of het in geval van Geert Wilders lukt om die uit te schakelen, blijft nog even de vraag. Het openbaar ministerie zal, vermoed ik, van rechtsvervolging af zien. En zo er wel een proces komt, zal de rechter waarschijnlijk wel zo wijs zijn om Geert Wilders niet te straffen. Blijft steeds de vraag open of de muticult de kans krijgt met geweld Geert Wilders uit te schakelen. Het zou bijzonder onverstandig zijn dat die kans ooit wordt gegeven want dat zal een groot deel van de bevolking in het geheel niet slikken. Met wel verschrikkelijke gevolgen. Geert Wilders kon wel eens de schut, de bescherming tegen een geweldadige ”oplossing” van de grote problemen in dit land zijn. Maar of Geert Wilders het volhoudt, is ook een vraag. Hij zal op gegeven ogenblik ook oplopend succes nodig hebben.

   

 4. Bes Tolen

  gewel- d- dadige

 5. V.K.

  -Vandaag ben ik te weten gekomen dat er 5000 mensen aangifte tegen Wilders hebben gedaan, en er 5000 mensen zijn opgeleid door de staat welke moslimextremisme moeten herkennen.

 6. Pierre Lebon

  “hoewel wat Wilders zei bijzonder onfatsoenlijk is en hij vrijwel zeker vervolgd (en veroordeeld denk ik)”

   

  Wat een opluchting, mijnheer van der Galiën, dat u zich in ieder geval niet onder het onderbuik tuig bevindt. Dat kan ik helaas niet zeggen.

  U bent gelukkig een buitengewoon fatsoenlijk mens en ik zal niet nalaten dat te benoemen, mocht u ooit in mijn bijzijn onderwerp van gesprek worden. Wat ik niet denk trouwens.

  U zult het vast goed kunnen vinden met 020 burgervader van der Laan. Degene die het kransvoetbal faciliteert en jihadvlaggen en jihad en andere mohammedaanse malloten tolerereert bij het monument op het Jonas Daniël Meyer Plein.

  Die voelt zich ook al zo’n rechtgeaarde burger.

 7. Robin Westhof

   

  schnoebel schreef:

   “Ik scrol onmiddellijk door naar de reageerders. Van hen steek ik namelijk wel iets van op. Mochten die goede commenters afhaken dan is DDS gedoemd. Niet lezenswaardig meer.”

   

  Precies van de reageerders steek je vaak wat op, (helaas) vrijwel niet(s) meer van de schrijvers hier.

   

  Een jaar of twee geleden deed Theodor Holman de volgende uitspraak: “De avant-garde zit op het internet, bij blogs.”

  en daar hoorde DDS ook bij, maar nu echt niet meer , De Dagelijkse Standaard is tijdens de Wilders hetze (lelijk) door de mand gevallen.

 8. observer

  “”en daar hoorde DDS ook bij, maar nu echt niet meer , De Dagelijkse Standaard is tijdens de Wilders hetze (lelijk) door de mand gevallen””

   

  Helemaal mee eens, vermoed daarom ook het verwijderen van de plusjes en minnetjes. 
  Gelukkig zijn er nog altenatieven op het internet, wel ingelichte kringen, DVC, etc, maar daar is mijn favoriet Hans Labohm niet te vinden, reden dat ik toch hier even om de hoek kijk.

 9. Phoenix

  Er is geen schijn van kans dat Wilders veroordeeld zal worden. De wens is de vader van de gedachte als je je laat meeslepen door de hysterie die ons land overspoelt en de hersenen van een aantal Nederlanders aantast, maar juridisch hebben de aanklagers geen been om op te staan. Als het OM verstandig is (en dat is natuurlijk nog maar de vraag) gaat het ook niet tot vervolging over, want dat zou een enorme verspilling van tijd en energie zijn. Maar ja, de politie heeft ook nooit tijd voor aangiftes, maar nu kunnen ze opeens een hoop mankracht inzetten en met voorgedrukte aangifteformulieren werken, hoewel dat een volkomen zinloze actie is, die alleen bedoeld is om het gesundes Volksempfinden te behagen.

