Wilders ‘bang’ voor vervolging na ‘minder Marokkanen’-uitspraak

“Willen jullie meer of minder Marokkanen? Nou, dan gaan we dat regelen.”

De uitspraak van Wilders over ‘minder Marokkanen’ tijdens de campagne voor de raadsverkiezingen in maart leidde tot een leegloop van de PVV. Talloze Kamerleden, gemeenteraadsleden, Europarlementariërs, Statenleden én medewerkers stapten op. Dat was volkomen logisch, omdat de sfeer op de verkiezingsavond dat Wilders het publiek vroeg of het meer of minder Marokkanen wilde, ronduit beangstigend was. “Minder, minder, minder,” juichte het publiek. “Nou, dan gaan we dat regelen,” aldus Wilders (zie het fragment hieronder). Als ik een PVV’er was, had ik de partij óók de rug toegekeerd.

De gevolgen van de uitspraak van Wilders zijn verstrekkend. Duizenden mensen hebben aangifte gedaan en het Openbaar Ministerie onderzoekt nu of Wilders vervolgd moet worden. Wilders zelf is in ieder geval ‘bang’ dat hij wordt vervolgd, zo blijkt uit een bericht op de voorpagina van De Telegraaf vanochtend. Hij heeft alvast strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops ingeschakeld voor zijn verdediging.

De Telegraaf beschikt over een mailwisseling van Wilders en een medewerker van hem, waarin wordt gevraagd om de twee officieren van justitie te onderzoeken die de zaak behandelen. Het feit dat hij nu al wordt bijgestaan door Knoops is veelzeggend. Wilders verwacht weldegelijk dat hij wordt vervolgd en dat hij de beste verdediging van het land nodig heeft als het OM inderdaad tot vervolging overgaat. “Ik reageer nooit op anoniem gelekte stukken, maar ik ben gelukkig niet bang aangelegd en al heel wat bagger gewend inmiddels,” is Wilders’ enige reactie.

Wilders verwacht niet alleen een vervolging, hij leek tijdens de campagne in maart zelfs te verlangen naar een rechtszaak. Tijdens die campagne zei hij een week lang op verschillende momenten minder Marokkanen te willen. Een enkele keer nuanceerde hij die uitspraak later in andere media, maar op een gegeven moment besloot hij dat het niet langer tijd was voor nuance, wat resulteerde in de onsmakelijke uitspraken op de verkiezingsavond van 19 maart. Volgens de krant werd het aanwezige publiek tijdens die avond vantevoren geïnstrueerd dat het antwoord ‘minder’ moest zijn op de vraag die Wilders zou gaan stellen.

“Als je nou nog uitgenodigd wordt, denk ik dat je niet eens koffie aangeboden krijgt,” zou Wilders hebben gezegd tegen de lijsttrekker van de PVV Den Haag. Hij wilde dus niet alleen een rechtszaak, hij wilde ook zien te voorkomen dat de PVV in het college van Den Haag zou belanden. Hoewel het in principe niet deugt dat politici worden vervolgd om uitspraken die ze doen – de kiezer kan immers heel goed bepalen wie het vertrouwen niet verdient na belachelijke uitspraken – heeft Wilders een eventuele rechtszaak volledig aan zichzelf te danken. Hij kan straks niet gaan klagen als hij wordt veroordeeld. De wet is nu eenmaal de wet in Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

52 reacties

 1. Wilhelmson

  @ Henk

  Ben ik met jou eens.  Er is in Nederland ruimte en nood aan een intelligente liberale partij die het roer in handen neemt . Ik ben overtuigd dat de meerderheid zo een partij met een intelligente, welgebekte leider  massaal zou steunen. Anderzijds kan een Wilders zich dan als buitenstaander , als zweeppartij wel blijven nuttig maken. Daar loopt Nederland achter op al haar buurlanden. Het was ooit omgekeerd ! 

 2. Beukman

   

  Bosma is het brein van de PVV, Wilders zijn woordvoerder, dat is al heel lang zo. Denk maar niet dat Bosma probeert om Wilders eruit te werken, want zonder Wilders is Bosma niks – en andersom.

 3. rinus

  @JC Het onderste wordt natuurlijk uit de kan gehaald. Wilders hoeft zich maar even te bewegen of men zit er boven op om hem zo negatief en slecht mogelijk af te schilderen.

   

  Wilders zal best het woord ”bang” hebben gebruikt. Ik ben ook wel eens bang dat het morgen gaat regenen als ik een dagje uit ga met de (klein) kinderen. Maar verder zien we het dan wel. En zo zal Wilders wel ”bang” zijn voor een vervelende rechtzaak met al die linkse meutes die alle macht en touwtjes in Nederland in handen hebben.

