EU wil verruiming MKB kredieten

Opportunisme viert hoogtij

 

 

De Europese Commissie heeft besloten extra geld ter beschikking te stellen voor het Europese Midden en Klein Bedrijf.  En wel 25 miljard voor de komende zeven jaar. Peanuts dus. De eurocommissaris voor Industrie en Ondernemerschap, Ferdinando Nelli Feroci:

”De Europese Commissie is vastbesloten het mkb tot bloei te brengen. De sector vormt immers de ruggengraat van de economie van de EU en is verantwoordelijk voor het creëren van 85 procent van alle nieuwe banen.”

Hilarisch. Men wil het MKB ‘tot bloei’ brengen, omdat het de motor is van de economie. Het gevoerde EU-beleid van de afgelopen jaren heeft juist de middenklasse in Europa afgebroken. Denken de eurocommissarissen soms dat de burger debiel geworden is? Hoe krijgt deze ambtenaar die woorden uit zijn mond?

De Europese bankensector is failliet, de werkloosheid giert overal in de eurozone de pan uit en de schuldenberg van de eurozoneanden neemt hand over hand toe. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013 is er in het eerste kwartaal van dit jaar sprake van een groeiende kloof tussen de probleemlanden (Cyprus, Portugal, Griekenland, Slovenië en het pas toegetreden lid Kroatië) en bijvoorbeeld Duitsland en niet-euroland Polen. They could have made it, could’t they?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.