 10. schnoebel

  Uiteraard zijn er véél meer goede reageerders. Echter er zijn al velen afgehaakt of hebben een ban gekregen. Gillah b.v. en mijn topfavoriet: Nitickson. En uiteraard zijn de goede schrijvers: Niemöller, Hanibal en Blondemevrouw ook een gemis. Toch hoop ik dat DDS zich zal herpakken. Zij zijn natuurlijk bang voor het PVV-stempel. Feit echter is dat de meest doorwrochte reacties van de hand van die PVVers komt. Zo kan ik ook de reacties van een Beukman waarderen. Hij is dan wel links en ben ik het meestal niet met hem eens, maar hij reageert vaak zeer inhoudelijk. DDS zou zijn “publiek” meer moeten koesteren. Ik heb absoluut geen bezwaar tegen, genuanceerde, kritiek op de PVV. Elke politieke partij dient kritisch benaderd te worden maar het ongefundeerde WIldersbashen alhier loopt wel de spuigaten uit. Zelfs op “Joop” is niet zoveel anti-Wilders retoriek te vinden.

 11. D. G. Neree

  Ik ben het helemaal met de reageerders hierboven eens.

  Dat DDS het ophitsen tegen Geert Wilders ondersteunt en bevordert door er zo eenzijdaig aandacht aant schenken heeft me onaangenaam getroffen. Het lijkt wel of de redactie er een punt van moet maken dat ze aan de goede kant staan.

  Journalistiek is hier in ieder geval weinig meer te vinden, op de paar uitzonderingen na. Commentaar op de mainstream nieuwsstroom lees ik op twitter wel, dat is gebalanceerder dan hier.

  Ik weet niet waar het aan ligt. Wil DDS zograag mainstream en geaccepteerd zijn?

  Een half jaar geleden opende ik iedere dag DDS en las ik vrijwel alle artikelen en ook vrijwel alle reacties. Nu nog maar zelden een artikel, maar spring bij de meeste na het lezen van de eerste regels meteen door naar de reacties.

  Het ziet ernaar uit dat ook DDS deel van de eenheidsworst wordt. Jammer, maar dat schreef ik eerder al

   

 12. Pimsch

  @Schnoebel En vergeet Fatima niet. Zij kreeg altijd hoge waarderingen.

  Misschien kiest DDS voor meer reclameinkomsten.

 13. Michel108

  Ik ben het roerend met u eens!

  Vergeet niet reageerders Francois, Toetssteen, Two Raven Black Kettle, Caroline, Rinus en Nick.

  Elk van hen is scherp en Francois levert zeer vaak goede links.

   

  Zonder hen voor mij geen DDS meer!!

  Sowieso ben ik al gestopt met het lezen van Engelbert. Schut zie ik langzaam wakker worden voor de islam en soms zegt MvdG iets raaks.

   

  Trias en Labohm zijn goed. Herman Meijer heeft toekomst zolang hij afstand blijft houden.

   

 14. De man uut Limburg

  Woensdagochtend is de ALDI in Roermond overvallen.

   

  De daders??? Twee lichtgetinte mannen.

   

  Ach daar heeft Geert al weer een punt !

   

   

 15. halo1

  ..wegens verregaande destabilisatie + destructie van de NL-maatschappij…… het liefst met straffen a la Neurenberg…keihard terugknokken dus!

 16. tipo

  Wilders is een politicus met een partijprogramma. De gewraakte uitspraak (vraag eigenlijk) werd op een verkiezingsavond tegenover kiezers en vrijwilligers gedaan. De context was dus duidelijk voor iedereen. En mocht daar twijfel over ontstaan zijn, dan legde Wilders tegenover de NOS bij het aflopen van het podium die context nog eens uit voor de zoveelste keer.

   

  Bezien binnen de context van het partijprogramma van de PVV, is de uitspraak dus niet strafbaar. 

   

  De uitspraken van Diederik Samsom zou je als je deze uit de context rukt dan net zo goed strafbaar kunnen stellen.

   

  Context is alles in deze kwestie. En degenen die de context vergeten en stropoppen gaan verzinnen, dat zijn de echte angstzaaiers. De RTL-redactie bijvoorbeeld.

 17. rinus

  Nou ehhh, hier op DDS hebben er anders ook een paar om zijn nek geschreeuwd hoor. Maar nu de stofwolken een klein beetje beginnen op te trekken, zie je pas hoe achterlijk er eigenlijk op is gereageerd. In de politieke barometer zegt Ipsos trouwens al dat het opvallend is dat de ruime achterban er totaal geen  boodschap aan heeft. De PVV heeft er zelfs weer een paar kiezers (terug) bij en staat op 26.

 18. Michel108

  “Of misschien hebben ze dat wel gedaan, maar is dit een soort van juridisch mastuberen voor.”

   

  Wat betekent die zin hierboven??

  Schut had het laatst ook al over mentaal masturberen. Wat is dat?

