Jean Marie Le Pen: ‘We zetten een oven klaar voor de jood’

Jood.

Zo denkt Jean Marie Le Pen over joden:

Jean-Marie Le Pen heeft opnieuw van zich laten horen met een antisemitische uitspraak. ‘We zullen volgende keer een baksel voor hem maken’, liet hij optekenen in een video op de website van zijn partij Front National, naar aanleiding van een kritische uitspraak van de joodse zanger Patrick Bruel.

De video werd uiteindelijk verwijderd, maar dat gebeurde natuurlijk veel te laat. Iedereen had het al gezien en/of erover geschreven. 

Het is en blijft misselijkmakend dat de PVV samen wil werken met deze man en met zijn partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

39 reacties

 1. Phoenix

  Heeft Máxima ooit afstand genomen van de daden van haar vader? Kennelijk geen beletsel om koningin van Nederland te worden, terwijl haar vader hier ook nog met alle egards behandeld wordt. Alleen bij de inhuldiging van WA hebben ze hem maar even op de achtergrond gehouden, omdat het risico op verstoring van het feestje een beetje te groot was. Maar verder wordt hem geen strobreed in de weg gelegd.

 2. tipo

  Ik ga er van uit dat Marine Le Pen en Louis Aliot aan de 86-jarige Le Pen sr. vriendelijk doch dwingend zullen vragen om afstand van de EP-zetel te doen. Als ze datzelfde bij Bruno Gollnisch doen, dan is een alliantie met UKIP een stapje dischterbij. 

   

  Komt allemaal goed, denk ik.

 3. nog_1

   waarom de zonden in haar geval beerfd worden’

   

  Het heeft niets met erven te maken, JMLP is ere-voorzitter van het FN en fractieleider in het EP. Dat kunnen we van Jorge niet zeggen, die mag niet eens bij officiële gelegenheden in het zicht van de camera’s komen.

   

  Het probleem is dus niet dat JMLP de vader is. Het probleem is dat hij na Martine de belangrijkste FN-er is, en Martine niet bij machte lijkt daar wat aan te doen.

   

  Een brevet van onvermogen voor iemand die president wil worden, want het blijkt hieruit dat ze geen moeilijke beslissingen kan maken.

 4. Caroline

  Omdat er maar weinig inhoudelijks gemeld wordt over het FN, toch de grootste partij in Frankrijk, hier een uitstekend interview met mevrouw Le Pen: https://www.youtube.com/watch?v=9Z5lpi4MIS8&feature=youtu.be

   

  Zelden hoor je een politicus zoveel waarheid zeggen.

   

  En iedereen die klept over de vader van Le Pen, zou zich eens moeten afvragen waarom de zonden in haar geval beerfd worden, en in het geval van Maxima onterfd, en sterker nog: vader Z is reçu geworden door de status van zijn dochter, en dat terwijl hem toch heel wat meer te verwijten is dan zelfs Le Pen sr.

   

  Merk op dat mensen dood maken of andere kwalijke daden tegen hen bedrijven, tegenwoordig minder ernstig gevonden wordt, dan het er is van zeggen, van die kwalijke daden.

   

  Umwertung.

 5. François

  Tjsa. De volgende keer zullen we ze en poepje laten ruiken (ofwel nog groter worden). Zoiets. Nou, dat had hij niet moeten zeggen, want een poepje is multi-interpretabel als men dat wil. En men wil niets liever.

  “We hebben onvoldiende rekening gehouden met de interpretaties die hieruit kunnen volgen,” erkende Marine le Pen dan ook (vu la “très longue expérience” de son père, “ne pas avoir anticipé l’interprétation qui serait faite de cette formulation est une faute politique dont le Front national subit les conséquences”, a-t-elle affirmé).

  Zeg, nu ‘we’ toch bezig zijn. Die Roger Helmer van UKIP, die over A50 zei: “We share some key policies” (waar A50 reuze blij mee was, want dat kan die ‘bigoted PVV‘ mooi in de zak steken), “has claimed the NHS should fund ‘gay cure’ therapy.” Nou, dat had ‘ie moeten moeten zeggen. A50 wilde op een stoeltje naast een onfatsonlijke homohater. Sjonge wat een toestand.

