Kamer waarschuwt Kiev

Geen categoriejul 29 2014, 20:00
Verlies 'goodwill'
Na een verhitte discussie in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken heeft het parlement de Oekraïnse regering in Kiev gewaarschuwd, dat het moet ophouden met vechten om zodoende de Nederlandse hulpverleners in staat te stellen hun dringende werk te doen. De Kamer sprak van 'een verlies aan goodwill' voor het bewind aldaar. Volgens minister Timmermans van BUZA lijkt het er op dat het bewind in Kiev wil meewerken. Timmermans:

"Als staakt het vuren betekent dat de site onbereikbaar is, dan is dat niet voldoende. Zowel Kiev als de separatisten moeten er alles aan doen om toegang mogelijk te maken. Hij wil niet zover gaan om de Oekraïense regering als "bad guy" neer te zetten. "Daar is de gevechtssituatie te fluïde en te complex voor."

Het kan aan mij liggen, maar er ligt toch een VN-resolutie (ook gesteund door Oekraïne) die stelt dat de strijdende partijen zullen meewerken aan de repatriëring van de stoffelijke resten?
Intussen willen CDA'er Omtzigt en D'66 lid Sjoerdsma sancties tegen Rusland, maar gaan de Fransen gewoon door met het leveren van wapens aan de Russen. Schei toch uit, er is helemaal geen tijd meer voor sancties, temeer daar de gevolgen daarvan helemaal niet te overzien zijn. Die lichamen moeten terug! Je zal je zoon maar hebben liggen rotten in die Oekraïnse zon....
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten