Russen spioneren overal

Niet alleen in Nederland.

De oplopende spanning tussen Rusland en Westerse landen gaat gepaard met een drastische toename in het aantal Russische militaire verkenningsvluchten boven de Grote Oceaan. Daar horen ook verkenningsvluchten bij langs de kust van de Amerikaanse staat Californië, aldus Generaal Carlisle van de Amerikaanse luchtmacht tegenover Reuters

Ook de Amerikaanse luchtmachtbasis op het eiland Guam wordt voortdurend in de gaten gehouden door de Russen. Volgens Carlisle is er sprake van een ‘drastische toename’ in het aantal Russische patrouilles rondom de Japanse eilanden en Zuid-Korea, beide landen die militair gezien voor een groot deel afhankelijk zijn van de Amerikanen. Carlisle voegde toe dat Russiche marineschepen ook veel actiever zijn dan enkele maanden geleden. Onder meer gezamenlijke oefeningen tussen de Aziatische landen en de VS worden nauwlettend gevolgd.

Natuurlijk vliegen de Russen ook met onvoorspelbare regelmaat ons luchtruim binnen met oude bommenwerpers. Misschien moeten we gewoon verder bezuinigen op Defensie en het daarmee vrijvallende budget gebruiken voor de productie van witte vlaggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. de_mol

  Ik vind het NSA veel erger.

   

  En vandaag de dag zit de vijand onder ons. En dat is niet Rusland.

 2. louis-portugal

  Liever minder voor defensie.

  Stel je voor dat ze zich sterk genoeg voelden dan stonden ze nu al ergens in Polen ofzo.

 3. Ludovic

  Meer geld voor defensie betekent meer slagkracht voor van Uhm-achtige zeloten.

  Beter afschaffen dat zooitje.

 4. cmsuijkerbuijk

  “Misschien moeten we gewoon verder bezuinigen op Defensie en het daarmee
  vrijvallende budget gebruiken voor de productie van witte vlaggen.”

  Zou dat wel genoeg opleveren, om nog wat witte vlaggen aan te kunnen schaffen?

  Maar alle gekheid op een stokje: Al die bezuinigingen gaan ons nu dus aardig opbreken, evenals de sluiting van diverse vliegbases, kazernes en marine-faciliteiten, afstoten van schepen, tanks en artillerie, hele squadrons F-16’s énzovoort.

  En wat zeggen we dan braaf met z’n allen? “DANK U WEL, POLITIEK!!!

  En al dat hypokriet politiek gelul van meer geld naar defensie, zal te weinig en te laat zijn!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.