Turken keuren Erdogans beleid af

Peiling.

Zo verdeeld is Turkije. De rode lijn is het percentage Turken dat Erdogans beleid afkeurt, de groene lijn representeert de mensen die hem nog altijd steunen. Zoals u ziet is 49,3% van de Turken tegen Erdogan, en ‘slechts’ 46,9% voor hem. 

Dat het parlement toch volzit met AKP’ers komt door het Turkse systeem, waarbij een partij minimaal 10% van de stemmen moet krijgen om in het parlement te kunnen komen. Lukt dat niet (en er zijn altijd een flink stel partijen die de kiesdrempel niet halen) dan worden de zetels evenredig verdeeld onder de andere partijen. De grootste profiteert daar dus het meeste van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

  1. Michael van der Galien

    Liefhebber: dat klopt. Dat is nog nooit gebeurd… Wordt wel interessant om te zien wat er gebeurt bij de presidentsverkiezingen. De winnaar *moet* namelijk meer dan 50% van de stemmen binnenhalen.

  2. Liefhebber

    Goed dat je de kiesdrempel en het gevolg nog eens uitlegt, Michael. Het gros van het Nederlandse journaille weet niet beter dan dat de meerderheid van de Turken AKP heeft gestemd, iets dat nog nooit het geval is geweest.

  3. antonius

    wel even duren voordat turken echt wakker worden .

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.