Haagse Schilderswijk is een tikkende tijdbom

Radicale islamieten hebben het er voor het zeggen.

Hoewel we de laatste tijd veel aandacht besteden aan ISIS, en aan de massamoorden die deze groepering begaat in Irak en Syrië, moeten we niet vergeten dat er ook grote problemen zijn in Nederland. Vandaag heeft De Telegraaf een artikel gepubliceerd over de slechtste wijk van Nederland: de Schilderswijk in Den Haag.

Wat ooit een volkswijk was is in de afgelopen decennia veranderd in een veilige haven voor allerlei (islamitische) radicalen. Het gevolg:

De allochtone bewoners van de Schilderswijk willen baas zijn in eigen wijk. Agenten van buiten zijn niet welkom. Radicale moslims willen er een kalifaat stichten. De bekendste achterstandsbuurt van Den Haag is een tikkende tijdbom.

Deze wijk wordt al een tijdlang in de gaten gehouden door de overheid. Sterker nog, er is flink in geïnvesteerd: vuilnismannen komen het afval daar drie keer per week ophalen in plaats van één keer zoals in de rest van Nederland, er is ruim 100 miljoen euro besteed aan ‘verbeterprojecten,’ de criminaliteit is er flink gedaald doordat de politie hard is opgetreden tegen jeugdbendes. Toch is het er nog net zo’n grote puinhoop als voorheen.

Nou ja, dat is niet helemaal waar: het is er zelfs nog erger geworden. De wijk is nu officieel de slechtste plek in Nederland om te wonen: voor autochtone Nederlanders tenminste. 

Dat klinkt een beetje vreemd: er is heel veel geld ingepompt, maar toch is het er alleen maar op achteruit gegaan. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk? Het antwoord kon weleens iets te maken hebben met de volgende statistiek: 90 procent van de lokale bevolking is allochtoon. Nu is het natuurlijk niet zo dat allochtonen hele steden en wijken automatisch kapotmaken, maar het wordt toch een beetje anders als een significant deel van die immigranten een radicale versie van de Islam aanhangen… en hun denkbeelden op proberen te dringen aan anderen.

Daarbij worden deze radicalen geholpen door de relatieve armoede die er heerst. De Telegraaf legt uit dat mensen er soms in, naar Nederlandse maatsteven gemeten, vreselijke omstandigheden wonen:

In veel huishoudens is de situatie schrijnend: grote gezinnen wonen in kleine woningen. Tijdens reportages over schimmelhuizen hebben we kamertjes gezien waar overdag zeven matrassen liggen opgestapeld. In de avond worden ze zonder lakens over de hele vloer neergelegd. Soms slapen er wel tien mensen. Meerdere gezinsleden zitten werkloos thuis. Een deel spreekt geen Nederlands. De subsidiekraan draait overuren: huurtoeslag, bijstand, minimapas en ga zo maar door.

Het zal u niet verbazen dat zulke mensen erg vatbaar zijn voor extremistische ideologieën. 

Moslimradicalen willen de dienst uitmaken in de Schilderswijk. Al langer zijn er signalen dat orthodoxe jongelui hun strenge regels willen opleggen aan gematigde moslims, christenen en niet-gelovigen. Dagblad Trouw doopte een gebied met enkele duizenden inwoners zelfs om tot sharia-driehoek.

Hollandse vrouwen worden regelmatig uitgescholden voor hoer. Bij een Turkse modezaak zijn reclameposters met schaars geklede vrouwen besmeurd. De jurk bij de dames kwam niet eens boven de knieën. Het is slechts het topje van de ijsberg. Sinds kort tonen de polderjihadisten zich in het openbaar. Aangemoedigd door hun broeders van de terroristische groepering ISIS komen ze hun huizen uit om tijdens demonstraties op drukbezochte plekken in de Schilderswijk mensen te ronselen met haatpreken waarbij Joden en christenen de foute partij zijn en waarbij politiek en vooral de politie worden geprofileerd als het kwaad.

Een deel van deze jihadisten zijn oorspronkelijk afkomstig uit andere steden, maar zijn bewust verhuisd naar de Schilderswijk omdat ze daar de dienst kunnen uitmaken. Welke radicale moslim wil dat nou niet? Een eigen stukje grond waar de sharia heerst en andersdenkenden worden opgejaagd: het moet ongeveer de natte droom zijn van de gemiddelde extremist.

De vraag is nu wat de overheid hieraan kan doen? Gezien de vrijheden die mensen – gelukkig! – genieten in ons land kan er niet zomaar even worden ingegrepen om de wijk extremisten-vrij te maken. We kunnen wel roepen dat alle radicalen moeten worden uitgezet, dat mensen met een dubbel paspoort terug moeten worden gestuurd naar het land van herkomst, etc., maar dan zijn we er nog lang niet. Daar komt bij dat dergelijke plannetjes veel mensen leuk in de oren klinken, maar in de praktijk onuitvoerbaar zijn (ook vanwege de wet). 

Ik zeg het niet graag, maar de Schilderswijk kon weleens verloren zijn. Het enige waar we op kunnen hopen is dat de regering hiervan leert en ervoor zorgt dat dit soort radicalen het niet ook voor het zeggen krijgen in andere wijken, in andere steden. 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

46 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Ik snap het niet meer: De Russen moeten aangepakt worden (liefst met wapengeweld en véél slachtoffers), de separatisten idem dito met een sterretje, we moeten IS(IS) afslachten, kortom geweld en wapengekletter bij de vleet, maar een oproep doen naar de Nederlandse regering, om in eigen land de boel eens, desnoods met wapengekletter, schoon te vegen en orde op zaken te stellen, dát gebeurt dan weer niet. Nou ben ik echt de kluts kwijt hoor! Nood breekt wet uiteindelijk en er kan de staat van beleg afgekondigd worden. Gelden er opeens andere regels! Maar te dicht bij huis misschien?

