Mohamed Rabbae’s heksenjacht

Bij de jacht op de beoogde Nationale ombudsman wordt weer heerlijk gehuicheld. Linkse politici huilen met de wolven in het Haagse Bos.

Het kan mij weinig schelen wie de Nationale ombudsman is. Ik wist amper wie de oude was en van de beoogd nieuwe had ik nog nooit gehoord. Misschien wordt Guido van Woerkom een fantastische, misschien faalt hij volledig. Het is mij om het even en bovendien zou ik niet weten hoe je het succes van een ombudsman meet. Maar waar ik niet tegen kan, is het gehuichel dat gepaard gaat aan zijn benoeming.

Dat een fascist in hart en nieren een lobby kan opzetten om te bepalen wie een overheidsfunctie krijgt, stuit mij frontaal tegen de borst. Ik heb het natuurlijk over de voorzitter van het “Landelijk Beraad Marokkanen” (LBM), Mohamed Rabbae, de man die gekozen volksvertegenwoordigers monddood wil maken, internationaal beroemde auteurs het schrijven wil verbieden en vindt dat moslims het in Nederland net zo erg hebben als de Joden onder de Nazi’s.

Volidioot

Nu haat elke Marokkaan die ik ken Rabbae met een passie waarvan ik alleen maar kan dromen, dus het lijkt mij niet dat de man ook maar iemand vertegenwoordigt, maar misschien zijn mijn Mocrovrienden niet representatief voor de hele groep. Ik weet dus niet of “de Marokkanen” echt een probleem met Van Woerkom hebben of dat Rabbae dat daar vandaan haalt waar de woestijnzon niet schijnt. Wel weet ik dat ik, als ik Marokkaan was, mij van hier tot Ouarzazate zou schamen door zo’n vrijheidshatende volidioot te worden vertegenwoordigd.

Het wordt nog erger: Rabbae’s sidekick in de ‘Affaire Ombudsman’ is een zo mogelijk nog grotere hufter dan Mohamed zelf (ik bedoel Rabbae, hè, niet de Profeet (vzmh en zo), ik wil geen problemen met de Saoedi’s). Deze Mohamed (originaliteit is niet de grootste gave van Marokkaanse ouders) Azahaf schreeuwt nu moord en brand over de uitlatingen van Van Woerkom, maar juichte in het verleden over de moord op Theo van Gogh en toonde zich een groot fan van niemand minder dan Osama bin Laden. Met dat soort uitspraken op je Curriculum Vitae moet je de rest van je leven je mond houden over anderen, ouacha? (En wat een blunder van mijn vrienden en oud-collega’s bij Joop.nl dit soort tuig een podium te geven.)

Wat had Van Woerkom ook weer gezegd? Dat hij zijn vrouw in Amsterdam liever geen taxi laat nemen, omdat de bestuurder wel eens een Marokkaan zou kunnen zijn. Geen slimme opmerking, niet bijzonder elegant, maar gezien recente gebeurtenissen in de hoofdstedelijke taxibranche ook weer niet helemaal onbegrijpelijk. De kandidaat-ombudsman bood ijlings zijn excuses aan en daarmee leek de kous af.

Haatimam

Maar wie dat dacht, rekende buiten de McCarthyeske heksenjacht van Rabbae en co. Want waar je het LBM niet hoort klagen wanneer een antisemitische, misogyne, homofobe haatimam weer eens een Marokkaans-gerunde moskee bezoekt, moet barbertje Van Woerkom hangen. En het bizarre is dat policorprogressieve politici in Den Haag Rabbae nog bijvallen ook.

Het meest stuitend is dit bij de PvdA. Ik dacht dat onze sociaaldemocraten genoegen namen met excuses, ze sturen nota bene hun eigen Minister van Buitenlandse Zaken er helemaal voor naar Riyad. En trouwens, zei fractieleider Diederik Samsom niet ooit dat Marokkanen “een monopolie op overlast” hebben? En vond partijvoorzitter Hans Spekman niet dat je diezelfde Marokkanen moest “vernederen”? Voor zover ik weet hebben deze uitspraken de carrières  van de twee PvdA-kopstukken geen enkele schade berokkend. Het moet blijkbaar niet alleen eerlijker, maar liefst ook een stuk hypocrieter.