   

  Maar men probeert nu eenmaal alles om Wilders/PVV onschadelijk te maken en wordt ook dit weer overdreven. Er werd door een zekere meneer Meeus van NRC zelfs een oproep bij het programma ”’Buitenhof” gedaan om Wilders op alle mogelijke manieren te demoniseren, uit te schakelen. De hele politiek moest daar aan meedoen. Voorman van de demoniserende meute moest Pechtold zijn, volgens meneer Meeus. Al bij al ontbreekt alleen een eventuele moord (nog). Tot nu toe heeft de anti-PVV brigade (bestaande uit links en rechts) niet genoeg bereikt, en dus gaan ze een tandje bijzetten. Zo rollen we in democratisch Nederland.

   

   

 4. VanHeutsz

  Indien Wilders voor deze uitspraken wordt aangeklaagd dan wil dat dus zeggen dat het Nederlanders niet is toegestaan de enorme veranderingen in samenstelling van de bevolking als gevolg van massa-immigratie terug te draaien. Wij zijn dan verplicht te accepteren dat dit niet meer exclusief ons land is zoals het dat altijd was, en dat ook volgende generaties opgescheept zullen worden met alle negatieve gevolgen van dien.

  Als we voor iets anders ijveren worden we vervolgd. Op deze manier kunnen belangrijke politieke onderwerpen niet langer op vreedzame wijze worden opgelost, een ongewenste ontwikkeling me dunkt.

 5. Moes

  Hans Janmaat deed in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw ook uit spraken die hem kwalijk werden bevonden en daarop is hij en zijn vrouw op afgerekend en met zeer kwalike gevolgen.

   

  Nu schreuwen alle politieke dieren het zelfd en geen één wordt hier over ter verantwoording geroepen.

   

  Hoe kan het verkeren.

 6. Moes

  Trouwens de kruik net zolang ter water tot hij breekt en dan zijn de piepers gaar.

 7. LantR.fant

  U heeft een paraplu, met een gat erin. Het giet en u wilt weg. U besluit dit gat de dichten door ergens anders een stuk uit de paraplu te knippen en dit op het gat te lijmen.

  Is die paraplu daar beter van geworden?

   

  Wilders is geen fenomeen op zich, hij is degene die de enorme ontevredenheid over de Nederlandse politiek kanaliseert. 

  Zou het helpen als GW wordt uitgerangeerd? Worden al die PVVstemmers daardoor ineens tevreden kiezers op  de

  partijen die ze nu verfoeien?

   

  Pak GW doeltreffend aan en je stopt het maatschappelijke overdrukventiel dicht.

  Dan krijg je OF een keer een oproer, waarbij de bevolking het recht in eigen hand neemt.

  OF een politicus die eruit ziet als een broertje van Pechthold en die praat als een broertje van Pechhold. Maar die ideeën erop nahoudt, waarvoor zelfs madame Le Pen terug deinst.

   

  En dan ben je pas echt ver van huis.

   

  De populariteit van Geert Wilders toont vooral aan dat er iets grondig mis is met het vertrouwen van het Nederlandse volk in haar bestuurders. 

  En tot overmaat van ramp weigeren die bestuurders (afgezien van de PVV) deze ernstige situatie onder ogen te zien. Laat staan dat ze er iets aan doen. 

  Afgezien van het feit dat je hiermee kunt stellen dat de democratie in Nederland slechts nog een schertsvertoning is, draagt de correcte kliek proactief bij aan een samenleving die straks explodeert.

  Ik feliciteer u dan ook niet met uw visie. 

 8. L. van der Schoot

  Wilders kan soms wat onhandig uit de hoek komen, maar inwendig weet meer dan  tachtig procent van de Nederlanders dat hij  bijna altijd gelijk heeft. De rest is doodsbang, laf of kan het niet verrotten wat er met ons land gebeurt. Ja, er zijn ook punten waar ik het niet met hem eens ben, maar dat hoeft ook niet.

   

  Jammer dat onze Media, de meest uitnemende spreker die ik ken namelijk Pat Condell, niet eens voor het voetlicht durft te halen. In plaats daarvan krijgen we vrijwel altijd linkse suffies enkelen daargelaten.

   

 9. Leucosia Teles

  Volgens de krant werd het aanwezige publiek tijdens die avond vantevoren geïnstrueerd dat het antwoord ‘minder’ moest zijn op de vraag die Wilders zou gaan stellen.

   

   

   

  Men was natuurlijk bang dat de aanwezigen in de zaal bij de keuzes; Meer of minder pvda, meer of minder eu, en meer of minder mocro’s, massaal meer zouden gaan roepen??

   

   

  Bullshit Bullshit Bullshit!!!!!!!!!!