  De Schilderswijk is een práchtige oefengebied om Mariniers eens in het écht te laten oefenen op een “zuiveringsactie”!

 2. Wilhelmson

  De Wet ?
  Het breken van een wet is per definitie altijd een illegale handeling, maar niet altijd een immorele.
  Het kan een een fundamenteel moreel doel dienen : het herstellen van de natuurrechtelijke toestand van individuele vrijheid, het stoppen van de politieke perversie.

 3. chris2

  Even het geheugen opfrissen.

  Toen Wilders het ‘probleem Schilderswijk’ aankaartte, heeft Ascher toch zelf geconstateerd dat er helemaal niets aan de hand was? Alleen maar stemmingmakerij van die Wilders…

  Hoe kan het zo snel daarna dan zo uit de hand gelopen zijn?

  Of zou – zoals gewoonlijk – die vemaledijde Wilders het toen toch goed gezien hebben?

  En verder ben ik het met alle reageerders eens die het vreemd en zeker niet verstandig vinden om het hoofd nog wel niet op het hakblok, maar wel in de schoot te leggen.

 4. Hans_VS

  De Nederlandse (en westerse) democracie zou moeten zeggen dat alles kan en alles mag met UITZONDERING van datgene dat tegen deze democratie is…

   

  Islam (zoals ervaren door deze extremisten) is duidelijk TEGEN onze democracie… Als we onze democracie willen verdedigen dan MOET er een grens gezet worden…

   

  Overschrijd je die grens (bv door voor Sharia te roepen) dan worden er maatregelen getroffen!… Bv het ontnemen van subsidies, uitkeringen enz… Bij herhaling naar land van herkomst of in de bajes!…

   

  Het is toch niet normaal dat die mensen onze eigen vrijheden misbruiken om ons van die vrijheden te beroven?!… En nog op onze kosten ook!…

 5. dirkse

  Goede bedoelingen maar verkeerde definitie. Democratie is slechts de weg, niet het doel of resultaat. Langs democratische weg kunnen de vreselijkste besluiten worden genomen. Aan democratie hoort persoonlijke vrijheid vooraf te gaan.

 6. mart

  Ergens staat”flink ge investeerd”  in die schilderswijk, wel 3x per week word de troep opgehaald in plaats  van 1x per week.Ergens word ik steeds vrolijker hier in dat 3e wereld land Brasil te wonen,waar IEDERE DAG behalve zondag hier de vuilniswagen langs komt begeleid door enige meestal rennende jongelui die de  plastick zakken vuil  achter in de langzaam voort bewegende  truck werpen….minstens 3 jongelui in uniform,zo reëerd men WERK….EN hardlopers.

 7. V.K.

  -Juist ja, en welke wijk was er laatst in de aandacht, en wat werd er door de elite over de bewoners gezegd?

   

   

 8. Johannes N

  Verloren? Nou, dan zetten we er gewoon een hek omheen… Oh nee, dat mag niet, dat is genocide of zoiets. Net als in Israel.

   

  Zullen we maar vast gaan onderhandelen over waar en wanneer de overdracht van Nederland plaatsvind, en welke gebieden toegewezen zullen worden aan de aboriginals?

   

  Of zullen we een keer over onze IDIOTE principes van geweldloosheid en oneindige rechten voor alles wat smerig is heenstappen, en dit probleem in de kiem smoren nu het nog triviaal op te lossen is? Ja, dan worden ze boos ja. Ja, dan gaan ze protesteren ja. Ja, dan zetten we ze allemaal op een boot en varen hem naar marokko ja… Dus wat is het probleem nu? Dat we te _aardig_ zijn om te overleven?

   

  Ander onderwerp, maar toch ook weer niet:

   

  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-08/organized-community-defense-america%E2%80%99s-last-hope

   

  There is a rather insane notion within modern activist movements that self defense represents an abandonment of higher principle.
  They argue that to fight is to automatically lose, and to prepare for
  conflict is “extreme.” I would say that self defense is actually the
  HIGHEST principle one can value, for without the courage to physically
  resist tyranny, without the will required to put one’s life at risk to
  stand against the evils of the world, ALL other principles will be lost.
  Even Gandhi, the man often idolized by pacifists and “non-violent”
  activists, recognized this fact:

   

  “Hence
  also do I advocate training in arms for those who believe in the method
  of violence. I would rather have India resort to arms in order to
  defend her honor than that she should in a cowardly manner become or
  remain a helpless witness to her own dishonor…”

   

  “When violence] is offered in self-defense or for the
  defense of the defenseless, it is an act of bravery far better than
  cowardly submission…”


  I believe that the idea that self defense is a morally unacceptable
  option for dissenting groups is an obnoxiously false one, promoted by
  the establishment itself and sold to easily brainwashed dupes to steer
  the public away from the only method that could in fact do harm to the
  elitist power structure.”

   

  Waarvan acte. Die “kan niet, mag niet” attitude moeten we dringend kwijt raken. Het is, nog wel, _ONS LAND_.

   

   

 9. V.K.

  -Je gelooft je oren toch niet dat de elite oa het toenemende antisemitischme wijd aan schimmel en 7 matrassen op de grond 

   

  -Schilderswijk is de Schilderwijk geworden dankzij de huidige elite welke het keer op keer weigert om de bewoners van deze wijk op hun daden aan te spreken en of maatregelen te nemen.

