De poort staat weer wijdopen

Sinds de PvdA in de regering zit is het gedaan met het strengere asielbeleid in Nederland, dat onder Rutte I in gang was gezet.

Alsof we nog niet genoeg economische vluchtelingen binnen de poorten hebben. Al in 1950 verklaarde Koningin Juliana in haar troonrede dat Nederland met tien miljoen inwoners ‘vol’ was. Zij herhaalde dat in 1979: “Nederland is vol, ten dele overvol.” Zij werd daarin bijgevallen door vele vooraanstaande Nederlanders zoals de econoom prof. dr. Jan Pen en oud-ministerpresident dr. Jelle Zijlstra, die in 1997 nog schreef: “Nederland is vol, vol, vol”. Sindsdien zijn de respectievelijke Nederlandse regeringen gewoon doorgegaan met de import, die met name in de jaren negentig een grote vlucht kreeg met de zogenaamde ‘gezinshereniging’. Het betrof en betreft hier veelal mensen, die -zoals wijlen professor Pim Fortuyn het omschreef- doorgaans ‘een enkele reis onderklasse’ aangeboden werd en wordt. Een kind begrijpt nog dat dit niet zo door kan blijven gaan, maar waar is heden ten dage het gezonde verstand gebleven bij onze beleidsmakers?

Het CBS meldde vandaag in hun webmagazine, dat het aantal asielaanvragen in de eerste helft van 2014 fors is toegenomen. In de eerste 6 maanden vroegen 12.300 personen asiel aan in Nederland, de hoogste stijging sinds 2001, en een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Verreweg de meesten daarvan komen uit de  weinig kansrijke regio’s Eritrea en Syrië, zie onderstaande grafiek:

Het CBS meldt in hetzelfde webmagazine, dat naast de hoge aantallen Syriërs en Eritreeërs dit jaar, met name de pieken vanuit Irak (2008) en Somalië (2009) opvallen, alsmede de stijging dit kwartaal van asielzoekers uit Syrië en Eritrea, zie onderstaande grafiek.

Het CBS concludeert, dat hoewel asielstromen vrijwel altijd samenhangen met instabiele politieke situaties, ook het asielbeleid in bestemmingslanden een belangrijke rol speelt. Nogal wiedes, zou je zeggen. Zo hield de ontwikkeling van het aantal asielzoekers uit Somalië en Irak in de periode 2008-2010 bijvoorbeeld mede verband met Nederlandse beleidswijzigingen, zoals de categoriale bescherming die toen tijdelijk in Nederland gold voor deze bevolkingsgroepen. Dat betekende vanzelfsprekend dat er een aanzuigende werking optrad. Maar de asielindustrie heeft uiteraard geen boodschap aan gezond verstand, algemeen belang of houdbaar leefklimaat. De jongens en meisjes van die omvangrijke club belanghebbenden kennen natuurlijk maar één belang: het eigenbelang. Tevelen vreten ervan.

Wil je dit dus veranderen, dan zal het roer drastisch omgegooid moeten worden. Eerder meldde staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie dat de toestroom van asielzoekers onhoudbaar dreigde te worden met duizend aanvragen per week. Hij overwoog zelfs om asielboten in te zetten. De talrijke illegalen zijn in de cijfers uiteraard nog niet eens meegenomen. De Nederlandse samenleving wordt bedreigd, ontwricht en in tweeën gedeeld door dit beleid van ongebreidelde import van kansarme en cultuurvreemde lieden, die in vrijwel alle gevallen alleen maar hiernaar toe komen voor het gratis geld. De taal spreken kunnen ze niet, integreren willen ze niet en werk is er ook niet voor ze. Wat moeten we er dan mee?

Overigens ben ik niet de enige die zich verbaast over deze gang van zaken. Al in 1997 vebaasde de Britse hoogleraar in de planologie prof. Barrie Needham zich over het enorme tempo waarmee in Nederland de open ruimte verdwijnt. Hij was verbijsterd dat dit alles zonder noemenswaardig protest van de burgers gebeurde. Los van de ruimte hebben we de afgelopen jaren ook de schadelijke gevolgen mogen ondervinden van de criminaliteit en uitkeringsafhankelijkheid van grote groepen import. Of, om nog eenmaal professor Pim Fortuyn te citeren: ‘Bijna vijf eeuwen van natievorming en een duizendjarige ontwikkeling zijn door de kabinetten van Den Uyl tot en met Kok op een achternamiddag door de gootsteen gespoeld’. We kunnen inmiddels hieraan ook het kabinet Rutte II toevoegen.

