We lijken wel mesjogge geworden in dit land

Anti-semieten wordt geen strobreed in de weg gelegd om hun jodenhaat te verspreiden, de moordenaar van Pim Fortuyn wordt al na 12 jaar vrijgelaten maar heeft direct praatjes over de voorwaarden en beroepsklagers zeuren over vermeend racisme bij Zwarte Piet.

Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar ik zou er nog veel meer kunnen noemen. Het gaat niet goed met Nederland.

Bovenstaande foto van het platgebombardeerde centrum van Rotterdam herinnert ons aan de gevolgen die dictaturen kunnen hebben voor onze samenleving. Dit geval, in mei 1940, was het resultaat van de linkse nationaal-socialistische dictatuur van het toenmalige Duitsland, maar als we niet oppassen overkomt het ons, bijna driekwart eeuw later, nóg een keer. Niet door de Duitsers, maar door een bepaald deel van onze eigen bevolking, dat volkomen doorgeslagen lijkt te zijn en er blijk van geeft niet langer helder te kunnen denken. In deze column wil ik waarschuwen tegen deze in mijn ogen gevaarlijke ontwikkeling in onze samenleving, waarbij ook de rol van de media niet onbenoemd mag blijven.

Deze site, De Dagelijkse Standaard, waar ik trots op ben, is één van de weinige veelgelezen podia in Nederland waar het nieuws kritisch gevolgd wordt. In vrijwel alle hoofdstroommedia klinkt een ‘links’ geluid door, zoals de Raad van Cultuur recent vaststelde. Dat linkse geluid kenmerkt zich door een pre-occupatie met ‘slachtofferdenken’. De allochtoon bijvoorbeeld, is het slachtoffer van deze samenleving. Of hij nu moslim is of uit donker Afrika komt, hij is zielig en moet gepamperd worden. Dat een individu op de eerste plaats zelf verantwoordelijk is voor zijn daden komt bij die Linkse Kerkgangers niet op. Ze zijn ‘zielig’, punt.

Israël is een ander voorbeeld. Van NOS tot Volkskrant, van Trouw tot NRC, de godganse media framed Israël als Het Ultieme Kwaad. Alleen De Telegraaf laat zich af-en-toe wat genuanceerder uit over het conflict in Het Midden Oosten. Diverse collega columnisten hebben al gewezen op de schier ondraaglijke hypocrisie die met de berichtgeving over dit conflict gepaard gaat.

En het gaat maar door. Hoe is het toch mogelijk dat voor de bedreiging die de euro vormt voor de welvaart van ons land nauwelijks mensen op de been kunnen worden gebracht, maar voor een anti-semitische anti-Israël demonstratie direct duizenden mensen naar Den Haag komen en waar de meest vreselijke dingen worden geroepen? Wat is er toch misgegaan?

Een van de zaken die geconstateerd kunnen worden is, dat het Openbaar Bestuur in dit land met twee maten meet. Om bij het voorbeeld van de gemeente Den Haag te blijven: het blijft doodstil als demonstranten met borden met hakenkruizen rondlopen, maar als de Geuzenvlag wordt getoond op een bijeenkomst worden daar zelfs miezerige opmerkingen over gemaakt in ons parlement.  Als er ‘minder, minder, minder’ (marokkanen, red.) wordt gescandeerd is het land te klein, maar over het misselijkmakende openlijke anti-semitisme van diezelfde etnische groep in dit land over Joden, valt geen onvertogen woord.

Of neem de politie in Amsterdam of Leiden. Moslims wordt geen strobreed in de weg gelegd, maar owee als er een autochtoon met kritiek komt, dan is Leiden in last. Dan wordt diegene van klager opeens verdachte. Hoe komt dit? Wat zit daar achter? Of neem die volstrekt debiele discussie over ons Sinterklaasfeest. Daar is al genoeg over gezegd en geschreven, maar het is natuurlijk compleet mesjogge om dat feest in verband te brengen met racisme. Intussen hebben we het land vol laten lopen met mensen die er een hele andere opvatting op na houden voor wat betreft onze Westerse kernwaarden als vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid, scheiding Kerk en Staat en gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. En de sluisdeuren blijven ook gewoon open staan voor de economische ‘vluchtelingen’, gefaciliteerd door een legertje met belastinggeld betaalde zieligheidsindustrie medewerkers.

