Opmerkelijk: jongen legt vijver droog

Telefoon in het water gevallen

 

Soms zijn er van die berichten die er eigenlijk niet toe doen, maar die zo opmerkelijk zijn dat je er toch aandacht aan besteedt. Dit is er zo een. Een 16 jarige jongen uit de Duitse deelstaat Neder-Saksen heeft een complete vijver drooggelegd, omdat zijn mobiele telefoon in het water was gevallen.

Hij was afgelopen dinsdag met zijn vrienden aan het vissen in een vijver, toen hij zijn mobiele telefoon van de boot in het water liet vallen. In eerste instantie wilde hij met een duikpak zijn telefoon zoeken, maar daarvoor gaf de hengelsportvereniging geen toestemming. Om toch zijn telefoon terug te krijgen keerde de jongen ’s nachts terug met een pomp en twee slangen om de vijver leeg te pompen (2 miljoen liter water).

Hij installeerde de pomp en leidde de slangen naar het toilet van de hengelvereniging. Hij besefte echter niet dat het toilet niet was aangesloten op de riolering. Toen de eigenaar donderdag  het terrein op kwam zag hij de grotendeels lege vijver. Ook zag hij dat het terrein rond de toiletten geheel blank stond. De jongen vertelde hem dat hij al een paar dagen aan het pompen was.

Duur grapje, want de jongen moet de kapotte toiletten betalen en zijn telefoon heeft hij niet terug. Weliswaar wist hij dat die door het water kapot zou zijn, maar, zoals hij zelf verklaarde:

“Het had bijna gewerkt. Ik wist dat mijn telefoon kapot zou zijn door het water, maar ik hoopte dat ik mijn foto’s en andere gegevens er nog uit zou kunnen halen.”

Veel mensen zullen zijn daad ongetwijfeld afkeuren, maar ik prijs de jongen om zijn doorzettingsvermogen, die komt er wel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.