Maxima op foto met vrouw Bouterse

Dom.

Koningin Maxima ligt onder vuur omdat er een foto is opgedoken van haar met de vrouw van Dési Bouterse:

De Surinaamse ambassadeur voor de Verenigde Naties heeft op zijn Facebook een foto gepubliceerd van koningin Máxima en de Surinaamse presidentsvrouw Ingrid Waldring-Bouterse. Het gaat om een informele foto, waar beide landen inmiddels afstand van hebben genomen. De vrouwen ontmoetten elkaar afgelopen week op een bijeenkomst tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York. De foto werd verspreid door ambassadeur Henry Mac Donald.

Beide regeringen hebben er ‘afstand van genomen,’ maar dat is natuurlijk rijkelijk laat: mensen hebben de foto al gezien. Klaar, einde oefening. Je kunt zeggen dat het niet eerlijk is, en dat het een informele situatie betrof, maar dat maakt niet uit; je moet je al-tijd distantiëren van dit soort mensen.

Overigens komt daar nog eens bij dat een koningin het zich niet kan veroorloven om net te doen alsof er informele, privé-momenten zijn. Je bent altijd monarch; 24 uur per dag. Alles wat je doet doe je vanuit je positie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Hans Kramer

  Onze koninklijke familie heeft al jaren een voorkeur voor dictatoriale machthebbers. Ze zijn niet voor niets heel erg close met de saudische koninklijke famlie (die koppensnellers ja) WA’s schoonfamilie heeft ook bloed aan hun handen. En de achterlijken maar zwaaien met prinsjesdag alsof het zootje in de gouden koets het nederlanse volk dient.

 2. joga

  Gaan ze vanzelfsprekend framen met “fotoshop”. Jullie denken toch niet dat zo’n verstandige koninginals als jullie Maxima zo stom is zich in te laten met een drugsfamilie………oh wacht in Suriname hebben zo ook allemaal van die kleurrijke door ons gesusidieerde kleine winkeljes en marktkraampjes en het is toch haar werk om die arme handelaartjes te helpen met onze taxpoet. Nou dan.

 3. Johanna

  Nou en? Ze staat ook op de foto met Jorge Zorrequieta

 4. Henk

  Tja, Maxima is de dochter van een minister in een totalitair regime en nu getrouwd met een ongekozen staatshoofd. Het is natuurlijk moeilijk om je afkomst te verloochenen. Democratie zegt haar niet zoveel. Ik denk oprecht dat ze zich van geen schuld bewust was, toen de foto werd genomen.

  Overigens circuleert er op Internet ook nog een foto waarop het Koninklijk Paar wordt gefotografeerd met de drugscrimineel Piet Wortel, die ook bevriend is met Bouterse.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.