Ook Oostenrijk springplank Jihadisten

Zorgwekkend

 

Volgens Soeren Kern in een artikel op het Gatestoneinstitute is ook Oostenrijk in toenemende mate een uitvalsbasis voor Jihadisten en wordt het land gezien als een aantrekkelijke ‘speerpunt’ voor het vestigen van een ‘Europees kalifaat’:

“Austria figures prominently in a map produced by the IS that outlines the group’s five-year plan for expanding its caliphate into Europe, and has emerged as a central hub for jihadists seeking to fight in Syria.”

Enkele quotes van Oostenrijkse Jihadisten:

“Allah also gives you the opportunity to wage jihad in Austria.”

“We are proud that Allah has chosen us. We feel like lions.”

De Oostenrijkse regering heeft intussen maatregelen afgekondigd om het toenemende moslim extremisme in hun land aan te pakken en heeft de Geheime diensten flink uitgebreid.

Het wordt steeds driester met al die islamitische extremisten in de landen van Europa. We kunnen niet zeggen dat het nog ‘incidentjes’ zijn of dat de problemen met theedrinken opgelost kunnen worden. Er is sprake van een serieus probleem, dat de veiligheid bedreigt en klauwen met geld kost om het in de hand te houden. Maar we kunnen ook niet zeggen dat er niet tegen gewaarschuwd is. Wie noemde al ruim twaalf jaar gelden islam ‘een achterlijke cultuur’?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  “Wie noemde al ruim twaalf jaar gelden islam ‘een achterlijke cultuur’?”

  Laat me raden……………..

 2. avander

  Volstrekt eens met de scribent en VanOldenbarnevelt op 26 augustus, 2014 – 18:16
  Ik blijf maar denken aan opzet. Zoveel onkunde en wereldvreemdheid kan niet anders zijn dan doelbewust.
  Die nieuwe wereldorde van alle laatste Amerikaanse presidenten blijft me maar door het hoofd spoken

 3. VanOldenbarnevelt

  een keer vreselijk uit de klauwen loopt in Europa. De elite zal dan al voor eigen veiligheid gezorgd hebben. De Blackwaters van deze wereld zullen voor hen zorgen. Hopelijk komt de knal snel zodat we de klappen voor onze kinderen kunnen opvangen. Zij zijn niet schuldig aan de verloedering en het weggeven van ons continent, maar zullen er vermoedleijk wel het hardst voor gestraft worden…..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.