   

   

 10. HrDeKadt

  Het gaat natuurlijk nergens over. Een politicus die opmerkingen maakt over een bevolkingsgroep waar evident en onomstotelijk van alles mis mee is, wordt de meest abjecte zaken naar het hoofd geslingerd. Sommige (nou ja) journalisten hebben natuurlijk weer wat te schrijven. De dikke morele vingers steken je zo wat te ogen uit en het politiek correcte geloei is weer overdonderend. Zo ook dit stukje weer van Verhoef.

   

  Was de aanpak van Wilders handig? Nee, niet bepaald. Het had heel wat slimmer en sterker gekund. Ik ben een PVV stemmer van het allereerste uur. De eerste jaren waren hosanna jaren, met een scherpe en ontketende Wilders die de hele politieke kliek wegblies. Een nieuw geluid was geboren dus. Alleen, de laatste tijd is Wilders bijna onzichtbaar en dus rijst de vraag waarom. Ik begrijp het niet. Wilders en de PVV zaten op electoraal goud en er zat nog meer aan te komen. Na zijn juridische overwinning leek er geen einde aan de zegetocht van de PVV.

   

  Het loopt echter anders momenteel. De PVV lijkt een boom zonder wortels. Ondanks mensen als Bosma in de gelederen, ondanks een fraai boek van Wilders, ondanks andere goede mensen in de kamer en regionale politiek voor de PVV, het gaat niet goed. De EU verkiezingen waren ook een teleurstelling. Alles zit gewoon tegen. Komt dat door een opmerking over de Marokkaanse gemeenschap die overduidelijk NIET deugd en waar overduidelijk GROTE problemen zijn? Waarom mag dat niet gezegd worden? Alleen, het kan zo veel slimmer en steekhoudender, met veel meer argumenten en discussie.

   

  Dat is misschien wel de grootste ergenis met de PVV: er is geen discussie, geen debat, geen media optredens, geen ledendemocratie of wat dan ook, geen enkele zichtbaarheid meer. Terwijl het land hier en daar in brand staat.

   

  Ik blijf PVV stemmen en blijf Wilders gedogen, maar hij is naar mij mening wel af aan het glijden. Hij presteerd ondermaats en onvoldoende. Er MOET een harde en duidelijke tegenstem te horen zijn over immigratie, over de E.U., over islam, over de mislukte multiculturele samenleving, over segregatie, over jodenhaat, vrouwendiscriminatie enz enz. Maar deze stilte kan niet aanhouden. Nu is het alleen maar gedoe en gepiel in de marge, en je zet de deur wagenwijd open voor populistische idioten als Pechtold en Rutte en die andere Pvda dwazen.

   

  Wilders, herpak je, of maak plaats voor vernieuwing in de PVV. Zo kan het niet langer.

 11. dirk1940

  Zou het misschien zo kunnen zijn dat de heer Martin bosma op slinkse wijze de macht binnen de PVV probeert over te nemen? Bosma is beslist niet dom. Als het scenario inderdaad zo is verlopen als in De Telegraaf staat, dan is Wilders met open ogen in de val gelopen.

 12. Rob Spier

  De vraag is wederom of men in Nederland mag zeggen wat men van iets vindt of niet.

  Ik zie geen enkele meerwaarde in het verblijf van de grote hoeveelheid marokkanen in Nederland, integendeel zelfs. Daaruit volgt logischerwijs dat ik het liever met minder marokkanen zou doen hier. Dat mag ik vinden. Mag ik het ook zeggen? Dat zal nog moeten blijken.

  Het verbod op de vereniging van pedofielen Martijn is een veeg teken. We bevinden ons op een glijdende schaal hoor. Is een dergelijke vereniging en haar uitspraken abject? Jazeker, in mijn ogen wel, maar verbieden betekent dat mijn, door velen ook als abject geziene mening, ook strafbaar dan wel verboden zou worden.

 13. Frits B

  niet eens zegt dat hij minder Marokkanen wil, althans niet in het gewraakte citaat (elders wel, maar daar gaat het niet om). Hij vraagt of het publiek meer of minder wil, en het publiek scandeert, al dan niet geregisseerd, “minder, minder, minder”. Alle aanwezigen dan maar aanklagen?

  Vertaling bij het filmpje door een Nederlander gemaakt? Die nooit geleerd heeft dat het meervoud van “less” “fewer” is?

 14. baksteen

  Ik vind dit een wat minder stuk.

 15. Beukman

   

  Volgens de krant werd het aanwezige publiek tijdens die avond vantevoren geïnstrueerd dat het antwoord ‘minder’ moest zijn op de vraag die Wilders zou gaan stellen.”

  Klopt niet. Volgens het artikel in de Telegraaf “… was het publiek al door een medewerker geïnstrueerd dat Wilders drie vragen zou stellen en dat daarop het antwoord ’minder’ diende te zijn.”
  Een verzoek aan de aanwezigen dus om vooral niet zelf na te denken. En dit alles wederom op instructie van buikspreker Bosma.