   

  -3x per wijk vuilnis ophalen, die gaat er wel in bij het NL-volk wat bijna dagelijks op de staatsomroep sociale wetenschappers van het kaliber Stapel krijgt voorgeschoteld.

   

 10. Wilhelmson

  DuizendenHaagse schilderswijken kan men verspreid overal in Europa vinden.

 11. louis-portugal

  Hoe meer moslims hoe meer ze zich voelen enz.

 12. louis-portugal

  Ik zit eigenlijk nog te denken hoe ik hierop reageren kan.

  Links Nederland krijgt zo ongeveer wat ze steeds wilden.

  Culturele verrijking heet dat.

  Inmiddels heeft een groot gedeelte van het nederlandse volk last van die culturele verrijking.

  Links zal dat nooit erkennen en nog minder toegeven.

  Er zullen eerst wat doden moeten vallen en reken maar dat dat gaat gebeuren.

  De schilderswijk zal het eerste voorbeeld zijn hoe het verder gaat verlopen.

  Hoe meer moslims, hoe ze zich voelen en vooral hoe meer ze gaan eisen.

 13. Henk Y

  Gelukkig zijn er voorgedrukte aangiften voor iedereen die minder, minder, minder van dit alles wil.

 14. L. van der Schoot

  Ik kreeg de indruk dat de schrijver van het stukje in de Telegraaf van vandaag van mening is dat het probleem veroorzaakt wordt door te kleine huisvesting, armoede en werkloosheid. Ella Vogelaar dacht dat ook.

  Nederland geeft een voldoende uitkering, voldoende mogelijkheden om te studeren en voldoende woonruimte.

  dus daar kan het niet aan liggen. Dus ik hoop dat mijn indruk van deze schrijver een misvatting is, want de werkelijke oorzaak is haat tegen Joden en ongelovigen en de ontkenning van onze democratie. Deze mensen horen hier gewoon niet thuis en zullen zelfs na generaties nooit integreren. Nou ja, met onze slappe houding zal Nederland wellicht  over afzienbare tijd bij hen integreren.

 15. dirkse

  Wat een defaitisme.

  [1. Schilderswijk is verloren  2. er van leren om herhaling te voorkomen]

  Er zijn allerlei uitingen (uit Nazi tijd) verboden. Ook de Isis vlag kan je verbieden, evenals het ronselen van terroristen. En om zoveel personen gaat het niet al terroriseren ze hele buurten. Zet er 100 het land uit en het is weer jaren rustig.

 16. Dick Kraaij

  >> ‘De Telegraaf legt uit dat mensen er soms in, naar Nederlandse maatsteven gemeten, vreselijke omstandigheden wonen:’ [symptomen van overbevolkte woningen]

   

  Even verderop:

   

  >> Een deel van deze jihadisten zijn oorspronkelijk afkomstig uit andere steden, maar zijn bewust verhuisd naar de Schilderswijk omdat ze daar de
  dienst kunnen uitmaken.

   

  Het verband tussen beide zaken lijkt me duidelijk. Correct?

   

  En in het dichtreguleerde Nederland bestaan ongetwijfeld regels voor het maximum aantal bewoners van een woning van bepaalde afmetingen. Die dus vervolgens niet worden nageleefd. Of vergis ik mij?

   

   

   

   

 17. Ren@

  van der Schoot:

   

  Het is niet zijn enige denkfout, hier nog eentje, wat kan de overheid er aan doen?

  De juiste vraag zou zijn, wat WIL de overheid er aan doen.

 18. pierreofzo

   

  @ Hr. van der Galien,

   

  Het defaitisme druipt van uw stukje af.

  Staat de wet op dit moment het aanpakken van dit gespuis inde weg, dan moet onze wetgever haar wetten subiet wijzigen.

   

  Het is heel goed mogelijk om bezittingen en rechten van autochtonen aan te pakken. De wetten worden dan eenvoudigweg gewijzigd:

   

  Vindt men de AOW te duur worden ( vergrijzing en zo) dat verhogen we gewoon de AOW leeftijd. Heb je dan tijdelijk zelfs helemaal geen inkomen, dan heb je gewoon pech gehad. Volgens van der Kamp hadden die mensen dan maar moeten sparen.

   

  Ben je oud en ziek? Dan is de AWBZ geen automatisch vangnet meer, zelfs niet na 60 jaar premie betalen. Je bent afhankelijk van een keukentafelgeleerde.

   

  Jaarlijks worden er ongelooflijk veel wettenen wetswijzigingen door ons parlement gejast. Het gespuis aanpakken zou dan niet kunnen?

   

 19. rinus

  Nu moet ik zeggen dat bepaalde dingen wel herkenbaar zijn. Ook vroeger waren er problemen met de te kleine behuizing. Ook toen sliepen vaak meerdere kinderen in één ”bed” en zaten bewoners (er waren grote gezinnen) boven op elkaar. Er stond een ”bankstel” waar je rustig op moest gaan zitten anders sprongen de veren in je reet. Tja, er was toen ook armoede.

   

  Op school ging het eigenlijk nooit echt heel lekker. Ik heb later veel bij moeten spijkeren. Een eigen kamer was er niet bij. En toch kijk ik alles overziende met een glimlach en zelfs met een traantje terug naar die tijd. Je was als kind meer buiten dan binnen, bij alle buren kon je zo naar binnen lopen, en anders hingen de touwtjes uit de deur. Later zat je in de zomer met de hele straat buiten.

