Kabinet wil baantje in Brussel voor Frans Timmermans

Frans Timmermans mag ein-de-lijk weg uit Den Haag.

Nog even en we zijn van hem af: de omhooggevallen minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA). Het kabinet wil hem, en niet Jeroen Dijsselbloem of Lilianne Ploumen, naar Brussel sturen. Timmermans wil al heel lang weg uit Den Haag. Eigenlijk stond hij bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 alleen maar op de PvdA-lijst om een ander baantje voor zichzelf te regelen.

Laten we even het lijstje afgaan van mislukte sollicitaties. Timmermans wilde Commissaris van de Koningin (gouverneur) van Limburg worden. Dat ging niet door. Timmermans solliciteerde naar de baan van Commissaris voor de Mensenrechten van de Raad van Europa met een video waarin hij pochte met zijn talenkennis. Hij kreeg niet voldoende stemmen en liep de Europese topfunctie mis.

Alles wat koning Midas aanraakte, veranderde in goud. Overal waar Timmermans zijn oog op laat vallen, gaat steevast aan hem voorbij. Timmermans werd eventjes genoemd als de mogelijke opvolger van EU-buitenlandchef Catherine Ashton, maar die functie is naar de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Federica Mogherini gegaan.

Overigens is één ding Timmermans wel gelukt: hij is minister van Buitenlandse Zaken in Rutte II. Maar daar is hij kennelijk ook alweer klaar mee. Hij wil naar Brussel, dus wordt hij door het kabinet naar voren geschoven als de nieuwe Nederlandse Eurocommissaris, schrijft de Volkskrant:

Dat zeggen betrokken ambtenaren in Brussel en Den Haag. Den Haag wil dat Timmermans vicevoorzitter van de Commissie wordt, maar premier Rutte kreeg zaterdagavond geen zekerheid daarover van de nieuwe Commissievoorzitter Juncker. Rutte moet uiterlijk deze week een stevige portefeuille voor Timmermans veiligstellen, volgende week presenteert Juncker namelijk zijn team.

Als Juncker geen mooie portefeuille voor Timmermans heeft, dan stuurt het kabinet alsnog minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen naar Brussel. Wat zou Ploumen, overduidelijk een tweede keus, vinden van die strategie? Maar goed, wat mij betreft gaat Timmermans lekker naar Brussel om daar te pronken met zijn talenknobbel.

Ik heb niks met minister Timmermans. Timmermans’ “prachtige speech” (dixit alle media) over het stelende tuig dat toesloeg na de crash van de MH17 was gebaseerd op een leugen, zijn ego is veel te groot voor Nederland, en hij stelt niet de juiste prioriteiten als het gaat om het conflict tussen Israël en Hamas. Nee, wat mij betreft gaat ‘ie vandaag nog weg.

Het zou natuurlijk kunnen dat Timmermans wéér een mooi baantje misloopt. Maar laat het kabinet het maar proberen. Timmermans wil al zo lang weg. Gun hem die kans. Ik zal hem missen als kiespijn.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Makker

  wat een gigantische onzin lees ik her en der zeg….

   

  die de alu-hoedjes toch even af mensen.

   

 2. Henk

  Het is al een blamage dat talenwonder Timmerfrans het moet afleggen tegen een oorlogshitsende Pool, die geen enkel woord over de grens spreekt en een onvervaren Italiaanse Minister van Buitenlandse Zaken. Timmerfrans zal wel weer afgescheept worden met een lullig commissariaatje. Als het zo lullig is, dat zelfs Timmerfrans zijn neus er voor ophaalt, wordt het doorgeschoven naar excuustruus Lilian Ploumen. Ploumen vindt het niet erg dat ze tweede keus is, want daar is haar hele politieke carrière op gebaseerd.

  Ondertussen wordt Dijsselbloem ook afgeserveerd voor een Spanjaard. Ik geloof dat Hans Roodenburg schreef: In de EU geldt steeds meer wie ontvangt, bepaalt.

  Nederland wordt weer eens duidelijk op haar plaats gezet: Bek houden en betalen.

 3. Bob Fleumer

  Wil niemand zich realiseren wat een man als Timmermans allemaal in Brussel kan vertstjeren?

  Die man is ongeschikt voor welke funciet dan ook waar inzicht en beschouwing bij komt kijken.

  Hij is als een lucifer als je hem aanstrijkt brand hij fel op en daarna hou je niets meer over.

  Zitten wij echt op zo’n bestuurder te wachten? Ik niet.