 16. Jessica

  domme en schandelijke leus. Maar ik hoor lees en zie veel schandaliger en schadelijker zaken/uitspraken.

 17. Two Ravens Black Kettle

  Ik zou ook graag wat minder Marokkanen willen in NL. Ik ‘vond’ het in NL ook leuker (en veiliger) zonder N-Afrikaanse moslims. Ik vind dit land sowieso over-en overvol. Erg hè ? Ik zou zeggen klaag me aan.

 18. Wilhelmson

  Nou ?! Wilders is nogal ranzig gebekt. Als politicus in functie heeft hij het recht en zelfs een plicht om wat de bevolking denkt te vertolken en te zeggen . Ik zou het anders doen maar ben dan ook niet de moed zoals Wilders. Zeggen wat je denkt is meningsuiting en die moet hoe dan ook vrij blijven, ook al is die niet politiek correct op dit moment.  In de vroege jaren van de arbeiders en vrouwen emancipatie  gingen meeste politici van alle linkse tot rechtse partijen trouwens veel verder en  vuiler gebekt dan Wilders nu. Dat vind ik pas gevaarlijk en een proces waard !

  Voor de rest geloof ik geen fluit van dit verhaal hierboven. Volgens mij een verzonnen verhaal uit het wensvol denken repertoire van de schrijver.

 19. Henk

  Hoewel ik de meeste standpunten van de PVV deel, begin ik zo langzamerhand een beetje Wilders moe te worden. Provoceren om te provoceren leidt helemaal nergens toe. Binnen Europa heeft Wilders het stokje van de anti-EU en anti-immigratie al lang moeten overgeven aan Nigel Farage en Martine le Pen die op een intelligentere en effectievere wijze politiek bedrijven.Dat de PVV bij de Europese Verkiezingen niet klaar kreeg, wat Front National, UKIP, FPO en Deense Volkspartij wel klaarkregen, is een veeg teken aan de wand. Ik begin er steeds meer in te geloven dat het momentum van Wilders voorbij is. Maar ja, wie gaat hem opvolgen? Ik zie helemaal niets in Bosma.  

 20. Bes Tolen

  De westerse wereld is momenteel heel ranzig maar dan bedoel ik vooral de grote politiek waar wij in Nederland niet de minste invloed op hebben. Het gaat vooral om de dominante macht, die Amerika en dan juist bepaalde groepen, die tot de allerrijksten behoren, hebben op gebouwd. Die zijn nu trouwens bezig een afgrenzend corridor in Oost-Europa te bouwen waarin het meest ranzige land en dat heet Polen opnieuw een belangrijke rol mag spelen; als knecht weliswaar. Wat denken die Poolse politici nu anders? Dat denken ze wel ja. De Oekraïne moet voor verdere aflsuiting zorgen van Rusland. Zo is men bezig. Wat heeft dat met Wilders te maken? Wel, dat alle tegenstem moet worden gesmoord. waar ook in de westerse wereld. Daar is men al jaar en dag mee bezig. Rechtsvervolging evenwel is nog niet zo ver gedevalueerd, dat het wapen in handen van de oligarchen, dat is Amerika met behulp van lakeien iedere oppositie kan dood maken, Maar de geografische ontwikkelingen van de laatste tijd doen huiveren. De almacht dreigt. De onwetendheid van de volken is schrikbarend.

 21. Haarscherp

  Een eventueel nieuw proces tegen Geert Wilders zie ik met vertouwen tegemoet met zijn verdediging door top advocaat en ex-marinier Geert-Jan Knoops. Zoals bij het proces tegen onze dappere held uit Afghanistan en drager van de Militaire Willemsorde, die nu in Mali bezig is om de bevolking te beschermen tegen de achterlijke islam barbaren en islam fascisten. 

 22. JC

  En zo is het!

   

  In maart 2015 (duurt dus nog geen jaar!!) zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten (en dus van de getrapte Eerste Kamerverkiezingen). Nu de berichtgeving van de MSM en de PO nagenoeg altijd eenzijdig en anti PVV is, ligt er voor de overtuigde PVV kiezers een schone taak klaar. Wij moeten de echte Nederlanders op grond van goede argumenten duidelijk maken dat de PVV: opkomt voor alle hardwerkende en goedwillende Nederlanders, van welke kleur, geaardheid, leeftijd, validiteit, sekse, burgerlijke staat, of wat dan ook. Maar met weinig consideratie voor grote en kleine (gewelddadige) criminelen, met illegaliteit in welke vorm dan ook, met weigerachtigen om te integreren, met bashers en demoniserenden, met eenzijdige berichtgevers, met mondsnoerders, met pamperaars van onwilligen en met andere zachte heelmeesters, met slavendrijvers, loverboys en mensenhandelaren, met policor half waarachtigen, met bedriegers, leugenaars en kwaadsprekenden.

