BREKEND: OM start strafrechtelijk onderzoek naar GeenStijl

Dood aan Foute Meningen.

Het Openbaar Ministerie heeft de redactie van GeenStijl laten weten strafrechtelijk onderzoek te starten naar aanleiding van een gefotoshopte foto waarin burgemeester Van Aartsen figureert:

De hoofdofficier van justitie van het parket Den Haag heeft kennis genomen van de schokkende foto’s op de website Geen Stijl.nl. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in ons land en journalisten hebben een bijzondere positie in onze rechtsstaat. Er zijn echter grenzen aan de vrijheid van meningsuiting en de vraag is of hier door de journalist een strafrechtelijke grens is overschreden. Het OM heeft derhalve besloten om over te gaan tot een strafrechtelijk onderzoek op grond van bedreiging van een gezagsdrager.

Het Openbaar Ministerie etaleert hiermee wederom zijn pretenties te fungeren als het ministerie van Waarheid. Het OM kiest ervoor onwelgevallige meningen te censureren en de vrijheid van meningsuiting aan te tasten. Natuurlijk verkocht onder de noemer ‘bedreiging van een gezagsdrager’. Oh, dus dit is wel een probleem? En Wilders met een schaar in zijn hart moet gewoon kunnen? Ja, dat moet gewoon kunnen. Want dat was een mening die het OM kennelijk wel beviel. Op Joop bovendien, dus dan zit je GoedVolk-technisch gebeiteld.

Maar het ministerie van Waarheid is niet de enige partij die een dubieuze rol speelt. Het lijkt er sterk op dat burgemeester Van Aartsen wraak wil nemen op het stijlloze weblog dat dapper verslag deed van de rellen in de Schilderswijk en vervolgens de dagen telde waarop de burgervader schitterde van afwezigheid. Dus toen woensdagavond de gewraakte afbeelding op GeenStijl verscheen, besloot het OM nog diezelfde avond stappen te ondernemen én was er iemand die de pers inlichtte. Het Algemeen Dagblad had het vanochtend namelijk in de papieren krant. En die sluit rond een uur of twaalf ’s avonds.

Mooi gespeeld van het OM en Van Aartsen. Pak die Foute Meningen aan. Wat maakt het uit dat je en passant de vrijheid van meningsuiting verkoopt? Of de onafhankelijkheid van het OM afschaft? Of je wederom tegen de vrije pers keert? Doet er niet toe: samen tegen Nederland. De vooruitgang is indrukwekkend, want dit land is inmiddels doodeng.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. Henry Joseph

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar deze foto blijft smakeloos! Blij dat ik dat mag zeggen.

 2. D. G. Neree

  @Ongemakkelijk, u bedoelt dat er klasse-justitie moet heersen

  Iedereen is gelijk voor de wet en een bedreiging (als dat het zou zijn, maar dat is het niet) is bij iedereen gelijk.

   

   

 3. cmsuijkerbuijk

  “Een kansloze missie van het OM.

  Of er moeten mafkezen zijn geweest, die de foto naar Van Aartsen hebben gemaild met een niet zo vriendelijk bijschrift.”

  Als het laatste het geval is, dan nog is n.m.m. GeenStijl niet strafbaar, maar diegene(n) die dat doorgestuurd hebben.

  Maar het is gewoon te zot voor woorden dat het OM hier in meegaat. Maar tja, “club”-genoten hé (VVD’ers)!

 4. pierreofzo

   

  Voor het OM is het blijkbaar te gevaarlijk, of politiek onwenselijk, om echte boeven te pakken.

  Richten ze zich gewoon op de boodschapper van het kwaad in plaats van op de daders die er echt toe doen.

  Is als bij Nekschot. Die hebben ze zelfs door diverse sterke armen van diens bed laten lichten.

  Ik ga ervan uit dat het OM kansloos is, maar het is daarom niet minder waanzinnig. Kunnen ze hun dure mankracht niet beter gebruiken?