Wanneer trekken we hier in dit land eens de conclusie, dat het wel een keer mooi geweest is?

Hier vindt u de officiële CBS-statistieken van alle asielaanvragen, uitgesplitst naar alle verschillende nationaliteiten vanaf 2009.

Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Jean Wanningen

  Als jij gelooft dat die mensen hiernaartoe komen voor het mooie weer, dan verklaar ik je voor aardig naiëf, zie bijvoorbeeld ook het comment hierboven van Arie Bombarie op 22 juli, 2014 – 19:48

 2. Eelco91

  ”He whom the gods want to destroy, they first make mad.”

 3. Eelco91

  ”He whom the gods want to destroy, they first make mad.”

 4. Leo KarelJan

  Te veel linkse politieke correctheid, te veel “zieligheidsindustrie”, te veel softe rechters, te veel sluwe asieladvocaten, te veel smerige spelletjes spelende ambtenaren, te veel politici die landverraders zijn, te veel media die voor alle “zielige slachtoffers” zijn, te veel scholen die acties voor die “stumperds” organiseren, en vooral te veel EUSSR…..

  Het gaat niet stoppen, het gaat niet veranderen. De kudde laat het zich welgevallen, de kudde is te dom, te laf en grotendeels het product van jarenlange indoctrinatie door media, onderwijs en politiek.

  Het land is verloren en zal zijn karakter steeds verder verliezen. Ook zal er een enorme armoedeval zijn. En het ergste: de islamisering zal nog verder versnellen.

  De meeste asielzoekers zijn islamiet: deze ideologie is de grootste vijand van al onze vrijheden en waarden.

  Hoe een land zichzelf totaal naar de donder helpt….

   

 5. Jean Wanningen

  Waar zou ik zijn zonder mijn reaguurders 😉

 6. Hilterman

  Het was toch echt koningin Juliana!

 7. peterdeRuyter

  Ook ‘in the landscape’ is dit verraad van links steeds duidelijker zichtbaar. Ik passeer regelmatig het aan een provinciale weg gelegen asielzoekerscentrum ‘De Leemkuil’ – net nog door Heijmans n.v.  van buiten helemaal opgeknapt voor een lieve duit. Wat ik waarneem is een uitdijend wandelverkeer vanuit de centrum naar het dorp Bennekom, een straf CD, CU en SGP stemmend dorp overigens. In de loop van de zeven jaar ,dat ik deze ontmoedigende waarnemingen doe, valt de laatste 2 jaar op hoe intensief het verkeer vauit dit centrum naar het dorp is geworden en de bankjes in het centrum van dit grefo-dorp vnl beheerst worden door Somaliers en aanverwante gelukzoekers . Eigenlijk een heel ‘ vloekend’ gezicht in zo’n oer-Hollandse omgeving, zo’n invasie..De middenstand is er niet zo blij mee,maar de landelijke politiek, de gemeenten Wageningen en Ede hebben geen boodschap aan deze verkleuring van Bennekom: integendeel dat zijn de lieden die100% verantwoordelijk zijn voor de vergiftiging en afbraak van dit land. Nog wat wielrennen  of voetballen wellicht, Linda de Mol of GTST, de derde vakansje wellicht ? Ttja met een andere wagen zijn dat belangrijker zaken natuurlijk.De Neergang is in volle gang en links en haar MSM  haar profeten en executeurs.

 8. L. van der Schoot

  De strijd der onnozelen gaat straks door in ons eens zo fijne land.

  Geloof niet dat het allemaal vriendelijke, meegaande mensen zijn die hier binnenkomen. De meesten zijn trouwens jongemannen. Hebben we nog niet ellende genoeg, regerings- en kamerklootzakken?