   

  Verder ben ik het met Rinus eens dat er ook op DDS uiterst hyperige journalistiek werd bedreven t.a.v. de vermeende uitspraken van Wilders. Pas na nog een media hype over Deurne, en dus twee lijken meer na een overval, lijkt er enig inzicht te zijn ontstaan over wat Wilders zei en waarom. En wat zegt dit alles: dat DDS aan slechte journalistiek doet en ook nog eens slecht Nederlands schrijft. Als ik op mn werk zulke idiote fouten of onzinnigheden uitvoer, krijg ik de wind van voren. Maar nee, hier is dat anders. Joelen maar en achteraf misschien eens nadenken. Maar wel anderen de morele maat nemen!

 19. Altea-Hills

   

  Het is,en was een hetze veroorzaakt door de linkse media.

  Zo hoefden zij de Partij van de Armoede niet op de pijnbank te leggen van wegen het grote verlies,en zo kreeg Geert Wilders alle linkse shit over zich heen gestort.

  Maar wie kan ik aanklagen voor al die vreemdelingen in mijn land,en ik heb niet aan 1 persoon gevraagd om te komen,terwijl ik daar wel aan mee moet betalen.

  Men verplicht mij om alle ellende die door die vreemdelingen worden veroorzaakt te accepteren,ook mijn straat beeld is door mensen die in een tent lopen verziekt.

  Dan al die kosten van uitkeringen,gevangenis kosten,hogere ziekte kosten kosten voor deze groep.

  Nee,we zijn niet bevoordeeld met de linkse natte droom van een multiculturele maatschappij.

  Het heeft al met al meer dan 220 miljard euro gekost de import van de gelukzoekers,en daarom bejaarden en verzorgings tehuizen maar sluiten,het leger is bijna hiervoor afgebroken,en wat volgt na de bejaarden en behoeftigen,de uitkeringen?

 20. observer

  “””” sommige gevallen zelfs létterlijk. 5.000 aangiftes is eerder een teken van massapsychose dan van massabelediging.”””

  De historici onder ons kennen nog een persoon die zich van deze tactiek bediende, en werd in 1933 reichskanselier.

 21. schnoebel

  “Hoewel wat Wilders zei bijzonder onfatsoenlijk is en het vrijwel zeker vervolgd (en veroordeeld, denk ik) wordt”

   Vrijwel zeker vervolgd en veroordeeld….Is de wens de vader van de gedachten hier? Vindt Michael dan ook dat Samsom en Spekman voor hun uitspraken over Marokkanen veroordeeld dienen te worden?

  Waarschijnlijk niet want die heren zijn geen Wilders en “op de man spelen” is op hen niet van toepassing.

  Met het Wildersbashen trekt DDS steeds meer juichende “Joopers” en dat terwijl DDS zich profileert als een rechtse site. Dat “rechtse” klopt ook wel. Uitgezonderd Van Baar en Schut pretenderen de overige colomnisten allen “rechts” te zijn. Dat zet de haat tegen de PVV in perspectief.

  “Links” zet zich af tegen Wilders om hun allochtone achterban te behagen, te behouden en te vergroten. De strategie die zij bewandelen is dan om de PVV als extreem rechts af te schilderen (racisten, nazi’s). Die achterban zal nooit op de PVV stemmen.

  “Rechts” echter, ziet de PVV als een “stemmensteler”. Aanhangers van de LP, de VVD en het CDA zijn daarom de meest fanatieke PVV-haters. Zij trachten aan de PVV een links label te hechten. Het is allemaal zooo doorzichtig.

  Resultaat zal zijn dat velen zullen afhaken bij de DDS en daarmee ook de beste commenters verliest zoals daar is een Tipo (mijn favoriet). Want daar ben ik inmiddels achter: Behalve bij de lezenwaardige stukken van Trias en Laborn kijk ik bij de overige stukken slechts naar de kop en de naam van de opsteller en dan weet ik het wel. Ik scrol onmiddellijk door naar de reageerders. Van hen steek ik namelijk wel iets van op. Mochten die goede commenters afhaken dan is DDS gedoemd. Niet lezenswaardig meer.

 22. De man uut Limburg

  De hetze tegen Wilders levert slechts 5000 aangiften op. Dat is totaal niks als je beseft dat er in dit land zo’n dikke 16 miljoen mensen leven (legaal). Die andere 15 miljoen 995.000 vinden het dus een storm in een glas water. Maar ja de minderheid (zie ook de Zwarte Pieten discussie) weet de meerderheid weer naar haar hand te zetten.

   

  Oh ja, ik moest net pissen van de slappe lach. Asscher (u weet wel dat geniepige mannetje) zat net bij Nieuwsuur te beweren dat de PVV in paniek is. De man is een ongelofelijke clown, een nitwit. Paniek bij de PVV, ha ha als er ergens geen paniek uitbreekt dan is het wel bij die club. Of bedoelde Asscher eigenlijk zijn eigen Pvda ?