Ook bij de SP vindt men dat Van Woerkom geen ombudsman mag worden. Met een fractielid die meeswingt op het ritme van “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas”, heeft men daarentegen geen enkel probleem. En GroenLinks? Ach GroenLinks… wat moet ik er nog van zeggen? Ik vind het een beetje een sneu clubje geworden, een soort afgewezen minnaar die zijn geliefde maar niet met rust wil laten. Men blijft er maar pamperen, stekeblind voor het feit dat Nederlandse moslims niets met de partij te maken willen hebben.

Een ombudsman mag niet polariserend zijn, hoor ik de laatste dagen van mijn progressieve vrienden, waarbij zij vergeten dat Guido van Woerkom dat helemaal niet was. Ja, nu wel, natuurlijk! Dankzij de heksenjacht van Rabbae en zijn hypocriete Haagse meelopers. De kandidaat-ombudsman is eigenlijk alleen in die zin besmet – en daarmee onhoudbaar – dat het hem nu onmogelijk is gemaakt ooit nog een beslissing te nemen die niet in het voordeel van een Marokkaanse klager is. Maar misschien was het Rabbae en co daar wel juist om  te doen.

 

Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

32 reacties

 1. Bes Tolen

  Het instituut Nationale ombudsman moet uit ethische overwegingen onmiddellijk worden opgeheven. Het is onderhand toch wel gebleken, dat juist dit instituut misbruikt wordt door lieden, die ten onrechte hun zin krijgen om hier buitenlanders van alle vestigingsrechten te voorzien. Het instituut berokkend het land onnoemelijk veel schade.

 2. zomaar iemand

  en dat , hij in het verleden ooit gezgd heeft , dat hij liever zijn vrouw geen taxi zag nemen.

   

  omdat toen de marokkaanse taxi chaufeurs in opspraak kwamen  , betreffende berovigen, minachtig van een ieder (vrouw), die geen moslim was .

   

  hoe raar kan het lopen in het leven veroordeel je mensen om hun wangedrag , en krijg vanuit de politiek het speltje racist op gespeld .

 3. tipo

  Hij zou echt de overheid controleren op fouten. Daarom wordt hij het niet.

 4. Johanna

   PvdAllochtonen zit  intussen totaal onder de knoet van zelfs de grootste racisten en antisemieten. Groel-Links wordt geleid door  twee onnozelaars. Dat de andere partijen hierin mee gaan  om  voor deze islamieten te kruipen is werkelijk niet te geloven. Niet alleen onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting  is in gevaar.  Er zijn racisten en antisemieten die de hele gemeenschap intussen de mond snoeren over  eigen  kwade  kwesties.  Die moeten geheim blijven. Bekwame mensen worden ten gronde gericht voor een simpele feitelijke uitspraak. Linksen kunnen zeggen wat ze willen en gaan  zoals altijd vrijuit.  Niemand van de Marokkanen reageerden op de uitspraken van Hans Spekman en Diederik Samsom. Niet gek natuurlijk.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Wederom een uitstekende bijdrage Bart !

  Met A tot Z eens. Wederom hebben de islamistische haat/zelfmedelijden-brigade en hun ondraaglijk hypocriete/rechtschapen PC-beschermheren gewonnen. En wederom dankzij de massale -door U en mij gefinancierde- steun vanuit de ‘onafhankelijke, neutrale en o zo rijk geschakeerde (zolang het maar rigide policor is)’ Staatsmedia.

 6. bo campman

  “En wat een blunder van mijn vrienden en oud-collega’s bij Joop.nl dit soort tuig een podium te geven.”

