Kamer waarschuwt Kiev

Verlies ‘goodwill’

 

Na een verhitte discussie in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken heeft het parlement de Oekraïnse regering in Kiev gewaarschuwd, dat het moet ophouden met vechten om zodoende de Nederlandse hulpverleners in staat te stellen hun dringende werk te doen. De Kamer sprak van ‘een verlies aan goodwill’ voor het bewind aldaar. Volgens minister Timmermans van BUZA lijkt het er op dat het bewind in Kiev wil meewerken. Timmermans:

“Als staakt het vuren betekent dat de site onbereikbaar is, dan is dat niet voldoende. Zowel Kiev als de separatisten moeten er alles aan doen om toegang mogelijk te maken. Hij wil niet zover gaan om de Oekraïense regering als “bad guy” neer te zetten. “Daar is de gevechtssituatie te fluïde en te complex voor.”

Het kan aan mij liggen, maar er ligt toch een VN-resolutie (ook gesteund door Oekraïne) die stelt dat de strijdende partijen zullen meewerken aan de repatriëring van de stoffelijke resten?

Intussen willen CDA’er Omtzigt en D’66 lid Sjoerdsma sancties tegen Rusland, maar gaan de Fransen gewoon door met het leveren van wapens aan de Russen. Schei toch uit, er is helemaal geen tijd meer voor sancties, temeer daar de gevolgen daarvan helemaal niet te overzien zijn. Die lichamen moeten terug! Je zal je zoon maar hebben liggen rotten in die Oekraïnse zon….

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Jean Wanningen

  Het ligt aan mij? Wat? Verklaar je nader.

 2. Hilterman

  Ik wil daar wel een kanttekening bij plaatsen. Met de vuist op tafel slaan kun je alleen doen wanneer je die knal ook kracht kunt bijzetten door tot de aanval over te gaan. Daar zit nu de kneep. Nederland kan niets, De NAVO doet niets. De enigen die zich bereid tonen er op af te gaan zijn de Australiers. Of die zover willen gaan ter plaatse een offensief te beginnen waarbij in ieder geval een van de strijdende partijen zich tegen dat offensief keert staat te bezien.

   

  Gene Hackman verwoordde het ooit heel mooi goed in de film The Heist: “It is indecent to make a threat if you are not prepared to shoot.”

 3. Hilterman

  Afspraken, VN resoluties etc. zijn niets waard wanneer je tegen over iemand staat die zich daar niet aan stoort terwijl hij een automatisch wapen in zijn hand houdt. Dan geldt de wet van de sterkste ook al is dat een toonbeeld van lompheid.

   

   

  Deze figuren bevinden zich in het gezelschap van Israel dat de Oslo accoorden weigerde uit te voeren. Er zijn vast wel meer voorbeelden te vinden van landen die zich niet houden aan afspraken ook al zijn die in prachtige overeenkomsten vastgelegd al dan niet met hun medewerking en instemming.

 4. zeeman

  CNN heeft juist gemeld dat Kiev ballistic missiles heeft afgevuurd op oost oekraine.

  Die gevaarlijk dwazen hebben atoom koppen.

  Ondertussen worden er sancties tegen Rusland uitgevaardigd.

  God nog aan toe, wanneer worden onze polici wakker, we moeten dit stoppen !

   

 5. zeeman

  In politiek en sociaal Kiev is het een puinhoop.

  Kiev heeft niet eens een regering meer, althans geen gekozen parlement. Na wat vuistgevechten met de nazi parlements leden zijn de communisten met gebroken neuzen afgedropen. Die huichel premier, koosnaampje “Yatz” door Viktoira Nuland aangesteld, heeft eieren voor zijn geld gekozen en heeft ontslag aangeboden.

  Maar dat zal Poroschenko een zorg zijn, die volgt gewoon orders op uit Washington.

  Hoe groter de chaos hoe beter. Schuld van Putin. Aanvalluhh !!