   

  Dat zal het zijn !

 23. nick

  “PvdA-leider Diederik Samsom noemt de oproep van PVV-leider Geert Wilders om aangifte te doen tegen Samsom en PvdA-voorzitter Hans Spekman een ‘wilde actie’. Daaruit blijkt dat volgens Samsom dat Wilders zich realiseert wat hij heeft aangericht. Iedereen ziet dat er problemen zijn,’ zegt Samsom. ‘De Partij van de Arbeid lost die problemen op. Wilders gebruikt ze om haat te zaaien en mensen op te hitsen. Dat is een fundamenteel verschil”

   

  Ik weet niet wat ik lees, zijn die PvdAers nu van een andere planeet ofzo, het is geheel en al andersom! Ja, ze hebben een “wilde actie” opgezet tegen de PVV en tegen Wilders. Ze hebben heel wat aangericht in het land een hysterie uitgelokt en de politie handen vol werk, tijd en geld gekost. En De PvdA heeft al die jaren helemaal niets gedaan om het enorme Marokkanen probleem op te lossen! De PVV heeft wel oplossingen, namelijk stoppen van de immigratie, criminelen het paspoort afnemen en terug naar hun eigen land en illegalen ook terug en uit ons land zetten.

  Wat de Pvda doet is de deuren wagenwijd open zetten, Marokkanen pamperen en illegalen welkom heten. De PvdA heeft enorme haat gezaaid tegen PVVers en Wilders, ongekend voor ons land….wie is hier nu geschift!! 

   

  En nog iets, het is geheel terecht om Marokkanen, Marokkanen te noemen want Marokkanen hebben namelijk allemaal een Marokkaans Paspoort! dus is de aanduiding geheel juist! Indien ze alleen een Nederlands paspoort hadden dan zouden ze Nederlanders zijn met een Marokkaanse afkomst! We noemen iedere buitenlander namelijk naar zijn land, een zwitser, spanjaard, duitser enzovoort.

  En het is iedereen bekend dat Wilders en de PVV geen enkele Marokkaan die meedoet in onze maatschappij het land uit wil zetten, integendeel en dat weten al die goedwillende Marokkanen ook, daarom stemmen zelfs heel veel van die geïntegreerde Marokkanen op de PVV omdat ze zich rot schamen voor hun criminele, profiterende, ergelijke landgenoten en die weten ook heel goed dat Wilders hun nooit het land uit wil uitzetten maar alleen hun criminele landgenoten!

  Het is gewoon misdadig dat de linkse meute probeerd Wilders aan te klagen op een vraag aan zijn kiezers gedaan in een speech die ieder normaal denkend mens heel goed begrijpt! Het is dus wat je er mee doet en hoe je het met opzet verdraaid en uit zijn contekst rukt! Gelukkig beginnen de meeste mensen e.e.a. door te krijgen en zal deze kwade opzet als een boemerang keihard terugslaan.

   

  Vanavond ‘een op een” gezien? Eva Jinek met Fleur Agema! Een aanrader! Het ging over de zorg en natuurlijk Marokkanen.  Mw. Agema heeft Mw. Jinek in het stof laten bijten, hulde! 

 24. Giny

  Waar hebben al die mensen nu eigenljk een aanklacht voor ingediend!

   

  Geert stelde drie vragen!

   

  Willen jullie meer of minder PVDA?           Antwoord: minder, minder, minder.

   

  Willen jullie meer of minder EUROPA        Ántwoord: minder, minder, minder.

   

  Willen jullie meer of minder Marokkanen   Antwoord: minder, minder, minder.

   

  Antwoord van Geert was: mooi dan gaan we daar voor zorgen!

   

  Nu wordt er gespeculeerd dat het alleen over de Marokkanen zou gaan!!!

   

  Het zou weleens alleen voor Europa bedoeld kunnen zijn, met oog op de  verkiezingen toch???

 25. Knarsman

  Wilders was de afspraak helaas vergeten. Als zo vaak lette hij niet goed op toen de afspraak van eensluidendheid in het Torentje werd gemaakt.

   

  Bij de VVD vroeg Rutte:

  ‘Willen jullie meer of minder soevereiniteit?’

  en de kiezers scandeerden: ‘Minder, minder, minder!’

   

  Bij D66 vroeg Pechtold:

  ‘Willen jullie meer of minder soevereiniteit?’

  en de kiezers scandeerden: ‘Minder, minder, minder!’

   

  Bij de PvdA vroeg Samsom:

  ‘Willen jullie meer of minder soevereiniteit?’

  en de kiezers scandeerden: ‘Minder, minder, minder!’

