Leefbaar wil Volkert uit Rotterdam blijven weren

Kort geding.

Dit lijkt me niet meer dan een logische zet van de Rotterdamse Leefbaren:

De gemeente Rotterdam moet alles in het werk stellen om te voorkomen dat Volkert van der Graaf ‘ook maar één stap op Rotterdams grondgebied zet’, ongeacht de uitkomst van het kort geding dat de moordenaar van Pim Fortuyn heeft aangespannen. Dat eist Leefbaar Rotterdam.

Aanleiding voor de oproep aan het college, waar Leefbaar sinds 15 mei zelf deel van uitmaakt, is het kort geding dat vandaag dient in Den Haag. Van der Graaf eist dat de staat de voorwaarden laat vallen die zijn gekoppeld aan zijn vervroegde vrijlating. Daartoe behoort onder meer een gebiedsverbod voor Rotterdam […].

Dat Volkert op vrije voeten is, is eigenlijk al te gek voor woorden, maar dat hij nu ook nog eens onder de eisen van z’n voorwaardelijke invrijheidsstelling uit wil komen is al helemáál 100% belatafeld.

Deze kerel gaat de zes jaren die hem nog rusten onder de hoede van justitie maar lekker helemaal doorlopen. Nee, het is geen gevangenisstraf, maar als het hinderlijk is voor Van der G., is het voor mij goed genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.