 6. nog_1

  Als dat waar is, waarom zet Marine haar vader dan niet uit de partij? Als ze ooit president wordt zal ze wel meer moeilijke beslissingen moeten maken, en haar vader is wat dat betreft de eerste testcase. 

 7. rinus

  @Mar. Lezen! Ik zeg namelijk ook dat de reactie van Wilders voor sommigen toch niks uitmaakt, wat Wilders ook zegt of doet. Integendeel zelfs. Het is alleen maar meer koren op de molen voor de PVV-haters.

   

  Voor de rest heb je (bijna) gelijk. Behalve bij Marine Le Pen, die dus totaal niet hetzelfde is als vader Jean Marie. Daar probeer je te framen dat vader en dochter 1 pot nat is. En dat is dus niet zo. De partij heeft niet voor niets enorme verkiezingswinsten behaald sinds zij de baas is. De altijd zeer kritische Fransen zullen het toch wel weten, vermoed ik zo.

   

   In (vooral) de politiek ligt het altijd moeilijk, maar ik denk dat Wilders gelijk heeft dat hij Marine Le Pen vertrouwd. En wat een sterke vrouw! Doodzonde dat die verschrikkelijke pa er (nog) is. Dat blijft inderdaad een luis in de pels. Niet alleen voor Wilders.

   

  Maar ja, wat moet Wilders dan doen? Met een Winchester naar Frankrijk rijden?

   

   

 8. Mar

  @rinus

   

  De reactie van Wilders:

   

  “„Als deze uitspraken daadwerkelijk zo zijn gedaan en bedoeld, dan zijn
  ze zonder meer walgelijk en dat heb ik Front National ook al laten
  weten”, aldus Wilders.”

   

  Een jaar of wat terug toen ouwe Le Pen nog de leider van FN was, wilde Wilders absoluut niet samenwerken met die antisemieten van FN. Toen hield hij geen slag om de arm bij uitspraken van Le Pen.

   

  Zo lang Jean Marie Le Pen actief is binnen FN, is hij een luis in de pels voor Wilders. Ook al zegt hij tig keer dat hij met Marine Le Pen samenwerkt, die hij diep in de ogen heeft gekeken en vertrouwt.

 9. Mar

  @CDlogo

   

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.1991758

   

  In die context zei Le Pen dat “als ze niet van Frankrijk houden, ze
  hier dan ook niet moeten optreden”. Ook de joodse zanger Patrick Bruel
  (foto in tekst) had zich negatief uitgelaten over de verkiezingsuitslag.
  Le Pen zei over de zanger: “We maken de volgende keer een baksel.” 

  Hij gebruikte daarbij de term “fournée”, wat een “lading, drom, rist”
  betekent, of een “baksel”, de hoeveelheid die men in een keer in een
  oven kan zetten. Het kan ook een oven(tje) betekenen.

   

  Mijn Frans is roestig, maar ik krijg de indruk als ik lees op Franse sites dat de uitspraak ongelukkig gekozen is daar Patrick Bruel van joodse afkomst is. Zoiets als hier zeggen: “we zullen de oven alvast lekker opstoken” als er een joodse club langs komt.

   

  Uitspraak is bij ieder ander totaal onschuldig, maar in combinatie met jood een pijnlijke misser.

   

   

 10. CDlogo

  Hahahahaha….zeg is dat copy/paste of had je plotseling een enorme aanval van typ drift ?

  Maar ik ben het volledig met je eens dat door al die Wilders paparazzi de aandacht van de werkelijke problemen die de burger raakt of zullen gaan raken ondergesneeuwd worden.

  *iets zegt me dat dat nu precies de bedoeling is*

 11. CDlogo

  Ja en ?

  Duidelijk was al voor het voorval met Le Pen senoir dat die Bruel niets van F.N. moet hebben dus ontbreekt hier elke objectiviteit.

  Maar daar ging het mij niet om, tot nu heb ik nog nergens een eenduidige vertaling gezien van wat Le Pen senoir nu precies heeft gezegd en legt men het uit zoals hem of haar dat het beste uitkomt.

  Ik heb het filmpje waar Le Pen zijn uitlatingen doet meedere malen bekeken maar ik kan er geen kaas van maken.