   

  Wij PVV’ers, zo zie ik het althans, zijn geen heilige boontjes, maar willen gewoon rechttoe en rechtaan een fijn en gezond Nederland voor iedere goedwillende ingezetene, die een bijdrage naar vermogen aan de Nederlandse samenleving wil en kan geven en geeft. In een autonoom Nederland, dat deel uitmaakt van een EEG-achtig Europa. (Geen EU).

   

  Ik hoop dat de PVV nu al begint met het selecteren van veel goede kandidaten voor de (Provinciale Staten en de) Eerste Kamer.

 23. Job

  Om de woorden van de Hongaarse premier die hier gisteren werden geciteerd nog maar even aan te halen:

   

  “Freedom of expression is very important in a democracy, but when there
  is a conflict between freedom of expression and human dignity, it is
  something our government cannot accept. (…)
  If someone threatens the dignity of a community, they may be charged
  according to both the Penal and Civil codes.”

   

  Orbán noemt dit de christen-democratische benadering en verfoeide de liberale benadering van volledige uitingsvrijheid. Gelukkig voor Wilders zijn in dit land de liberalen aan de macht en raken de christen-democraten steeds meer gemarginaliseerd.

 24. Ivan Pavlov

  Belachelijk om iemand voor deze uitspraak ” “Willen jullie meer of minder Marokkanen? Nou, dan gaan we dat regelen.” ” aan te klagen.  Maar niet verwonderlijk in een land wat allang geen democratisch land meer is.

   

  Hoewel, we ons af moeten vragen hoe erg Wilders het vind als hij veroordeeld wordt. Geert leeft al tijden als een gevangene in den haag, een soort huisarrest met bewaking, en heeft daar blijkbaar geen enkel probleem mee.

   

  Adolf  ‘der alte fuhrer’ werd in 1924 veroordeeld voor politieke redenen. In die detentietijd schreef hij zijn autobiografische bestseller  ‘Mein Kampf‘ over zijn strijd tegen de gevestigde orde..

   

  Geert ‘der neue fuhrer’ schreef in zijn vrijwillige detentietijd zijn eigen autobiografische boek over zijn strijd tegen de gevestigde orde: ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me’

   

  Ongewild duiken de parrallellen tussen Geert en Adolf, hun rethoriek en hun persoonlijkheid steeds weer op.

   

   

   

 25. obligan

  Begrijpend lezen schijnt moeilijk te zijn voor diegene die anti Wilders en anti PVV zijn. 

  De uitspraak….ik ben bang dat……. wil alleen maar zeggen dat hij bang is dat ze zo stom zijn om hem te vervolgen.

  En ….als …vervolging in de lucht hangt dan is het toch normaal dat je je verdedigt.

  Of mag een PVV er dat niet.

   

 26. JC

  Ik ben ook PVV stemmer van het eerste uur. Op 17 januari van dit jaar heb ik aan een vijftal PVVfractieleden van de Tweede Kamer een alarmerende e-mail gezonden, met een soortgelijke strekking als die u hierboven beschrijft. Helaas geen reactie gekregen.

   

  Ook ik blijf PVV stemmen, omdat ik sta achter veel van de uitgangspunten van de PVV, maar met u ben ik van mening dat er iets moet gebeuren in de organisatie van de PVV.

   

  Voor het overige verwijs ik naar mijn comment hierboven van 12:44 uur.

 27. LiQselotte Krüger

  Wilders Wilders Wilders…

  Ik denk dat er momenteel wel andere onderwerpen zijn die de media moeten of zouden kunnen intereseren…

  WAAROM uit de hele scala van onderwerpen weer WILDERS eruit pikken ZOIJ willen scoren BAH…is dat het enige waar een “journalist”op drijft?

   

  Bovendien Ikzelf was jarenlang weg uit Nederland en van mij zouden  er niet alleen minder ,maar helemaal geen Marokkkanen hier moeten leven..úberhaupt geen dat soort volk wat zijn national;iteit niet aflegt en wat op 65 jarige leeftijd met een Voor hun doen,vette AOW naar huis verdwijnt ,zonder echt ooit iets aan onze economie bijgedragen te hebben..als KOMMER en kwel!

 28. rinus

  En dan dit uit het orginele bericht van vanmorgen:

   

  ”Wilders houdt ernstig rekening met strafrechtelijke vervolging voor zijn roep om minder Marokkanen. De PVV-leider treft dan ook voorbereidingen voor zijn verdediging en laat zich bijstaan door strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops”.

   

  Dat Wilders ”bang” is, komt dus uit de grote duim van Verhoef. De welbekende olie op het vuur dus. Die woorden doen het natuurlijk beter bij de grote demoniserende meute.

