De US/EU uitweg in de crisis…OORLOG!

Economische Crisis Deel XVII:  

De regering van de Verenigde Staten van Amerika drijft Europa in de richting van een economische en militaire confrontatie met Rusland in een niets en niemand ontziende poging om twee vliegen in een klap te slaan. Het uitschakelen van Europa en Rusland als potentiële concurrenten! Het behouden van hun positie als ´wereldmacht´ en het redden van hun op schulden en het drukken van waardeloze dollarbiljetten gebaseerde economie lijkt de belangrijkste drijfveer in deze opzettelijk gecreëerde crisis in de Oekraïne.

Een conflict tussen het westen en Rusland zal met name Europa en Rusland zware schade opleveren omdat het economisch en mogelijk ook militair in Europa uitgevochten zal worden, terwijl de VS als lachende derde grotendeels buiten schot zullen blijven.

De Amerikanen hebben volgens de verklaring van Amerikaanse assistent staatssecretaris Victoria Nuland (februari 2014) al ruim 5 miljard dollar gestoken in de `democratisering´ van Oekraïne. Ieder weldenkend mens weet wat de US-regering daarmee bedoelt als naar de voorbeelden Irak, Afghanistan en Libië wordt gekeken. Amerika heeft wereldwijd ruim 700 militaire steunpunten en is al jaren bezig om een ring van militaire bases aan te leggen rond Rusland en China.

Vooral Rusland is het doel van deze stiekeme agressie waarbij de US-regering samen met de NAVO en de loopjongens van Obama in Brussel de in 1990 gemaakte afspraken over het niet uitbreiden van de NAVO in oostelijke richting volledig aan hun laars lappen. Na de val van de Berlijnse muur en de hereniging van Duitsland werd die belofte aan de Russische president Gorbatsjov gedaan door de Duitse kanselier Kohl en de Amerikaanse  minister van Buitenlandse Zaken James A. Baker, om de Russen ervan te overtuigen hun 380.000 militairen uit Oost-Duitsland terug te trekken.

Dit was een bekrachtiging van de belofte over niet inmenging in Oost-Europese landen die tijdens het overleg op Malta door Bush Sr. in 1990 aan Gorbatsjov werd gedaan. Wat die beloftes waard zijn weten we inmiddels: Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije en Hongarije zijn lid van de NAVO en de EU, terwijl geprobeerd wordt Kroatië, Moldavië, Georgië en ook de Oekraïne in te lijven.

In februari 2014 werd na jaren voorbereiding geprobeerd de voor Rusland zo belangrijke Oekraïne in te lijven via een coup in Kiev, waarbij de Oekraïnse president werd afgezet  maar waarbij niet op de reactie van president Poetin van Rusland was gerekend. Die verijdelde zonder veel moeite de Amerikaanse plannen door de Krim in te lijven, het belangrijkste doel van de Amerikanen die daarmee Rusland van zijn vitale vlootbasis in Sevastopol en de Russische toegang naar de Middellandse Zee wilden beroven. Maar verwonderlijk was de Amerikaanse greep naar de Oekraïne en de Krim niet , in 1997 had de toenmalige Nationaal Veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president, Zbigniew Brzezinski, al opgeroepen de Oekraïne bij Rusland weg te halen.

Na de val van het Warchau Pact was het niet onlogisch geweest de NAVO eveneens op te heffen omdat de dreiging waartegen de NAVO was opgericht met de val van het Oostblok verdwenen was. Maar in plaats daarvan werd de NAVO zonder inspraak van de Europese burgers omgevormd tot een militaire organisatie die het zichzelf het recht verleende om overal ter wereld in te grijpen. Daarmee werd de NAVO gedegradeerd tot werktuig van de Amerikaanse buitenlandse politiek die alleen gericht is op handhaving van de belangen van de VS.

Ondanks het deels mislukken van de machtsovername in Oekraïne blijven de westerse media op aangeven van de VS via propaganda de schuld van het conflict bij Rusland leggen, terwijl het feit dat Kiev tanks, artillerie, mortieren en vliegtuigen tegen burgers inzet grotendeels genegeerd wordt. Ook de mensonterende toestanden door het afsnijden van stroom en watervoorziening in grote steden van Oost-Oekraïne waardoor 100.000den burgers getroffen worden lijken het `beschaafde´ westen, evenals de massamoord in Odessa, niet te interesseren.