Maar het ergste van alles is nog, dat werkelijk belangrijke zaken, zoals het behoud van onze nationale soevereiniteit en financiële soliditeit, niet tot nauwelijks de aandacht krijgen die zij verdienen. En ook hier spelen de media een cruciale rol. Steevast wordt het beeld geschetst dat ‘Europa’ goed is voor ons land, dat we ‘nu eenmaal de euro hebben’ en dat we onder de voet worden gelopen door andere grootmachten als we geen deel uitmaken van een Verenigde Staten van Europa. Allemaal complete onzin. Maar die leugen wordt door de media keer-op-keer tot vervelens toe herhaald, zodat mensen het gaan geloven.

Maar de feiten zijn, dat de euro de Nederlandse belastingbetalers (dus u en ik) al honderden miljarden euro’s heeft gekost, dat wij inmiddels voor nog eens honderden miljarden euro’s garant staat voor de volstrekt failliete Zuid-Europese boedel (landen en banken) en dat deze garantstellingen vroeger of later afgeroepen zullen gaan worden. Maar klaarblijkelijk is dat allemaal voor onze Vaderlandse media geen enkele reden om daarover eens de noodklok te luiden, zoals het Rode Kruis wel deed over Europa als geheel. Geen enkele kritiek, waarschuwing of protest valt er te vernemen van onze brave staatsmedia.

Ik kan me ook goed voorstellen, dat als je niet beter weet, je ook gaat denken dat één Europese superstaat nodig is om te kunnen concurreren met grote landen als China en de VS. Maar om de voordelen van een gezamenlijke Interne Europese Markt te kunnen behalen is helemaal geen euro nodig, laat staan een Verenigde Staten van Europa. Wie verzint zoiets? Kunnen mensen dan niet zelfstandig meer nadenken? Daar lijkt het veel op. Dat komt mede door de stelselmatige afbraak van de kwaliteit van ons onderwijs sinds de Mammoetwet. Gelukkig heb ik zelf de tijd daarvóór nog meegemaakt, maar tegenwoordig is het met de kwaliteit van ons onderwijs belabberd gesteld. Vaderlandse geschiedenis? Nobody knows. Ons wis- en natuurkunde onderwijs? Een ramp. Onze universiteiten? Linkse bolwerken, vooral bij alfa en gamma studies. Uit de eerste hand vernomen.

Het gaat nog te goed in Nederland, maar vergis u niet, ook in ons land rukt de (stille) armoede op. Daarbij is het natuurlijk niet geheel toevallig dat in Nederland de voedselbanken kort na de introductie van de euro als paddestoelen uit de grond zijn geschoten… en de ‘vraag’ inmiddels allang niet meer aankunnen.

Als we ons als natie niet herpakken, niet onze spreekwoordelijke nuchterheid hervinden en al die linkse drammers hun gang laten gaan, dan komt er een moment dat ons land óók aan de bedelstaf raakt. Daarom is het broodnodig dat er een zeer krachtig tegengeluid geformuleerd wordt tegen de verdere debilisering van onze samenleving. Aanpakken die hap.

Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

38 reacties

 1. DWK

 2. Hans Iscariot

  @topsporter: Pechtold ook. En Rutte ook. En.Buma ook. En … laat maar.

 3. Rousseau

  Aanpakken die hap. OK.
  Maar daarvoor moet ons pseudo-democratisch bestel overboord ten gunste van een radicale directe democratie van alle en alleen de zelfredzame burgers.
  En: daartoe, om dat te bereiken, zullen we ons leven veil moeten hebben voor ons vaderland.
  Zelf heb ik mijn nek daarvoor al uitgestoken.

 4. topsporter

  Vandaag hoorde ik die Pechtold weer op de radio, weer kreeg hij vrij baan.

  Ik ga er vanuit dat, de in dit land opgeleide journalisten, ook feitelijk het gevolg van het devalueren van het onderwijs, te vroeg dus met te weinig bagage hun werk doen.

  En dan is de makkelijkste optie te zuigen aan de pik van figuren als Pechtold, hij is toch fatsoenlijk, praat netjes, iets geaffecteerd niet teveel, daar hoor je toch graag bij, identificatie.

  Deze journalist iwil graag een stapje hogerop, naar de volgende sociale klasse, en is natuurlijk met handen en voeten gebonden aan de hypotheek/studieschuld/gezin.

