Wilders kan tijdelijk plaatsnemen in Europees Parlement

Mooi hoor.

Wilders kan toch (tijdelijk) naar Brussel:

De kans is groot dat Tweede Kamerlid Geert Wilders straks enige tijd in het Europees Parlement kan plaatsnemen. Hij voldoet aan alle vereisten om een zetel in te nemen, besloot de Tweede Kamer vanmiddag. 

Hoewel het niet is toegestaan om tegelijkertijd nationaal volksvertegenwoordiger én Europarlementariër te zijn, zal het Europarlement vermoedelijk maanden nodig hebben om de PVV-leider daadwerkelijk te kunnen weren.

Ik gun het hem van harte maar ik vraag me wel af – samen met Alexander Pechtold, tot mijn grote schrik – hoe hij twee voltijdbanen gaat combineren? Natuurlijk heeft de man energie voor twee, maar hoe lang iemand zoiets kan volhouden? Mjah, vast niet al te lang. Zeker niet als het Front National eist dat hij de nieuwe anti-EU fractie gaat leiden in het EP.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Haarscherp

  @ Johanna @ Jessica @ Francois

   

  @dirkl schrijft met een gifpen en denkt als een klein burgermannetje zoals voormalig NRC-journalist Max Blokzijl.

 2. dirkl

  Kan hij makkelijk combineren: Of hij nou een of twee contra-productieve MAVO-nivueau one-liners per kwartaal kwekt, het zal hem niet moeier maken…

 3. dirkl

  @halo1:

   

  “Wilders moet de show stelen!”, dat heeft hij al 10 jaar voluit kunnen doen op nationaal vlak, met steeds desastreusere uitslagen tot gevolg.
  Hopelijk wordt hem in het EU-parlement geen podium gegunt, maar ik vrees het ergste: Ze zullen hem ruim baan geven daar en de Goede Zaak naar de kloten laten helpen.

  Dat is wat ik bedoel met ongewilde zet-pion: hij beseft hetzelf niet, maar is wel de “kijk eens hoe dom jullie zijn” ideale domme clown voor het establishment.

 4. dirkl

  Ik zie hem al staan daar met zij maandelijkse 3 minutes of fame: Met zijn humorloze opgefokte attitude moties indienend over de Israelische zaak: Dat zullen de FPO en Front National waarderen, en uiteraard youtube-hits worden a la Farage’s “Rompuij looks like a damp rag”. Gaaaaaaaap, hij zal daar afgaan als een sisser, alleen al door zijn kolen-engels van een nog erger niveau dan die van Verhofstadt. Maar die heeft dan tenminste het klapvee nog achter zich staan.

 5. dirkl

  Wilders is de nieuwe Janmaat: groot respect ook voor die man zijn moed en vroeg inzicht, maar tevens totaal niet media-geniek en uit zijn woorden komend. Wilders kan zich beter bezighouden mondiaal middels denktanks met de Islam-problematiek waar hij zich zo op focust, van EU-kwesties en nationale economie begrijpt hij geen snars, integendeel.

 6. dirkl

  Ik begrijp niet waarom hij zonodig fe grote spreekbuis wil worden in het EU-parlement: al zijn buitenlandse, engelse interviews worden slecht bekeken, buiten Nederland kent niemand Wilders, behalve dan half-gehoord te hebben dat het een Nederlandse extreem-rechtse islamofoob is. Als hij dan ook nog eens zijn chagrijnige bek gaat opentrekken daar zal het snel over-en-uit zijn. Ik zie hem totaal niet in staat om Europese kiezers aan zich te trekken: Van Rompuij heeft de uitstraling van een natte dweil, hij die van een haspelende extremist.

 7. Jessica

  dirkl hier graag a.u.b. please

 8. halo1

  ….beide gremia op de hoofdlijnen lijkt me te doen.. er is ook veel vervelend, onbelangrijk en weinig  spectaulair werk.. dat kan hij dan beter aan het 2e echelon overlaten..Wilders moet de show stelen!

 9. François

  dirkl over Wilders en zijn electoraat: (17:39) MAVO niveau; (17:44) domme clown; (17:51) humorloze opgefokte attitude, kolen-engels, klapvee; (18:00) nieuwe Janmaat, niet media-geniek, van nationale economie begrijpt hij geen snars; (18:21) buiten Nederland kent niemand Wilders, Nederlandse extreem-rechtse islamofoob, chagrijnige bek, haspelende extremist; (18:30) dom, opgefokte meute, sfeer van Kristallnacht 1933…

  Het interessante, maar vooral zorgwekkende van de teneur van uw reeks teksten is dat het bijna identiek is aan de manier waarop de Nationaal Socialisten in Duitsland andersdenkenden en tegenstanders als onaanraakbaren “buiten de orde probeerden te stellen”, ze te demoniseren, belachelijk te maken, en zo te isoleren. Dat begon ook op dat niveau.

  Zonder het erbij te hoeven zeggen, verklaarden die Nazis deze mensen daarmee vogelvrij (wat velen het leven heeft gekost). Gevolg was dat andersdenkenden en tegenstanders hun mond gingen houden, zichzelf gingen “gleichschalten”.

  Uiteindelijk was er geen openlijke oppositie meer over, en u weet hopelijk wat dat voor gevolg heeft gehad. Mensen als u zijn daar elementair in geweest. Bent u daar trots op?

 10. Johanna

  dirk L 17:44  Iemand   “dom” vinden    is natuurlijk niet zo slim.  U vindt uzelf   dan héél slim.  Voorstander van meer, meer, meer criminele Marokkanen?

 11. dirkl

  Wilders evolueert niet (jaha omdat hij dom is, ik herhaal het): 2003-2008 was het uiteraard prime issue om voluit anti-islam te gaan. Maar we zijn nu 6 jaar verder en er spelen de kaarten zijn volledig herschudt:

  Islam is een bijzaak, waar het nu om draait is besef creeren van de mogelijkheid van nationale autonomie, daarna lost het immigratie-probleem zich vanzelf op. dat hebben Le Pen en farage begrepen, maar Wilders blijkbaar niet. Zijn enige 2014-EU slogan was “minder!, minder!, minder!” laten scanderen door een opgefokte meute…..een sfeer van Kristallnacht 1933 opwekkend, hoe dom kun je zijn….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.