De wereld luistert niet naar ISIS-geweld tegen christenen

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt liep gisteren mee met een stille tocht met 4000 tot 5000 mensen om te protesteren tegen het geweld van ISIS tegen christenen in Irak. Hier zijn verhaal.

Een oudere christelijke vrouw, gaf na haar vlucht uit Mosul aan wat zij meegemaakt had: “Is het mogelijk om als mensen zonder eigen identiteit te leven? Ik denk van niet. Het is een elementair mensenrecht. Wat ik in Mosul heb meegemaakt, wens ik niemand op de hele aarde toe. Ze bedreigden ons met de dood. Ze dwongen ons de jizya te betalen, terwijl ze wisten dat we daartoe niet in staat zijn. We leven al jaren in armoede. Ze namen ons recht weg om ons vrij te bewegen. In onze nood keken wij christenen overal naar hulp, maar we werden niet geholpen. Ze namen zelfs ons voedselrantsoen weg. En altijd vanwege dezelfde reden: “Jullie zijn christenen. jullie hebben hier dus geen rechten.”

Velen van u kennen de verhalen van uw familie, uw vrienden en kennissen in Irak en in Syrië. Zij vertellen deze verhalen door, maar de wereld luistert niet.

De wereld luistert niet, nu de christelijke gemeenschap na bijna 200 jaar uit de miljoenenstad Mosul, met geweld verjaagd wordt. En met hen andere religieuze minderheden, andersdenkenden.

Het nieuwe Islamitische Kalifaat, door ISIS gesticht, is meedogenloos. Vrouwen worden gestenigd voor overspel, krijgsgevangenen worden met honderden tegelijk geëxecuteerd, christenen en andere minderheden worden zo snel mogelijk verdreven. En mensen worden gekruisigd en onthoofd. Hoofden verschijnen op spiesen en hangend aan electriciteitsdraden.

Dit alles gebeurt in het honderdste jaar na de Armeense genocide, na de Seyfo en de wereld kijkt toe.

En de Nederlandse politiek? De regeringspartijen wezen onze motie, onze oproep om de VN onderzoek te laten doen naar christenvervolging en het te veroordelen, af. Het zou een eerste stap op weg naar vervolging van daders geweest zijn. En wel een onderzoek naar Sinterklaas en Zwarte Piet.

De Verenigde Naties hebben ISIS op de lijst van terroristische organisaties gezet. Dat betekent dat alle landen een verplichting hebben tot een wapenboycot en een handelsboycot. Maar toch vechten ze met de beste wapens, met veel geld en met hulp van mensen met een Nederlandse paspoort.

En na deze misdaden, volgt geen schreeuw, geen protest. Niet van de slachtoffers, maar ook niet van de Arabische wereld, de Westerse wereld of politici.

Twee jaar geleden was er de film ‘Innocence of muslims’ uit de VS. Beledigend voor moslims. Na protesten volgde er een gezamenlijk statement van de EU, de Arabische Liga en de Organisatie van Islamitische Landen. Het ging dus om een film. Nu beheerst een terreurgroep miljoenensteden en slacht zij mensen af. En waar zijn Ashton en Barroso van de EU? Maken zij een vuist? Vragen zij de Arabische Leiders om dit gezamenlijk te veroordelen? Nee, ze zijn stil en beantwoorden zelfs vragen uit het Europees Parlement niet.

Deze dreiging is dichterbij dan we denken. Vanuit Nederland zijn tientallen mensen vertrokken om voor ISIS te gaan vechten en voor ISIS te sterven. Dit is geen grootspraak, het gebeurt. Als deze groep dan in Den Haag demonstreert en ‘Dood aan Joden’ roept, is dat een bedreiging voor onze eigen vrijheid hier in Nederland. dat heeft de dodelijk aanslag in Brussel van een teruggekeerde Syrië-terrorist wel laten zien.

Onze rechtsstaat en onze vrijheid verdedigen we hier, omdat zij belangrijk is. Dat betekent dat de Nederlandse overheid moet optreden. Optreden tegen mensen die trouw zweren aan ISIS en dus lid zijn van een terroristische organisatie. Dat is strafbaar. Optreden tegen aanzetten tot haat en doodswensen. Dat is namelijk strafbaar in Nederland. Optreden tegen steun aan terroristische organisaties zoals het zwaaien van vlaggen. Dat is namelijk strafbaar.