   

  Sorry Bart, maar hoe poezelig naïef dat je dit een ‘blunder’ noemt. Dit is géén blunder, verre van dat! Jouw vrienden bij Joop.nl zijn heel bewust medespeler en aanjager in deze policorhetze. De hypocrisie die jij zo vaak terecht in je stukken hekelt, wordt nooit en te nimmer aan de kaak gesteld bij van Jole. Zo’n stuk van jou als hierboven zou hij nóóit plaatsen. Elke verwijzing naar de rondedansjes van Azahaf op het nog warme lijk van van Gogh worden vakkundig weggecensureerd door de ideologische zeef van de moderatie. Jouw vrienden en oud-collega’s bij Joop.nl zijn de ultieme hypocrieten en manipulators. Gereformeerden en Noord-Koreanen kunnen daar nog een ideologisch puntje aan zuigen.   

 7. tipo

  De nationale ombudsman kost 17 miljoen Euro per jaar (zie jaarverslag). 1 Euro per Nederlander. Dat is wel erg veel voor 1 man.

   

  Dit, terwijl er heel veel niet klopt aan de nationale ombudsman als instituut. 

  – Hij wordt benoemd door politici en zal dan onafhankelijk en onpartijdig moeten zijn, maar een lidmaatschap van een politieke partij is een pre. Dat is in tegenspraak met elkaar, niet?

  – Hij behandelt klachten die de Staten Generaal en/of de rechter zouden moeten behandelen en wordt daardoor een vierde macht, wat een beetje vreemd is in een trias politica-concept.

  – De nationale ombudsman als klachtencommissie heeft slechts een raadgevende functie met raad die de overheid naast zich neer mag leggen. Het heeft dus geen enkele waarde, behalve een signaalfunctie. Maar daar is de Tweede Kamer toch voor? Of elke burger die een brief kan schrijven? Waarom voert de Staten Generaal haar vertegenwoordigende taak niet uit? Omdat de Nederlandse Grondwet dat verbiedt? Okay, wijzig de Grondwet dan.

  – En waarom wordt een ombudsman niet per referenda gekozen, als we er toch per se eentje moeten hebben, zolang de grondwet een democratisch tekort in Nederland veroorzaakt? Als de ombudsman er is om de structurele fouten van de Tweede Kamer op te lossen, dan is de Tweede Kamer wel het laatste instituut dat je een ombudsman laat kiezen. 

   

  En als we toch policor moeten zijn: Waarom heet dit instituut nationale ombudsman, in plaats van nationaal ombudsmens? En waarom mag nationalisme opeens wel als het om ombudsmannen gaat? De nationale ombudsman is ook een soort controlled opposition. En Lenin zag dat het goed was.

 8. Caroline

  Er rest niet anders dan het instituut Ombudsman op te heffen. Een fatsoenlijk mens stelt zich er niet meer kandidaat voor wegens lynchpartijen en vanwege de gang van zaken rond heer Van Woerkom, en een onfatsoenlijk mens benoemen, lijkt me overbodig in dit land.

   

  Ik denk dat dat een andere conclusie is die uit deze onsmakelijke gang van zaken dient te worden getrokken.

   

  Mooi stuk weer, Bart, en raar inderdaad dat men niet even kijkt aan wie men precies zijn oor leent. Godbetert, een danser op het lijk van Theo van Gogh en een hoper op nog twee lijken meer.