  Gevaarlijke dwazen.

  Tussen zijn huilbuien door moet Timmermans eens wat mensenkennis proberen op te doen, want hij begrijpt niet dat er geen plaats is voor slechts lieve mensen op wereld politiek niveau. Het is slecht, kostbaar en ronduit gevaarlijk zo’n lief watje als minister van buitelandse zaken te hebben. Trek een broek aan, wees een kerel, hou op met dat politiek correcte gehuigel en sla eens met de vuist op tafel. Laat eens zien dat je kwaad bent op die losers daar in Kiev, ipv glimlachend handjes schudden met Poroschenko, hopend dat het allemaal wel goed komt. Nederland heeft een vent nodig in die positie, geen mietje. Het is absoluut niet ondemocratisch om op te komen voor de belangen van je land!

 6. Frits B

  “Het kan aan mij liggen”. Het staat er echt. Hilterman heeft gelijk: Oekraine is bezig zijn oostelijke provincies terug te veroveren en laat zich daarbij heus niet tegenhouden door resoluties van de VN of een boos met vuistjes zwaaiend parlementje in een klein rotlandje aan de Noordzee dat toch verder niets doet. Kiev is bezig de eigen bevolking in het oosten te bestoken met zware artillerie, en dat vinden wij prima – al vinden wij het bij een andere wettige regering in het Midden-Oosten (Syrië, ik zeg het er maar even bij) uiterst verwerpelijk. Dat er nog wat lijken liggen te rotten zal ze geen ruk kunnen schelen.

  Andries Knevel heeft deze week een tactloze vraag gesteld die voor het overige geheel terecht was. Als op 10 km hoogte de druk in de cabine wegvalt exploderen lichamen (door de druk binnenin). Als ze vervolgens 10 km omlaag vallen is de landing niet zeer zacht, en aangezien het daar hoog zomer is, dus heet, en er nogal wat vleesetend gedierte rond loopt, kruipt en vliegt, mag je aannemen dat er niet veel meer bij elkaar te harken valt, laat staan te determineren. Wat dat betreft zou een massagraf met een gedenkteken van meer piëteit getuigen. Het gaat om de herinnering, niet om de kist met inhoud. 

  @Zeeman: Oekraine had atoomkoppen. Die hebben ze ingeleverd als tegenprestatie voor hun vrijheid toen ze onafhankelijk werden. De Russen hebben atoomwapens; die liggen onder andere op de Krim. 

 7. JC

  Dit schreef ik hier op DDS op 26 juli jl.: “Waarom heeft Timmermans, die toch meerdere keren in Kiev was geen staakt het
  vuren afgedwongen in Kiev? Waarom niet? Al vrij snel was eerste prioriteit van
  Rutte II het terughalen naar Nederland van de slachtoffers. Waarom dan niet
  vanaf het begin meteen toen Timmermans in Kiev was een staakt het vuren bij
  Kiev afgedwongen, desnoods eenzijdig? Waarom niet en waarom nu niet (Timmermans
  was er de afgelopen dagen), terwijl er nog steeds onderzoekers bezig zijn om de
  mogelijk achtergebleven stoffelijke resten van slachtoffers te zoeken?”

   

  Nederland stond voorop (de vuistjes
  van Hans van Baalen D66/VVD) op het Maidanplein om de pro EU rebellen te steunen. Deze
  pro EU rebellen (de huidige coupregering in Kiev) laten zich nu kennelijk niet door
  Nederland gezeggen, dat zij de waarheidsvinding in deze niet moeten frustreren,
  integendeel zij lijken het onderzoek steeds meer onmogelijk te maken.

   

  De EU zou met het probaat gebleken
  middel van sancties Kiev (de pro EU rebellen) kunnen dwingen volledig mee te
  werken aan het onderzoek naar de waarheidsvinding .Maar wat doet de EU tegen Kiev?……….Niets.

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.