Dan hebben we geen burgemeester Van Aartsen nodig, die laat zeggen dat er geen grenzen overschreden zijn. Er zijn grenzen overschreden. Er zijn grenzen overschreden en strafbare feiten begaan. Deze burgemeester zei na de ‘minder Marokkanen’-uitspraak dat Wilders zijn moreel kompas was kwijtgeraakt. Doordat hij zelf niets zei, liet hij, de burgemeester van de stad van Vrede en Recht, zien dat hij zijn eigen morele kompas kwijtgeraakt was.

Dat geldt helaas voor een groter deel van deel van Nederland en de Westerse wereld. We moeten onrecht en extremisme herkennen en benoemen wanneer het plaatsvindt. En weerbaar zijn als samenleving. De zwijgende meerderheid moet ophouden met zwijgen.

We moeten:
– Laten zien wat er gebeurt, met familieleden en kennissen van u. Met onze eigen beschaving.
– Leiders moeten aansporen lef te tonen en stelling te nemen. Ja, hoe moeilijk het ook klinkt, ook die landen in het Midden Oosten, die klagen over een gebrek aan godsdienstvrijheid in het Westen
– Barroso en Ashton rechtstreeks aansporen. Met brieven, demonstraties en petities. Waar bent u vandaag als EU?
– Godsdienstvrijheid en mensenrechten kern maken van ons buitenlands beleid. Niet alleen in woord, maar in ook in daad. Dat betekent inzetten op internationaal onderzoek, internationale veroordeling en berechting van de daders.
– Ons in Nederland niet tegen elkaar laten opzetten, maar eensgezind blijven.

En heel concreet: de slachtoffers bijstaan. Met concrete hulp. Velen van u doen dat in prive of in lokale groepen als Syria’s request. Families die gevlucht en getraumatiseerd zijn. Wiens identiteit is afgenomen. We zullen hen ook hun leven en waardigheid moeten teruggeven, daar en hier. Daarvoor blijven en gaan wij ons inzetten. Dat zal een lange adem vergen. Maar die hebben we. Al 2000 jaar lang.

Pieter Omtzigt is Kamerlid namens het CDA.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

29 reacties

 1. V.K.

  -Zit me net te bedenken Peter, dat je eigenlijks zit te protesteren tegen kopvoddentax.

 2. fredvdB

  Ik wil ze niet meteen verdedigen, maar Van Agt en Van der Camp komen uit een tijd waar de hoogste algemene vorming in het middelbaar onderwijs breed en diep aandacht besteedde aan de eigen cultuur, die begon bij de Grieken en de Romeinen; als je mazzel had, dan kreeg je dus mee dat de basis van ons recht te vinden was in het Romeinse recht en de wetenschap zo ongeveer begon bij Plato en Aristoteles met het idee en de logica. Overigens meen ik dat dat nog zo is. Rond hun (en mijn) tijd was het grootste gevaar het communisme, welke het vrije westen bedreigde. Overal waren in de Arabische wereld bondgenoten te vinden, die ook als de dood waren voor dat gevaar.

   

  Er was een wellicht klein euvel. In het Midden Oosten begon men goedgemutst aan de opbouw van het post koloniale Israel, waar de omliggende Arabische landen in 1948 een einde aan wilden maken. Raar eigenlijk? Grootsscheepse bemiddeling, en een enorme inzet van de pas opgerichte VN, moest het kleine debacle oplossen.

   

  Ook raar eigenlijk, maar de Arabische landen kozen ondertussen een eigen sharia mensenrechtenverdrag, dat ze boven het VN mensenrechtenverdrag stelden? In het westen moest gedacht zijn, dat het een recalcitrante daad was in spoedig te rijpen democratieen, zoals Afgahnistan, waar het vrouwenkiesrecht in 1963 gestalte kreeg. Immers, onze verlichting was toch een produkt wat zodanig tot iedere volwassene’s verbeelding spreekt, dat het onweerstaanbaar is, gelijk McDonalds voor een kind.

   

  De huidige machthebbers, met immer dezelfde beperkte scholing maar goed bedoelt enthousiasme, trapten er bij Syrie ook volledig in. Assad, demoon, moest ruimen voor de democratische rebellenclub uit Istanboel, welke vanuit EU Brussel met gejubbel werd ontvangen: overal kreeg de rebellenclub de gelegenheid ambassades te openen en de EU wist niet hoe snel de club als legitieme regering te erkennen. Syriegangers werden vol democratisch verlichte voldaanheid bij de Schreierstoren uitgewuift.

