De zwartwit-wereld van een activist

Sommige activisten lijken zo geobsedeerd door racisme dat ze menen overal hun ideologie bij te moeten slepen.

Zo ook de heer Quincy Gario. Hij schokte de wereld om direct na de ramp met het Maleisische vliegtuig en de gepaste reactie van onze minister-president Mark Rutte te moeten tweeten dat witte levens blijkbaar meer waard zijn dan bruine levens.  Een volslagen onzinnige opmerking, die hij onder druk van de reacties op social media gauw weer van twitter heeft gehaald.

In een in de haast gepubliceerde verklaring van de heer Gario stelde hij dat het misschien onhandig geformuleerd was, maar hij het ogenschijnlijke gebrek aan empathisch vermogen van de premier aan de kaak wilde stellen. Een woord en een link naar de spanningen in Gaza dat hij voor het gemak van oud-premier Van Agt had geleend.

In diezelfde verklaring uit de heer Gario de wens dat men voortaan met dezelfde passie die nu richting hem wordt getoond, ook zo kan meeleven met elk slachtoffer van geweld ongeacht huidskleur, geloof of nationaliteit. Ik heb de verklaring van de premier gezien, en naar mijn mening was dat nu net wat de eerste minister deed. Medeleven betonen ongeacht huidskleur, geloof of nationaliteit. Er zaten namelijk ook niet-blanken aan boord, evenals niet-christenen. Het was de heer Gario, die meende er een racistisch sausje over te moeten gooien.

De spanningen in Israel en Gaza zijn betreurenswaardig en iedere dode is er 1 teveel. De heer Gario heeft dan wel empathie met Palestijnse zijde, maar je hoort van hem geen medeleven als het gaat over de oorzaak van deze schermutseling namelijk de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners.

Als Israel niet zou beschikken over hun IJzeren koepel dan zouden er aanmerkelijk meer slachtoffers aan Joodse zijde te betreuren zijn geweest dan de ene die tot nu toe viel als gevolg van de meer dan 1100 raketten die door Hamas en de Islamitische Jihad zijn afgevuurd. Een uitzichtloos conflict en nogmaals iedere dode is er 1 te veel, maar om ook hier weer te spreken over witte en bruine levens (zoals in zijn verklaring staat) getuigt toch van een soort obsessie of op z’n minst tunnelvisie.

In ieder geval heeft deze beroepsactivist, die boude uitspraken nooit heeft geschuwd, met zijn laatste tweet ieder fatsoen met voeten getreden en zichzelf gediskwalificeerd als serieuze gesprekspartner als het gaat om racismebestrijding in Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

34 reacties

 1. bettina

  Deze meneer Quincy Gario is net zo racistisch als sommige blanke mensen. Waarom ????? En wie is deze man?? Heeft hij al zoveel gepresteerd dat hij zich zelf het recht geeft om racisme te bekritiseren.  Ik vind hem een zielig mannetje. Niet teveel aandacht aan besteden.

 2. BoXilai

  Het feit dat ook de witmens slachtoffer kan zijn is bedreigend voor het zwarte verdienmodel van opportunisten als Quincy Gario -en Verene Shepherd.

 3. fredvdB

  Het is niet voor niets dat de VN een van haar topmedewerkers een onderzoek heeft laten verrichten in Nederland, naar de mensonterende toestanden hier.

   

  Jaarlijks wordt er hier een feest op 5 december georganiseerd. Daarbij worden enorm veel zwarte mensen gedwongen om zich als “knecht Piet” te moeten laten vernederen door een oude witte man. Tergend is dat Nederland zich bij een KINDERFEEST beroept op “traditie”, om tot deze massale knechten- en slavenpraktijken over te gaan. 

   

  Het gaat om enorme aantallen zwarte mannen. Geschat wordt dat 10.000 scholen elk jaar op 5 december bezocht worden door 3 drie zwarte knechten: 30.000 zwarte mannen alleen al. Dan de andere overheidsinstellingen, zoals gemeentehuizen, politiebureaus, departementen, ziekenhuizen, brandweerkazernes, verzorgingstehuizen: stel ook 10.000 instellingen. Wederom 30.000 zwarte mannen.

  Dan de private feestjes thuis: via artiestenbureautjes, via familie, op sportverenigingen, bij kenissen worden zwarte mannen geronseld. Onbevestigde bronnen spreken over 50.000 dagslaven die in private kringen worden ingezet.

  Ongekend dat in een land, waar het internationaal strafhof staat, ruim 100.000 zwarte mannen jaarlijks een dag in hun leven gedwongen worden tot slavernij!