 12. Caroline

  Wilders WildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWilders

  WildersWildersWildersWildersWilders

  WildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersvWildersWilders

  WildersWildersWildersWildersWildersWilders WildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersvWildersWildersWildersvWildersWildersWildersvWildersWildersv

  WildersWilders

   

   

  WildersWildersWildersWildersWildersWildersvvWildersWildersWildersWildersWildersWildersWilders

   

  Wilders WildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWilders

  WildersWildersWildersWildersWilders

  WildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersvWildersWilders

  WildersWildersWildersWildersWildersWilders

  WildersWildersWildersWildersWildersWildersWildersvWildersWildersWildersvWildersWildersWildersvWildersWildersv

  WildersWilders

   

   

  WildersWildersWildersWildersWildersWildersvvWildersWildersWildersWildersWildersWildersWilders

   

   

  Zo, dat is er weer uit.

 13. Henk

  De oude Le Pen wordt op 20 juni 86 jaar. Op die leeftijd werken bij de meeste mensen de verstandelijke vermogens niet meer zo goed. Ik kan hem nauwelijks serieus nemen. Het valt het FN wel te verwijten dat ze zo’n oude seniele gek op de kieslijst zetten. Dat wel.

 14. nog_1

  Waarop baseer je dat? De man is recent aangewezen als lijsttrekker en fractieleider.

 15. nog_1

  Je herhaalt een opmerking, en ik herhaal mijn antwoord; JMLP is ere-voorzitter én Europees fractieleider van het FN. .

  Het probleem is dus niet dat hij de vader-van is, maar dat hij het op één na belangrijkste lid van de FN is.

 16. Caroline

  Het is natuurlijk ook een moeilijke beslissing om die man NIET te royeren, tegen alle politieke correcte stoottroepen van de Alinsky-klasse in.

   

   

 17. Haarscherp

  Als de EU-sceptische partijen van Marine Le Pen en Geert Wilders niet gaan samenwerken in EU-sceptische fractie dan gaan we zeker kopje onder vanwege het monster EU en de islamisering. Vandaar het dagelijkse gestook van reactionaire redactieleden die een bloedhekel hebben aan Geert Wilders en Marine Le Pen.

 18. nog_1

  Heb je ook bewijs voor je bewering?

   

  Bernhard was lid van  de NSDAP en de NSFK (dat was een onderdeel van de Reiter-SS). In 1936 heeft hij zijn lidmaatschap opgezegd.

   

  Bewijzen dat hij ooit gediend zou hebben in de LSSAH (de lijfgarde van Hitler) zoals je beweert, heb ik nog nooit gezien. Maar misschien kun je de bron van deze informatie geven?

 19. rinus

  Timmermans: ”Antisemitisme in FN springlevend”.

   

  Ik dacht aan een andere kop: ”Antisemitisme in PvdA springlevend”. Overihgens ook de achterban. Die arrogante Israel en joden hatende Timmermans van de PvdA mag eerst wel eens binnen zijn eigen socialistische geledingen kijken voordat hij hij elders gaat beginnen om met zijn naamkaartje te gooien.

   

  @Caroline. Dat JM Le Pen (en zijn uitspaken) in deze tijd zo onder een vergrootglas liggen heeft alles te maken met het verbinden aan Wilders en de PVV. Het gaat ”links” en ”rechts” ook helemaal niet om Le Pen of die uitspraak. Het gaat (ook hier bij een aantal DDS-schrijvers) er alleen om de PVV en Wilders erbij te trekken, om de partij daarna te kunnen beschadigen. Daar is alles om te doen. Verder interesseert het veruit de meesten niets wat die ouwe zak zegt.

 20. nog_1

  Mijn overgrootmoeder was joodse, en kwam uit een familie die heen en weer verhuisde tussen Duitsland en Nederland.  Haar dochter (mijn oma) had het geluk dat de burgerlijke stand bij de definitieve terugkeer van mijn familie in Nederland in 1917 een fout gemaakt heeft. De rest van de familie ging (als voetnoot zoals JMLP beweert) op transport.

