Turken keuren Erdogans beleid af

Foto:

Peiling.

Zo verdeeld is Turkije. De rode lijn is het percentage Turken dat Erdogans beleid afkeurt, de groene lijn representeert de mensen die hem nog altijd steunen. Zoals u ziet is 49,3% van de Turken tegen Erdogan, en ‘slechts’ 46,9% voor hem. 

Dat het parlement toch volzit met AKP’ers komt door het Turkse systeem, waarbij een partij minimaal 10% van de stemmen moet krijgen om in het parlement te kunnen komen. Lukt dat niet (en er zijn altijd een flink stel partijen die de kiesdrempel niet halen) dan worden de zetels evenredig verdeeld onder de andere partijen. De grootste profiteert daar dus het meeste van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!