Obama: toplui moeten niet zo zeuren

Regels nodig om financieel stelsel te redden

 

 

De Amerikaanse president Obama laat zich weer eens van zijn ‘betere’ socialistische kant zien. Topmensen moeten niet zo zeuren en klagen over alle regelgeving, want die is nodig om het financiële systeem te redden.

Ja, ja, natuurlijk. Obama bedoelt te zeggen: het geld raakt op en wij willen er zeker van zijn dat u -vrije ondernemer- belasting afdraagt. Volgens Obama heeft hij het financiële systeem gered. Obama:

“De waarheid is dat we het financiële systeem hebben gered. Het systeem blijft buitengewoon winstgevend. Ik denk dat je moet zeggen dat we de economie vrij aardig gemanaged hebben. Voel je vrij om je huis in de Hamptons te houden, net als je corporate jet. Ik ben niet geïnteresseerd in hoe je leeft. Ik wil zeker zijn dat we een systeem hebben, waarin de gewone, hardwerkende burger vooruit kan komen en zijn leven kan verbeteren. Als dat niet voor hemzelf lukt, dan tenminste voor de volgende generatie.”

Sure, als een ander het niet zegt, dan zeg je het zelf maar. De waarheid is dat de Amerikaanse economie zwaar gebukt gaat onder een torenhoge schuldenlast, dat de individuele vrijheid van de Amerikaanse burger in de meeste Staten onder druk staat en dat het land een imperialistische buitenlandse politiek heeft gevoerd (voert), die mede debet is aan de enorme schuldenberg van het land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. M. Brandenburg

  Zorg is ruk, tientallen miljoenen onverzekerde Amerikanen, dat is een weergave van de huidige situatie, Immers er zijn nu meer onverzekerden dan voor Obamacare, voor Obamacare waren er 16 miljoen onverzekerden op een bevoliking van meer dan 300 miljoen. En onder hen waren velen die bewust niet verzekerd willen zijn. 

   

  Daarnaat vind ik het al niet aan de staat om zich te bemoeien met de salarissen van de private sector, laten zij zich maar drukmaken om de overheid en dat daar niet te veel wordt verdiend, of te veel wordt uitgegeven zoals aan de vele vakanties van in dit geval Obama, waar de belastingbetaler mag op draaien voor de kosten van meer dan 150 miljoen! Let wel dit zijn zijn vakanties en niet de verplichte zakenreizen die hij heel sporadisch uitvoerd. 

   

  Daarnaast is het ook niet aan de overheid om geld te pompen in bedrijven die dreigen om te vallen, en zo de rotte appelen aan het infuus te houden(een favoriete bezigheid die we ook in Europa steeds vaker zien) je bent ziek je valt om, je neemt onverantwoorde risico´s dan val je om. Echter het staat goed als je mijlarden en miljarden geld ergens inpompt , dan kan je jezelf op de borst slaan dat jij in ieder geval iets doet. 

   

  Amerika was nooit bedoelt om een verzorgingsstaat te zijn, daat is het tegenovergestelde waar de American dream voor staat. Zoals het volk volgens de gorndwet aldaar de plicht heeft om een overheersende en alle bepaalde overheid te bevachten en desnoods af te zetten(dat is waarom men het recht heeft om wapens te dragen, een bewapend volk , kan voor zichzelf opkomen), echter wie maar al te graag naar de staat kijkt, en eigenlijk dnekt dat mensen te dom zijn om voor zichzelf te zorgen en niet kan accepteren dat niet iedereen gelijk is en de ene beter is ingesteld om voor zichzelf te zorgen dan een ander, welke altijd nar die overheid kijkt om zijn eigen foutieve beslissingen goed te maken, die zal nooit begrijpen wat echte vrijheid is, en zal nooit begrijpen dat voor je zelf zorgen alles te maken heeft met vrijheid. En sommigen mensen zijn maar wat graag afhankelijk van anderen, en zullen colelctiviteit omarmen, zelfs wanneer die wordt afgedwongen door een wil opleggende overheid, inplaats van dat die collectiviteit wordt gecreerd onder hen die samen WILLEN werken.

 2. Insure

  Wat een berg met onzin weer. 

  Mensen die heel veel verdienen moeten iets meer gaan betalen.

  De middenklasse heeft in 2009 al belasting verlagingen gehad. 

   

  Je bent volgens jullie al een communist als je iets wil doen aan salarissen van een paar ton. Totaal van de pot gerukt. Maar zo kennen we de “liberalen” weer.

  Amerika is een economische hel voor de “gewone man”. 

   

  Een uitvergroting van het rampzalige beleid wat door VVD/D66 met collaboratie van de PvdA wordt uit vergroot.
  Amerika is een ruk land om in te wonen. Zeer slechte zorg. Tientallen miljoenen onverzekerden( dat wil Obama aanpakken). Zeer hoge kosten voor onderwijs. Enorme schuldenlast en als je even buiten de steden bent( ik ben er 2 keer geweest) zeer slechte wegen.

   

  Verder weet de hogere klasse geen eens hoe de middenklasse leeft. Totale individualisering. Gaan we in Nederland ook naar toe. En je bent een “communist” als je tegen dit misdadige beleid in gaat.  

 3. hans-e-pans

  .

   

  Het is maar hoe je het bekijkt, met je linkse oog of met je rechtse oog.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.