   

  http://db.yadvashem.org/names/nameResults.html?lastNameAdv=De+Wilde&lastNameAdvType=THESAURUS&language=en

   

  En om het helemaal een raar verhaal te maken; mijn oma trouwde met een man die in de oorlog bij de Landstorm ging, en in 1943 bij de Waffen SS. Ze zijn in datzelfde jaar uit elkaar gegaan. Mijn opa is na de oorlog berecht en kreeg 2 jaar gevangenisstraf, de rechter vond hem te dom (!!!) om zwaarder te straffen.

   

  Van vergevensgezindheid heb ik nooit iets gemerkt, het hele onderwerp was taboe. Als je mijn oma er naar vroeg, deed ze een zelfmoordpoging. Ik heb mijn informatie uit het NIOD dossier moeten halen.

   

 21. François

  nog_1 (17:50) “En de regering heeft al afstand genomen van Bernhard.”

  Staatsrecht kennen we allemaal, maar dat betrof niet zijn toetreden tot de lijfgarde van Hitler.

 22. Nannie

  Mijn verdere familie ook! Maar dat wil niet zeggen dat ik mensen haat. Ik ken héél aardige Duitsers. Ik ken héél onaardige Nederlanders. Mijn moeder was een duitse vrouw die in Duitsland een behoorlijk slecht leven had. Haar vader moest in WO-I vechten en haar overkwamen vreselijke dingen waar ze haar leven lang niet overheen gekomen is.

  ZIJ heeft ons wél de goede weg in het leven gewezen. Ze was sterk. En een voorbeeld voor menigeen!!!

  Ze was niet haatdragen tegenover degenen die haar dat aangedaan hebben. Ik heb daar mijn leven lang profijt van gehad…

 23. nog_1

  Dan heb je geluk gehad, mijn familie zat niet onder een trap maar in een goederenwagon.

 24. nog_1

  Het Nederlandse staatsrecht verbiedt dat, de regering spreekt voor de monarch. En de regering heeft al in 1976 afstand genomen van Bernhard. (En hetzelfde heeft de regring gedaan met Maxima’s vader)

   

  Niet dat dit enige relevantie heeft in een discussie over de opmerkingen van de fractieleider van het FN. Maar dit terzijde.

 25. François

  Zeg, nog_1 (17:17), heeft Beatrix al afstand genomen van haar vader? U weet wel, die Bilderberger die als ariër en overtuigd nationaal socialist behoorde tot de lijfgarde van Adolf Hitler, en hem daartoe persoonlijk zijn trouw heeft gezworen.

 26. Nannie

  Ik wil nog even zeggen dat ik een behoorlijk portie joods bloed heb maar ik stoor me geen monent aan wat een ander daar over zegt.

  Ik denk maar ach, hij/zij weet niet beter en laat het rusten. Maar dat er zo veel moslims hier komen vind ik vreselijk.

  Dan voel ik me wél bedreigd. Ik zat vorige oorlog nl onder de grond in een keldertje. leuk joh…

 27. Nannie

  Jullie zijn hier verworden tot een stelletje kleuters!!!

  Caroline heeft gelijk. Het is niets anders dan voer geven aan de Wilders haters. Nu, bij de meesten die een rechte rug hebben heeft het helemaal geen zin omdat die precies weten waar het om draait.

  Michael spreek je toch eens helemaal lekker uit dan weten we precies wie je bent. Niet alleen maar proberen om mensen die het hele circus door hebben zwart te maken maar zeg gewoon wat je vindt.

   

  Mensen die iedere keer de zaken uit zijn verband halen vind ik achterbaks. Ze spreken maar halve waarheden.

  Als ik mijn kleinkinderen hoor beneden doen ze precie hetzelfde als jullie hier doen. Ik heb lekker…ha, ha, ik ben lekker…enz. Die geef ik straf.

  Er zijn hier een paar columnisten die er gelukkig wél toe doen. Daarom blijf ik hier maar anders kwam ik hier niet weer.

 28. Caroline

  nog1, die vergelijking is niet scheef. Dat is 1.

   

  En inderdaad, onaardige dingen over joden zeggen vind ik minder erg dan het aanzetten van mensen tot moord, en dát was wat Verhofstadt en Van Baalen stonden te doen. Waarom je dat (iets wat ik niet gezegd heb) eurofilie noemt, is me een raadsel, nou ja, eigenlijk niet, maar ik doe maar even of dat zo is.

