Maxima op foto met vrouw Bouterse

Foto:

Dom.

Koningin Maxima ligt onder vuur omdat er een foto is opgedoken van haar met de vrouw van Dési Bouterse:

De Surinaamse ambassadeur voor de Verenigde Naties heeft op zijn Facebook een foto gepubliceerd van koningin Máxima en de Surinaamse presidentsvrouw Ingrid Waldring-Bouterse. Het gaat om een informele foto, waar beide landen inmiddels afstand van hebben genomen. De vrouwen ontmoetten elkaar afgelopen week op een bijeenkomst tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York. De foto werd verspreid door ambassadeur Henry Mac Donald.

Beide regeringen hebben er ‘afstand van genomen,’ maar dat is natuurlijk rijkelijk laat: mensen hebben de foto al gezien. Klaar, einde oefening. Je kunt zeggen dat het niet eerlijk is, en dat het een informele situatie betrof, maar dat maakt niet uit; je moet je al-tijd distantiëren van dit soort mensen.

Overigens komt daar nog eens bij dat een koningin het zich niet kan veroorloven om net te doen alsof er informele, privé-momenten zijn. Je bent altijd monarch; 24 uur per dag. Alles wat je doet doe je vanuit je positie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!