   

  En dat is tóch allemaal een verschil met wat er nu anno 2014 gebeurt. Nu hebben we ”aanhangers van ISIS” die met vlaggen zwaaien en die vóór het doden van alle niet-moslims zijn. Het zijn gewoon totaal andere mensen dan wij Nederlanders. Ze hebben schijt aan de dood, zijn veel agressiever dan wij en hebben een ”god” waar ze ALLES voor doen. Daar steken wij schril bij af. We gaan ons land en cultuur verliezen. Er hangt een gespannen en geladen sfeer in bepaalde wijken en dat is waar zo voor gewaarschuwd werd. Maar de politiek luisterde niet.

   

   ”De vraag is wat de overheid gaat doen”. Antwoord: Al 40 jaar niks.

   

  ”Het enige waar we op kunnen hopen is dat de regering hiervan leert”.

   

  Helaas, je kan wachten tot ook in de Schilderswijk hoofden op spiezen worden geprikt, maar de ”regering” doet gewoon he-le-maal niks.

   

  Sterker en nogmaals, in de jaren 70 (en vooral 80) waarschuwden de Schilderswijkers al voor grote ellende met Turken en Marokkanen. Zelfs het woord ”moslim” wisten mensen niet eens wat dat betekende. Het was het begin van de grote golf aan immigranten voor gezinshereniging. Toen al zagen veel mensen dat het na verloop van tijd fout zou gaan. Maar alles werd weggewuifd onder de dooddoener discriminatie, vreemdelingenhaat enz..

   

  Het was de tijd dat voor de eerste keer een zekere Drs Hans Janmaat zoveel stemmen kreeg dat hij een zetel binnenhaalde. En dat was echt groot en belangrijk nieuws in die tijd. Er kwam een ”vreemdelingenhater” in de 2e kamer. Maar deze man was toen wel dé stem van de boze machteloze Hagenees, Rotterdammer en Amsterdammer. Maar ook dáár in de 2e kamer werd niet geluisterd. Terwijl Janmaat zijn kiezers vertegenwoordigde liep vrijwel de hele 2e kamer leeg, en wat bleef zitten ging uitgebreid en pontificaal de krant zitten lezen en met elkaar een potje zitten ginnegappen.

   

  Daarna kreeg Bolkesteijn (nota bene een VVDer) heel veel steun van Schilderswijkers, maar hij veraadde de kiezers en ging na 2 dagen naar het Europarlement. Daarna was er ”Pimmetje” Fortuijn, maar hij werd vermoord. Inmiddels is de dader gewoon weer vrij man. Onbestaanbaar!! Nu is het Geert Wilders die zegt waar het op staat, en hij heeft gewoon heel vaak gelijk. En de rest van de politiek? Ze kijken nog steeds weg en zetten kiezers gewoon weer op een zijspoor.

   

  Inmiddels is de grens voor velen bereikt. De weinige autochtone en andere goedwillende bewoners zijn al een tijdje zovér dat ze rigoreuze maatregelen hebben genomen om zichzelf te beschermen. De kans dat de boel ontploft wordt steeds groter. Met dank aan de PvdA en de rest van dat vuile zooitje.

 20. rinus

  @VK. Het was altijd één keer in de week dat in de wijk het vuil werd opgehaald. Maar bepaalde multiculturele  ”aanwinsten” hadden daar schijt aan en zetten gewon dagelijks vuilniszakken (vooral vol luiers) op straat. Vogels pikten de zakken open en binnen de kortste keren lag de hele straat vol met rommel. Toen kwam de gemeente in actie en zou bekeuringen uit gaan schrijven voor zakken die niet op het tijdstip buiten werden gezet. Maar dat bleef natuurlijk bij woorden. En dus werd er weer toegegeven (ach ja, die zielige mensen kunnen geen Nederlands lezen en spreken) en daarom kwam er liefst 3 keer (!) een vuilniswagen.

 21. Thomasson

  @Dirkse

  “Beetje ongenuanceerd. De meeste mensen zijn vredelievend. Maar
  hun cultuur brengt blijkbaar overal ter wereld extremisten…”.  Wie zijn deze “De meesten”? Natuurlijk kan je “vredelievende
  Moslims” vinden onder expats die door hun bedrijf c.q. multinational hier zijn gestationeerd
   en ze wonen in Wassenaar. U zou, in hun
  moskee, geen woord horen van alle gebrabbel die in de Haagse ‘Al Soennah’
  moskee is de ‘dagelijkse preek kost’. U zou, met grote waarschijnlijkheid, ook
  geen uiting van extremisme horen bij Moslims met een Dr. Ir. etc. die in nette
  buurten wonen. Maar dat kan men ook niet met zekerheid vaststellen: Zie de
  artsen, uit Glasgow, van wie de aanslag op een luchthaven werd verijdeld.  http://en.wikipedia.org/wiki/2007_Glasgow_International_Airport_attack
   

  Echter de meeste Moslims in Nederland horen bij de groep die
  wekelijks het extremistische gebrabbel van hun Imam horen. Zij voeden zichzelf
  non-stop met dezelfde hersenspoeling afkomstig uit TV zenders als Al Manaar (van
  Hezobollah), Al Jazeera plus Turkse en Marokkaanse zenders. Er is geen sprake
  van opvoeding omdat de Islamitische opvoeding is GEBASEERD OP HAAT TEGEN NIET
  MOSLIMS. Dus ook tegen u. De leer van de Islam is bedoeld om deze “De Meesten”
  zich als ‘Űbermenschen’ te beschouwen.  Hun
  heilige taak is ONS TE VERMOORDEN IN DE NAAM VAN DE ALLAH.   