  Er is een samenleving ontstaan waarin velen elkaar in de houdgreep hebben, dynamiek verdwijnt en Ceclia lacht zich de ballen uit haar zweedse bh.

   

   

   

 5. topsporter

  Een voorbeeld: dat hele universitaire gebeuren in dit land is sinds de jaren zestig in handen van de socialist gedevalueerd, en de daarmee heulende partijen, dus ook de VVD.

  Inhoudelijk is het onderwijs overduidelijk minder geworden, ja dat heeft veel afgestudeerden opgeleverd, wel met minder kennis dan daarvoor!

  Iedereen doctorandus, en op nog lager niveau iedereen student.

  We zitten nu in een samenleving met afgestudeerden die babbels voor twee hebben, ze waren toch allen student.

  Deze zgn. nieuwe denkers zijn natuurlijk een makkelijke prooi voor hen.

  Vul zelf maar in wat ik met hen bedoel.

 6. V.K.

  -Heeft de burgemeester van Den Haag al de beelden van de bewakingskamera’s veilggesteld/cq opgeeist? Dit ivb met de historie welke vandaag de dag ook door onze hedendaagse machtshebbers wordt geschreven….ha, ha, ga je over een paar jaar wat opzoeken over de laatste Pogrom welke momenteel door Europa woedt, kom je dankzij uitzendinggemist.nl  te weten dat er in NL slechts is geprotesteerd tegen het staatsjournaal omdat deze te weinig de Palestijnse kant belichten.

  -Na ja, Nederland heeft een rijke traditie wat betreft gewiste foto-rolletjes, computerbestanden en andere op beeld vastgelegde niet in hun straatje passende informatie.

  -De Donkere kamer van Damokles. 

 7. Knarsman

  Inderdaad, we ZIJN, althans dat deel van Nederland dat het voor het zeggen heeft gekregen. En dat is ernstig. Geen idee of het aan een gebrekkig denkvermogen is te wijten, want bij religies, dus ook die van de Slinkse Kerk, is alles mogelijk.

 8. CDlogo

  We lijken niet mesjogge Jean, een substantieel deel van de NL bevolking IS mesjogge.

  En gezien de afgelopen decennia is het niet te verwachten dat daar nog enige verandering in komt……althans niet tot aan de onafwendbare totale reset.

   

 9. Caroline

  Links denken? Sinister op zijn best 🙂

   

  Links en rechts bestaan niet, en zijn verzonnen om tegenstellingen uit de duim te zuigen die er niet zijn. Vrijheid of dictatuur, meer smaken (en politiek relevante) onderscheiden bestaan niet. Of, in ouderwetse termen: collectivisme (=dictatuur) of individualisme (=vrijheid).

   

   

 10. Joost1991

  De auteur heeft natuurlijk helemaal gelijk. Op één punt na: degenen op wie hij zijn pijlen richt zijn niet links. Die zijn gewoon rechts. Links valt voor mij samen met verlicht denken, vooruitstrevendheid, emancipatie, steun voor de werkende klasse en de kleine man. Degenen die de auteur voor links houdt, zijn daarentegen obscurantisten, bevorderaars van duistere religieuze krachten, aantasters van onze verlichte democratische samebleving, pleitbezorgers van het despotische, superkapitalistische Europese project.

   

 11. Caroline

  Ja Jean, maar wat doen we er aan. Schrijven maar, veel schrijven.

   

  Zie (als aanvulling) ook http://joostniemoller.nl/2014/07/trots-om-nederlander-te-zijn-mag-dat-nog/

 12. ave1949

  We lijken het niet. We zijn het. Ik loop me regelmatig af te vragen hoe het verder moet. Mijn kleinkinderen moet ik thuis onderwijzen over de holocaust en de jodenvervolging. Op school geen info meer. Vreemden in ons eigen land. Totaal geen inbreng meer als “gewone” nederlander. Schaamte rest me hoe de Joden hier behandelt worden. Bovendien nog mensen die iets toevoegen aan de maatschappij en dat van een hoop schreeuwers niet gezegd worden.

 13. louis-portugal

  Weer mooi gezegd Jean.

  Ondanks dat deze mooie site veel gelezen wordt zijn  er nog veeeeeeeel  te weinig mensen die er kennis van nemen.

