Anti-Zwarte Piet advocaat gooit handdoek in de ring

Haat.

Oh, wat ontzettend sneu zeg:

Frank King, de juridisch adviseur van de Zwarte Piet-haters, gooit de handdoek in de ring. Na doodsbedreigingen heeft hij het helemaal gehad met de escalerende nationale discussie. “Ik zie mezelf als jurist van de tegenbeweging tegen Zwarte Piet. Maar de voorstanders zien dat anders”, legt hij uit in het AD. “Die zien mij inmiddels als het gezicht van de tegenbeweging. En richten hun woede ook op mij.”

Nou kreeg hij echt een paar belachelijke emails, maar dat even latende voor wat het is: als hij zich inzet voor afschaffing van een oude Nederlandse traditie kan hij natuurlijk op kritiek rekenen. Vervolgens pretendeert hij ‘slechts’ de advocaat te zijn, maar hij voegt eraan toe: “De rechter heeft klip en klaar vastgesteld dat Zwarte Piet racistisch is en dat kan niemand meer negeren. Zwarte Piet moet aangepast. De zwarte kleur moet weg. En het kroeshaar.” Met andere woorden: hij is wel degelijk ook meteen één van de leiders van de beweging.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Frank

  Het gaat ook niet om Zwarte Piet als zodanig, maar meer omdat de meeste Nederlanders, heel eenvoudig, niet nóg een knieval voor het multiculturalisme willen maken. Toen halverwege de jaren ’70 de eerste golf met Surinamers hier kwam, gevolgd door Antillianen, heeft dat grote druk gelegd op de leefbaarheid in stedelijke omgevingen (Zeedijk, Bijlmer, Kruiskade, Tarwebuurt). Niettemin heeft de Nederlandse bevolking dat geaccepteerd zonder dat al te grote onrust ontstond, en zij braaf de sociale uitkeringen van het gros van deze (voormalige) rijksgenoten blijven opbrengen, eveneens zonder spanningen. Nu ook nog Zwarte Piet ten gerieve van deze bevolkingsgroepen afvoeren is een stap te ver. Goed dat het grootwinkelbedrijf met de neus op dat feit wordt gedrukt.

 2. Liefhebber

  Frank King, de jurist, geen advocaat, is vooral bekend als oplichter van kansloze asielzoekers. Gezien zijn wens door een zwarte jurist/advocaat te worden opgevolgd is hij racistisch. Iets wat hij met de leider van de beweging, Quinsie Gario, gemeen heeft. Ook hebben we de AntiPieten afgelopen weekend nadrukkelijk aanwezig gezien bij de antisemitische mars in Amsterdam. Het is nu meer dan duidelijk uit wat voor soort mensen deze bizarre beweging bestaat. En daarvoor buigt het grootwinkelbedrijf.

 3. Epimenides

  Ja, meneer King, wie pepernoten zaait zal handdoeken oogsten.

   

   

   

 4. Henk

  Het Zwarte Pieten-front valt uit elkaar. Quinsy Gario heeft de handdoek al eerder in de ring gegooid.

 5. Frank

  Hij is geen advocaat maar jurist.

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.