 4. VanOldenbarnevelt

  De afgrijselijke PvdA narcist Timmermans a.u.b. gouverneur van Limburg maken als het niet anders kan, maar geen baan in Brussel!!! Deze ruggegraatloze salonsocialist zal meehelpen van de EU een nog grotere megalomane oorlogshitser en islam-buiger te maken dan het al is. De grootste schandvlek op het na-oorlogse blazoen van NL is dat iemand als Timmerfrans uberhaupt minister in NL kon worden. Als we hem nu ook nog in een zetel naar een welhaast nog gevaarlijker omgeving brengen, dan kan het licht wel uit. Juist bij dat vreselijke toneelstuk in de VN hebben we toch  kunnen zien dat deze man een gevaarlijke toneelspeler is?

 5. Dick Kraaij

  Ik vergat de boycot van producten uit ‘de bezette gebieden’. Met dank aan tweep @Kassandra_Troy.

   

  (Nu snap ik de Franslikkende Israël-fans nog iets minder.)

   

 6. Henk

  Degenen die roepen dat Timmerfrans totaal ongeschikt is voor een post in Brussel vergeten dat de kandidaten van andere landen op zijn minst net zo ongeschikt zijn. Het is dus de keuze tussen een ongeschikte Nederlander of een ongeschikte Pool/Italiaan/Spanjaard etc.

 7. Dick Kraaij

  Frank Verhoefs kleine lijstje met Frans “Non, je ne regrette rien” Timmermans’ wapenfeiten is eenvouding aan te vullen. Inderdaad zijn daar:

   

  – ’s mans veuls te grote ego

  – foute prioriteiten in het conflict tussen Israël en Hamas (ook al ken ik Israël-fans die beslist mild oordelen; het had blijkbaar nog erger gekund met een linkse rat op BuZa)

  – zijn leugens over de de MH17

   

  Maar (van nog niet zo lang geleden) denk ook eens aan:

   

  – de boycot van Nederland door Saoedi-Arabië was een hoax

  – zijn diverse opmerkingen over de samenwerking tussen Geert Wilders en Marine Le Pen, waarvan de suggestie uitging dat ‘rechts-extremistisch’ antisemitisme en haatzaaierij momenteel nog steeds veel erger zijn dan dezelde misdrijven begaan door aanhangers van de islam en waaruit vooral en opnieuw bleek dat Timmermans Wilders’ bloed wel kan drinken

  – Timmermans’ intimidatie en manipulatie van de Tweede Kamer en het Burgerforum EU bij het aanvragen van een referendum over een Nexit (in welke vorm dan ook)

  – zijn mes in de rug van partijgenoot en leider Job Cohen (dat Cohen inderdaad beter uit 070 kon vertrekken, staat daar los van)

   

  Hopelijk richt-ie vanuit Brussel minder schade aan. Als de inschatting is dat dit niet zo, kan-ie beter hier blijven.

 8. santaty

  Het griezelige is niet alleen dat deze man een belangrijke post in Brussel zou krijgen, na bewezen onbekwaamheid en leugens; nee, het is dat Junckers hem wel ziet zitten, JUNCKERS van de borrel en de achterkamertjes, die wil Frans wel als sidekick.  Dat is pas echt griezelig. Weer een stapje dichter bij de ondergang van Europa en de Euro

 9. philippine

  De werkplek van Frans Timmermans in Den Haag wordt gesloopt.
  Daarom dus.

 10. Johanna

  De Nederlandse  minister van Buienlandse Zaken heeft enorm zijn best gedaan  om  een democratische regering  in Oekraïne omver te werpen. Hij ging daar zelfs  persoonlijk  voor naar Oekraïne  om de nazi’s en fascisten  (Svoboda en Rechte Sektor) op het plein flink aan te moedigen.

  De minister van Buitenlandse Zaken  loog bij het leven in zijn toespraak bij de VN en  huilde  onder het oog van de hele wereld  om  al de doden van  de ramp.  Intussen  mocht het leger van Kiev  al de pro Russen uitmoorden en praktisch heel het Oosten vernietigen.  Toen ging Fransje lachend met vakantie. 

  Nu kan deze hypocriete  asociale  lafbek   een hoge topfunctie bij de EU veroveren. Tjonge jonge, wat  een “tuig”. Zo noemde Fransje  de pro-Russen die  volgens hem  de trouwringen stalen van de getroffenen.. Bleken het later  de fascisten uit Kiev te zijn. Wat zijn de PvdA’ers toch sociaal.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.