   

  In dit politiek-correcte land waar de linkse gestapo van PvdA/Groenlinks/SP/D66 en Christenunie de dienst echt overal uitmaakt, moet je wel ernstig rekening houden met vervolging. Kijk maar eens wat de linkse politiek en hun media-slippendragers doen met de heer v.Woerkom. De man wordt door deze linkse bloedhonden naar zijn strot gevlogen om een terechte opmerking over Marokkaanse taxichauffeurs. De Marokkaanse leider die de strijd leidt tegen de benoeming van vWoerkom stond zelf te juichen toen Theo vGogh met een lang broodmes in zijn buik languit dood op staat lag. Maar is daar ophef over behalve in de Telegraaf? Welnee!

   

   

   

   

   

   

 29. nick

  En het gaat weer over …Wilders.

  Onbegrijpelijk hoe de pers iedere keer weer Wilders tot voorpagina nieuws weet te maken. Ik vraag me af hoe de telegraaf aan die “informatie” komt! Is er weer een ‘medewerker’ die mails jat…en gebruikt om zijn baas kapot te maken ( dus een frustraat of infiltrant)..? Snel ontmaskeren lijkt me…

  Of is het een verzonnen en bijlkelkaar geschraapt verhaal..waar gaat dit nu weer over?

  Natuurlijk zal Geert een advokaat gevraagd hebben hoe het zal gaan wanneer hij onterecht vervolgt gaat worden, lijkt me nogal normaal maar om nu hier meteen een hele ‘roman’ aan te koppelen…’hij zei dit, en die zei dat en toen schreef die zus en fluisterde die zo….ziekelijk en dat is het enige woord voor dit onzinnige verhaal!

   

 30. Julius

  Die rechtzaak was blijkbaar een vooropgezet plan. Een vervolg op Circus Wilders deel I. 

  Het kan me geenzins boeien. Van mij mag hij zich door Bosma laten soufleren wat hij wil en roepen wat hij denkt te moeten roepen. Wat me wel boeit is de opdracht die hij een van zijn medewerkers heeft gegeven.

   

   „Google ze s.v.p. Wil alles van ze weten van heden, verleden, politieke affiniteit, lidmaatschappen hockeyclub, eerdere zaken die ze behandeld hebben, schoonmoeders die ze hebben, de hele santenkraam etc. etc. etc.”

   

  Als bovenstaande echt van Wilders af komt dan mag je van een serieus gevalletje ‘kortsluiting’  spreken. Want wat wil hij met die informatie gaan doen? Zijn circus verder optuigen?

   

  Hoe dan ook, Geert-Jan Knoops krijgt er een interessant klusje aan.

 31. Julius

  “En het gaat weer over …Wilders”

   

  Precies. En daarmee hebben ze de media-aandacht weer op zich weten te richten. Daar is het ze tenslotte om te doen. 

   

  Als je dat nu nog niet snapt dan ga je het nooit snappen.

 32. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] in verband met de vervolgingsbeslissing van het Openbaar Ministerie inzake zijn “minder, minder, minder Marokkanen“-geblèr. Zoals we gewend zijn van de PVV-leider overwéégt hij niet eens om een stapje […]

 33. Ivan Pavlov

  Omdat in 2002 Pim Fortuyn 9 dagen voor de verkiezingen door de gevestigde orde (in)direct werd vermoord (eerst demoniseren daarna elimineren ) missen we in NL een krachtige liberale politieke stroming.

  Het establishment heeft Wilders als koekkoeksjong in het nest van de parlementaire democratie gelegd om zodoende alle tegenkrachten effektief uit te kunnen schakelen.

   

  Muppet Wilders fladdert een beetje als Pino en tracht alle alternatieven uit het nest te duwen. Het doel is om te zorgen dat krachten a la Pim Fortuyn niet opnieuw de macht kunnen grijpen.

   

  Arm nederland.

 34. Johanna

  Ook aangifte tegen Guido van Woerkom. Waar moet dat heen in Nederland.  Allochtonen, CU, GL en PvdA activisten  proberen iedereen  de mond te snoeren.

 35. janzwitser

  Als ik 70 jaar geleden had geroepen: ” minder Duitsers” , was ik de grootste held van NL geweest.
  Waarom mag iemand dan nu niet vragen, ja vragen, of het minder Marokkanen kunnen zijn?
  Geen vuiltje aan de lucht en weer extra reclame voor Wilders en voor Marokkanen helemaal geen respect meer ( kijk naar de actie tegen Woerkom)

 36. JC

  Beste Ivan Pavlov,

   

  Is uw stelling: “Muppet Wilders fladdert een beetje als Pino en tracht alle alternatieven uit het nest te duwen” een aanname uwerzijds, of baseert u zich op feiten?