Maar toen er op het Maidanplein op burgers en politie werd geschoten schreeuwde datzelfde westen moord en brand, terwijl niet uitgesloten is dat de op CIA-kosten in Polen getrainde neo-nazi´s in Kiev zelf de schuldigen zijn. De regering Obama legt steeds meer sancties aan Rusland op, hetgeen niets anders is dan een daad van oorlog en agressie, de voorfase van militair geweld zoals Irak en Libië ons hebben geleerd. Onder druk van Amerika volgt de EU zoals gewoonlijk weer slaafs en gelooft de Amerikaanse belofte dat zij schaliegas per schip zullen leveren aan Europa als de Russen de gaskraan dichtdraaien. Dat die belofte een leugen is omdat de VS de komende 10 jaren niet de infrastructuur hebben om die belofte waar te maken en de fracking hype over zijn hoogtepunt heen is weten de EU-leiders allang.

Maar de belangen van de burgers en de Europese economie die niet zonder Russisch gas kunnen zijn ondergeschikt aan de agenda´s van de wereldvreemde EU-bonzen en de regeringsleiders. Veelzeggend is de verklaring van NATO-baas Rasmussen, die beweerde dat Rusland via het Oekraïne conflict probeert het winnen van schaliegas in Europa tegen te houden.

Ook deze crisis wordt uitgebuit ten behoeve van de grote bedrijven die ons milieu kapot willen maken om wat extra dollars aan het zeer schadelijke fracking te verdienen. Al die nieuwe NAVO/EU landen zijn met veel EU-geld de EU ingelokt om de grootheidswaan en machtswellust van de Brusselse leiders te bevredigen, het was niet in het belang van de EU-burgers.

En nu zegt EU commissaris Oettinger dat de hulp aan Griekenland (€ 240 miljard) een bagatel is vergeleken met de hulp die Oekraïne nodig heeft om te overleven. Om vervolgens te stellen dat het wel zal moeten om een burgeroorlog te voorkomen ondanks dat het de EU belastingbetalers veel geld zal gaan kosten. Kennelijk is het in Brussel al een besloten zaak!

Der EU is alvast begonnen met het deels betalen van de miljarden grote achterstallige gasrekening van de Oekraïne en uiteindelijk zal de hele rekening van 4,5 miljard dollar wel betaald worden. Jammer dat de EU-burgers die hun gasrekening niet meer kunnen betalen letterlijk in de koude moeten blijven zitten, want die worden natuurlijk niet geholpen.

Tegelijkertijd wordt in het geheim met Amerika over de handelsverdragen TTIP en TISA onderhandeld door de schimmig EU-bureaucraten. Verdragen die ons tot een economische kolonie van de VS zullen maken en Europa zullen overspoelen met inferieure voedingsmiddelen terwijl ons kostbare drinkwater geprivatiseerd zal worden opdat grote bedrijven de bevolking verder kunnen uitzuigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Onzin!

 2. louis-portugal

  Goed stuk Tim.

 3. Tim Engelbart

  Ik heb dit niet geschreven, louis-portugal.

 4. zeeman

  Spijker op de kop – goed artikel !

  We moeten wakker worden; de US geeft geen zier om Europa (zoals Viktoria Nuland reeds duidelijk heeft aangegeven door in het beruchte telefoon gesprek met de VS ambassadeur in Kiev te roepen: F…ck Europe!).

  Washington is zeer agressief en handelt uit eigenbelang. Niet meer niet minder.

 5. Hans Roodenburg

  vroeg ik mij in een eerder stuk op deze website af. Dank voor bovenstaand stuk dat de beantwoording van die vraag dichterbij probeert te brengen.

   

  Dan nog een slordigheidje. We lezen: “Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije en Hongarije zijn lid van de NAVO en de EU, terwijl geprobeerd wordt
  Kroatië, Moldavië, Georgië en ook de Oekraïne in te lijven.”. Dit klopt niet helemaal. Kroatië is inmiddels zowel NAVO-lid als EU-lid. Hetzelfde geldt voor Slowakije en Slovenië, welke beide landen in bovenstaande opsomming ontbreken. Tenslotte is ook Albanië NAVO-lid (en kandidaatlid EU). Zie ook deze lijst van lidstaten van de NAVO.

 6. Insure

  Heel vreemd eigenlijk. Als je dit als links mens schrijft, wordt je door rechts weg gehoond. Je bent dan antisemiet, anti Westers en een vriend van Iran, Cuba etc. En dan vergeet ik nog dat je eigenlijk stiekem een soort Hitler bent, want die was ook anti Amerika. Maar kennelijk kan je dat als PVV’er allemaal gewoon schrijven. 

   

  Overigens zit er weer een onterechte EU bash in. 

  Een oorlogseconomie kan namelijk veel voordelen hebben. 

   

 7. Oet_Grunnen

  @ Suijkerbuijk.

  Ik ben het helemaal met u eens. Ik heb de laatste tijd niet zoveel baarlijke nonsens in één stuk gezien. Ik begin zowaar te verlangen naar de stroperige nuances van Van Baar.

