Familie onthoofde Steven Sotloff is de weg kwijt

Debat? Wat?

De familie van de Amerikaanse journalist wil graag ‘in debat met ISIS.’

De reactie van de ouders van Steven Sotloff op de onthoofding van hun zoon is nauwelijks te bevatten. Hun woordvoerder, een islamitische geleerde die luistert naar de naam Barak Barfi, heeft ISIS namelijk uitgenodigd tot… een debat over een mogelijke vreedzame lezing van de Koran.

“U zei dat de ramadan de maand van de barmhartigheid is, maar waar is uw genade?”, vraagt Barfi aan ‘kalief’ Abu Bakr al-Baghdadi. “Ik ben klaar voor een debat met u. Ik kom in vrede. Ik heb een zwaard in mijn hand en ben klaar voor uw antwoord.”

Nu is het natuurlijk vreselijk om je kind te verliezen; Sotloffs ouders zullen het daar ontzettend moeilijk mee hebben. Maar om nou op deze manier te reageren op zijn dood? Vreemd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Thor

  Stockholmsyndroom…

 2. rinus

  Vreselijk voor de nabestaanden, maar aan deze oproep tot ”debat” kun je zien hoe geestelijk gestoord bepaalde mensen zijn. Maar het doet me ook denken aan het leger media en politieke wegkijkers die tot in den treure ”in debat” gaan met mensen (die hier in dit land nog maar in de minderheid) hun Islamitische wil aan ons op willen leggen. En dat niet alléén. Ze haten de Nederlanders, onze cultuur, ons land, en al onze normen, waarden en beschaving. Maar ook Pechtold en co blijven wegkijken, want er zijn ook ”gewone” moslims. En zó tuffen we richting Islamitisch Nederland ergens in 2030/40.

   

  Gisteren was het weer eens raak met ”toegeven” aan de Islamisering. Een moslim aan tafel bij Pauw betekende dat onmiddelijk de wijntjes van tafel moesten. Tja, als het aan mij zou liggen zou ik direct zeggen ”weet je wat jij ken”?

   

  Maar de meute aan de linkse VARA- tafel boog voor de 5 miljoenste keer voor de aanhang van de slachtprofeet. Dat moet nu echt een keer afgelopen zijn!

 3. Henk

  Dit maakt het extra tragisch. Sotloff kwam op voor de “onderdrukten” in het MO en schreef zelfs lovende artikelen over de Moslimbroederschap. Hij was duidelijk van de “Islam is vrede”-school en zijn familie blijkbaar ook. Maar zelfs als je zoon onthoofd wordt door degenen waarvoor ie dacht op te komen, valt het kwartje nog niet.  Ik vind dit echt diep triest.

 4. cmsuijkerbuijk

  “Ik kom in vrede. Ik heb een zwaard in mijn hand en ben klaar voor uw antwoord.”

  Dat moet zijn: “Ik kom in vrede. Ik heb Geen zwaard in mijn hand en ben klaar voor uw antwoord.”

  Gaarne verbeteren!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.