PvdA Den Haag: moslims werden geprovoceerd

Geen categorieaug 12 2014, 9:12
De PvdA in Den Haag kiest de kant van de radicale moslims die een kalifaat willen in de Schilderswijk.
Oké, het is definitief. De politici in de Haagse gemeenteraad zijn knettergek geworden. De lokale PvdA vindt dat de demonstratie van de Facebook-groep Pro Patria, de 'mars van de vrijheid' door de Haagse Schilderswijk, een provocatie was van de moslims die daar wonen. Ja, echt.
PvdA-fractievoorzitter Martijn Balster kiest daarmee de kant van de moslims die de demonstratie verstoorden, die ME'ers en journalisten bekogelden met bakstenen, en die een kalifaat willen stichten in de wijk. Ik citeer de PvdA'er, die in een stukje op de PvdA-site schrijft:

"Een ding is voor de PvdA klip en klaar: geweld en discriminatie rond demonstraties zijn onaanvaardbaar, ook al is de provocatie nog zo groot."

Tja. Kun je wel in algemene termen geweld en discriminatie zitten veroordelen, maar als je vervolgens zegt dat de demonstratie tegen jihadisme in de Haagse straten een 'provocatie' is van de moslims in Schilderswijk en Transvaal, dan is er iets goed mis met je prioriteiten. Een demonstratie moet altijd plaats kunnen vinden. Dat is een grondrecht.
De PvdA'er kan beter een punt maken van het feit dat de tegendemonstranten daar helemaal niet mochten staan om de demonstranten op te wachten met jihadvlaggen, ISIS-vlaggen, bivakmutsen en, o ja, bakstenen. Die tegendemonstratie was, in tegenstelling tot de demonstratie van Pro Patria, niet aangemeld. De bewoners van de Hoefkade en omgeving bleven binnen uit angst voor geweld van de radicale moslims, ondernemers sloten hun winkels en journalisten waren hun leven niet zeker.
Maar daar hoor je de PvdA dan weer niet over. Ja, "geweld" is "onaanvaardbaar". Dat is alles. Geen woord over de moslims die een kalifaat willen stichten in de Schilderswijk en met geweld demonstraties in hun wijk proberen tegen te houden, behalve natuurlijk als het een pro-ISIS-demonstratie betreft. De PvdA in Den Haag, die ook nog eens in het college van Jozias van Aartsen zit, kiest de kant van de kalifaataanhangers en niet de kant van de vrijheid. De PvdA wil dan ook geen spoeddebat over de explosieve situatie in de Schilderswijk.
Veel mensen willen dat Jozias van Aartsen opstapt. Zeg, kunnen we niet het complete college naar huis sturen, inclusief de PvdA?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten