West-Afrika verklaart Boko Haram de oorlog

Geen categoriemei 18 2014, 11:30
Helikopters, machinegeweren, tanks, drones.. het wapentuig dat ingezet wordt tegen de islamitische terreurgroep Boko Haram kan niet grootschalig en grof genoeg zijn.
Alhoewel deze West-Afrikaanse leiders lang niet allemaal zonder hun eigen bezwaren zijn, hebben zij in ieder geval wel begrepen wie de ultieme bad guy is die koste wat het kost verslagen moet worden. Inderdaad, de shariaboys van de pan-internationale Boko Haram:

West-Afrikaanse landen gaan intensief samenwerken om de Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram op de knieën te krijgen. Dat hebben de buurlanden van Nigeria en westerse functionarissen zaterdag afgesproken op een top in Parijs.

De aanwezige staatshoofden toonden zich strijdlustig. President Idriss Deby van Tsjaad zei zelfs dat er een grote bereidheid was „totale oorlog” te voeren tegen de terreurgroep. [...]

De Franse president François Hollande noemde Boko Haram dan ook een bedreiging voor „heel West-Afrika en Centraal Afrika”. Volgens Hollande hebben de moslimextremisten banden met al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM) en andere terreurgroepen.

Inderdaad: bind de strijd aan met Boko Haram. Het enkele feit dat de beweging al bestaat is immers al een belediging voor het vrije westen. De naam van de terreurbeweging betekent immers niks minder dan "Westers onderwijs is een zonde." De organisatie is tot in diens haarvaten kwaadaardig, en moet door alle mogelijke machten bestreden worden.
En om deze reden is het ook niet goed dat de westerse landen hun legers fors hebben verkleind de afgelopen jaren. Boko Haram bedreigt ook onze (handels)belangen, en het zou heel goed zijn als ook NAVO-landen hielpen met het bestrijden van deze islambandieten. Gelukkig draagt Nederland haar steentje tegen de islamisten al royaal bij in Mali (een militaire bijdrage waar ik zeer trots op ben), maar andere NAVO-partners mogen op zich ook wel over de brug komen. West-Afrika en Europa moeten samen optrekken tegen deze schandvlek op de menselijke beschaving.
Ten strijde, en niet rusten voordat Boko Haram niks meer is dan een artikeltje op Wikipedia!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten