Voorlopig geen Europese fractie PVV-FN

Foto:

Te weinig landen

 

 

 

PVV-leider Wilders heeft laten weten, dat zijn groep met het Franse Front National er vooralsnog niet in is geslaagd een eigen Europese fractie te vormen. Zij komen twee landen tekort. Wilders ziet de samenwerking met het Poolse KNP niet zitten. Hij zei daarover dat het weliswaar belangrijk is om een fractie te vormen, ‘maar niet tegen elke prijs‘. Wilders:

“De PVV wil graag een fractie vormen, maar niet tegen elke prijs. Zo is samenwerken in een fractie met Janusz Korwin-Mikke van de Poolse KNP een brug te ver voor ons. De samenwerking van de PVV met FN, Lega Nord, FPÖ en Vlaams Belang zal met kracht worden voortgezet. Ook buiten een formele fractie om, met als doel later dit jaar met nieuwe partners erbij alsnog een fractie te kunnen vormen.”

De PVV leider verwacht dat het in de loop van dit jaar het wél lukt om de benodigde partijen bij elkaar te krijgen. Het grote voordeel van een eigen Europese fractie schuilt vooral in het feit, dat je als fractie meer invloed kunt uitoefenen op het beleid en bovendien is er ook meer geld beschikbaar. Daarnaast worden de belangrijke banen zoals de voorzitterschappen van commissies en rapporteurs verdeeld over de fracties. Hoe groter de fractie, des te meer (schaduw-)rapporteurs.

Update: zojuist werd bekend dat Geert zich wel heeft aangemeld als MEP.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!