 37. Knarsman

  Als je leest wat moslims en Marokkanen allemaal willen, is me nog steeds niet duidelijk wat het probleem met (het streven naar) minder Marokkanen is. Natuurlijk is het niet leuk dat Marokkanen zo publiekelijk te horen krijgen dat ze minder of niet gewenst zijn, maar dat is nu eenmaal het gevolg van hoe grote groepen Marokkanen zich misdragen. Dat zullen ze zelf ook wel bedacht hebben. Tenslotte zijn niet alle Marokkanen los van de werkelijkheid gezongen.

 38. Springer

  Ik ben helemaal Wildersmoe, achter die man aanlopen is een doodlopend pad.

   

  Hij had de grootste kunnen worden met de Europese verkiezingen, hij heeft het niet slim aangepakt en hij gaat op dezelfde weg door. Compleet kansloos.

   

   

   

   

   

   

 39. JC

  Vandaar het voorbehoud in mijn comment van 11:09 uur: “Als de Nederlandse rechtsstaat functioneert, zoals deze hoort te
  functioneren, kan de heer Wilders naar mijn mening een mogelijke
  rechtszaak met het volste vertrouwen tegemoet zien.”

   

  Ik denk overigens dat de personen, die destijds die aangiftentsunami in gang gezet hebben, inmiddels door hun handelwijze daarna (kijk naar de discussie rond de heer Van Woerkom) wel hun hand in ruime mate overspeeld hebben. Het wordt mede hierdoor en door aangiften tegen de heren Samsom, Spekman en Van Woerkom lastig voor het OM om de heer Wilders daadwerkelijk te vervolgen, zonder die andere heren voor een in mijn ogen steviger uitspraak (dan de heer Wilders deed) eveneens te vervolgen. Ik denk dus dat de heer Wilders een mogelijke vervolging met het volste vertrouwen tegemoet kan zien.

 40. Springer

  Waar dit allemaal over?

  Is Nederland iets op geschoten met dit geouwehoer?

   

  Ik denk dat Nederland toe is aan een zakenkabinet, gewoon een sluitende begrotingen maken. Niks meer en niks minder.

 41. Haarscherp

  @ Ben Spinger heel erg moe vanwege zijn geouwenhoer.

  Gaaaap ….. morgen nieuwe dag voor de kansarme Wilders haters en PVV bashers.

 42. toetssteen

  Ook op TPO is een blik trollen opengetrokken. Wat me erg tegenstaat is de taal die toegestaan wordt. Gielah is destijds geband voor geen ene foute lettergreep, maar blijkbaar is het well done dat bezoeker nu uit worden gemaakt voor nazisten zie 12:53. Dit soort laag bij de grondse retoriek schijnt nu normaal te zijn.

  Hitler schreef een boek in gevangenschap maar Solzjenitsyn ook. Dus Solzjenitsyn is Hitler enzovoort. Het is te zot voor woorden!

 43. Johanna

  Islamitische allochtonen  gebruiken nu een slinkse manier op hun doel,  onze vrijheid van meningsuiting inperken.  Iedereen  die ook maar iets zegt over islamieten wordt aangeklaagd. Wij  zullen op den duur  alles moeten gaan zien en uitvoeren met een islamitische visie. Dat is anno 2012 hun doel.

  Daarom hebben ze  ook Guido van Woerkom aangeklaagd.

 44. JC

  U geeft geen antwoord op mijn vraag, maar duwt mij gemakshalve in een hokje waar u mij graag in ziet. Daar bent u vanzelfsprekend vrij in. U kunt er in casu echter niet verder naast zitten, met uw vooringenomen oordeel. Het zegt wel veel over uw beoordelingsvermogen, wijze van discussiëren en aanmatigende houding in deze.

 45. rinus

  @Nick. 13.41u Je moet het zoeken bij de weglopers. Meer zeg ik niet.

 46. Antivenin

  Hoe de Nederlandse “rechtsstaat” functioneert kun je al opmaken uit het feit dat de politie voorgedrukte aangifteformulieren had klaargelegd voor de massa l*llo’s met lange tenen! Iets wat ze nog niet eens doen voor slachtoffes van winkeldiefstallen, overvallen, berovingen enz. Zaken die in dit land heel wat vaker voorkomen dan een “discriminerende” uitspraak van een politicus!

 47. Ivan Pavlov

  @JC.

   

  Waarschijnlijk zijn zaken voor u pas feiten als het NOS het meldt of als het in de telegraaf staat.

   

  En nee, Wilders is geen muppet en lijkt ook niet op Pino, dat is slechts allegorie.