   

  En bij de PVV vroeg Wilders:

  ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen?’

  en de kiezers scandeerden: ‘Minder, minder, minder!’

   

  Gezien de commotie is minder Marokkanen vele malen erger dan minder soevereiniteit.

 26. KeesvanD

  Ik heb continu opgeroepen: “Stop die haat, heb een hart”

  MvdG, je hebt zelf dagenlang meegewerkt aan jouw eerste zin van dit artikel.

 27. LantR.fant

  toch lastig om uit te leggen dat hij zich door Wilders uitlating gediscrimineerd, of zelfs bedreigd voelt. Ik heb het idee dat de hele zaak in die 5.000 aangiften verzuipt. Overigens heeft de beoogde groep “Nederlanders” waarover Wilders het had sinds die aangifte haar uiterste best gedaan om het gelijk van dit “uit de nek schreeuwen” te onderstrepen.

 28. tipo

  Joshua Livestro is er van overtuigd dat Wilders met zijn minder Marokkanen-wens artikel 137d van het strafrecht overtreedt. Michael vd Galien vindt dat ook. 

   

  De vraag is dan, of je haat tegen Marokkanen zaait, als je er van overtuigd bent dat er minder criminaliteit en overheidsafhankelijkheid van mensen in Nederland is, als er een stop komt op immigratie van Marokkanen naar Nederland, als remigratie ruimhartig (nou ja de PVV is hier eigenlijk erg zuinig in) ondersteunt en als je criminele Marokkanen met een dubbel paspoort de Nederlandse nationaliteit ontneemt, zodat hun verblijf in Nederland illegaal is (en volgens de PVV dan ook strafbaar).

   

  Om er van overtuigd te raken dat de wens van Wilders en zijn achterban haat zaait, moet je de problemen die veel Marokkaanse jongens veroorzaken negeren en de beleidsmaatregelen die de PVV voorstelt buiten beschouwing laten. Dat is niet juist om te doen, dat buiten beschouwing laten van de problematiek en de PVV-voorstellen. Joshua Livestro en Michael vd Galien maken mijns insziens wel die vergissing om hun overtuiging van haatzaaijerij vol te kunnen houden. Daar vergissen zij zich. 

   

  Het oplossen van de problematiek is niet gebaat bij het uitvechten via het strafrecht van uit zijn verband gerukte uitspraken. Politiek-strategisch kan Wilders wel verweten worden de uitspraken zodanig te doen, dat hij die discussie uitlokt (ik mag dit eigenlijk niet zeggen en er zal wel weer aangifte tegen me gedaan worden, zei Wilders). Die uitlokking had hij nooit moeten doen, want levert geen compromis op over in te voeren maatregelen.

   

  Constructiever is het, om de maatregelen die de PVV voorstelt volwassen en uitvoerbaar te maken. Want dat zijn alledrie de voorstellen van de PVV namelijk niet. In Italie is wel een volwassen voorstel ingevoerd om Marokkanen die veroordeeld zijn bij de reclasering een dwingende keuze op te leggen: remigreren of integreren. Dat is een compromis dat tussen de drie PVV-maatregelen inhangt, waar zelfs de PvdA, VVD en CDA mee accoord zouden kunnen gaan.

   

  In een politieke situatie waarin iedereen tegen elkaar aangifte looopt te doen, alsof de poltie niets beters te doen heeft juist vanwege de Marokkanen-problematiek, komt men daar helemaal niet aan toe. 

   

  Het wordt eens tijd om het inhoudelijk te benaderen en naar haalbare en uitvoerbare oplossingen te zoeken, met alle gebreken die bij de werkelijkheid horen. DDS zou daarvoor een prima platform kunnen  en moeten zijn. 

   

  Die strafbaarstelling van uitspraken is politiek bedrijven in de rechtszaal en daar zou de rechter zich geheel buiten moeten laten. Alleen al daarom denk ik dat de rechter het geheel van aangiftes niet ontvankelijk verklaard, omdat hij het onderwerp naar de politieke arena terug zal sturen. Daar hoort het namelijk thuis.

   

   

 29. Beroepsverbod

  Een land waar politieke doelen van een groep inwoners voor de rechter gesleept kunnen worden kan zich geen democratie meer noemen. Het is de dictatuur van de politiek correcten, het is de dictatuur van George Orwell. Tot mijn afgrijzen zelfs gesteund door de boodschrijvers van DDS.

   

 30. TL Graaf

  Observer 3 april  23:52 

  Snoebel 4 april 00:12

  D.G. Neree 4 april 00:41 

  KeesvanD 4 april 05:31 e.v.a. op deze draad

  Voor u allen zou ik zeggen   http://tinyurl.com/ow33m9v

   

 31. Johannes N

  @Jansma

   

  Nederland heeft naar mijn weten op dit moment 403 gemeenten.

