Morgen ‘Palestina’-demo in Amsterdam. Alle antisemieten verzamelen!

Foto:

Morgen staat er een ‘pro-Palestina-demonstratie’ gepland op het Museumplein in Amsterdam. “Stop de genocide op de Palestijnen”. Dat wordt weer een dolle boel morgen.

Het is een week geleden dat honderden demonstranten meededen aan de Gaza-demo in Den Haag. Ik deed er die middag verslag van via Twitter. Ik vond dat iedereen moest zien wat daar gebeurde. Want wat ik daar zag, was afschuwelijk. Er waren vast mensen bij die oprecht begaan zijn met het lot van de Palestijnen in Gaza, dat geloof ik wel, maar er liep ook ontzettend veel antisemitisch tuig rond op de Gaza-demonstratie die vooral een demonstratie tegen Israël en de Joden bleek.

Er waren hakenkruizen (die de NOS bewust niet liet zien), er waren moslims die de Hitler-groet brachten, er werd gezwaaid met jihad- en kalifaatvlaggen, er was een rapper die ronduit antisemitische teksten verkondigde vanaf een podium, en er liep extreem-links tuig rond met t-shirts met opdrukken als ‘global intifada’. O ja, en er werden boekjes uitgedeeld over het communisme, Hamas en Karl Marx. De sfeer was bepaald niet prettig, to say the least.

Nu staat er morgen eenzelfde demonstratie gepland op het Museumplein in Amsterdam. Het thema: “Stop de genocide op de Palestijnen” (welke genocide eigenlijk, de bevolking van Gaza groeit als kool). Wat we daarvan kunnen verwachten? Waarschijnlijk hetzelfde als wat er vorige week in Den Haag gebeurde en misschien wel hetzelfde als wat er een paar dagen geleden in Berlijn, Duitsland gebeurde.

Heel veel antisemitische uitingen dus. Zoals journalist en blogger Carel Brendel aantoont in een uitstekend stuk op zijn site, is het probleem van “idioten die de demonstratie verpesten” (dixit Femke Halsema) bij ‘Palestina’-demonstraties namelijk structureel. Ook al vraagt de organisatie Youth for Palestine de demonstranten om geen “extreme borden” mee te nemen, we weten nu al dat dat waarschijnlijk wel gaat gebeuren. Sterker nog, de kans op dat soort borden is zo ongeveer gelijk aan honderd procent.

Dan hebben we nog de nazivlaggen, de antisemitische toespraken en leuzen, en allerlei Jodenhatend gespuis dat uit alle duistere hoekjes van Amsterdam komt om te demonstreren tegen het ‘zionisme’ (lees: de Joden). Het is hartstikke goed dat iedereen in principe wordt toegestaan om te demonstreren, maar als er morgen weer sprake is van Jodenhaat, dan moet burgemeester Eberhard van der Laan keihard ingrijpen, de schuldigen oppakken en de hele demonstratie meteen afgelasten. Het recht om te demonstreren geldt voor iedereen, maar Jodenhaat is onacceptabel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!