 9. peterdeRuyter

  Bart, linkse politici ZIJN de wolven ,die huilen in het bos. Inderdaad zijn de groene fascisten het meest onbeschaamd, een fractie waarin 2 randdebiele dames rondstruinen, die met hoofddoeken op gingen rondlopen onder de leuze ,wij zijn Marokkaan’ . Overgens bloedserieus door de werktuigen van de politiek correcte rood-zwarte terreur verslagen nl. de goebbeliaanse bedriegers en handlangers van de MSM en PO. En daar ligt ook de macht van die Marokkanenorganisaties. Zoek de machthebbers en eigenaren achter de MSM en PO. Rabbae csvertegenwoordigen weinigen, maar de PO en MSM maken ze belangrijk,omdat feitelijk ideologie en partijbelangen in het spel zijn: de geestelijke terreur van roodzwart moet u bang en kleinhouden en hun handlangers in de Eenheidspartij doen geen flikker om die subsidies in te trekken – dit moet opzet zijn – en dit soort mentale terreur organisaties in hun eigen vuile sop telaten gaarkoken. Dankzij  de politiek en insteek van de gevestigde partijen en hun weigering Nederland te beschermen worden kwaadaardige profiteurs en hitsers als Rabbae cs betaald in stand gehouden. Dat men b.v. in CU kringen hier oren naar heeft,  zegt alles over de rotting en verslobbing, ook in die sector van de Eenheidspartij.  80 % van de kiezers stemt trouwens in,getuige hun voorkeuren.

 10. reageerbuis

  Ik hoop van harte dat Van Woerkom niet “de eer aan zichzelf zal houden”. Dan lachen die Marokkanen zich een ongeluk. Dan hebben ze het weer mooi voor elkaar bij die laffe bende.

  Vanmorgen nog eens gekeken wat die Van Riessen in 2006 of 7 heeft gezegd bij P&W, met Samson aan de overkant: PVVers moesten allemaal worden gedeporteerd! Dat mag allemaal. 

 11. Rationa

  Ik heb geen flauw idee of Van Woerkom geschikt is voor de functie van Ombudsman, maar dat doet al niet meer ter zake. Maar dat zijn positie inmiddels onhoudbaar is geworden, dat ben ik met Schut eens. Een zuiver staaltje van karaktermoord overigens.

  Het meest beschamend vind ik de houding van de politici, die zich voor de zoveelste keer in allerlei bochten wringen, om de Marokkanen maar weer eens ter wille te zijn, zo bang is men voor de racismekaart!  Terwijl toch iedereen onderhand weet wat voor figuur de querelant en beroepsslachtoffer Rabbae is. Het is weer buigen en kruipen geblazen. Nogmaals: beschamend!!

 12. Cresto

  Dat er binnen links (GroenLinks voorop, en natuurlijk ook PvdA en SP) lieden zijn met kilo’s boter op hun hoofd, is geen verrassing. Ook de weerstand van sommige CU-ers en CDA-ers tegen Van Woerkom, viel te verwachten.
  Maar wat echt verbaasd, is dat er zelfs VVD-kamerleden zijn die twijfelen of de oud-ANWBdirecteur wel geschikt is voor de functie van nationale ombudsman.
  Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig ! 

 13. tipo

  http://www.at5.nl/artikelen/61939/fotograaf-ruziet-met-taxichauffeur

   

  Tsja, zou jij je vrouw bij zo een barbaar in laten stappen?

 14. pietkremer

  Het ontbreekt de Marokkaanse gemeenschap aan zelfreinigend vermogen. Waarom neemt die geen afstand van Marokkanen die hun gemeenschap te schande maken. Indertijd stond het Parool vol met verhalen over Marokkaanse taxichauffeurs die zich misdroegen. Blinde passagiers met geleidehond weigeren, vrouwelijke passagiets lastig vallen, agressief gedrag tegen autochtone chauffeurs. De Marokkaanse gemeenschap dekt het wangedrag van hun stamgenoten. De scooterboeven en de Syriegangers worden verontschuldigd. Maar wel klagen over maar het geringste onrecht dat een Marokkaan wordt aangedaan. Wie klaagt over wangedrag van Marokkanen wordt daarentegen door de Marokkaanse gemeenschap beticht van discriminatie en racisme. Zo ook van Woerkom, terwijl de man niets meer of minder deed dan het memoreren van bekende vaststaande feiten. Als linkse kamerleden zich aansluiten bij de protesten van Rabbae, zal de Marokkaanse gemeenschap daardoor gesterkt voelen in de overtuiging dat niet de kamerleden maar zij de dienst uitmaakt in Nederland. Nou ja, dan maakt Rob Oudkerk met zijn kutMarokkanen zeker geen kans op de functie van ombudsman. Nou ja, die kans maakt hij toch al niet ,want hij is geen jurist.