   

 5. Mar

  Kicken voor Geen Stijl. Gratis reclame.

   

  Een kansloze missie van het OM.

   

  Of er moeten mafkezen zijn geweest, die de foto naar Van Aartsen hebben gemaild met een niet zo vriendelijk bijschrift.

 6. corjova

  Geen Stijl zet met deze montage IS aanhangers aan tot moord. Burgemeester Van Aartsen is belangrijker dan Geert Wilders of Pim Fortuyn, zodat dit incident wel moet worden vervolgd. Bovendien geldt Geen Stijl als rechts, wat een extra aanleiding is om ze streng aan te pakken, want ze roepen het over zichzelf af.

 7. reageerbuis

  Deze aanpak van het OM is helemaal in de lijn van de EU-elite en heeft met gerechtigheid niets meer te maken. Ze doet er alles aan om kritiek onmogelijk te maken. Leve de dictatuur.  

 8. avander

  Niet de fabrikant van de kogel is strafbaar maar hij die hem afschiet.

 9. Henk

  Roep niet te snel dat deze missie kansloos is. Je weet nooit hoe onze D66-rechters rollen.

 10. fredvdB

  Van Doorn van de partij van de Eenheid heeft ons vandaag geleerd dat de SP Mao fascisten betreft, en inmiddels is bekend dat de PVV fascisten
  zijn, de CDA dwalende perverse kinder mishandelaars zijn, de Zionisten, pardon,
  Joden, eh Zionisten genocide aan het plegen zijn, onze jongeren door Isis
  misbruikt worden door het Joods complot van Isis, de rest van het westen
  schuldig is aan de rest van de misdaden, waarom ik er begrip voor heb, dat de extremisten-ronselaars van Geenstijl door het OM op de korrel worden genomen. 

  Hoe dan ook, misschien roept men het al eeuwen ten overvloede, maar toch: rare jongens die Romeinen. 

   

 11. D. G. Neree

  @Ongemakkleijk. De naam daarvoor is klassejustitie.

 12. nick87

  ZO’n afbeelding valt vér BINNEN de vrijheid van meningsuiting… Ik keek er totaal niet van op, dit soort ‘fotofucks’ zie je zovaak voorbij komen, ook op andere sites waar dan ook. En beste mensen, het gaat helemaal niet over ‘de goede smaak’. Wat er toe doet, is of dit kan of niet. En natúúrlijk kan dit gewoon. 

   

  Maarja, het gaat nu om een ‘regent in krijtstrepen’, zoals de PVV het zo treffend verwoordde. Opa Opstelten vind het nu ook ‘meer dan terecht’ dat Geenstijl wordt vervolgd. 

   

  Komt nog de levensgevaarlijke engnek van Haersma Buma bij, die gewoon openlijk pleit voor censuur van álle sociale media. Hopelijk houdt het ware liberalisme een keer stand, maar ik zie de VVD zomaar meegaan in dit soort van censuurpolitiek…

 13. Antivenin

  Weblogs die VVD-burgemeesters in hun hemd zetten, moet je hard aanpakken. Waar blijven we als de onkunde van onze bestuurders wereldkundig wordt gemaakt? Voor je het weet gaan mensen massaal op de PVV stemmen…

  //sarc off

 14. louis-portugal

  Selectieve verontwaardiging is een term die ten tijde van den Uyl ontstaan is of hoorde ik hem toen voor het eerst?

  Het wordt wel steeds duidelijker wat ermee bedoeld wordt.

 15. harry la croix

  Geen verder commentaar!

 16. Twan 21

  Bedreiging van een gezegsdrager? Dat is toch flauwekul. Volgens mij is het eerder een toekomstvoorspellende spotprent die eigenlijk gewoon als cartoon gedrukt had moeten worden. Wat wat laat deze spotprent nu eigenlijk zien? Die toekomst van Nederland wanneer theedrinkers als van Aartsen hun gang kunnen gaan. Het toont Van Aartsen als slachtoffer van zijn eigen dommevgedrag.