 32. Johanna

  Er doen 5 duizend  mensen  aangifte tegen Wilders waarvan overgrote deel autochtone, hypocriete  tegenstanders van Wilders.

  In Nederland wonen 368.838 Marokkanen, bron CBS 2013.

  Dan  zijn er maar heel weinig Marokkanen die aangifte hebben gedaan tegen Wilders.  Overgrote deel Nederlandse Marokkanen waren wijzer dan het hypocriete deel van de  autochtone Nederlanders, De hypocrieten  die geen aangifte  deden  na  de uitlatingen over Marokkanen door Hans Spekman en Diederik samsom.

 33. Johanna

  cmsuijkerbuijk 09:26 Wij zijn geen abonnee van de Telegraaf. Was dat wel zo dan hadden we je aanbeveling opgevolgd.  Wij kopen wel de zaterdag krant voor de  cryptogram en columns van  goede schrijver  Leon  de Winter en  prof.dr. Smalhout. Wij zijn lid van de  VK.

 34. schnoebel

  Nou Jan, ik verwacht niet dat ik een ban krijg. Mijn kritiek zie ik als opbouwend. DDS gaat mij aan het hart. Kijk, DDS krijgt geen subsidie en is grotendeels afhankelijk van reclame-inkomsten. Andere sites, zoals daar was een AmsterdamPost, zijn veel reclame-inkomsten kwijtgeraakt vanwege het pro-PVV-profiel. Misschien wil DDS iets dergelijks voorkomen. Voor mij hoeft DDS dus absoluut niet te stoppen met kritiek op de PVV maar dan wel graag inhoudelijk. Trouwens, je maakt mij niet wijs dat de redactie zo blij is met de bijval van de “Joopers”. Als men zich wilt profileren als zijnde een rechtse site dan lijkt mij die bijval hoogst onwenselijk.

 35. Niek Verheyen

  Grotendeels eens met Karina 10.19 en Schnoebel 23.02. 

 36. Niek Verheyen

  En Schnoebel 14.11.

 37. janzwitser

  Alleen linkse en/of hypocriete journalisten halen de tekst uit het verband, omdat je dan zo’lekker meeglijdt in het riool.
  Wilders wordt niet veroordeeld door de rechter.
  De blog’van deze meneer vind ik altijd amusant
  Vooral zo door gaan.

 38. Kritiekaster

  En zo was het!

 39. Jan van Eechoud

  “Nou Jan, ik verwacht niet dat ik een ban krijg”.

  Dacht ik ook…..

  “DDS gaat mij aan het hart”.

  Was bij mij ook zo. Toch geblokt. Jij mag mij vertellen waaróm. Redactie vertelt het niet.

  “Voor mij hoeft DDS dus absoluut niet te stoppen met kritiek op de PVV maar dan wel graag inhoudelijk”.

  Pardon? Heb DDS fel verdedigd tegen idiote verwijten. Maar je blijft hier toch “verdachte” als PVV-er, jongen…..  

  Je blijft “vieze vriendjes” houden, als PVV-er. Je blijft “onfatsoenlijk”, als PVV-symphatisant.

  Ik kom je wel tegen als het zover is.

  Ik wilde enkelen ook niet geloven, op E.J. Bron. Weet nu beter. Je bent en blijft een “viezerik” hier….

  Succes, en ik zie je later wel ergens anders….. Mvg.

 40. François

  5000 keer smaad & laster (Art. 261 Sr. en 262 Sr.), en een hele trits lieden die opruiing en het zaaien van haat kan worden aangerekend tegen Wilders, tegen PVV-politici en het PVV-electoraat (Art. 131 Sr. en 137 Sr.). Die lui durven wel. Tegen ieder van die ca. 5000+ pathtische aangevers zou tzt individueel aangifte gedaan kunnen worden, even wachten op de lijst. Ik denk dat het een fluitje een cent zal zijn om ze een juridisch koekje van eigen deeg uit te delen. Dan kan meteen dit lijstje eens aangepakt worden, aangevuld met recente haatzaaiers en opruiêrs, en dan ook dit maar meenemen, handleiding zit erbij. De hardleerse kudde voor de zoveelste keer de andere wang toekeren, zoals in het verleden, zou weleens geduld van gisteren kunnen zijn.