 15. bo campman

  “Kalm aan, haters. Ditzelfde stuk had ik ook voor geschreven en kennende had hij het geplaatst: http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/06/mohame

   

  Bedankt voor je wat omslachtige reactie. Ik ben trouwens nog meervoud, nog hater, slechts een meermalen louter om mijn niet links-kerkelijke mening weggecensureerde reaguurder van Joop.nl.

   

  Ik geloof er helemaal niets van dat van Jole dit stuk van jou zou plaatsen!

  Maar o.k., boter bij de vis, neem de proef op de som en laat een ‘onbekende bekende’ maar eens een link naar jouw stuk als reactie op het Azahaf verhaal op Joop proberen te krijgen. Gaat je niet lukken Bart. 

   

   

   

 16. Springer

  Wordt het niet eens tijd dat deze Rabbae eens keihard aangepakt wordt?

 17. D. G. Neree

  Op de middelbare school leerde ik dat er tijdens het Imperium Romanum ook ombudsmannen waren. Volkomen krachteloze instituten.

 18. Knarsman

  Als man wil ik ook geen Marokkanse taxichauffeur. Ik moet er niet aan denken. Maar nu de Marokkaanse onderwereld de dienst lijkt uit te gaan maken (alleen dán!) wordt het tijd voor een Marokkaanse ombudsman, die geheel onafhankelijk zonder vooroordelen de belangen van de klagers gaat behartigen. De kans dat ik een beroep zal doen op de ombudsman is nul, terwijl horden Marokkanen staan te trappelen om de hulp van de ombudsman in te roepen, al dan niet met steun van de PvdA, GroenSlinks en de SP.

 19. Jessica

  prima bijdrage van Bart Schut op DDS. Die opmerking van van Woerkom snap ik heel goed maar feiten benoemen is absoluut ongewenst. Liegen is de nieuwe waarheid. 

 20. Mar

  Beroepsklagers en klagers moeten hun mond houden. Men mag alleen klagen met toestemming van de ander.

  Niet jijzelf maar de medemens bepaalt wanneer er geklaagd zou kunnen worden.

   

  Het lijkt mij ook schier onmogelijk om iemand te vinden die het vertrouwen heeft van het gehele volk. Eensgezindheid in vertrouwen kent Nederland niet meer.

   

   

 21. keesuitdenhaag

  Is een beleidsvoerder van Fatima Elatik. Misschien dat er belletjes gaan rinkelen.

 22. Waltz

  Als we dan toch bezig zijn met een ‘heksenjacht’: Kan Didi S. nu eens volledige opheldering verschaffen over zijn activistisch verleden? Kunnen degenen die fout waren in de koude oorlog het pluche verlaten? Kan iedereen die in het verleden als kraker actief is geweest, geweld heeft gebruikt en eigendommen van een ander heeft vernield of zich toegeëigend het veld ruimen? Ik voorspel een grote kaalslag op links mocht dat eindelijk eens gebeuren. Wie anderen de maat wil nemen, moet ook duidelijkheid verschaffen over zijn/haar eigen verleden.

 23. Likoed Nederland

  Mohammed Rabbae zit nog altijd in het Comite van Aanbeveling van de club van Gretta Duisenberg, waarvan de site volgens de overheid zwaar antiseitisme bevat.

  Hij is dus wel zo een beetje de laatste om te klagen over racisme.

 24. Els

  Goed stuk meneer Schut.

   

  Zelf stap ik nooit in een taxi die bestuurd wordt door een marokkaan.

  Kies echt voor een bestuurder met meer respect voor vrouwen.

 25. louis-portugal

  Goed stuk Bart.