 22. Alicia

  er in een Nederlandse stad, een wijk was waar de bewoners (Nederlanders + blank) iedereen die dit niet is en niet christelijk, de wijk uit pesten!

  Dan geld de regel “vrijheid van mening uiting” plotseling niet. Dan treed de gemeente en politie op, dan krijg je overal demonstraties tegen dit racisme. Maar er schijnen 2 wetten te zijn, een voor radicale moslims en een voor Nederlanders.

   

  Ik heb een Marrokaan zien schreeuwen tegen de politie dat hij werd gediscrimineerd omdat hij zwarte haren had. Ik stond met een open mond te kijken want de politieman was een Surinamer…….

   

 23. dirkse

  Beetje ongenuanceerd. De meeste mensen zijn vredelievend. Maar hun cultuur brengt blijkbaar, overal ter wereld, extremisten voort. Nu lijkt het mij sterk, dat mensen in de kern erg in aanleg verschillen. Blijkbaar faalt hun opvoeding zodat agressie niet in iets creatievers wordt omgezet. Mogelijk is ook machogedrag voordelig. Ook is er geen zelfreinigend vermogen waardoor wel wijdverbreide corruptie en clientelisme. 

  Een triest sociaal experiment is Gaza. Platgepamperd door de EU en de VN is daar een cultuur ontstaan van slachtofferschap en ongehoorde agressie.

 24. Thomasson

  De Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal
  hebben naam als slechte wijken. Transvaal heeft daar minder last van, gezien de
  vele Hindoestanen die daar wonen. Hoe dan ook alle, Haagse wijken met sociale
  woningen delen dezelfde problemen als de Schilderswijk. HET PROBLEEM IS NIET
  ARMOEDE, MAAR ISLAM. Zodra Islamitische bewoners ergens grote massa’s opbouwen,
  beginnen ze direct met het verjagen van autochtonen en anders denkenden. Goed
  voorbeeld is een de nieuwbouw wijk “Wateringse Veld”. In Sommige straten werden
  dure huizen in de vrije sector gebouwd. De Autochtone bewoners die daar dachten
  hun stulpje te vinden, kwamen bedrogen uit. Het blijk dat juist in deze
  omgeving hebben vele rijke Turken huizen gekocht. Zij lieten hun Nederlandse buren
  snel merken dat ze in deze buurt zijn ‘persona non grata’. De Nederlanders
  waren gedwongen hun huis onder de prijs te verkopen aan …Turken. Maar over
  zulke problemen willen de ‘integratiepatsers’ niet spreken. Natuurlijk is de
  Schilderswijk een tikkende bom. Men liet het een tikkende bom worden. De
  gemeente heeft niets aan gedaan om de autochtone bevolking die daar voor generaties
  woonde te beschermen. Voor autochtonen is niet enkel de Schilderswijk gevaarlijk,
  maar ook andere Haagse wijken met grote concentratie allochtonen zeer
  gevaarlijk. http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3040029/2011/11/17/Bewoners-Haagse-Schilderswijk-We-horen-en-zien-niets-we-zwijgen.dhtml

  De allochtone bewoners van de Schilderswijk
  ZIJN AL DE BAAS in eigen wijk. De Sharia is daar een feit. De staat der Nederlanden
  heeft daar haar jurisdictie verloren. Overal in Den Haag waar massa’s
  allochtonen wonen, tikken tijdbommen.   

  Van der Galien schrijft: Dat
  klinkt een beetje vreemd: er is heel veel geld ingepompt, maar toch is het er
  alleen maar op achteruit gegaan. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk? Het
  antwoord kon weleens iets te maken hebben met de volgende statistiek: 90
  procent van de lokale bevolking is allochtoon. Hij vergat bij te voegen dat
  likjes verf en drie keer per weeg afval ophalen boeken weinig resultaten tegen
  de Islam. Hij probeert wat “politiek-correct” te zijn en schrijft: “Nu is het
  natuurlijk niet zo dat allochtonen hele steden en wijken automatisch kapotmaken”.
  Helaas is dat bij vele migranten uit de Derde Wereld wel het geval. Maar bij
  Islamitische allochtonen kan men zeker van zijn dat ze van iedere wijk die ze
  binnenkomen veranderen ze in no time tot een PESTHUIS.

   

 25. CDlogo

  Tja..ik kan van der Galien ook niet meer volgen, de Russen moeten volgens hem met militair geweld aangepakt worden vanwege Oekraine, maar de anexatie van een NL wijk door een stel barbaren beschouwt hij dan weer als verloren, terwijl dit nu juist een uitgesproken te behappen missie zou zijn voor onze mariniers en commando’s, gezien de huidige staat van de NL defensie.

 26. cmsuijkerbuijk

  Niets aan toe te voegen!

 27. De man uut Limburg

  De wijk is dus zo’n beetje overgenomen door de wetteloosheid van de radicalen. PRIMA.

  Als je dan kunt vaststellen dat de Nederlandse wet daar met voeten wordt getreden, je gehinderd wordt in je werkzaamheden om daar een eind aan te maken, dan mag je dus met een gerust hart vaststellen dat deze wijk is veroverd door die radicalen.

  Dit betekent dat een stuk van Nederland door rebellen is aangevallen en is veroverd. En wat doen we daar dan tegen?

  We vallen deze bezetter aan, vernietigen het radicale leger en herstellen de orde weer. Dus het leger erin en alle wettelozen elimineren. Nederland is Nederland en is van onze samenleving.