   

  Volledig is stijl dus met de eeuwenlange spotprenttraditie die wij in Nederlande hebben.

   

  So what, het is gephotoshopped. We leven in de 21ste eeuw, niet meer in de 19de. Nieuwe tijden, nieuwe rechnieken, maar het doel van een spotprent blijft hetzelfde.

 17. Johannes N

  Het valt wel enorm op dat de ijver van van Aartsen telkens precies op dat moment boven komt drijven als er rechtse krachten aan te pakken zijn, terwijl hij bij acties van mohamedanen en linksen toevallig telkens net even afwezig is.

   

  Klassejustitie? Of persoonlijke vete? Ik weet niet wat erger is…

 18. Ongemakkelijk

  @ D.G. Neree.

  geen klassejutitie, maar sommige functies worden in het Wetboek van dtrafrecht  extra beschermd, zoals de Koning en “een ambtenaar in functie”

   

 19. mijn-idee

  Kan Ongemakkelijk even uitleggen wat het verschil is tussen het plaatsen van zo”n foto van een burgemeester, een kamerlid of een simpele onbekende burger als ik, bijvoorbeeld?

   

  Het is onsmakelijk, of niet

  Het is strafbaar, of niet

   

  Ik zie persoonlijk het verschil in feitelijkheid niet.

   

  Net zo min als de dubbelheid omtrent de – overigens ook smakeloze-  cartoons   ( of is dat het verschil, fotoshop en tekening) die we rond Wilders aan ons hebben zien voorbijtrekken.

   

  Het is een huichelachtige en dubbelhartige benadering van wat kan en mag, of niet  maar wat mij betreft trek je een lijn

   

   

 20. arno

  nothing to see here. Nazislamieten mogen zeggen wat ze willen, maar een afbeelding van een verrader die geplakt is over een slachtoffer van de religie van de dood is strafbaar ? Volgens mij kunnen we beter het recht in eigen hand gaan nemen want de verraders en hun dhimmi’s zitten inmiddels overal geinfiltreerd.

  Fijn zo’n 5e colonne.

 21. Mar

  @cms

  Ik heb geen idee hoe het hier in elkaar steekt.

 22. Ongemakkelijk

   Ik schoot wel in de lach toen ik het zag, maar ik vind de fotoshop op het randje. Een burgemeester is iets anders dan een kamerlid. Een burgemeester wordt geacht iets boven de partijen te staan, hij verdient een andere bescherming dan een kamerlid. Omdat het ook een beetje onsmakelijk is, die foto, vind ik het niet raar dat hett OM een onderzoek doet. het zal wel op niets uitdraaien, maar dat er toch een lijn getrokken wordt, is niet zo gek. Had van Aartsen maar een lijn getrokken bij haatzaaiend geroep. Als je dat vindt, mag je ook vinden dat het OM dit onderzoekt.

 23. rinus

  ”Het lijkt er sterk op dat van Aartsen wraak wil nemen op het stijlloze weglog dat dapper verslag deed van de rellen in de Schilderswijk en vervolgens de dagen telde waarop de burgemeester schitterde door afwezigheid”. 

   

  Wraak is het enige wat de arrogante VVD-bureaucraat vAartsen drijft. Wraak, wraak en nog eens wraak. Tegen Geen Stijl maar ook al tien jaar tegenover Wilders. Hij vAartsen houdt de touwtjes in handen. Hij vAartsen doet er alles voor om dat te bewerkstelligen.

   

  Als ik de laatste alinea lees lijkt het of er dan toch mensen wakker worden zoals W.J. Hilderink . Want vAartsen gaat desnoods over de grens (zoals nu tegen Geen Stijl) om alles en iedereen die hem in de weg zit uit te schakelen en/of op te ruimen. Zelfs de democratie moet er dan aan geloven………… 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.