 14. Karina

  Mensen worden wakker. Mensen zijn niet meer bang hardop iets te zeggen wat vroeger als racistisch werd beschouwd. De EU probeert ons nog te mangelen met Islam maar voor de plaatselijke politici wordt het steeds moeilijker het mooie islam-praatje te verkopen. Hoe goed een school ook probeert bepaalde standpunten op te dringen, de kinderen zullen de standpunten van ouders aannemen. Een tijdelijke puberperiode zijn ze even de weg kwijt om vervolgens weer hun gezonde verstand te gaan gebruiken.

  Lees reacties van linkschmensen in de Volkskrant of Trouw. Er is sprake van voorzichtige/openlijke kritiek…een jaar of 10 geleden was dat wel anders. Politici zullen steeds minder kunnen vertroetelen willen ze hun geloofwaardigheid bij de burger houden. De FlowerPower van toen wordt langzaam verleden tijd.

 15. iMachia

  Eén van de redenen waarom ik een aantal jaren geleden dat landje definitief verlaten heb. En op afstand lijkt het er alleen maar krankzinniger te worden.

  (neem alleen maar weer het feit dat Volkert van der Graaf kan procederen tegen een hem opgelegde straf. En waarschijnlijk nog zijn (!!) gelijk gaat halen ook. En zo krijgt het land ook de criminelen die het verdient.)

   

 16. christianov

  Inderdaad deze vrijhandel heeft niks met kapitalisme te maken en mbt Detroit is precies dezelfde reden als want u net benoemt “Coorperatisme” ! Detroit kon gemakkelijk overleven, want de US koper is verzot op de in ons ogen inferieure producten van eigen bodem. Maar u geeft geen reaktie op mijn verdere betoog….

 17. Luctor et emergo

  Goed betoog, ik onderschrijf het volledig! Waarom ontbreekt dit geluid in de media?

 18. tipo

  Detroit is failliet omdat de Amerikaanse auto-industrie-elen niet met hun tijd meegingen. Dat ligt niet aan de vrijhandel. Duitse autoindustrielen weten wel te overleven in de eerste Wereld.

   

  Volledige vrijhandel tussen de VS en Nederland is alleen maar goed voor Nederland. Probleem van het vrijhandelsverdrag tussen de USA en de USE is dat er allerlei zaken in geregeld worden die niets met vrijhandel te maken hebben, maar met overheidsbemoeienis, kartelvorming en een suveillancestaat.

 19. christianov

  Gisteren op tv de teloorgang van Detroit, ooit de trots van de US auto industrie. Geen woord over het waarom dat deze stad zo is getroffen. Geen woord over de vrijhandelsverdragen die de US heeft afgesloten met China, Japan, Mexico, Canada waardoor landen onder de kostprijs van de US zelf haar producten kan dumpen. De vrijhandelsverdragen zijn alleen maar van toegevoegde waarde voor de multinationals, het gevolg is dat de middenklasse volledig wordt verwoest. De middenklasse zorgen voor de welvaart in het land en zijn de spil vd economie. Wat ook is gebeurt in de US, dat hele goedkope arbeid vanuit andere landen zijn gekomen, en dat de middenklasse hiermee moest concurreren, zie het gevolg. Wat er op dit moment gaande is, is het Europese Detroit en de EU is stiekem een vrijhandelsverdrag met de US aan het afspreken is. Langzaam is ook een ieder hier tot het besef gekomen dat er een Verenigde Staten van Europa zich aan het vormen is, wat de gehele middenklasse wegvaagd en een spiraal van schuld is het gevolg. Wat nog niet is doorgedrongen is, dat wij een provincie gaan worden van een Nieuwe Wereld. Waar de multinationals/elite/adel de macht hebben, en wij als kudde zullen moeten volgen. Wat Caroline terecht opmerkt, is dat er geen rechts/links is. Denk nou niet dat de elite van 150 jr geleden al haar macht heeft weggegeven, ze hebben alleen een laag er tussen gezet, die wij DEMOCRATIE noemen. Ik mis dan ook in de reaktie’s het besef dat een Nieuwe Wereld Orde het ultieme plan is van deze elite. Of je nu Barrosso, van Rompuy, Kroes, Rockefeller, Obama, Bush jr/sr, Kissinger, Clinton, Gates, Reding, CEO’s v Oracle, Nestle, Shell, Bayer, CFR, Trilateral Com enz hebben het allemaal over de Nieuwe Wereld Orde. Is dit een oprisping van deze machten der aarde of zit er een agenda achter? Het is niet moeilijk om achter de waarheid te komen, want alles wordt in alle openheid gezegd. Ik verkondig al 10 jr dat er een Verenigde Staten v Europa aan zit te komen en ik verkodig nu ook dat er een Nieuwe Wereld aan zit te komen, alleen vele zullen denken dat dit doemdenken is, of dat dit niet gaat gebeuren. Ik hoef alleen maar te zeggen vorig jaar Rutte en Pechtold naar Bilderberg en plots worden allen pijlen in de media op Pechtold gezet als de nieuwe premier…toeval?? Ik denk het niet, een agenda om de kudde te laten volgen. Chaos creeren, dan met de oplossing komen een vaak beproefde tactiek. Bewust chaos creeren in het Midden Oosten, moslims vs christenen zodat de crash van de dollar wordt uitgesteld. De macht van het volk is opstand, en laten we nu allen bang zijn om dit machtsmiddel te gebruiken. Alle middelen die we in onze democratie hebben, zijn reeds benut(stemmen) en het heeft ons niks gebracht. De verenigde staten v Europa is bijna klaar. Een financieel systeem(volbracht), een politiek systeem(volbracht), een Europees leger(bijna volbracht).

