Russen spioneren overal

Geen categoriemei 06 2014, 15:00
Niet alleen in Nederland.

De oplopende spanning tussen Rusland en Westerse landen gaat gepaard met een drastische toename in het aantal Russische militaire verkenningsvluchten boven de Grote Oceaan. Daar horen ook verkenningsvluchten bij langs de kust van de Amerikaanse staat Californië, aldus Generaal Carlisle van de Amerikaanse luchtmacht tegenover Reuters

Ook de Amerikaanse luchtmachtbasis op het eiland Guam wordt voortdurend in de gaten gehouden door de Russen. Volgens Carlisle is er sprake van een 'drastische toename' in het aantal Russische patrouilles rondom de Japanse eilanden en Zuid-Korea, beide landen die militair gezien voor een groot deel afhankelijk zijn van de Amerikanen. Carlisle voegde toe dat Russiche marineschepen ook veel actiever zijn dan enkele maanden geleden. Onder meer gezamenlijke oefeningen tussen de Aziatische landen en de VS worden nauwlettend gevolgd.

Natuurlijk vliegen de Russen ook met onvoorspelbare regelmaat ons luchtruim binnen met oude bommenwerpers. Misschien moeten we gewoon verder bezuinigen op Defensie en het daarmee vrijvallende budget gebruiken voor de productie van witte vlaggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten