Ajax-supporters morren

Dagobert Duck.

Ajax is langzamerhand steenrijk aan het worden, maar er worden totaal geen goede spelers gehaald. De achterban merkt dat nu ook en vraagt zich af: watskebeurt?

Met het vertrek van Daley Blind en Kenneth Vermeer zijn de laatste stenen van het fundament onder de vier opeenvolgende landstitels verdwenen. Ajax toucheerde de jongste jaren miljoenen, maar maakt in kwalitatief opzicht geen progressie. De achterban mort. Voor wie moeten de fans op Champions League-avonden nog wakker blijven?

De supportersvereniging is niet te spreken over het aankoopbeleid van de Amsterdamse club. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Natuurlijk moet de eigen opleiding centraal staan, maar als je geld hebt moet je het ook (verstandig) uitgeven; koop wat goede spelers – en dan bedoel ik daadwerkelijk spelers die het internationaal ver kunnen schoppen – ook als dat een paar miljoen kost, zet ze in de basis, wordt kampioen, stoom door naar de tweede ronde in de Champions League, en verpats ze over een jaar of twee/drie met winst aan een buitenlandse club.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. nog_1

  Itt wat Brandenburg schrijft waren er afgelopen jaren verschillende goede spelers voor redelijke prijzen te halen. Djurecic, Promes, Maher, Gudelj, Ziyek enz. De kostten allemaal onder de 5 miljoen, wat geen geld is als je er 100 op de bank hebt staan. Maar Ajax wil wel erg goedkoop en koopt in de klasse Saha (3 ton) in.

   

  Ze hebben de mazzel dat ze de beste trainer hebben (en dat PSV de afgelopen twee jaar een wanprestatie leverde) waardoor ze kampioen konden worden.

   

  De belangrijkste reden dat Nederlandse clubs internationaal niets voorstellen is wanbeleid bij de drie Nederlandse topclubs. Portugese clubs hebben een veel kleinere omzet dan onze clubs, maar presteren structureel beter. Zelfs Tjechische clubs gaan ons tegenwoordig voorbij, en die hebben echt niet meer geld dan Ajax.

   

  Onze clubs zijn niet bezig met sport, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk prijzen te pakken, maar met investeringsbankje spelen. Iedere normale competitie geeft meer transfergeld uit dan dat er binnenkomt. Wij staan 100 miljoen in de plus. In normale competities wordt de omzet van de bedrijfsvoering gebruikt om de gaten in het transfersaldo te dekken, wij doen hier het omgekeerde; we verkopen spelers om de exploitatie te betalen.

   

  Het blijft een vreemde zaak dat de spelers van Ajax minder verdienen dan hun buitenlandse collega’s, terwijl de managers wel hetzelfde verdienen als in het buitenland.

 2. M. Brandenburg

  Ajax haalt elk jaar spelers, meer dan een compleet elftal, het betreft vaak spelers van 16/17/18 jaar, die eerst de jeugd in verdwijnen en vervolgens als exponenten van de opleding worden gebracht. Daarnaast haalt Ajax elk jaar minimaal 4 spelers voor het eerste elftal. Er is geen club die zoveel spelers elk jaar haalt als Ajax, terwijl PSV de koopclub wordt genoemd,. Ajax doet het enkel meer verdekt en richt zich op de jonge talenten van andere BVO´s. Vervolgens huilt men tranen met tuiten wanneer een Europese topclub eens een keertje(is namelijk jaren helemaal niet gehaald uit de Amsterdamse jeugd omdat er niets rondliep, vandaar de jacht op talenten van andere BVO´s).

   

  De supporters morren omdat er geen namen worden gehaald. Echter die namen willen niet in Nederland spelen als ze al betaalbaar zijn. En als ze betaalbaar zijn, dan vinden ze excelsior uit of spelen op kunstgras niet de perefecte aanleiding om ja te zeggen. Dus ben je afhankelijk wat je wel kan krijgen. Ajax heeft de pech dat er geen greote spelers in Nederland meer rondlopen die het voor een rpikkie over wil nemen van de andere BVO. HUntelaar, dolle hond Suarez, zijn daar voorbeelden van, spelers die alles al geleerd hebben en die men voor een prikkie(desnoods, met het aanzetten van de speler tot een rechtzaak) kan overnemen, en direct veel beter zijn dan wat er binnen de club rondloopt. 

   

  De eredivisie ie te veel genivelleerd, Waar Ajax in het verleden nog wel veel te veel geld uittrok van op retour zijnde spelers of heel veel geld uitrok voor spelers die zich moesten bewijzen ligt achter ons, we vergeten dat Ajax bijna all het geld van het nieuwe stadion had verbrast, de tientallen miljoenen opgehaald met dat nieuwe stadion(ook ij het rijk en de gemeente, om vervolgens erna te doen alsof zij zelf hun broek hebben opgehouden, op het moment dat ze financieel bijna kapot waren, en veroordelen anderen waar de gemeente bijspringt. ).

   

  Ook Ajax heeft geleerd, het geeft niet blind meer geld uit aan dure talenten die zich nog moeten bewijzen(en die opvallend vaak falen in Amsterdam), en ook het halen van huurspelers van grotere clubs, laat in AMsterdam vaker niet dan wel het gewenste resultaat zien. Dus is het beleid gefocust op zoveel mogelijk jong talent te halen en hopen dat die door groeien, tot dat de opleding weer op poten staat. Een manier die ze met Vertonghen, Eriksen, Alderwereld en ga zo maar door heel lang op de been heeft gehouden, nadat de opleding door Van Gaal en zijn hervormingen enkel nog maar middelmaat uitspuwde. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.