TIME: burgerslachtoffers Palestijnen zwaar overdreven

Propaganda.

Het is TIME Magazine ook opgevallen dat onze Palestijnse vrienden nogal creatief om lijken te gaan met het aantal doden:

Analyses of the casualties listed in the daily reports published by the Palestinian Center for Human Rights, a Gaza-based organization operating under Hamas rule, indicate that young males ages 17 to 30 make up a large portion of the fatalities, and a particularly noticeable spike occurs between males ages 21 to 27, a pattern consistent with the age distribution typically found among combatants and military conscripts. Palestinian sources attempt to conceal this discrepancy with their public message by labeling most of these young men as civilians. Only a minority is identified as members of armed groups. As a result, the PCHR calculates civilian fatalities at 82% as of July 26. PCHR provides the most detailed casualty reports of the various Palestinian agencies from Gaza that provide figures to the media and to international organizations like the UN. Its figures closely match those of the Hamas-run Gazan Health Ministry and other groups.

Het trieste is dat veel Westerse media de cijfers van de Palestijnen wél serieus nemen en net doen alsof het overgrote deel van de slachtoffers uit onschuldige burgers bestaat. Als je naar de cijfers kijkt is dat onzin: de meerderheid van de doden zijn jongemannen, die toevallig genoeg vaak meestrijden aan de kant van Hamas. Groepen die daar te jong (of vrouwelijk!) voor zijn, zijn relatief en absoluut veel minder vaak het slachtoffer van Israëls aanvallen.

Kortom, zoals altijd maakt Hamas er een theaterstuk van. De meeste doden zijn – verreweg – strijders. Tijdens operatie Cast Lead, enkele jaren geleden, deden ze hetzelfde, toen moesten ze een paar maanden nadien toegeven dat ze de wereld continu verkeerde cijfers hadden doorgegeven (dit omdat de bevolking van Gaza klaagde dat, als de cijfers klopten, Hamas ze totaal niet beschermd had). 

Wanneer komt de waarheid dit keer aan het licht?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Hans_VS

  Dat was het zelfde de laatste keer… De Hamas beweerde dat maar zo’n 60 en wat gesneuvelde uit de 12 honderd of zo Hamas “strijders” waren…

   

  De IDF had het op zo’n 600-700… Enkele maanden daarna biechte de Hamas de waarheid op (al was dat ook alleen maar in het Arabisch) en toen bleek dat de IDF het prima correct had…

   

  En iedere keer trappen de MSM in de zelfde Hamas val… Leeren ze oit wat?!…

 2. Pimsch

  Gelukkig staat dit bericht in  het gezaghebbende en veelgelezen tijdschrift Time.

  De Hamas-terroristen dreigden zo langzamerhand de publiciteitsoorlog te winnen, zoals dat geheel lukte bij de Vietcong. Los daarvan zei de uitgekookte generaal Giap ooit dat als je een oorlog wil winnen, deze helemaal moet winnen. Kortom: Israel moet niet alleen de publiciteitsoorlog winnen, maar ook een totale overwinning behalen.

   

 3. mart

  Waar zijn de schuilkelders voor de bevolking?? Als je al een paar jaren je buurman  pest met rakketten

  Jammer over te schieten,kun je antwoord verwachten.Dus als je zo van je omgevende burgers houd, dan zorg je voor schuilkelders, maar die zijn alleen voor de dappere strijders  en hun (colere)leiders.Het is duidelijk de bedoeling zo veel mogelijk slachtoffers te laten zien aan de guttmens in het westen.Ook hier een bestraffende vinger door  de regeringleiders.

 4. corjova

  Hamas heeft inmiddels veel ervaring in de kunst van het tunnelgraven. Met tunnelgraven heeft Vietnam intertijd zijn oorlog gewonnen van de USA, dus als je daar goed in bent, heb je een voordeel op het slagveld. Het zou me niets verbazen als zo’n beetje heel Gaza ondertunneld is en veranderd in een moeilijk neembare fortificatie. Het zou me ook niets verbazen als de VN geen idee hebben van de activiteiten van Hamas onder hun gebouw en tussen hun muren, waar kennelijk holtes in geconstrueerd zijn.

  Uiteindelijk kan zo’n gebouw dan een Israelisch doelwit worden, daar heb ik alle begrip voor. Israel heeft al extra reservisten opgeroepen en Netanyahu heeft al een langdurigere actie aangekondigd, dus het valt de Israëli’s duidelijk tegen. Als de Hamasstrijders die tunnels even slim en doordacht heeft gebouwd als intertijd de Vietcong in de Mekongdelta had gedaan, dan kijgen de Israeli”s een hele moeizame oorlog te voeren.

 5. nick

  Inderdaad, wanneer komt de waarheid een keer aan het licht! Niet zolang de MSM ons blijft voorliegen en manipuleren. Hamas is het kwaad, dat is een zekerheid waar niemand omheen kan, doe toch eens een keer de ogen open voor de waarheid. Ziek wordt ik ervan. 

  PS. Lees je in, in de geschiedenis, de echte, niet die van de propagandisten. De schellen zullen van je ogen vallen.

 6. Janbert

  En wat te denken over de rol van de VN bij dit confict.  Het lijkt wel of de UNRWA deel geworden is van de militaire structuur van Hamas.

  ————————

   

  Booby-Trapped Explosives Built into Walls of UNRWA Clinic

  Over eighty kilograms of explosives were built into the UN-funded hospital’s walls themselves, it was cleared for publication Thursday – revealing that the clinic itself was built to mask, and perform, potential acts of terror on the IDF.

  Moreover, the clinic was built over tens of terror tunnels, according to the report.

  Over 80 kilogram of explosive material built into rigged UN-funded clinic; no response from UNRWA.

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183566#.U9pQPoCYT_o

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.