Apothekers worden slapend rijk

Gesprekje.

Apothekers rekenen geld voor een gesprek met de klant bij de uitgifte van een nieuw medicijn, terwijl dat gesprek nauwelijks of zelfs helemaal niet plaatsvindt, aldus Nu.nl.

Dat concludeert de Consumentenbond na een klein onderzoek waarbij ‘mysterypatiënten’ een nieuw middel kwamen afhalen. Van de 39 apothekers die de bond bezocht, voldeed slechts een aan alle voorwaarden van het zogenoemde eerste-uitgiftegesprek.

De apothekers kunnen zes euro rekenen voor zo’n gesprekje waarin de klant (patiënt) verteld moet worden wat de bijeffecten kunnen zijn van het medicijn, of het problemen kan opleveren met andere medicijnen, etc. Die zes euro wordt stelselmatig in rekening gebracht, maar het ‘gesprek’ vindt niet plaats… of is zo kort dat de klant er niets aan heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.