   

  Binnen korte tijd werd het echter een Jihadistische bende, waarbij al snel duidelijk werd wat die democratische rebellenclub uit Istanboel nastreefde. “Underthecarpetsweeping”is het gevolg. Pater Frans werd bij de NPO als een collaborateur afgedaan, die gewaarschuwd was op te tiefen.

   

  Persoonlijk ben ik heel blij met Van Omzigt.  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 3. Bob Fleumer

  Als er geen oorlog tegen de islam mogelijk is moet het westen de moslim landen boycotten op alle terreinen, dan kost het maar miljarden, die halen we uit de ontwikkelingshulp en andere subsidies aan die landen.

  Als we als westen niets doen kost het uiteindelijk nog veel meer.

  En laten we goed uitkijken naar Israelische produkten en die kopen, zo kunnen we elkaar ook helpen.

  En omdat de z.g. gematigde moslims hun stem niet verheffen tegen de geweldadigde islam kunnen we ook daar beter niet meer kopen, dan voelen zij ook eens onze weerstand tegen de islam.

   

 4. Frank

  Het is natuurlijk een gruwel voor degenen die het cultuurrelativisme ontvangen. Islamitische, arabische horden laten de wereld in volle omvang zien hoe barbaars en gruwelijk deze mensen zijn. Vandaar dat men liever de andere kant uitkijkt.

 5. Liesje

  @ Robert Lemm

   

  “Verreweg de meeste moslims zijn tegen ISIS.”

  —————————————————————–

  Waar maakt u dit uit op?

   

  Volgens de Volkskrant staat 75 % van de Nederlandse moslims achter de Syriëgangers, en vinden het helden, en het grootste deel van de Nederlandse moslims zijn soennieten, net als ISIS.

   

  http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2009/maart/moslims-in-nederland.html

  Moslims in Nederland.

 6. pietkremer

  Demonstreren tegen Isis in den Haag of Amsterdam zal door de Nederlandse aanhangers van Isis als een provocatie worden opgevat en kan dus leiden tot ongeregeldheden. Burgemeester van Aartsen kan echter gerust zijn, want onze christelijke goedzakken zullen niet demonstreren om onze moslimbevolking niet te frustreren. Ze willen tot elke prijs hun mening overeind houden dat de islam vreedzaam is en hun islamitische medemens beschermen tegen wat zij islamofobie noemen. Het opnemen voor vervolgde christenen wordt in brede kringen als moreel incorrect beschouwd.

   

 7. Mar

  “Het nieuwe Islamitische Kalifaat, door ISIS gesticht, is meedogenloos.
  Vrouwen worden gestenigd voor overspel, krijgsgevangenen worden met
  honderden tegelijk geëxecuteerd, christenen en andere minderheden
  worden zo snel mogelijk verdreven. En mensen worden gekruisigd en
  onthoofd. Hoofden verschijnen op spiesen en hangend aan
  electriciteitsdraden.”

   

  Als ik het zo lees, zijn zij die verdreven worden nog het beste af.

   

  Waar in de Bijbel zegt Jezus, dat men alleen oog moet hebben voor eigen mensen en niet voor alle mensen?

 8. Liesje

 9. Henk

  Omtzigt is één van de betere kamerleden. Ik begrijp echter niet waarom hij lid is van het CDA. Zijn eigen partij lust hem niet, want hij kon slechts dpor voorkeurstemmen in de kamer komen.  Het CDA is tevens de partij van de antisemiet Dries van Agt en moslimknuffelaar Wim van de Camp, die het bestond om te zeggen dat moslims de natuurlijke bondgenoten van christenen zijn. Nou, daar zijn we inmiddels achtergekomen. Als de moslims het hier voor het zeggen hadden, was de homoseksueel Van de Camp al lang met zijn hoofd naar beneden van een hoog flatgebouw gedonderd. Met zo iemand, die de mensen die hem willen vermoorden als natuurlijke bondgenoot beschouwt, wil je toch niet in één partij zitten.

 10. rinus

  We praten hier toch over 2000 jaar ipv 200? 

 11. V.K.

  -@ Peter Omzigt,

  -Goed stuk, alleen die bijna 200 jaar even veranderen in 2000 jaar, niet vergeten mag worden dat hier de ”Oer”” christenen worden afgeslacht.