   

  Ik vind het aanzetten tot revolutie en massammoord erger dan het doen van een antisemitische uitspraak, dát is wat ik zeg.

 29. nog_1

  Dan moet je dat zeggen, dat je antisemitisme minder erg vindt dan de Eurofilie van Verhofstad. Je verschuilen achter een scheve vergelijking met Maxima is dan niet nodig.

 30. Caroline

  Als ik zie wat voor een ‘meer gelijke varkens’ de andere partijen leiden in het Europees Parlement, dan vind ik die Le Pen nog meevallen. Anders dan bijvoorbeeld de geweldige liberale fractievoorzitter Verhofstadt, staat hij niet om het bloed van wie dan ook te gillen. https://www.youtube.com/watch?v=WjCOJoytLNY

   

  En Van Baalen, die werd nota bene na dit optreden voorzitter van de internationale liberalen.

   

  Ik aantal maten waarmee gemeten wordt kan zelfs anti-Israel-activist Timmermans niet meer tellen.

 31. CDlogo

  Dus als ik het goed begrijp krijgt Bruel een taart o.i.d. van F.N. cadeau ?

  Sorry heur Michael maar deze hele vertoning begint nu wel erg op een hoax  te lijke, schijnbaar is er niemand die precies weet wat die oude seniele Le Pen nu precies heeft gezegd

 32. Nannie

  @nog_1 Lees hier maar eens hoe fraai de lotgevallen van heer Bernhard zijn geweest. Deze mensen weten meer…Met origine l documentatie materiaal.

 33. nog_1

  De documenten op de gelinkte websites hebben het ook over de Reiter SS, en niet over de LSSAH. Dat Bernhard lid geweest is van de Reiter SS wordt door niemand ontkent. 

   


 34. philippine

  Je zal zo een vader hebben.

 35. nog_1

  Fournée kan zoveel betekenen dat de betekenis uit de context gehaald moet worden.

   

  Het feit dat het Front Nationaal zelf onmiddelijk ingreep, geeft aan dat ze zelf denken dat JMLP verwijst naar de ovens van concentratiekampen. JMLP verdedigt zich door te stellen dat hij niet wist dat Bruel een jood was, daarmee impliciet bevestigend dat de uitleg van FN (die het filmpje zsm weer van hun site haalden) klopt.

   

  Overigens, ook zonder deze opmerking wisten we al dat JMPL een onverbeterlijke, structurele antisemiet is. Dat is hij ‘on the record’ al een halve eeuw. En als het FN echt wil aantonen dat ze afstand nemen van zijn antisemitisme, moeten ze hem royeren. Maar dat doen ze niet, eerder het tegendeel; hij is zowel ere-voorzitter als fractieleider in het EP.

 36. rinus

  @Caroline;) Nee, de reactie van Wilders staat er natuurlijk niet. Niet dat het iets had uitgemaakt trouwens, zefs niet al had hij vandaag de samenwerking met het FN beeindigd. Integendeel zelfs! Iedere beweging die Wilders maakt werkt als een rode lap op veel DDS-schrijfstieren.

   

  Ze staan er mee op en gaan ermee naar bed met die  zogenoemde ”verrader” van rechts. Maar het hylarische is dat zelfs de weglopers alleen maar in de 2e kamer zitten via de behaalde stemmen door Wilders.

   

   

 37. François

  nog_1 (18:50) “@ Francois – Heb je ook bewijs voor je bewering?”

  Het is U, niet je. Leer u nou eens gedragen. Maar zeg eens, hoe komt het dat u zich parmantig voordoet van alles te weten, maar dit niet? Weet u dus bijvoorbeeld ook niet dat toen van een paar van Bernhard’s kennissen de paspoorten waren ingenomen, hij Hitler per koerier opdracht gaf om de paspoorten terug te geven, en Hitler dat meteen ook voor hem regelde? Je zweert je trouw niet voor niets, dat schept wederzijdse verplichtingen als u begrijpt wat ik bedoel. Voor de oorlog was dit algemeen bekend, daarna niet meer, uiteraard. Daar hebben we al die marxistische “historici” immers voor.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.