   

  Intens geniepig is daarbij dat de zwarte dagslaven gedwongen worden kinderen te mishandelen. Hen wordt door de witte man bevolen de kinderen te bekogelen met als kiezelstenen zo hard gebakken”pepernoten”. Ook moeten zij de kinderen onder dwang van de witte slavendrijver aftuigen met een twee meter lange ijzeren staaf, genaamd “de roe”. Tot slot worden sommige kinderen bijeen gedreven, in zakken gestopt, het ruim van een boot ingegooid en afgevoerd naar Spanje.

  Natuurlijk is het levenslange trauma dat dit veroorzaakt bij de kinderen, en de daarbij behorde haat tegen hun zwarte medemens ongekend. Het is laaghartig, dat de zwarte mannen gedwongen worden door die witte man op dat witte paard die haat zelf te cultiveren.

   

  Daarbij valt in het niet wat die andere Sinterklaas in Mekka flikt. Die handelt zonder rasonderscheid. Zwart, wit of geel, allemaal heb je een kans. Als je vader, die zwart, wit of geel kan zijn, tot de club behoort, wordt je zonder rasonderschied gedwongen tot deelname aan deze slavernij (ook hier staat op avfalligheid (vluchten in geloofsvrijheid) de doodstraf).

  Daarnaast: het is in naam van GOD (Allah Akbar), wat het rechtvaardiger maakt, want een geloof is nu eenmaal goed bedoeld, zeker als God het zo vindt. Wel is het zwaar, want het feest -Jihad genaamd- duurt vaak het hele jaar. Maar dan heb je wel meer keuze als relislaaf: bij HAMAS moet je Joden vernietigen (volgens charter), bij ISIS alle niet sunni’s, bij Al Qaeda Amerikanen, bij andere clubs bijvoorbeeld Thaise boedddisten of chinese atheisten, en ga zo maar door. Verder richt men zich niet alleen tot kinderen (beroemd zijn clitorissnijden, opleiden tot kindsoldaat), maar met name tot volwassenen: wederom zonder rasonderscheid.

   

  In Nederland is de regering bezig de vreselijke 5-december praktijken af te schaffen en doet zij er alles aan het op de ladder van beschaving hoger staand feestgebeuren uit Mekka massaal in te voeren. Gelukkig.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Deze meneer is een meedogenloze, snoeiharde hardcore racist tot in de merg van zijn botten. En bovendien al zijn hele leven gesubsidieerd. Racisme loont zolang je maar een kleurtje hebt. 

  En wedden dat de staatsmedia zal zwijgen en deze racist over een paar maanden gewoon weer de bühne geven.

 5. François

  Deze cultureel-marxistische activist beziet alles door een diep-racistische bril. Dat zou zijn eigen probleem zijn, ware het niet dat de rioolmedia hem daarin bijstaan en aanmoedigen.

 6. drnomad

  Het gaat volgens mij om deze tweet.

   

  Precies waarom ik zo’n hekel heb aan activisten. “Jullie hebben nu wel aandacht voor x, maar heb ook eens aandacht voor mij”. Wil duidelijk niet de wereld beter maken, wil gewoon carrière maken.

 7. corjova

  Blanke mensen vinden andere blanke mensen belangrijker dan niet-blanke mensen. Nou en, wat geeft dat dan, begrijpen niet-blanke mensen dat dan niet? Mogen blanke mensen hun eigen ras dan niet belangrijk vinden, want dat is toch volkomen normaal? Zo nee, waarom dan niet? Zou deze hypocriete blankenhater niet liever zijn eigen rasgenoten terechtwijzen, of zijn die soms volmaakt?

   

  Vragen die nooit beantwoord worden door goedmensen.

 8. dirkse

  Voortaan moeten er evenveel witte als zwarte vliegtuigpassagiers zijn? Gario is in de war met voetbalelftallen.

 9. Xanditor

  Ik heb jaren op het eiland waar deze zielepoot vandaan komt gewoond. Dit soort misbaksels hoor je daar dan ook  enigzins gelaten aan als ze staan te filosoferen bij de lokale ‘snack’ ,het ene amsteltje na het andere nuttigend. De gesprekken staan dan meestal bol van de opmerkigen over de ‘makamba stinki’ de ‘domme chino’ of de ‘dominicaanse of colombiaanse puta’. En altijd maar weer even racistisch en voorspelbaar. En dan gaat zo’n meneer naar het beloofde land om te studeren, tenminste zo doet hij dat dan aan zijn ‘snack’ kameraden voorkomen. Meestal komt hij na enige jaren terug met de titel ‘ing’ voor zijn naam. ( ing= in nederland geweest ) en worden zijn verhalen aangedikt met allerlei onduidelijke avonturen en verzinsels. Natuurlijk wordt de ‘makamba’ nog minder gespaard want meneer heeft het ongelofelijk zwaar gehad….waarom???? Och hij ging eens solliciteren bij een uitzendbureau…..nee we hebben geen werk voor u….oh wacht eens even….wel een oproepbaante als……jaaaaaaa……zwarte piet natuurlijk…..