  -Verder is het zaak om Ashton (wanneer gaat ze met pensioen) Barosso enz erop te wijzen dat deze mensen alleen wanneer het in hun straatje komt verontwaardigd te zijn.

  -Ashton presteerde het om bij de herdenking van de grootste genocide ooit , Israel niet een keer te benoemen.

  –Verder wil ik erop wijzen dat EU-partner Turkije er totnutoe succesvol heeft voor gezorgd dat de genocide op de armeniers niet te boek staat als genocide.

 12. hhermanus

  IS is een milieubeweging.

  Door mensen, vooral ongelovigen en verkeerdgelovigen, wordt het (morele) milieu vervuild. En daar doen ze metterdaad wat aan.

 13. reageerbuis

  Ook ik liep mee in Enschede, hoorde deze goede toespraak van Omtzigt en van de andere sprekers en liep mee in de stille tocht tussen de volle terrasjes door. Maar de NOS besteedde aandacht aan een demonstratie tegen Israël in Amsterdam met slechts 2000 deelnemers. Niets over deze met meer mensen, waaronder heel wat niet-Syrisch-orthodoxen, die zo hun solidariteit lieten blijken. RTV-Oost opende overigens zijn nieuws met deze waardige manifestatie.

 14. Richard de II2

  Oproep aan de Protestantse Kerk in Nederland: stop met het doen van giften aan anti-Israel organisaties, er zijn betere dingen te doen met de giften van PKN-leden.

 15. BPS

  Wees nou blij dat er iemand ook binnen het CDA is die wel een eigen koers durft te varen tegen de gevestigde partijpolitiek in en er zelf principes op nahoudt. Om de EU nog te corrigeren is een brede steun en overtuigde eensgezindheid nodig, ook onder de CDA stemmers.

  Omtzigt moet het hebben van voorkeursstemmen en niet van het CDA partijbestuur dat Nederland aan het politieke EU project opofferde o.l.v. Balkenende en nu de grootste gezapige fractie bevolkt in het EP, terwijl Europa kwijnt onder het eenheidsjuk.

  Ik vergeet nooit weer dat Balkenende een bokkekop -een duivelssymbool ter verering van Baphomet uit de vrijmetselarij- in het torentje liet monteren ter herinnering aan de EUSSR missie en intimidatie voor zijn opvolgers van PvdA of VVD.

  http://www.youtube.com/watch?v=jLqGkG_o-vM

  Walgelijk, al zou het maar zelfs de schijn opwekken. Over religie gesproken. Want de duivel bestaat niet. Die zit alleen bij mensen tussen de oren.

 16. janzwitser

  Er is een Nederlander opgestaan: Pieter O.
  Bij Knevel en vd B was hij ook en verbaasde ik mij : een CDA-er?
  Er is een betere partij voor hem.

 17. Karina

  Een beetje laat dat Pieter iets van zich laat horen. Het meeste christelijk volk is al uitgeroeid in Arabie. Wat ISIS nu doet is het restantje wegvegen. En ISIS is ook goed bezig onder de de sjiieten/ alawieten en anders gelovigen. En omdat alle wereldleiders met elkaar eens zijn dat ISIS stout is durft onze Pieter zijn stem te laten horen.

  Schaam je Pieter omdat jij een partij vertegenwoordigt die jarenlang vervolging van Christenen heeft toegestaan. En jaren lang liet jij niets van je horen!!

   

 18. BPS

  Hierbij erg veel bewondering en waardering voor de gedrevenheid waarmee dhr Pieter Omtzigt waarlijk als een van de weinigen zijn werk doet als lid van de Staten Generaal over zaken die de Nederlandse samenleving betreffen. Eerst al de verworven expertise en moeite ter zake pensioenen en nu de betrokkenheid en stellingname als van een echt en voorbeeldig Kamerlid mag worden verwacht.

  Petje af.

  Ik verwacht dat Omtzigt op de sympathie mag rekenen van honderdduizenden tot aan de stembus zwijgende medelanders.

 19. Pimsch

  Eens met vele reaguurders. Omtzigt zit bij de roodkapjespartij van het CDA. Een beetje verwijfd en altijd kiezen voor de zachte lijn. Wat gek dat zoveel kiezers zich afwenden en op Wilders stemmen.

   

 20. jantje

  Wanneer maakt u de overstap naar de PVV?

