Ouders publiceren foto’s van doodgepeste zoon

Vreselijk.

Dit is het ergste wat een ouder kan overkomen:

Parents of a 12-year-old boy who hanged himself have posted heartbreaking images of their son dying in hospital to shame his bullies.

Dylan Stewart grew depressed after being picked on by children at school who battered him at a bus stop, an inquest heard.

His mother Amanda, 39, who found him with a ligature around his neck, said: “We want them to see what they have done.

“Bullies need to know the impact.”

Het is misschien bruut, maar ik kan de ouders alleen maar gelijk geven. De pestkoppen moeten geconfronteerd worden met de gevolgen van hun daden. Zij hebben het leven letterlijk onmogelijk gemaakt voor deze 12 jaar oude jongen. Daar moeten ze zich de rest van hun leven van bewust zijn.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. jantje

  Als vader van een zoon die erg gepest werd heb ik wel eens hardhandig ingegrepen. Tevens ook de politie gebeld. dit heeft wel wat geholpen. De ouders van dat rotjoch liepen ook met een boog om me heen. Da’s maar goed ook voor hun.

  Als ouders moet je het niet pikken. Ze moeten met hun poten van je kind afblijven.

 2. chris2

  Fijn die feminisering. Die maakt dat we allemaal onze kinderen opvoeden met ‘Je moet praten, niet slaan’. Kwam laatst ook nog zo’n type (klassenassistente) tegen die op die manier preekte tegen een driejarig jongetje, dat voor zichzelf opkwam (landde natuurlijk niet).

  Veel pesters zouden het pesten wel uit het hoofd laten als ze meteen lik op stuk kregen (slaan om te raken). Ik heb het hier natuurlijk niet over een reactie op een grapje of een ongemak, maar op een werkelijke pester.

  Heel leerzaam voor de pester en ook voor zijn meelopers.

  Maakte ooit een meisje mee in de klas dat zich omdraaide en midden in de klas de jongen achter haar keihard in z’n gezicht sloeg omdat hij – ondanks waarschuwingen – haar maar hinderlijk aan haar haar bleef trekken.

  Jongen klagen: ‘Zij slaat me’.’

  Mijn reactie: Goed gedaan meid. En tegen de pester: ‘Jij niet klagen, je hebt er zelf om gevraagd’.

  Werkte prima. 

   

   

   

 3. Job

  Het is maar goed dat onze samenleving zodanig gefeminiseerd is dat we onze schouders niet meer ophalen over dit soort gedrag (“bij jongens hoort dat er nu eenmaal bij”)

 4. hhermanus

  Van school verwijderen is door de onderwijsvernieuwlers afgeschaft!

  Je kunt als school geen kant meer op met zulk tuig.

 5. Two Ravens Black Kettle

  In de brugklas zou je een viertal figuren kunnen uitpikken die je zou kunnen kwalificeren als bullies. Twee waren bikkelharde klootzakken en twee followers. Pesten gebeurde in de vorm van nep-excecuties (1 jongen hing de hele nacht aan een beeld wat midden op een schoolplein stond), hoofd in wc potten, kinderen in vijfmeter diepe sloten trappen, tanden eruitbeuken, maagtrappen en meer van dat jolijt. 

  Ik kom ze hedentendage nog wel eens tegen en warempel het zijn nog steeds enorme klootzakken die gevangenis in en uit marcheren en die twee andere nog steeds jakhalsachtige meelopers. Ik denk dat het leven van veel kinderen heel wat relaxter was verlopen wanneer iig. die twee ratten van school verwijderd zouden zijn. Eén jongen, een vriend van de basisschool pleegde later zelfmoord vlak bij de spoorrails waar ik toendertijd vlakbij woonde, ik weet niet of dat te maken heeft gehad met pesten. 

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.