  Wij. Tolereren. Niet. Dat. Ook. Maar. Een. Stukje. Van. Ons. Land. Wordt. Bezet. Door. Een. Vreemde. Mogendheid.

 28. Charles de Gaulle

  Gaat u dat dan even uitleggen aan onze toekomstige premier dhr. A. Pechtold ?

  Want zo staat het ervoor, als er mogen verkiezingen komen stemt Nederland op hem en zijn idioten die, hoe kan het ook anders allemaal in blanke enclaves wonen en geen kwaad woord over allochtonen wensen te horen.

  Maar als Hagenaar/Hagenees wil ik toch even gezegd hebben dat dit al vele jaren speelt, een groot gedeelte van de jeugd uit de Schilderswijk zit op school in Rijswijk bij het ROS op de Vredenburghlaan, gek hè al sinds jaar en dag rijden er per bus in de middagspits twee veiligheidsmedewerkers mee.

  Gemiddelde leeftijd van het gajes ? Twaalf, dertien veertien jaar ouder zijn ze zelden.

  Winkelcentrum “in de Bogaard” (op een steenworp afstand) wordt geteisterd door deze pareltjes.

  En let wel, dat speelt al vanaf midden tachtiger jaren.

  Reizigers van het openbaar vervoer rijden er meerdere kilometers voor om, om toch maar vooral niet met die bus naar Den Haag centrum te gaan.

  Men weet het, men ziet het, men doet er niets aan. 

 29. fredvdB

  @ charles de Gaulle

   

  D66 is luchtig, weinig zeggend, terwijl ze toch dingen zeggen. Luchtigheid, dat is wat mensen ook nodig hebben in moeilijke tijden. Zo zegt ze op hun website onder standpunt “boerkaverbod” om een voorbeeld te noemen:

  “D66 ziet geen aanleiding voor het boerkaverbod. Mensen zijn vrij in hun kledingkeuze. Als het gaat om arbeid, dan mogen wel eisen aan gesteld worden. Zo kan er bepaalde kleding worden voorgeschreven omwille van de hygiëne, de veiligheid of de neutraliteit die een bepaalde functie moet uitstralen.”

   

  Ze zeggen daarmee weinig. Er zijn immers kledingvoorschiften t.a.v. vele bedrijfsactiviteiten. Het standpunt is te reduceren tot: Er is geen wettelijk boerkaverbod: mensen beslissen het zelf maar…”

   

  Duidelijk is, dat er inmiddels op straat in vele wijken wel degelijk een kledingverbod geldt of andere kledingdracht wordt afgedwongen. Daar wordt niets over gezegd? Dat hoeft ook niet natuurlijk. Maar je hoeft dan eigenlijk ook niet iets neer te zetten over die andere zaken, alsof je daar werkelijk een standpunt over inneemt.

  Uiteindelijk staat er dus: “…”

   

    30. mijn-idee

  Wat ..Louis-Portugal zegt over het aantal moslims klopt.

  Met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze zich voelen, en zullen ze niet meer gaan vragen maar dwingen.

   

  Ik ben hier al jaren gelden voor gewaarschuwd door mensen ( gevluchte christenen – ook toen al-) uit Irak.

   

  Waar je in eerste instantie verwacht dat het allemaal wel een beetje mee zou vallen, moet ik nu helaas toegeven, ze hadden gelijk…maar we willen het pas zien nu het op onze eigen stoep ligt.

  En weg gaat het niet meer, nooit meer.

  Vaarwel mooi Nederland….

 31. dirkse

  Beetje ongenuanceerd. De meeste mensen zijn vredelievend. Maar hun cultuur brengt blijkbaar, overal ter wereld, extremisten voort. Nu lijkt het mij sterk, dat mensen in de kern erg in aanleg verschillen. Blijkbaar faalt hun opvoeding zodat agressie niet in iets creatievers wordt omgezet. Mogelijk is ook machogedrag voordelig. Ook is er geen zelfreinigend vermogen waardoor wel wijdverbreide corruptie en clientelisme. 

  Een triest sociaal experiment is Gaza. Platgepamperd door de EU en de VN is daar een cultuur ontstaan van slachtofferschap en ongehoorde agressie.

 32. Berichten Trouw waren nep, maar shariawijk niet – De Dagelijkse Standaard

  […] Schilderswijk. Anderen hebben ook onderzoek gegaan en baseerden zich wél louter op de feiten. Zij konden zich vinden in het beeld dat Ramesar schetste. En niemand kan dat zo uitstekend opschrijven als Sylvain Ephimenco, die het in een opwelling van […]

 33. Van Aartsen: patrouille door salafisten is hartstikke prima – De Dagelijkse Standaard

  […] Dit is zijn, ronduit slappe, verdediging van de salafistenpatrouille door de Schilderswijk, een tikkende tijdbom door de talloze radicale moslims die er wonen en zich […]

 34. Thomasson

  @Fred
  v.d. B.