 41. schnoebel

  Ha die Jan, ik reageer ook wel eens op E.J. Bron en wel omdat ik de stukken daar zéér lezenswaardig vind. Aldaar reageer ik omdat ik heel veel opsteek van en blij ben met de stukken. Hier reageer ik meestal omdat ik het eens ben met het gros van de commenters. Heel leerzame reacties. Ik kan wel stellen dat ik het meest geleerd heb van de reageerders op DDS (en van Trias, Hannibal, Niemöller en Blondemevrouw). 

 42. Henk Hollander

   

  Mensen die het niet begrepen hebben nog even goed kijken en luisteren naar Wilders en met op het eind ,nog even

  de beleving van een man met een rechte rug en een zuigende media!

   

   

  Wilders stond in het Tweede Kamergebouw de pers te woord,

 43. toetssteen

  Het artikel van Trouw is naar ik vermoed, de bron van dat prutswerk van de Telegraaf geweest:

   

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3628052/2014/04/04/Marokkaan-is-een-soort-scheldwoord-geworden.dhtml

   

  Vooral wat Eric Bervoets zegt over de kwestie, is door de Telegraaf op een nogal suggestieve wijze bewerkt. Eric Bervoets heeft naar mijn mening gewoon gelijk.

 44. beppie

  Oh en het zou mij niet verbazen als hier een grote dikke D66 vinger achter zit. Niet voor niets was het Pechtold die in alle tv programma’s zijn afschuw kwam spuien. En alle partijen trapte erin en Pechtold krabbelde terug en wastte zijn handen in onschuld. De marionet van Verhofstadt en ALDE van de meer meer meer EU.

 45. beppie

  Je zou de feiten eens op een rijtje moeten zetten:

  1: Heeft Wilders zonder tekst en uitleg geroepen om minder Marokkanen. Nee hij stelde een vraag aan zijn achterban en partijgenoten.

  2: Volgens bronnen was er dus alleen “eigen” achterban + verongelijkte pers in een apart “hok” omdat ze niet vrij rond mochten lopen. Dit vanwege beveiliging en lastig vallen van de aanhang.

  Dan rijst de vraag wie heeft “onverantwoordelijk” deze uit de context geplaatste beelden naar buiten gebracht in de wetenschap wat dit voor gevolgen ZOU KUNNEN hebben?

  Wilders zei diezelfde avond dat het de aftrap was naar de Europese verkiezingen. De beweegredenen zijn dan ook duidelijk. De opdracht aan de pers was: Kijk of je Wilders op iets kunt betrappen wat de opmars van de EUcritici kan stoppen kostte wat kost!

   

 46. cmsuijkerbuijk

  “Bij Telegraaf voortgang massahysterie.”

  Dan zit er maar één ding op voor de PVV-abonnee’s: Massaal hun abonnement opzeggen!

 47. Johanna

  Bij Telegraaf voortgang massahysterie.

  Telegraaf zet een foto van Geert Wilders op de voorpagina met  de kop “angst voor rellen”. Daar heel die toestand in Deurne over de juweliersroof   gaat en de twee Marokkanen die zijn gedood. Marokkanen die scanderen ” koelbloedig vermoord”. Telegraaf die met  een foto van Wilders erbij  doet alsof Wilders de veroorzaker is in deze.   Het ging hier helemaal niet over Wilders. De massahysterie heeft nu ook de Telegraaf bereikt. Deze krant  gooit flink olie op het vuur.Schandelijk!

 48. Jansma

  Is dat alles? Dat is nog niet eens gemiddeld 1 inwoner van alle 7000 plaatsen die er in Nederland zijn. Komt bij dat veel van diegenen die aangifte hebben gedaan ook nog eens politiek gemotiveerd zijn…..En dat ondanks die massieve media campagnes.

  Hiernaast denk ik dat Wilders niet vervolgd zal gaan worden. De uitspraken balanceren op de grens van discriminatie, maar zijn er wederom net niet over. 

   

   

   

   

 49. Michael van der Galien

  Tot mijn afgrijzen zelfs gesteund door de boodschrijvers van DDS.”

   

  Oh ja, door wie dan?

 50. Karina

  “Resultaat zal zijn dat velen zullen afhaken bij de DDS en daarmee ook de beste commenters verliest zoals daar is een Tipo (mijn favoriet). Want daar ben ik inmiddels achter: Behalve bij de lezenwaardige stukken van Trias en Laborn kijk ik bij de overige stukken slechts naar de kop en de naam van de opsteller en dan weet ik het wel. Ik scrol onmiddellijk door naar de reageerders. Van hen steek ik namelijk wel iets van op. Mochten die goede commenters afhaken dan is DDS gedoemd. Niet lezenswaardig meer.”