  Dan ga ik op u stemmen.

 21. Wilhelmson

  @ bravo Pieter Omtzigt ! Voor mij ben je nu al een held. 

   

  De journalistiek is een sekte van gelijkgezinden, die elkaar versterken en enkel kans geven aan gelijkgezinden. Zo ontkennen die lui het licht van de zon en mediatoeteren ze  berichten die haaks staat op de echte wereld. Kom je als groentje journalist voor het eerst , meestal op test,  in dergelijke redactie dan adapteer je beter asap aan de bon-ton of politiek correcte talk. Doe je dat niet dan verkijk je elke kans opgenomen te worden in de jourlastieke gilde ne indien op carriereladder stijgen naar te top toe. Veelbelovend is dat de lijst van ‘gesneuvelde reporters ‘ steeds maar langer wordt ! Vele reporters vertonen na een lange carriere van links politieke correcte getoeter aan de top plots een carriere switch naar de realiteit in de groeiende niet politiek correcte newsteams en zelfs politiek. Dat betekent dat er hoop is als men erin slaagt het  zelf uitgeroepen elitair groepje uit zijn evenwicht te boxen. Misschien er even de  hoe en waarom van cultsectes en hoe kom ik eruit voor dummies op naslaan ! 

  Hoe verklaar je anders dat diezelfde groep er in de jaren 60-70 zo hard tegen de kerk fulmineerde en zich vanaf  de jaren 80-90 in even grote fulmineren voor een andere religie inzet ? 

 22. Mar

  @D.G. Neree

   

  “Op andere demonstraties (bijv. de Pro-Israëldemo) waren ze vrijwel afwezig.”

   

  Was er die donderdag niet een andere gebeurtenis die de volledige aandacht trok van de media?

   

  Iets met een vliegtuig. Elders een reden om even bij stil te staan behalve bij die pro Israël-demonstratie.

   

  Kwam ook wel goed uit. Daardoor was er ook weinig aandacht voor de reacties van het publiek bij de toespraken van Frits Barend en Frits Bolkenstein.

   

  Boehoe

 23. D. G. Neree

  @reageerbuis,

  Ik was even op het Museumplein en daar waren echt geen 2000 mensen. Eerder tussen de 500 en 1000.

  Wat me inderdaad verbaasde was het aantal journalisten en fotografen. Op andere demonstraties (bijv. de Pro-Israëldemo) waren ze vrijwel afwezig.

   

  Met walging zag ik, hoe fotografen gretig de scenes voorbereidden en de demonstranten volgden als acteurs in een pornofilm de aanwijzingen.

   

  Hoe kan dat, dat pro-Hamas idioten zo geliefd zijn bij het hoernalistenvolk?

  Zoals Jean Wanningen stelt: het zijn de redacties die de journalisten erop afsturen en het kader bepalen waarbinnen dingen zich af moeten spelen.

   

  Zo wordt het Nederlandse volk voortdurend vals voorgelicht en op het verkeerde been gezet. Het is pure manipulatie van de publieke opinie.

   

  Waarom? Wat zit daar achter?

 24. Two Ravens Black Kettle

  Allereesrt Complimenten aan Pieter Omzicht. Een absolute top kamerlid. Een van de zeldzame pareltjes die zo nu en dan opduiken.

  Ten tweede mijn complimenten aan de 5000 demonstranten die begeleid werden door 6 politie-agenten. Geen wanklank, respectvol. Grote klasse.

  Tenslotte het bereik; er was gisteren alleen maar aandacht voor de Isis zwaaiers in A’dam, de zogenaamde christelijke omroepen zouden zich kapot moeten schamen over zoveel laksheid. Net als de politiek, Europa, de VN en al die andere hypocriete antisemitische instituties die alleen in actie komen wanneer het woordje Jood valt.

 25. De man uut Limburg

  Als ik Pieter hoor praten en zijn verhaal lees, dan krijgt hij alle lof van mij. Hij is helder en duidelijk, maar komt niet echt met een oplossing. Demonstreren is leuk, maar geen oplossing. De echte oplossing is die waar hij aan kan meewerken, als volksvertegenwoordiger, namelijk wetgeving maken die dit geweld gaat bestrijden om te beginnen hier in eigen land.