  Stuur de immigranten maar door naar Zweden, het eerste EU land dat geislamiseerd wordt!

 9. peterdeRuyter

  CD = CDA

 10. Erik M

  Je haalt in het artikel twee zaken door elkaar en je trekt een onbewezen conclusie;

   

  – Ik heb de integratienota van Donner doorgenomen, maar deze nota staat los van het aantal aanvragen. 

  Dat het aantal aanvragen uit die landen toeneemt heeft te maken met aanhoudende instabiele situatie aldaar. 

  Niet met beleid en de (niet bewezen) aanzuigende werking.

   

  Daarnaast suggereert je titel (De poort staat weer wijdopen) dat er ineens meer aanvragen worden toegewezen, daar is geen enkel bewijs voor. Dus de poort zit nog even dicht als altijd, alleen er wordt vaker aangeklopt.

  Maar niet vaker open gedaan toch?

   

  Tot slot is jouw opmerking dat mensen die hier naar toe vluchten uit Syrie of Irak, komen voor gratis geld en niet willen integreren, het bewijs dat jij niet vies bent van een beetje stemming maken.  

 11. Leucosia Teles

  Video van een voor de oorlog vluchtende vluchteling die wordt ingehaald door een andere boot vol met vluchtende vluchtelingen.

   

  http://www.geennieuws.com/2014/07/gelukszoeker-filmt-zijn-eigen-overtocht-video/

   

  Het lijkt wel een race tussen de smokkelaars… eh, weldoeners die belangenloos deze mensen van de ene naar de andere kant transporteren.

   

   

   

  Uiteraard zijn al deze voor de oorlog vluchtende vluchtelingen bewapend op weg naar Europa…

   

  http://ejbron.wordpress.com/2014/07/22/meskrijgers-op-de-vlucht-naar-europa-vermoorden-elkaar/

   

   

   

   

   

 12. Jean Wanningen

  Het is aanbevelingswaardig om de Integratienota van Donner even naast het (teruggedraaide) huidige beleid te leggen. Dat beleid is teruggedraaid op aandringen van…. de PvdA. Zelfs ten aanzien van de strafbaarstelling van illegaliteit. Ik zal niet eindigen met een ad hominem, zoals u meent te moeten debiter, maar de verleiding was groot.

 13. Erik M

  Treurig dat er weer eens stemming gemaakt wordt. Of de schrijver van het artikel is totaal onwetend.

   

  In dat geval: 

   

  Beste meneer Wanningen,

   

  Het huidige asielbeleid wordt niet per kabinet aangepast, maar staat al sinds 1999.

  Het is geschreven door Job Cohen. Iedere aanvraag wordt beoordeeld en veruit de meeste afgewezen. 

   

  Je schrijft zelf dat de toegenomen toestroom komt door de instabiele situatie in de landen van de aanvragers. Echter je geeft toch de PvdA hiervan de schuld, alsof zij ze hebben uitgenodigd. 

   

  Dus ja het aantal aanvragen neemt drastisch toe, het aantal afwijzingen ook!

  Maar goed  hier op DDS, is kritiek leveren op mensen die vluchten voor oorlog altijd zoete koek!

   

 14. tonzwart

  Hoewel de PvdA leggelopen is, en de peilingen suggereren dat deze partij geen factor van betekenis meer kan zijn, is dat slechts schijn.
  Linkse mensen zullen nooit veranderen van ideologie en denkwijze.
  In de loop van de tientallen jaren heeft de PvdA zich meester gemaakt van zo’n beetje alle sleutelposities in de bestuurslagen en semi overhedsdiensten. Reken maar dat die de ware macht vormen in dit land.

  Maar waarom deze min of meer verborgen macht zo gedreven bezig is om ons land door ongebreidelde import van ongeletterde moslims totaal naar de schans te leiden is een raadsel waar nog geen duidelijk antwoord op is. Zelf zullen ze de gevolgen eveneens ondervinden. Hun kinderen zullen ook in de door hen geadoreerde islamitische cultuur en latere dictatuur opgroeien, als dat nog toegestaan wordt tenminste. We zullen slaven worden in eigen land.
  Eén lichtpuntje; tegen die tijd is de geldbron opgedroogd, en is daarmee de gratis geld immigratieoorzaak verdwenen.