  Janken over gediscrimineerd worden daar is deze meneer Kwinsie goed in, geweldig dat hij zichzelf nu zo te kakken zet met zijn racistische propaganda….en gelukkg blijf zijn publiek ditmaal niet beperkt tot een paar ‘snackhangers’ op een stoffig en ongeinteresseerd eiland…..

 10. rinus

  Deze Kwinsie Gario is gewoon een zwarte racist. Hij verbergt door slachtoffertje van blanken te spelen. En daarvoor grijpt hij alles aan om ”ons” te laten denken dat wij blanken slecht zijn. En dat werkte aardig getuige de Zwarte Piet te misbruiken. Hiermee wilde hij zeggen ”kijk eens hoe racistisch jullie blanke Nederlanders zijn”. Verder hoefde Gario eigenlijk niet te gaan. Zwarte Piet staat inmiddels in de vuurlinie in discussies en er wordt al gesproken (nu in de zomer zelfs al) om onze Zwarte Piet ”af te schaffen”. Maar gelukkig heeft Gario waarschijnlijk zijn hand overspeeld. Hij is te ver gegaan in zijn blinde haat tegen blanken en heeft nu spijt als haar op zijn zwarte hoofd omdat hij heeft gezegd hoe hij in het ECHT denkt.

   

   Veel mensen denken nog steeds dat racisme éénrichtingverkeer is van blank tegen zwart. Andersom is voor hen niet mogelijk en komt niet voor, denken ze. Maar dat is al heel lang niet meer zo. Zo worden tegenwoordig blanken in deze multiculti-puinbak steeds vaker gediscrimineerd, vooral als ze in de minderheid zijn. Op scholen gebeurt het ook. Hetzelfde kun je zeggen voor moslims versus de ”ongelovige” blanke Nederlander (kaaskop).

 11. Jean Wanningen

  Ik stel voor dat we Gario nomineren voor de Oliebol Piet van het jaar. Me dunkt dat Quincy die ereprijs méér dan toekomt.

 12. Hilterman

  Zet die vent het land uit nu het nog kan. Deze uitvreter hoort niet in Nederland metzijn opruiende praatjes. Hij is van harte welkom in zijn geboorteland. Kan hij meehelpen daar de economie op poten te zetten in plaats van hier uit de subsidieruif te vreten. Van dit soort zwarten hebben we er genoeg.

 13. Linkse Internetcrimineel

  Quincy Gario is een racist. Dat was mij al eerder duidelijk. Nou en? Daar hebben we er meer van.

  Daarbij is het natuurlijk onzin om te zeggen dat iedere dode er een te veel is. Er zullen tenslotte ook best wel een paar daders tussen de slachtoffers zitten.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Vlak voor de excuses twitterde hij nog: ‘Mensen zoeken een zondebok nodig om hun woede op te botvieren. Okay.’

 15. dirkse

  Stel je voor dat blanken een button opspelden met de tekst “proud to be white”. Schande. Maar verander “white” in “black” en er is niets aan de hand. Overigens is de blanke man de enige mens, die in reclamespots als ultieme sukkel mag worden neergezet.

  Leven is machtsstrijd. Morele superioriteit is het hedendaagse wapen.

 16. pietkremer

  Die halve Gario suggereert dat Nederlanders geen compassie zouden hebben met de nabestaanden van zwarte passagiers. Mag ik hem dan herinneren aan het vliegtuig dat in Suriname neerstortte met al die zwarte spelers aan boord ? De kranten stonden er bol van en stroomden over van compassie.

 17. cmsuijkerbuijk

  Ik ben bang, dat we de diepere zieleroerselen van deze “Landgenoten Overzee” nooit zullen kunnen doorgronden! Ik heb sterk de indruk, dat ze zelfs zichzelf niet snappen, vandaar die onsamenhangende prevelementen over Zwarte Piet. Eigenlijk moeten we dit soort mentaal gemankeerden maar gewoon links laten liggen en er niet meer op reageren.

