100 Nederlanders in flitsmacht NAVO

Mooi hoor.

Ik moet even een traantje wegpinken: er is namelijk zowaar een reden om weer eens trots te zijn op ons land.

Nederland gaat vanaf begin volgend jaar met rond de 100 militairen meedoen aan een proef voor de nieuwe ultrasnelle NAVO-interventiemacht. Minister Jeanine Hennis van Defensie heeft dat donderdag gezegd op de NAVO-top in Wales. De eenheden gaan begin 2015 in eerste instantie waarschijnlijk gezamenlijk oefenen in Oost-Europese NAVO-landen. De interventiemacht is bedoeld om vijanden af te schrikken

De bedoeling is logischerwijs dat vijanden begrijpen dat het niet zomaar om een kleine club gaat, maar dat het slechts een eerste, vooruitgezonden ploeg is. Zet men de aanval door op NAVO-bondgenoten dan wordt er op veel grotere schaal ingegrepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Johanna

  Waarom zou de NAVO juist moeten oefenen in de Oost Europese landen ?

  Gezien de oorlogzuchtige taal van Obama en woordvoerder  Rasmussen   die het woord voert voor  NAVO/ VS- SACEUR  Fhilip Breedlove  hoeven we niet veel goeds meer van de NAVO te verwachten. De NAVO heeft niks anders gedaan dan uitbreiden, uitbreiden en nog eens uitbreiden. Ze hebben na  de Koude Oorlog permanent de Russen  smerig behandeld en bedrogen.  NAVO heeft praktisch alle oude sovjet gebieden  ingepikt met opjutten, financiën en bedreigingen.   Een Grote NAVO en 28 Europese landen en VS  tegen Rusland. NAVO is VS en oorlogszuchtig. NAVO/VS zal Europa destabiliseren en proberen een oorlog te veroorzaken tussen EU en Rusland.  De VS kan haar wapenindustrie opkrikken en veel  van haar geldelijke  schuld zal verdwijnen. Europa  ligt plat en VS floreert. Wat een “slimme onafhankelijke”  journalisten hebben wij tegenwoordig.

 2. Henk

  100 Nederlanders. Dat zal die Russen leren!

  Vooralsnog is er nog geen enkele NAVO-bondgenoot aangevallen. De Oekraïne is geen lid van de NAVO en dus geen bondgenoot.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.