 15. Pimsch

  “Als er iets bestaat wat ik het meest veracht, dan is het ondankbaarheid.” (Napoleon)

  Beste hemelzonen van links: verwacht geen dankbaarheid van uw lieve Somaliers, Irakezen en Erithreers.

  En dat uw gironummer 999 is wil nog niet zeggen dat u de vijand bent van 666.

  1) Opvang in de regio.

  2) Opgehaald geld besteden aan ontwikkeling

  3) Goede doelen niet blind vertrouwen op sentimenten

  4) Moslims hebben meer te danken aan kerken en loonbelasting dan aan hun broeders

  5) Conflicten die vluchtelingen genereren beslechten met strijd ipv opvang

  6) Verwar de toenmalige Joodse onderduikers niet met vluchtelingen

  7) De multimiljardairs der aarde hebben samen genoeg geld om alle nood op te heffen

  8) Deze multimiljardairs wonen niet in Nederland, maar in de USA en Olielanden

  9) Onze welvaart is welverdiend en valt in het niet bij de grootkapitalisten

  10) Richt uw pijlen niet op uw eigen hart, maar op de echte schuldigen: superrijken en conflictveroorzakers

   

 16. V.K.

  -Blij toe dat Timmermans niet van plan is om speciaal christelijke Syriers asiel te verlenen.

  -Zo blijft de sociaal-democratische kerk tenminste gevuld.

 17. Pimsch

  Zie mijn bericht http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/07/iraanse-man-door-noord-afrikaanse-jongens-mishandeld#comment-433009

  Er moet desnoods een ministerie voor remigratie komen.

   

 18. reageerbuis

  Verander even: Wilhelmina zat in 1950 niet meer op de troon!

 19. Ongemakkelijk

  De idealistische “wereldburgers” (de wereld is van ons allemaal) (waarom moet ik het beter hebben alleen omdat ik in Nederland ben geboren), laten ons in een fuik zwemmen. Vanuit hun ideaal van een rechtvaardige wereld. De vrijheid van personenverkeer in de EU is bv al zo’n fuik. En danheb je geen verweer tegen ongenode gasten. Oh wacht, die zijn er ook helemaal niet in de ogen van de wereldburgers. Maar goed, we zitten klem, als je erin slaagt in een wrak bootje 12 km buiten Lybie te geraken, wordt je gered en staat een reis naar NL open (ook al omdat andere landen zoals Italie zich niet aan hun verplichtingen houden (ook een fuik). In feite staan onze grenzen door het idealisme van de EU wagenwijd open. En we kunnen er niets tegen doen. Tenzij: ruzie maken met Italie. Wie ziet dat Timmermans doen? Kan hem het wat schelen dat er woningnood komt in NL. Of gewoon steleln dat nu echt de migranten in eigen gebied meoten blijven, of terug naar kampen daar. Maar ja, dat klinkt zo onmenselijk. Alsof het vernielen van de NL samenleving niet onmenselijk is.

 20. Arie Bombarie

  Eind maart, april van dit jaar was in in Phoenix Arizona, een stad waar ik overigens voor geen goud zou willen wonen maar dat terzijde.

   

  Ik sprak daarr een taxichauffeur van Somalische afkomst. Ik vertelde hem dat er in Nederland veel Somalische asielzoekers wonen. Daarop zei hij: “Dat weet ik. Ze komen allemaal voor een uitkering. Ik zelf kom liever vooruit in het leven en daarorm woon ik hier in Phoenix. Tsja, wat moets ik daar nou op zeggen???

 21. mijn-idee

  En nu maar hopen dat ze, nu ze in een ander land komen, voorzien van alles en nog wat,  hun ideologische geschillen niet op onze bodem verder gaan uitvechten, maar daar heb ik een hard hoofd in.

  Waarschijnlijk gaat de soenni- sjiiten strijd gewoon verder hier, maar dan met alle leuke voorzieningen op de koop toe….

   

  Niet vandaag, niet morgen, want even bijkomen van alles, maar op afzienbare tijd……

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.