 8. Maarten1

  @Els “Natuurlijk, de invasie op D-day, het begin van de bevrijding van het Duitse juk van Europa, ”
  Daar wordt in Oost-Europa volstrekt anders over gedacht… Stalingrad. 

 9. Springer

  Zelden zulke onzin gelezen!

   

  Ik heb 1 vraag voor Rene, wie ziet u liever dan de VS als grootste militaire macht in de wereld?

   

  Rusland?

  China?

  EU?

   

  Dit lijken me stuk voor stuk slechtere kandiaten dan de VS.

   

 10. toetssteen

  Werkelijk? Kunt u me vertellen wat de VS voor goeds hebben gebracht met hun gewapende vrede?

  Welke expansie oorlog heeft China ontketend? Waar zijn hun bases wereldwijd? Waar zijn de Russische bases wereldwijd.

   

  Banksters willen geen vrede Springer, maar dat zou genoegzaam bekend mogen zijn in een tijd van depressie. Het is dat de rising markets voorkomen dat wat deze bloedhonden wensen.

   

  Maar sop verder in uw droom, de VS gaan ons redden…. mjah. Nadat ze alles virtueel geplunderd hebben en die Goldman Sachs kornuiten in de EU zijn …., ehhh nogal onbetrouwbaar. Laat me beschaafd blijven.

 11. Springer

  @ toetssteen

   

  misschien is het niet ideaal maar ik denk dat wij met alle alternatieven voor de VS als sterkste macht in de wereld veel slechter af geweest zouden zijn.

   

  “bankster” en andere geld beluste machthebbers kennen ze in Rusland en China ook

  ik zou zeggen ga er een keer heen en doe er zaken, dan zult u direct ervaren wat voor fijne mensen het zijn.

 12. toetssteen

  Als u de spelregels van die landen niet kent, is dat uw probleem. Dat men hier nou meent dat het equivalent van jaja betekent, de deal is rond, ligt niet aan hen, maar aan de idee van de iedereen is eender  gedachte die het Westen koestert.

  Ik vind persoonlijk de eetgewoonten van Chinezen gruwelijk. Het smakt, het tafellaken ziet er na een etentje niet meer uit en nog wat eigenaardigheden die een Westerling van deze tijd de eetlust benemen.

  Moet men maar aan wennen en zorgen voor een latente maagkwaal om op een beleefde wijze eea te weigeren.

   

  Enfin, het ging niet over omgangsvormen, maar of China (Rusland heb ik niet zo veel ervaring mee) een wereldmacht van betekenis kunnen worden.

  In mijn opinie wel juist omdat ze zich beperkt tot het eigen grondgebied. En dan heb ik het natuurlijk niet over de wereldwijde zakelijke projecten, immers zo werkt het nu eenmaal in een handelsnatie.

 13. TISA, EU onderhandelt over nog een ultra-geheime handelsovereenkomst | Lang Leve Europa!

  […] Via: De US/EU uitweg in de crisis… Oorlog! […]

 14. Els

  De moslimpresident van Amerika Barack Obama geeft geen fuck om Europa. Hij is de luis in de pels van het vrije Westen.

  Even een vraag: heeft Amerika ooit iets anders gedaan anders dan z’n eigen belangen veilig te stellen?

  Natuurlijk, de invasie op D-day, het begin van de bevrijding van het Duitse juk van Europa, heeft vele Amerikaanse, Engelse  en Canadese slachtoffers geëist. Maar dat maakte Eisenhouwer geen reet uit. Eigenbelang was het ware woord. Wat goed was  voor Amerika was het enige dat relefant was voor Amerike. Zo was het tijdens ’40’-45′, zo was het in Afghanistan, zo was het tijdens de leugen van chemische wapens in Irak.

  Alles bij de VS heeft altijd gedraaid om hun aanzien en niet om de doden die vielen als gevolg van hun handelen.

  Zie de deceptie Irak, hoef ik niet uit te leggen, weet iedereen. Zie Afghanistan. Geen flauw benul hoe de structuur van dat land was. Werd ook een deceptie. De Sofjets waren er al op vastgelopen, maar de Amerikaanse oppertunisten dachten het wel even op te lossen.

  We moeten ophouden in het Westen de  vilein) beschaafde wereld als de ultieme waarheid te zien. Want het is bullshit!

 15. Jaantje

  Amerika is evil en onbetrouwbaar als de mikmak.

  Hetzelfde geldt voor de europese regeringen.

  Het is zaak de warmongers een halt toe te roepen.

 16. christianov

  Vergeet niet dat de UK, bewust of onbewust zich probeert buiten de EU te positioneren. Misschien omdat ze de echte machthebbers zijn die ook de US aanstuurt? Vergeet niet dat Canada (NAFTA) nog bij de UK behoort.

 17. philippine

  Geweldig!
  Bravo Dagelijkse Standaard!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.