 48. Julius

  Er zijn er niet veel die het spelletje doorzien.
  Zeker weten doe je het natuurlijk nooit maar als je alles bij elkaar optelt dan blijft er geen andere conclusie over. Ene meneer Wilders die plotsklaps uit de VVD stapte waarbij hij als VVD-er net zo hard mee deed aan het demoniseren van Fortuyn, geen enkele verkiezingsuitslag serieus verzilveren waardoor niets van zijn voorstellen kans op beleid maakt,  de gemeenteraden bewust links laten liggen terwijl je juist daar het verschil kunt maken, geen enkel kamerlid vrijuit laten spreken, steevast overal tegenaan schoppen in plaats van proberen draagvlak te creëren met andere partijen waar dat soms best mogelijk is, mannen als onder anderen van Vliet en de Mos met een goed aanzien binnen de PVV-aanhang laten vertrekken en ga zo maar door. En vergeet zijn aanhang niet (ook geregisseerd?) die er alles aan doet om een alternatief als bijv. Art.50 in een slecht daglicht te stellen. 

   

  Ze spelen het spel (als het inderdaad een spel is) verrekte goed.

 49. MicMokum

  Sinds de minder minder uitspraken valt er dagelijks te lezen dat deze uitspraak niet zou kunnen. Maar al de critici vergeten uit te leggen waarom zij wel meer marokkanen in Nederland willen. Wellicht dat Frank Verhoef dit alsnog kan doen.

 50. JC

  Als de Nederlandse rechtsstaat functioneert, zoals deze hoort te functioneren, kan de heer Wilders naar mijn mening een mogelijke rechtszaak met het volste vertrouwen tegemoet zien. De heer Wilders heeft, met zijn vraag, minder verwijtbaars gedaan dan bijvoorbeeld de heren Oudkerk, Samsom, Spekman of Van Woerkom. Of wordt daar ook een proces tegen voorbereid? Arm Nederland, wat een vertoning.

   

  Ik plaats wel vraagtekens bij de bron van het bericht: “de telegraaf beschikt over een mailwisseling van Wilders en een medewerker van hem”. Ik hoef de mailwisseling niet te kennen om te weten, dat deze “medewerker” met die e-mails niets in handen heeft.

   

  Er wordt gesuggereerd, dat de heer Wilders zich uit angst voorbereidt op een mogelijk proces. Betekent deze conclusie van de telegraaf en van de heer F. Verhoef, dat iedereen die zich voorbereidt op een jurisdisch proces een angsthaas zou zijn? Lijkt mij ook niet…………………..

 51. rinus

  Ik zag dat de Telegraaf dit stuk al om 5.30u geplaatst had. Frank heeft dit stukje tekst dus wel heel snel in elkaar gezet. Ik zal het maar ”gretig” noemen.

   

  Verhoef komt ook nog even met het welbekende minder-filmpje, uiteraard om nog wat extra olie op het vuur te gooien. Daarbij hoopt anti-PVV juichaapje Verhoef natuurlijk dat alsnog PVVers weglopen bij Wilders. Met de opmerking ”als ik PVVer was, had ik ook de partij de rug toegekeerd”.

   

  Wilders……Tja, Wilders wordt inderdaad op allerlei manieren aangevallen, nu weer door medewerker nummer 2 van de ”gelegenheids-klassiek-liberalen” (of zoiets) van Bontes en Koran vKlaveren. Het zal niet helpen.

   

  Ik vraag me trouwens wel af wat deze ”gelegenheids-klassiek-liberalen” stumperds eigenlijk doen van onze dure centen. Het zijn per slot van rekening wel ”klassiek-liberalen” (met 0 zetels) natuurlijk. Zelf kunnen deze ”liberalen” blijkbaar niets.

   

  Wilders zal best gezegd hebben dat ie bang is voor vervolging. Zou ik ook zijn in dit door links vergeven klote land. Verhoef komt dan met de vreemde opmerking dat Wilders wel ”bang” moet zijn omdat hij wordt verdedigd door ”de beste verdediging van het land”. Hylarisch. Want bij de eerste rechtzaak was Moscowicz toch ook al ”de beste”? Lulkoek dus. Maar Frank Verhoef gooit zoals ik zei graag extra olie op het vuur  

   

  Nu proberen de anti-PVVers het dus weer met ”Wilders is bang”. De reactie van Wilders is de enige juiste, en dat weet Verhoef ook wel.  

   

  Maar blijkbaar is er geen enkele andere mogelijkheid om tegen Wilders te vechten dan deze manier. Anderen hebben namelijk geen enkele kans zolang Wilders in Den Haag blijft zitten. Ook de goede vrienden van Frank Verhoef niet.

 52. Mar

  Ik geloof helemaal niets van dit hele verhaal (in diverse versies te lezen op internet) en als er ook maar een zweem van waarheid in zit, dat zijn ze bij de PVV nog gestoorder dan ik dacht.

   

  Als men tijd heeft voor dergelijke spelletjes, dan ontstaat bij mij de indruk dat het wel mee zal vallen met de ernst van ‘het is 5 voor 12’ in Nederland en Europa.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.