 20. Rationa

  Maar toch is D66 in de peilingen de grootste partij……. Dus we zijn inderdaad compleet meslogge!!! 

 21. BAYDEWEE

  @Leo KarelJan

  Vrijwel helemaal mee eens.

  En het is allemaal zo in triest!

   

   

   

 22. Wilhelmson

  Politici gedragen zich als een troep wilde apen. Ik was net op werk in Congo waar ik een troep sjimpansees in het wild kon observeren. Het leek wel de Nederlandse en ja ook Europese politici te zijn. Ik vermeende zelfs een Timmermans te herkennen. Ik meen dat het Mark Twain was die de vraag stelde of een aap per toeval de Divina Commedia zou kunnen typen. Het antwoord op die vraag is ja. Alleen is de kans kleiner dan één, gedeeld door het aantal elementaire deeltjes in het ons bekende Heelal.
  Na mijn ontnuchterende terugkeer in Europa moest ik toegeven dat politieke mensen en sjimpansees inderdaad elkaars dichtste aanverwanten zijn.

 23. JC

  Zeer eens met uw bespiegeling, dat “wij mesjogge lijken te zijn geworden in dit land”.

   

  Het is net of je iets meemaakt wat onwerkelijk is en waar je niets aan kunt vernaderen. Toch lijkt het erop, dat er een kantelpunt is gekomen. Een demonstratie daarvan vind ik terug in de opening van het meldpuntmantelzorg.nl. De politieke veroorzakers (policor eurofiel Nederland) van de ellende in de zorg verwachten kennelijk een groot verzet vanuit het volk. Uit angst dat hun verantwoordelijkheid voor de problemen in de zorg proberen zij met dit meldpunt alvast de te verwachten volkswoede te kanaliseren, zo zie ik het althans. Daarnaast willen de politieke probleemveroorzakers met dit meldpunt de indruk wekken, dat (alleen) zij in staat zijn de problemen op te lossen (een gotspe).

   

  Hoe triest ook, maar om de probleemveroorzakers te kunnen ontmaskeren geldt het gezegde “follow the money”.

  (Luister bijvoorbeeld maar naar wat het NOS Journaal gisterenavond over de toename van de drugscriminialiteit in Noord-Brabant en Limburg zei. En natuurlijk waren de policor politici weer eens “geschrokken” van de omvang van de drugscriminaliteit (het gaat om miljarden euro’s per jaar).