  Als Woerkom al zo aangevallen wordt over een terechte opmerking maar op zeer veel lange tenen terecht komt,

  komt Moskovitsch natuurlijk helemaal niet aan bod want die verdedigde Wilders ooit tegen de islam enz.

 26. obligan

  Helemaal met het artikel eens.

  De linkse medemens schijt in hun broek voor ….de marokkaan.

 27. LiQselotte Krüger

  Het is allemaal jammer en kwel in dit volgepakte Land…. Willen we van deze ellende af is er een optie. We moeten dit kabinet naar huis sturen. Nederlanders moeten dit niet langer pikken en de straat op gaan. Dit land glijd langzaam maar zeker naar een leefomgeving die verziekt wordt door hoofdzakelihk buitenlanders die teren op uw en mij salaris’ en worden gesteund door de linkse partijen. We moeten gewoon in opstand komen en dit niet langer pikken

  Onduidelijk en niet helder.het gekakel van Mohammed Rabbae.. De pot verwijt de ketel….
  Daarnaast nog 1
  ding: ofschoon de uitspraak van Van Woerkom inzake de Marokkaanse
  taxichauffeurs geen schoonheidsprijs verdient, wordt hij momenteel door
  de beroepsallochtonen niet in de context van toen gezet. Want laten we
  nou gewoon eerlijk zijn: het was een aantal jaren geleden (en nu
  misschien nog ???) ook bar en boos met die zogenaamde taxichauffeurs….
  , dom alleen om daar een nationaliteit aan te hangen, ook al bestaat de
  groep die je daarmee bedoelt misschien wel voor 90% uit die groep. Maar
  ja, daar wordt je natuurlijk voor gestraft.

  Opvallend is verder dat de TK, die toch steeds meer als een Amateur-Kamer
  gezien moet worden, schriftelijk wil stemmen, zodat men niet kan zien
  wie er nu tegen Van Woerkom gaat stemmen. Wat hebben GroenLinks en de
  PvdA te verbergen? Bang om later ergens op te worden aangesproken?

 28. Nannie

  @Tipo Dat zou inderdaad een prima candidaat zijn.

  Hij maakt gehakt van de overheid. En ook de ombudsman heeft geen enkele functie.

  Hebben wel eens de ombudsman aangeschreven voor een probleem met de overheid i.v.m. de kinderopvang.

  Hij deed er niets mee en verwees alleen maar door naar een andere instantie die we zelf allang benaderd hadden.

  Dus opheffen en als dat niet gebeurt een type als Bram Moszkovitcz.

 29. Karina

  Bart, een goed stuk hierboven. Zeker omdat je mij aan het denken hebt gezet met een scherpe conclussie:

   

  “De kandidaat-ombudsman is eigenlik alleen in die zin besmet – en daarmee onhoudbaar – dat het hem nu onmogelijk is gemaakt ooit nog een beslissing te nemen die niet in het voordeel van een Marokkaanse klager is. Maar misschien was het Rabbae en co daar wel juist om  te doen”.

   

 30. baksteen

  De teloorgang van het avondland, wat een hypocresie, ik zie plots een bak met wormen voor me.

 31. V.K.

  -Het is natuurlijk ook de staatsmedia welke de mening van de uit Marokko gevluchtte Mohammed Rabbea uitventen/een podium geven zodra het in hun straatje past.

 32. Breinbrouwsels

  Die Rabbae noemt zichzelf alleen maar zo om schapen te laten denken dat-ie Rabbi is. Soort Ajaxied die een shirtje van Feyenoord aandoet zodat korfballers denken dat-ie ook van de verkeerde kant is. Beroepsonschuldige dus die met dat pak aan alles uit kan vreten en er in de verwarring van door propaganda gevulde onwetendheid in al die grazende hoofdjes ook nog mee weg komt.

   

  Zelf kan Mohammed dit nooit bedacht hebben dus ‘ze’ hebben hem gebeld. Mo, kun jij die van Woerkom niet even onderuit halen? Wanner, hoer kom onder waar uit, hoeveel jij betalen?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.