 18. mart

  Quincy en insecure maatje,waarom niet met de fruitbootjes overgestoken  toen  naar venezuela en dan ff door tippelen naar brasil.Dan hadden jullie je nooit gediscrimineerd gevoeld.WÈL  je tengels laten wapperen hier,want alleen de zon gaat hier op voor niks.Shame Shame Shame Vergonje.Mart Brasil.

 19. harry la croix

  beste cms, wat geef je er weer een grappige draai aan. Kijk, toen de Curacaose jeugd in Nederland mocht studeren, haalden ze diploma’s en gingen als grote meneren terug. Toen ze er zaten zagen ze hoe ernstig het was gesteld met het land. Ze keerden terug naar Nederland. Hierdoor verdween de intelligentie uit Curacao. Maar de iets minder intelligenten wilden dat ook wel. Dus die gingen ook naar Nederland. Zo zat ik bij repatriëring naar Nederland met vrouw en kindjes in een KLM-kist. Zit voor mij een Curacaose jongen. Ik vraag hem: Ga je terug naar je familie? ‘No comprendere’. Sprak hij papiaments. Ik zeg in het Papiaments: Spreek je geen Nederlands? Nee, zegt hij, maar u spreekt wel goed Papiaments. Ik moedig hem aan gauw Nederlands te leren. Is een rottaal, zegt hij, maar mijn tante spreeks wel Nederlands. Zonder het Nederlands zal het niet lukken, zeg ik. Tegen stewardess: Signora, whiskey. Gesprek was over. En de bevolking stemde massaal Frente Obrero, op die maffe Goddet en zijn zuster. Ja dat waren tijden. Dus zal die Quincy ook wel een minder intelligente Curacaoenaar zijn, die in Nederland er snel achter was dat racisme een onderwerp is dat er overal ingaat en daar hoef je niet intelligent voor te zijn, je lult maar wat raak.

 20. Els

  Nu iets aangepast.

   

  Onze vader die in de hemelen zijt

  Uw naam geschiede.

  Vergeef ons onze schulden,

  zoals Gij vergeeft ons schuldenaren.

  Uw wil geschiede, Uw koninkrijk kome

  Geef ons heden ons dagelijks brood.

  En mij, Quincy, nog iets meer dan dat.

  Laat uw dicipelen tot ons komen

  en neem mij, Quincy, op in die clan

  zodat ik nog lang het heilig boontje uit kan hangen

  en kan vreten uit de socialistische ruif.

  Want U zijt de heerlijkheid, de eeuwigheid

  en nog wat van die onzin.

   

   

   

   

   

   

   

 21. cmsuijkerbuijk

  Die Quincy lult uit zijn nek, want er zaten ook “donkere” mensen in dat vliegtuig. Ten eerste al de bemanning en ten tweede zaten er zowiezo Indonesiërs in het vliegtuig. Toch ook niet bepaald “roomblank” te noemen!

  Hij is n.m.s.o. diep teleurgesteld, dat er nooit eens aan hem is gevraagd, of hij Zwarte Piet wilde spelen met Sinterklahaas!

  Dát is n.m.m. het hele eieren-eten: Een gefrustreerde, afgewezen “would be” Zwarte Piet die nu, als een afgewezen minnaar, op zoek is naar wraak!

 22. harry la croix

  Misschien dat de DDS-redaktie, net als alle andere redakties, eens zelf onderzoek doet en niet iedereen napraat. De oorlog tussen Hamas en Israël heeft niet als oorzaak de drie vermoorde Isarelische jongens (en politiek correct, de vermoorde Palestijnse jongen). Israël heeft, naar aanleiding van de herhaalde raketbeschietingen op hun steden, de terreurorganisatie Hamas op 2 juli een ultimatum gesteld. Hierin eisten zij dat binnen 48 uur de beschietingen moesten ophouden. Hamas heeft niet op dit ultimatum gereageerd, schoot nog eens vijf raketten af en daarom is op 4 juli de “Operatie Protective Edge” gestart. Gebruik jullie verstand. Je begint toch geen massale oorlog om drie vermoorde jongens en een Palestijnse jongen alleen?! 

 23. janzwitser

  Volgens mij vindt Quincy het jammer, dat het vliegtuig niet vol met zwarten zat. Wat had hij dan een aandacht opgeëist. Ook dat hadden die witten dan natuurlijk gedaan.

 24. De man uut Limburg

  INSURE is met zijn reactie van 11:06 nu volledig door de mand gevallen. Wat hem of haar beweegt is nu dus helemaal duidelijk. De gedachten van deze persoon over elke medemens, gekleurd of niet gekleurd, gelovig of niet gelovig, staat in die reactie.

  Verder deze persoon niet meer serieus nemen en er nimmer op ingaan.