   

  Ik hoop dat de kiezers voor maart 2015 (verkiezingen Provinciale Staten) wakker geschud zullen zijn (kans lijkt mij groot als de mensen de gevolgen van de “verkeerde”bezuinigingen echt gaan voelen). En zij laten blijken dat zij weten welke politieke partijen verantwoordelijk zijn voor alle ontsporingen, waar de Nederlanders mee geconfronteerd (zullen) worden door het politieke wanbeleid in de laatste decennia. U heeft zelf een aantal ontsporingen genoemd. Ik noem er ook enkele: bedrijven moeten een goedkeurende verklaring van een registeraccountant bij de jaarverslagen kunnen overleggen, omdat de belastingdienst er blindelings op moet kunnen vertrouwen dat een registeraccountant alleen maar zo’n verklaring afgeeft nadat hij heeft vastgesteld dat de cijfers en verslagen betrouwbaar zijn. Het nieuws van de afgelopen maanden laten een andere werkelijkheid zien. Of de problemen in de zorg. Of de aankoop van de Fyra door de NS. Of de aankoop van helikopters met Fyraverschijnselen door Rutte II. Of de Volkert v.d. G-affaire. Of de fraudes in het onderwijs. Of de kwesties bij een aantal wooncorporaties. Te veel om op te noemen. En in plaats van verantwoording af te leggen aan de gedupeerden (naast individuen, vaak ook de belastingbetalers), zie je de veroorzakers van de problemen plotseling weer opduiken op andere belangrijke functies. Hier zou een einde aan gemaakt moeten (kunnen) worden.

   

   

 24. Pimsch

  Uit het beroemde liedje van Jules de Corte: http://www.youtube.com/watch?v=CbunPxA-NZA

  Tienduizend vragen van toen zijn honderduizend vragen tegenwoordig. We kregen vooruitgang en vrijheden, en intussen vervreemding en machteloosheid. Massaimmigratie, kapitaalconcentratie, verlies van landsgrenzen, verbod op identiteit vlag en vaderland, verdwijnen van gezag, onveiligheid, werkloosheid en verveling, verruwing en radicalisering, besluiteloze politici, laffe afwezigheid van leiders, onnadenkende bezuinigingen, oprechtheid beledigen als zijnde onderbuikgevoel, vreemdelingen die niet terug willen, zakkenvullers die ermee wegkomen, getreiter door antiracisten, de volksvijandige publieke omroep, onbetaalbare woonlasten, pesterij van bejaarden, kerken die zich verontschuldigen voor de kruistochten, profiterende EU-landen, arrogante banken, persoonlijke bedreigingen, etc..

  We zijn niet meer gelukkig. Ook al is het zomer. De irritaties zijn te veel en te groot.

  Maatregelen treffen: Gedwongen remigratie, Islam uit de grondwet, Privatisering van spoorwegen, energie, zorg, onderwijs weer ongedaan maken. Banken nationaliseren. Belasting op vermogen. Volkslied verplichten. Politieagenten op scholen. Vaste lasten op levensonderhoud verlagen. De Matheo Solution afdwingen. Managersalarissen halveren.

   

   

 25. Jessica

  mesjogge. we zijn mesjogge in dit land dat we die zogenaamde politieke correctheid pikken die dwars tegen onze waarschuwende onderbuik in gaat. al tientallen jaren. mesjogge politici, bestuurders en bankiers. en kiezers die alleen aan eigen belang doen. 

 26. tipo

  Eerste mini-overwinning voor Tomas (en dus ons allemaal): https://twitter.com/Tomas_Kok/status/488734404987322368
  “Politie Leiden had geen foto’s en vingerafdrukken van me mogen maken. De officier van justitie beveelt de onmiddellijke vernietiging ervan!”

 27. wim de goede

  Dit land en Europa is door de regenten in de uitverkoop gedaan. De autochtoon telt niet meer en is door de regentenkliek – en hun paladijnen en mantelorganisaties – verraden.

  Met de massa-immigratie – geinstigeerd door en met steun van de regenten – zijn de problemen en conflicten naar Europa geimporteerd. Via de massa-immigratie – die nog steeds doorgaat en zelfs nog sterker wordt – en via de baarmoeder worden de islamkrachten steeds sterker. Men deinst er niet voor terug om synagogen aan te vallen. Nog even en we zitten midden in de burgeroorlog. Met dank aan de regentenkliek.  

 28. gvi1966

  De schrijver heeft nog een sprankje hoop. Ik niet. Het is te laat. De westerse volkeren zijn decadent, volgevreten en gehersenspoelt. Tel daarbij op dat de grenzen open liggen en je weet dat ons een tsunami  te wachten staat die onder andere ons land niet alleen onherkenbaar zal maken maar zal vernietigen tot er niets herkenbaars meer over is. Het is ook goed om eens stil te staan bij de recente ontwikkelingen in de verenigde staten. Het laaste kunststukje dat daar uitgevoerd is, is de vernietiging van de grens met Mexico en het binnenhalen van misschien wel miljoenen kansloze illegalen. Nee, ook al zouden we nu in Nederland bij zinnen komen en alles op alles zetten dan redden we het nog niet.