  Helaas voor mij hetzelfde. Ik ben tegenwoordig ook zo klaar met DDS. De artikelen van Trias en de  reaguurders houden mij hier op deze site. Ook ik mis hier oude namen wiens mening ik altijd kon waarderen.  Met de komst van Schut zijn er een nieuw soort reaguurders binnen gekomen.

  Dat de DDS schrijvers een eigen mening over iets mogen hebben …prima. Tenslotte mogen wij hierop reageren. Maar wat de schrijvers hier doen is meer dan hun mening geven. Het is een ziekelijk gedram waar maar niet genoeg over geschreven kan worden (niet alleen Wilders maar ook Rusland).

  Zelf denk ik meer en meer dat DDS een ander soort publiek aan het zoeken is. Momenteel teveel PVV naar hun smaak.

   

   

 51. Phoenix

  De Telegraaf gilt ook al twee dagen met koeieletters “Paniek bij de PVV”, alleen omdat dit Asschers verdediging is (eerder projectie, lijkt me) tegen het koekje van eigen deeg dat de linksmensen nu krijgen. Dat de Telegraaf van alle dagbladen de grootste hetzeaanvoerder tegen Wilders is, zal de ondergang van deze krant waarschijnlijk alleen maar bespoedigen. Zullen ze dan ook schrijven “Paniek bij de Telegraaf”?

 52. Jan van Eechoud

  Dat gaat je geheid een ban opleveren.

  Weliswaar mag je dan onder een andere naam terugkomen (bannetje, dus), maar de motivatie is weg!!

  Op andere fora vind je ze weer terug. Was erg leerzaam/leuk op DDS….., maar dat is beiden verdwenen met de “minder-hetze”, met name van diegene (M) van wie ik het niet zo heftig had verwacht!!

  Hier word je als PVV-er honderd maal meer geschoffeerd dan op Joop.nl…..

  Het ga jullie goed….., Mvg. (Zal wel wederom een ban oplopen…..)

 53. nick

  En nog even dit, stel dat Wilders aangeklaagd wordt en ik kan me bijna voorstellen dat hij daar ook nog een beetje op hoopt ook, dan kan hij namelijk aantonen dat er met twee maten gemeten wordt, dat hij zelf gediscrimineerd wordt, apart gezet wordt, al jaren en de schuldigen zijn zijn eigen collega’s en de media, die zetten mensen tegen hem op en dat hij door dat opzetten bedreigd wordt en beveiligd moet worden.

   En waarom doen ze dat…?, omdat hij anders is of omdat hij de waarheid zegt, omdat ze bang voor hem zijn, hij tegen de EU is of tegen de immigratiestroom, ja waarom eigenlijk??? Hij doet namelijk helemaal niets verkeerds! 

 54. Antivenin

  Wie kaatst kan de bal verwachten.

   

 55. nick

  Wordt zo moe van dat onzinnige gediscrimineer, iedereen discrimineerd namelijk, kwestie van keuzes maken. Kan niet anders dus hou toch op!! En dan nog “slachtoffers’ ik erger me rot!

  Als die hysterische mensen met hun aangifte doen, zo zie je maar hoe makkelijk men te manipuleren is.

  Maar goed, gelukkig zijn er nu mensen die ook aangifte gaan doen, Wilders heeft zelf al aangiftes laten zien tegen Samsom en Spekman, geheel terecht want wat deze PvdAers uit hun mond laten vallen is behoorlijk ‘schokkend’ zeker afgemeten tegen de woorden van Wilders!

  Dus laten we lekker aangiftes gaan doen, de politie is er dol op en zullen voor ons klaar staan. Ik heb ook nog ‘klachten’ tegen Aboutaleb en Norder ook allebei PvdA met “minder Polen” en ook nog Ascher, die wilde minder Roemenen en Bulgaren, en Duisenberg (SP) wilde minder joden, nou we kunnen er vast nog wel een paar vinden, allemaal aangifte tegen ze gaan doen wegens ‘discriminatie” Pfff, wat een onzin.

  Maar ik overweeg toch op het terechtte verzoek van Wilders in te gaan en aangifte te gaan doen tegen Samsom en Spekman vanwege hun ongelovelijke hypocriete uitlatingen. Ze hebben het verdiend en enig tegengewicht moet er zijn maar dan geen hysterie maar gewoon om de gerechtigheid en ook om de hypocretie en idiotie aan te tonen. 

 56. Linkse Internetcrimineel

  Het zou belachelijk en diep triest zijn als Wilders hiervoor veroordeeld zou worden.

  Maar aangezien ons recht niet klopt, zou het best kunnen.

  Ik blijf het vreemd vinden dat al die mensen niet gewoon naar huis gestuurd zijn door de politie.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.