 25. dirkse

  [net zo erg….]

  Er is een andere beschouwing mogelijk, bedenkend dat het onrealistisch is dat één individue het leed van de hele wereld op zijn of haar schouders kan torsen.

  Dus is ons medeleven groter naarmate getroffenen dichter bij ons staan. Toen we kater Roderick op 17 jarige leeftijd moesten laten inslapen omdat hij wegens een tumor in zijn bek niet meer kon eten, was mijn verdriet groter dan bij het horen van de zoveelste aanslag op een markt in Bagdad, maar minder dan bij  de recente vliegramp in de Oekraïne. Kan er ook niks aan doen. 

 26. BAYDEWEE

  Ik hoef geen N..zoen meer!

  Ik wl de echte zwarte piet terug!

 27. Two Ravens Black Kettle

  Shame on you Insure !!

   

  U liegt en spuit vulligheid.

  Een Turkse winkelier of wat dat betreft een zwarte, witte, gele (gek hè waarom is eigenlijk nooit iemand boos op onze zuid en oost-aziatishe of Indische medemensen)  die wordt vermoord levert net zoveel verontwaardiging en walging op als een dode witte middenstander.

  Wel maak ik bv. onderscheid tussen laten we zeggen een jihadist, een Hamas-terrorist versus een onschuldig slachtoffer. Erg hè ?

   

  U en die enge Gario zijn de ware racisten, U zit vol met haat, zoek therapie stakker.

   

  Jammer dt in NL oeverloos rondwentelen in zelfbeklag gesubsidieerd wordt.

 28. pietkremer

  Gario verwijt ons Nederlanders dat we onze zwarten slecht behandelen. Maar kijk naar Nigeria, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse republiek, Oost-Congo en je ziet dat zwarten meer te lijden hebben van hun mede-zwarten dan van ons. Als Gario het goed voor heeft met zwarten,zouy hij zich druk moeten maken over de moordpartijen in bovengenoemde landen. Kijk naar jezelf, Gario,

 29. pietkremer

  Ik heb de indruk dat Gario helemaal geen empathie heeft met de slachtoffers, omdat het niet om zwarten gaat. Volgens hem doen alleen zwarte doden terzake. Hij kan zich op grond van zijn rassenhaat niet identificeren met blank leed. Blank leed is volgens Gario ons verdiende loon. Zogezegd een halve Gario.

 30. Insure

  Jullie zijn toch net zo erg. Door elke keer als er weer iets gebeurt met een Palestijns kind in Gaza te pleiten dat een fascisten kind is dood gegaan. Ook jullie duiden en moraliseren over lijken heen. Rechts is wat dat betreft geen haar beter dan links. 

   

  Hij heeft overigens gelijk. Natuurlijk hebben( en al helemaal jullie) we allemaal onze voorkeuren. Of willen jullie beweren dat jullie de dood van een Turkse Nederlander erger vinden dan de dood van twee mensen uit Volendam? 
  En dit nieuws was ook stukken minder groot geweest als het geen 189 Nederlanders had betreft. De ene dode is de andere dode niet.

   

  Overigens geeft Gario ook toe dat hij iets doms heeft gedaan. Hij heeft zijn fout op goede manier hersteld. Dit was inderdaad heel dom van Gario, maar iedereen maakt hele domme fouten. Gario is daar geen uitzondering op. Hypocriet rechts zwets verhaal dus.

   

  Van een site( met PVV aanhang) die al vaker verklaard dat de oorspronkelijke Nederlanders de ECHTE Nederlanders zijn en dat vooral moslim de vijfde colonne zijn. Als het 189 moslim Nederlanders waren geweest had ik de reacties wel kunnen voorstellen. Dan waren het reacties in de trend geweest van: dat ruimt lekker op. Weer 189 landverraders minder. Best een prestatie dat je dit uit je toetsenbord kan krijgen.  

   

   

 31. De man uut Limburg

  Met zijn misselijkmakende tweet heeft hij bewezen ZELF de GROOTSTE RACIST te zijn. Rutte zou dus volgens hem niet voor ‘witten’ mogen opkomen !

  Misselijke kerel, aanklagen!

 32. peterdeRuyter

  Msschien moet je een nul, ook een giftige, nul aandacht geven. Meneer heeft slechts een podium door de perverse rechtspraak hier,aandacht van de rottende PO en MSM, immers soort zoekt soort. Doodzwijgen en doortrekken .

 33. Moes

  Waarom prijzen we hem niet de hemel in.

 34. bandini

  Kwinsie is gewoon aan het zwartepieten!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.