 29. tipo

  We zouden veel moeten vertellen over de ervaringen van onze voorouders, maar vertellen daarover te weinig op glansrijke wijze aan de nieuwkomers en luisteren te veel naar hen en hebben daardoor niets meer te vertellen. Langzaam maar zeker gaat daardoor onze cultuur, waarin veel goeds, deugdelijks en voorspoedigs zit, kopje onder in een kakafonie van ge-importeerde achterlijkheid en hysterie.

 30. wow news

  wow news

  I really perhaps lso are also came the way earlier, As well whereas simply because simpler yet again I’m in excess of place 85, Its consistently unique. The world population has in physical form eximpacted forever, Plus the group household capital of…

 31. nick

  Dit is wat mij al tijden bezig houd…de waanzin is toegeslagen en inderdaad, onder aanvoering van een complete club randdebielen die in onze regeringsstad zetelen, gesteund door een nog grotere club idioten van onze hedendaagse MSM die zichzelf allemaal ( op een zeldzame enkeling na) trots scharen onder de titel gut/linksmensch is ons land, incluis onder invloed zijnde bevolking, volslagen krankzinnig.

  Dit is niet eens ondergronds of onzichtbaar maar luid en duidelijk in het volle licht te zien en horen voor iedere realistische ‘toeschouwer’. 

  Ik wordt steed moedelozer en wend mij steeds vaker af ter beschrerming van mijn eigen kwaliteit van leven. Ik vermoed dat het hopeloos is en niet meer goed kan komen, ondanks dat er nog steeds mensen zijn die vechten tegen de leugens en het bedrog

  Er is geen beginnen meer aan…maar als de strijd wel zal aanvangen ben ik de eerste die me zal aansluiten bij het verzet….wat kan ik anders…

 32. R. Hartman

  ‘We’ zijn niet mesjogge geworden, ‘we’ zijn mesjogge gemaakt. Zeer bewust, ook dat nog.

   

  Met ‘dank’ aan het staats’onderwijs’ en de verzorgingsstaat. De verzorgingsstaat is er voor de staat, niet voor de burger, en is slechts bedacht om de burger afhankelijk en dus volgzaam te maken. Nooit meer Parijs, zeg maar. Deze opzet van Bismarck blijkt uitstekend geslaagd. Het innemen van staatspropaganda op het verplichte staats’onderwijs’ gedurende de meest beïnvloedbare periode van een mensenleven is de garantie dat er nooit aan de werkelijke opzet achter die verzorgingsstaat gedacht wordt, maar dat die juist als sociaal en noodzakelijk gezien wordt, met dank aan de goedwillende en bezorgde overheid. Zelfs zodanig dat gefundeerde en beargumenteerde kritiek als onzinnig wordt afgedaan, want ‘we kunnen niet zonder’. Tja.

   

  Vraag u eens af waarom onderwijs verplicht gesteld is, at gunpoint, en waarom afwijkende vormen van onderwijs bestreden worden. Vraag u ook eens af waarom de laatste weigeraars van het staatsschool-systeem in Massachusetts in 1886 onder begeleiding en bedreiging met bajonetten naar de staatsschool afgemarcheerd werden.

   

  “I’m just trying to imagine the men with the bayonets explaining to the
  residents of Barnstable, back in 1880, “See, when Alexis de Tocqueville
  toured the United Stated in 1831, he reported our American working class
  were more literate, better read, more up-to-date on the affairs of the
  day than those of any European nation. But what we’re here to do is to
  force you to give up the voluntary, community-based schools that
  accomplished that, and instead let us herd your kids into tax-supported,
  coercion based, collectivist government schools on the Prussian model,
  because a bunch of mushy headed Ph.D’s think it will be a great
  experiment in government control of the masses.” Bron

   

  Verzorgingsstaat en staats’onderwijs’, een dodelijke cocktail.