  Isis is op de lijst van terroristische groeperingen geplaatst, dan is het toch niet moeilijk om dit verder uit te diepen dat sympathisanten van hen hier 100% strafbaar zijn. Syriegangers die terugkomen moet je dus direct oppakken, vastzetten, verhoren en berechten. De straf uit laten zitten op water en brood en vervolgens uitleveren aan het land waar de misdaden zijn begaan. Hoe moeilijk is dit?

  Daarnaast heeft iedereen het recht op demonstratie, maar Pieter zorg er dan ook voor dat mensen die voor Isis willen demonstreren dit niet kunnen doen, vanwege het terroristische karakter van hun organisatie. Begin daar allemaal maar eens mee. Zwaaien met Isis vlaggen, direkt oppakken, verhoren etc. Laat zien wie hier de baas is, zowel juridisch als ook op de straat. Niet dat tuig, dat moordend door de straten zou willen gaan.

  We moeten onze joden beschermen en tevens voor onze eigen veiligheid zorgen. Ook al zitten er mensen bij die nergens meer in geloven, ook zij hebben recht op leven. Vrijheid van godsdienst houdt bij mij op als een groepering geweld gebruikt of wil gebruiken tegen andersdenkenden.

  Onze samenleving moet een vuist maken en nu is het genoeg. Eruit met schorem. Kan me niks schelen hoe het hen dan verder zal vergaan, maar hier (uit heel Europa) moet je dit soort idioten verwijderen. Je moet ook het onderwijs beter reguleren, islam scholen verbieden. Immers je weet niet precies wat ze de kinderen daar leren, maar wat ik wel zie is dat ze in ieder geval leren dat ze ons (het westen) moeten haten.

  Veel werk nog te doen Pieter, maar je staat niet alleen.

  PS laat je partijgenoot van Agt ook eens tot inkeer komen, je kunt hem vast overtuigen. Lukt het niet, laat hem dan zwijgen, want hij hitst de mensen ook tegen elkaar op. Lijkt wel een Isis strijder.

 26. L. van der Schoot

  Peter Omzigt heeft gelijk, maar hij hoort niet bij het CDA. Deze partij heeft zoveel boter op het hoofd  dat Peter er goed aan zou doen zijn eigen partij de wacht aan te zeggen.  Toegegeven: Dat is moeilijk in het slapste land ter wereld dat buigt voor alles en nog wat.

 27. Robert Lemm

  Verreweg de meeste moslims zijn tegen ISIS.

 28. locke

  De wereld luistert weldegelijk naar het  ISIS-geweld,  die willen zitten er bovenop, maar die worden verketterd. Alleen hier moet de ranzige deksel voor het grote publiek op de pot blijven zitten er zou eens een mening gevormd kunnen worden die zaken bevestigen waar allang voor gewaarschuwd is .Het doen alsof het niet bestaat  is de grootste fout die de westerse wereld  heden maakt .De barbarij heeft al  voet gezet op dit continent maar voor de goede vrede te bewaren doet men aan struisvogel Politiek in eigen huis. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.Voorzorg is de moeder der wijsheid nog altijd geweest. Als men deze politiek blijft hanteren dan verander de wet,  zoals dat in de USA een recht is om je voor lijfbehoud te bewapenen, in die slappe hap  kan men geen vertrouwen  meer hebben ,men heeft  zich genoeg aangepast, de uitkomst is wel duidelijk.

   

 29. Ongemakkelijk

  Als je doet wat Omzicht bepleit, zal je de olifant in dekamer moeten benoemen, dat de islam een groot probleem is, dat het intolerant is. Wij moeten intorerantie met intolerantie beantwoorden, zoals wij met het communisme omgingen. Maar op de een of andere manier moet je ieder geloof respecteren. terwijl je wel tegen een ideologie mag zijn, waarin mensen geloven.

  Als je doet wat Omzicht bepleit, moet je mensen uitsluiten, iets wat niet past in het christendom, en wel in de islam, daar worden niet-mohammedanen weggezet.

  Bovendien als we de olifant benoemen, breekt de pleuris uit, want mohammedanen accepteren nul kritiek. En wij nederlanders gaan conflicten met agressievelingen uit de weg. Toch hoop ik dat we gaan inzien dat we uit zelfbehoud een harde grens moeten trekken.

  Ik zou graag Omzicht stememn, ben het vaak met hem eens en hij durft. maar helaas, het CDA is mede schuld aan het sparen van de islam omdat het op een godsdienst lijkt. maar wat mij betreft een haatgeloof is.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.