  D66
  is niet luchtig en ook niet gezellig. De luchtigheid van D66 is niet meer dan
  een schijt dat even stinkt en snel vervaagd. Aan zo’n soort luchtigheid hebben
  mensen die tussen het Islamitische gespuis leven (geen geld te verhuizen,
  moeten jaren op een huis wachten etc.) hebben geen boodschap aan D66 en haar ongenuanceerde
  verraderlijke trekjes. D66 is juist de partij die ISIS en andere Jihadistische
  bewegingen een vrij spel geeft in de naam van vrijheid van meningsuiting. D66
  ziet uitsluitend het recht van de allochtone Moslims die recht hebben om
  Nederlandse vrouwen en meisjes aan te vallen omdat ze de kledingvoorschriften
  van de Islam niet navolgen. Volgens D66 moet men de wil van de bewoners
  respecteren; al wonen de autochtone vrouwen in een buurt die valt onder
  jurisdictie van de Staat der Nederlanden. D66 heeft hekel aan de autochtone
  bevolking van Nederland en koestert de val van de natiestaat t.b.v. een
  dictatuur Sovjet stijl genaamd EU. Als er een partij is waar de doorsnee
  Nederlander niets aan heeft.

   

 35. Dollemanskervel

  Dat extreem vervelende levensomstandigheden kunnen leiden tot haat naar alle gevestigde orden is zo oud als de mensheid. Maar de rol van de overheid moet blijven dat deze onvrede binnen de perken blijft van wat wij wettelijk als moreel aanvaarbaar hebben omschreven. Als een groep mensen zich wil afscheiden van de Nederlandse staat op Nederlands grondgebied is dit in de zin van art. 93* van het wetboek van strafrecht hoogverraad. Elk negeren van de naleving van dit wetsartikel is de wortel van anarchie en mag onder geen enkel omstandigheid worden gebagetaliseerd.

   

  *Misdrijven tegen de veiligheid van de staat:

  Artikel 93 Wetboek van strafrecht:

  De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk
  onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te
  scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke
  van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

 36. bettina

  Wat mij wel is opgevallen zondag met de demonstratie tegen het Isisgeweld, is dat de demonstranten uitgemaakt werden door de ONS als  EXTREEM RECHTS. Dit vind ik echt te ver gaan. 

  Want waarom zeggen ze dan niet als er demonstraties pro isis zijn dat deze lui extreem links zijn.?????

   

   

 37. dirkse

  Ik heb een paar jaar (wiskunde) les gegeven aan asielzoekerskinderen. Afghanen, Somaliers, Bosiniers. Op een populatie van 70 kinderen waren er 2 die zeurden dat ze te pas en te onpas moesten bidden of dat medeleerlingen geen goede moslims waren. Die leerlingen waren ook precies degenen die niet goed mee konden komen en aldus macht uitoefenden. Zou de Islam een losersgodsdienst zijn? Moet er wel bijzeggen, dat het kinderen betrof van (ex) ministers en medische specialisten, moeder lerares of ook medisch specialist. De hoge motivatie van deze leerlingen heb ik, later lesgevend aan HAVO/VWO, niet meer aangetroffen.   

 38. Trudy

  Eerst deze regering afzetten en een andere overheid inzetten…..anders werkt het niet……daarna kunnen wij pas onze mensen bevrijden uit de islamitische handen…..

 39. Henk van Schepen

  Groep de Mos / Ouderen Partij in de Haagse gemeenteraad wil dat de gemeente Den Haag werk gaat maken van een Actieplan Schilderswijk om bewoners en ondernemers aldaar te bevrijden van terroristisch tuig. Groep de Mos woordvoerder Veiligheid Lex Kraft van Ermel: “Al tijden willen wij dat de Rotterdamwet wordt ingevoerd in Haagse achterstandsgebieden, zodat er een einde gemaakt kan worden aan het verder afglijden van deze wijken. Middels een inkomenseis moet de onophoudelijke toestroom van kansarmen gestopt worden, waardoor de sociale cohesie, die in diverse wijken compleet zoek is, kan worden hersteld. Helaas negeert het stadsbestuur onze roep om invoering van de Rotterdamwet en dat terwijl de Schilderswijk inmiddels meer nodig heeft dan de Rotterdamwet alleen”. Radicale moslims willen in de Schilderswijk een streng Islamitisch Kalifaat stichten en uit onderzoek van minister Blok (Wonen) blijkt dat de wijk ondanks miljoenen investeringen, betaald met belastinggeld, verder achteruitgaat. De Schilderswijk is de slechtste wijk om te wonen. “Jaren PvdA-beleid heeft de wijk verder en verder doen afglijden. De sociaal-democraten hebben de kiezers waarvan zij zeggen op te komen keihard in de steek te laten. Er moet nu een reddingsboei naar de bewoners en ondernemers gegooid worden en dan bedoel ik niet de theedrink-reddingsboei, maar een pakket aan duidelijke maatregelen in een kordaat Actieplan Schilderswijk”, aldus kolonel b.d. Lex Kraft van Ermel. – lees meer op http://www.groepdemos.nl/Actieplan-Schilderswijk#sthash.IrNQYr2G.dpuf

