Ontvoerde Nederlanders kosten 45K

Mensenrechtenactivist inmiddels vrijgelaten.

De Nigeriaanse mensenrechten- en milieuactivist Sunny Ofehe (41) is vrijgelaten in Nigeria, waar hij eergisteren met drie Nederlanders werd ontvoerd. Voor de Nederlanders zou 45.000 euro losgeld zijn geëist.

Dikke kans dat de islamistische Boko Haram achter de ontvoeringen zit. Sharia-liefhebbers kunnen het nu eenmaal niet zo goed vinden met mensenrechtenactivisten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. V.K.

  -Hoezo Boko-Haram? Dikke kans dat de mensenrechten activist ook eens zorgt voor wat Neira’s voor z’n tribe.

 2. toetssteen

  Die Ofehe is Nigeria ooit ontvlucht om er vervolgens geheel vrijwillig weer naar toe te gaan. Gewapende escorte wordt geweigerd……..

  Ligt het aan mij of zit er een bedenkelijk luchtje aan de zaak?

 3. R. Hartman

  Wie naar het buitenland gaat (welk buitenland dan ook) doet dat voor eigen rekening en risico. Het gaat niet aan om de belastingbetaler op te laten draaien voor dergelijke onverantwoordelijkheid. In dit geval was ook nog eens bekend dat het zacht gezegd onverstandig was naar deze regio te gaan.

   

  Wie zijn billen brandt mag op de blaren zitten. Iedereen heeft recht op zijn eigen vrijwillige keuzes, inclusief de verkeerde, en de consequenties daarvan. Wie vrijwillig bereid is hen te helpen, prima, maar dwang is abject.

   

  eenkaa staat het dus volledig vrij ‘elke Nederlander’ op te halen, maar wel op eigen kosten, al dan niet met vrijwillig ingezamelde gelden. Maar dus niet op kosten van de belastingbetaler; die heeft niet dan namelijk niet eens meer de keuze om wel of niet te helpen. En daarmee houdt het op ‘helpen’ te zijn.

 4. LantR.fant

  wordt het tijd om je te beraden op je maatschappelijke keuzes. 

 5. eenkaa

  losgeld betalen lijkt me een prijs op het hoofd van elke Nederlander zetten….  beter flink investeren in defensie en duidelijk maken dat elke Nederlander opgehaald zal worden… 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.