 33. Hans Iscariot

  Ziehier het resultaat van 40 jaar ‘rood’ beleid. We zijn afgezakt naar het niveau van een stelletje angsthazen, ons aangepraat door policorrecte media, politici en gutmenschen zoals van Jole. Ik vind het onbegrijpelijk!

   

  De tactiek van voortdurende indoctrinatie van de autochtone bevolking lijkt nu zijn vruchten af te gaan werpen:

  Wegkijken, de slachtoffers daders maken, gelukszoekers pamperen en ze niet aanspreken op verantwoordelijkheid, de glasheldere onwil om te integreren in hun gastland negeren en ze daar niet voor straffen, allochtonen niet  KEIhard wijzen op het feit dat ze hier te gast zijn (want ze zijn o zo zielig), niet KEIhard ingrijpen als deze lui weer eens rotzooi uithalen (want dat is hun çultuur’), kinderpardonnetjes die om de haverklap voorbijkomen, achterlijke moslim-antisemieten die met ISIS-vlaggen en borden met hakenkruizen lopen en niet KEIhard worden verwijderd, Quinsy Gario met z’n debiele vriendjes die Zwarte Piet willen afschaffen vanwege discriminazi, enz, enz, etc.. En ik kan nog wel even doorgaan.

   

  Om met Leo KarelJan te spreken: we gaan naar de gallemiezen en weet je wat? We hebben het zèlf gedaan! 

   

   

   

 34. peterdeRuyter

  Een stuk uit het hart gegrepen. De voorbeelden van de misstanden   zijn met honderden aan te vullen, dat is juist het erge Jean, de waanzin die je registreert  zit b.v. tot in de vezels van de Instituities van dit land. ‘De mensen’ (dwz de kiezers) zullen richting of antwoord niet geven. Zie hun trackrecord sinds paars. Een land,waarvan de kiezers het mogelijk maken,dat een figuur als Alexander Pechtold minister president zou kunnen worden, is een land bewoond door dwalende en misleide mensen.Is een scheurend land. Naast de links georeinteerde politieke ‘elite’, speelt de MSM en de PO (zoals ook elders in Europa) en b.v. vele wangtoekerende christenen de hoofdrol in de indoctrinatie en het murw en weerloos maken van de bevolking door het inpeperen van volstrekt ridicuul  schuldbesef.  Helaas is er geen breed gedragen en alom gerespecteerde oppositie in de politiek, die de tegenstroom – die er wel,maar machteloos,is – kan binden en kan werken aan een ommekeer. Een bevolking,die (landelijke) politici accepteert, die gestoorden en kwaadaardigen als Malmstrom, Reding, Kroes over essenties in hun voortbestaan laat beslissen is duidelijk een makkelijke prooi voor een agressieve ideologie – roodzwarte geestelijke terreur. Tenslotte vrees ik, dat we reeds lang geen natie meer zijn,of een eenheid als land. Dat kan voor mij niet met mensen in één land,die nu op Pechtold stemmen en nog met 1,3 miljoen zielen achter een risée als Rutte aanlopen en weer in de CDA val gaan trappen. Hopeloos dus, de Geschiedenis zal hard over ons oordelen, en zelfs Breivik zal ooit in een ander dagkicht komen te staan. Als het al te laat is.

 35. Yato

  We worden in ons eigen land gediscrimineerd door… inderdaad, ook onszelf. Linkse gutmenschen die vinden dat wij het al zo goed hebben dat wij best op het niveau van de arme kansloze migrant mogen leven. Hierdoor moeten we de oneindige immigratie, de euro en bevelen uit Brussel maar gewoon slikken of we het willen of niet. En ondanks dat ik niet een heel erg groot fan van hem ben, is Wilders wel de enige die tenminste nog een beetje voor ons opkomt.

 36. Leo KarelJan

  NL is een verloren land, waar armoede, onvrijheid, islamisering en politiek correcte linkse dictatuur de kenmerken van worden. De meerderheid van de NL kudde is lam geslagen, te lui, te onwetend en te laf om er ook maar iets tegen te doen. Niet weerbaar genoeg tegen de massale politiek correcte indoctrinatie door de media en onderwijs en niet in staat af te rekenen met de regentenkliek van landverraders, die de eigen autochtone bevolking dagelijks verraadt.

  Het land krijgt uiteindelijk wat het verdient en dat is de ondergang, met dank aan die luie, stomme, onwetende en laffe meerderheid!

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.