 40. Henk van Schepen

  Groep de Mos / Ouderen Partij in de Haagse gemeenteraad wil dat de gemeente Den Haag werk gaat maken van een Actieplan Schilderswijk om bewoners en ondernemers aldaar te bevrijden van terroristisch tuig. Groep de Mos woordvoerder Veiligheid Lex Kraft van Ermel: “Al tijden willen wij dat de Rotterdamwet wordt ingevoerd in Haagse achterstandsgebieden, zodat er een einde gemaakt kan worden aan het verder afglijden van deze wijken. Middels een inkomenseis moet de onophoudelijke toestroom van kansarmen gestopt worden, waardoor de sociale cohesie, die in diverse wijken compleet zoek is, kan worden hersteld. Helaas negeert het stadsbestuur onze roep om invoering van de Rotterdamwet en dat terwijl de Schilderswijk inmiddels meer nodig heeft dan de Rotterdamwet alleen”. Radicale moslims willen in de Schilderswijk een streng Islamitisch Kalifaat stichten en uit onderzoek van minister Blok (Wonen) blijkt dat de wijk ondanks miljoenen investeringen, betaald met belastinggeld, verder achteruitgaat. De Schilderswijk is de slechtste wijk om te wonen. “Jaren PvdA-beleid heeft de wijk verder en verder doen afglijden. De sociaal-democraten hebben de kiezers waarvan zij zeggen op te komen keihard in de steek te laten. Er moet nu een reddingsboei naar de bewoners en ondernemers gegooid worden en dan bedoel ik niet de theedrink-reddingsboei, maar een pakket aan duidelijke maatregelen in een kordaat Actieplan Schilderswijk”, aldus kolonel b.d. Lex Kraft van Ermel. – lees meer op http://www.groepdemos.nl/Actieplan-Schilderswijk#sthash.IrNQYr2G.dpuf

 41. Trudy

  Degene die nu de Schilderswijk hebben bezet zijn ook aanhangers van di…even naar beneden schrollen:

   

  http://www.catholic.org/news/international/middle_east/story.php?id=56481#.U-cRV8w77gY.facebook

   

  Het zijn vooral de Christenen die zij willen onthoofden…ook Christenkinderen worden onthoofd…Morgen kan het uw kind zijn…want deze slachtpartijen is kaassie voor de moslims…

   

   

 42. Trudy

  Ook de gematigde moslims zijn niet te vertrouwen…in hun ene hand een glimlach en in hun andere hand een bom….alleen kunnen zij hun slechtheid wat beter verbergen dan hun broeders..de primitieve moslim-barbaren……en geduld hebben zij…totdat de bom barst…

 43. MS

   

  Ik ben vooral boos op de incompetente en vooral onwillige overheid om dit kwaad bij de wortel aan te pakken.

  Ik ben het vooral eens met @peterderuyter en zijn verwijzing naar het 10 puntenplan van Joost Niemöller.

  Ik denk met @Trudy dat er eerst iets echt ernstigs in dit land moet gebeuren, zo erg dat zelfs de D66-achtigen en al die linkse idioten er niet omheen kunnen dat dit ISIS-tuig moet worden geëlimineerd, zoniet in letterlijke zin maar dan toch in figuurlijke zin en middels uitzetting. Ik betrap mij er inmiddels op dat ik geen hoofddoek meer kan zien, terwijl enige genuanceerdheid wel belangrijk blijft.

  Kabinet, stel eens een daad en doe iets, zowel nationaal als internationaal!!!

  Maar daar zijn ze teveel van de fluwele handschoenaanpak voor. Met de rubberen ruggegraat van meneer Rutte winnen we geen enkele strijd. Ik hoop dat die man heel snel van het toneel verdwijnt.

   

 44. peterdeRuyter

  Om te voorkomen, dat deze waanzin blijft dooretteren en wordt opgeruimd, staat bij Joost Niemöller een interessant

  10 puntenplan als artikel op zijn website. Zonder vervanging van de huidige incompetente ‘politieke elite’ en een doorlichting van het ambtenarenapparaat incl. justitie in den brede, komen we er niet. Ook het opzeggen van zo wat verdragen behoort tot de sanering.  Maar als ik aan het kiezerscorps denk, nee de schijtluizen zullen wel terugdeinzen. Liever CDA, VVD, D’66,CU,GL, PvdA en SP.  Dat zijn tenminste nette partijen, praten zo netjes, zijn bijna Rena Netjes. Kern des poedels is, dat door het van Aartsenkarakter van ons totale (Lands) Bestuur er nooit iets zal gebeuren. Slechts een echte catastrofe kan tot ontwaken leiden en dan zal er toch eerst met de D’66achtigen en alle andere leden van de 5e colonne afgerekend moeten worden. Hun politiek correcte houding en faciliteren van het Kwaad is overgeeflijk.

 45. harry la croix

  Ga nou niet zitten miesemousen, dit fout, dat fout, pak het probleem met wortel en tak aan. Politie erin en vastzetten die haatbaarden. Lukt dat niet dan weet ik ergens wel een compagnietje militairen, die het zaakje zo schoon heeft en voor jaren rustig. Het probleem is onze aanpak: Pappen en nathouden! De beuk erin, met veel machtsvertoon en veel kracht, mep erop, laat ze voelen dat de Nederlandse staat hun acties niet pikt. Dan de waarschuwing: Als jullie nog één keer donderjagen, dan komen we terug en krijg je weer een pak op je sodemieter! Dat werkt. Oh Michael, op de school voor journalistiek niet geleerd dat “Een deel van deze jihadisten zijn oorspronkelijk afkomstig uit andere
  steden, maar zijn bewust verhuisd naar de Schilderswijk omdat ze daar de
  dienst kunnen uitmaken” fout Nederlands is? “Een deel” is enkelvoud, dus moet de zin luiden: “Een deel van deze jihadisten is oorspronkelijk afkomstig uit andere
  steden, maar is bewust verhuisd naar de Schilderswijk omdat ze daar de
  dienst kunnen uitmaken”. Dank Harry, graag gedaan Michael.

 46. Trudy

  Ik hoop maar dat daar in de Schilderswijk heel gauw de pleuris uitbreekt…….dan gebeurt er eindelijk eens wat….desnoods wordt daar een bom op gegooid..maar wel er eerst voor zorgen dat onze mensen daar worden geevacueerd….want die bom is natuurlijk uiteraard bedoeld voor die Marokkaanse wilden…

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.