Voorlopig geen Europese fractie PVV-FN

Te weinig landen

 

 

 

PVV-leider Wilders heeft laten weten, dat zijn groep met het Franse Front National er vooralsnog niet in is geslaagd een eigen Europese fractie te vormen. Zij komen twee landen tekort. Wilders ziet de samenwerking met het Poolse KNP niet zitten. Hij zei daarover dat het weliswaar belangrijk is om een fractie te vormen, ‘maar niet tegen elke prijs‘. Wilders:

“De PVV wil graag een fractie vormen, maar niet tegen elke prijs. Zo is samenwerken in een fractie met Janusz Korwin-Mikke van de Poolse KNP een brug te ver voor ons. De samenwerking van de PVV met FN, Lega Nord, FPÖ en Vlaams Belang zal met kracht worden voortgezet. Ook buiten een formele fractie om, met als doel later dit jaar met nieuwe partners erbij alsnog een fractie te kunnen vormen.”

De PVV leider verwacht dat het in de loop van dit jaar het wél lukt om de benodigde partijen bij elkaar te krijgen. Het grote voordeel van een eigen Europese fractie schuilt vooral in het feit, dat je als fractie meer invloed kunt uitoefenen op het beleid en bovendien is er ook meer geld beschikbaar. Daarnaast worden de belangrijke banen zoals de voorzitterschappen van commissies en rapporteurs verdeeld over de fracties. Hoe groter de fractie, des te meer (schaduw-)rapporteurs.

Update: zojuist werd bekend dat Geert zich wel heeft aangemeld als MEP.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. JC

  Pechtold (D66) heeft zich weer voor joker gezet met z’n vraag aan Beertema, waarom de PVV samen wil werken met een partij die vrouwen geen kiesrecht wil geven. Is dus geen sprake van. Gaat D66 nu, zoals het een fatsoenlijke politiek betaamt, excuses aanbieden aan de heer Beertema (PVV) voor de valse beschuldiging van Pechtold?

   

  Gaat D66 nu eindelijk eens uitleggen waarom zij wel wil samenwerken met partijen (Rutte II), die een kruiptocht maakt naar Saoedi-Arabië die vrouwen nog erger onderdrukken?

   

  Gaat D66 nu eindelijk eens uitleggen waarom zij de Oekriense Partij Svoboda (met nazisympathiën) ondersteunt (Van Baalen in februari 2014 met gebalde vuistjes op het Maidanplein in Kiev)?

   

 2. Henk

  Ik had eerder begrepen dat de PVV wel in zee wilde gaan met de vrouwonvriendelijke KNP,  maar blijkbaar is Wilders nu toch tot inkeer gekomen. Zolang papa Le Pen de politiek de rug nog niet toekeert, zal het voor FN moeilijk blijven om genoeg medestanders in het EP te vinden. Maar niets belet de 5 partijen om met elkaar samen te werken, ook al is het niet geformaliseerd. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.