Bussemaker gaat mbo hervormen

Grondig hervormen zelfs.

Zo, zo, buitengewoon indrukwekkend:

In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) weten dat zij het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) ingrijpend wil hervormen.

Zij wil dat het mbo innovatiever, kleinschaliger en regionaler wordt. Het beroepsonderwijs moet jongeren voldoende vakkennis meegeven, maar jongeren moeten volgens Bussemaker ook goed worden voorbereid op de vraag naar praktische vaardigheden. 

Zo wil ze dat er kundige vakmensen worden opgeleid (briljant idee!), maar ook dat het gemakkelijker wordt voor mbo’ers om de overstap te maken naar het hbo. Want daar is het opleidingsniveau geweldig indrukwekkend, vat u wel?

Nog even en het mbo is het nieuwe hbo! En het mooiste? We hebben er weer meer geld voor nodig, want alleen met meer overheidssubsidies kunnen we iets van het onderwijs maken. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. toetssteen

  Dit ongeleide projectiel kan blijkbaar alleen in de politiek nog wat handen op elkaar krijgen ter linker zijde. Na de bevrijding door Turken en Marokkanen , waar mevrouw al duiddde dat ze geen stom benul had, nu dit weer!

   

  Op naar het stalinisme! Beviel zo goed…….

 2. jansje2

  Ze wil dat er kundige vakmensen opgeleid worden!

  Tja, dat zal lastig worden, want daarvoor heb je kundig personeel nodig en of dat nog te vinden is?

  Ben bang van niet, maar daarvan heeft Jetje dan weer geen kaas gegeten, zoals blijkt. Anders kraam je niet zulke onzin uit.

 3. CDlogo

  Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.

  Albert Einstein 1879-1955

 4. Johanna

  O jé, wéér een PvdA’er die onderwijs gaat  hervormen. Het is inderdaad hopeloos zo’n  8000 richtingen. Dat wilde juist de PvdA omdat dan iedereen  zou kunnen meekomen. Iedereen gelijk blijkt totaal niet te werken.Hoe zal ze het aanpakken? Joost Niemöller ” lager IQ vertraagt  integratie allochtonen”.  Thilo Zarrazin  werd in Duitsland verguisd. Vooral de PvdA heeft  veel ellende veroorzaakt in onderwijs. Er mocht nooit iets worden gezegd. Je werd  meteen als  racist bestempeld.Trouwen, straks een overvloed aan vakkrachten? Hoe kunnen ze allemaal aan het werk? Problemen genoeg.  We hebben gewoon teveel mensen in Nederland, dus op naar de 18 miljoen.

 5. Ludovic

  Mijn God; Rutte & Co gaan het onderwijs weer hervormen.

   

  Blijf er eens af stelletje mentaal geretardeerden.

 6. Rob Spier

  Deze incompetente Minister doet actief precies het tegenovergestelde van hetgeen ze met de mond belijdt.

   

  Op de MBO’s worden onder haar regelzucht vooral meer generieke zaken verplicht terwijl bedrijfsleven heeft aangegeven juist meer vakinhoudelijk te willen opleiden. Het MBO gaat nu voor een soort “algemeen technisch medewerker ” opleiden. Alles moet kapot.

  Ze heeft het SBB opgericht, dat staat voor Samenwerking Bedrijfsleven en Beroepsonderwijs. Een betonnen kolos bestuurd door dikke nekken van MKB NL en VNO/NCW die juist de sectoren invloedsloos laat. Een drama dat z’n weerga niet kent staat het beroepsonderwijs te wachten.

 7. Bes Tolen

  Vast, kort geleden ging ze nog de heel andere kant op. Wat ze ook wil, is veel meer buitenlanders, die hier onderijs volgen. Het zou mooi zijn als ze zelf eens naar het buitenland vertrok en daar bleef. Waar ze hoort. Want ze heeft zich altijd al anti-Nederlanders opgesteld. 

 8. avander

  Laat ik nu van mening zijn dat er al zoveel gereorganiseerd en hervormd is in het onderwijs dat geen enkele nieuwe linkse hervorming het nog maar 1 procentje verder naar de kl*ten kan krijgen. Kapot is toch gewoon kapot of kan het nog kapotter?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.