Nederland moet onherkenbaar zijn

Anders vragen we om een aanslag.

In Nederland zijn mensen die hun leven in ultimo willen geven voor de verdediging van Nederland, hun leven niet zeker. In ons land kunnen militairen beter niet in uniform over straat gaan. Dat schijnt te komen doordat de radicale islam geen gevaar voor Nederland is. Toch is aanslag meer een kwestie van wanneer dan als – en bij de mogelijke doelwitten horen ook militairen. 

Dus wordt onze militairen geadviseerd ondergronds te gaan. Er zijn mensen die daar lacherig over doen en geen enkel probleem zien. Deze mensen hebben idealen en principes vervangen voor een comfortabel nihilisme dat stellingname verwart met verschilligheid. Wat zij niet willen weten, is dat die uniformen ergens voor staan: de defensie van onze manier van leven.

Een militaire uitdossing is nooit alleen een egodingetje van de drager geweest; het is ook altijd een uitdrukking geweest van een bepaalde stand, staatsgeleding of klasse. Een glanzend harnas is niet alleen romantisch vertier, maar ook een instantiatie van de strijdende klasse, net zoals de kepers en strepen op mouwen en epauletten dat later waren.

Als je onder vuur ligt, heb je geen donder aan een mooi uniform. Dat is de paradox: zeker de ceremoniële tenues zijn onpraktisch mooi. Dat surplus van onbruikbare ornamenten wijst op iets anders. Zie het als een vlag op een gebouw. Dat onbruikbare wapperding symboliseert op eenvoudige wijze een bepaald gedachtengoed. Zo is het ook met een uniform.

Dat militairen vogelvrij zijn verklaard, dat zij hun herkenbare kleding moeten afleggen omdat ze anders het risico lopen aangevallen te worden, gaat niet alleen over de mensen aan wie wij onze verdediging hebben uitbesteed. Zij representeren niet alleen zichzelf, zij staan voor Nederland, voor onze rechten, plichten, vrijheden en verworvenheden. Onze principes liggen onder vuur, omdat onze mensen onder vuur liggen. Hiervan wegkijken vraagt meer dan teflon en principiële lenigheid, het vraagt lafheid.

Helaas is dat in karrevrachten voorhanden. Daarom betonen betere mensen dan wij graag hun gratuite solidariteit aan mensen die geen gevaar lopen. Niets zo lekker als kostenloze morele masturbatie. Stille helden etaleren T-shirts met ‘Ik ben een Marokkaan’. Ze framen de verdrukte Marokkaan, net zolang totdat mensen denken dat Marokkanen echt gevaar lopen en de dragers van die T-shirts dappere mensen zijn. Of ze hopen op erkenning door aangifte te doen tegen Wilders. Kost ook niets, maar het voelt zo goed. Daarom zou het pas echt een uitdaging zijn om solidariteit te betonen met mensen die letterlijk in levensgevaar zijn als ze laten zien wat ze doen. Laten we een uniform aantrekken, want dan sta je wèl ergens voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Egor

  Nederland en uniformen, dat werkt niet. In 1940 trokken ze na 2 uur vechten hun uniform ook al uit. Nu kijkt er iemand boos naar de militairen en ze trekken hun uniform al uit!

  NL moet geen landen bombarderen die ons land niet binnen dringen. Dat is niet netjes en dan moet je niet gek staan te kijken dat de mensen die je bombardeert, wat terug gaan doen.

 2. Henri

  Bravo voor deze morele kastijding van de wegkijk bestuurders, dat zijn dezelfden die burgers verbieden voor zichzelf op te komen als hun huis wordt belaagd door criminelen, het zijn dezelfden die de loze kreet van proportioneel geweld hebben bedacht.

 3. Leo KarelJan

  Je kunt dus als militair niet meer over straat. Zo ver is het in NL gekomen! De nederlaag is totaal, met dank aan de gore importeurs van armoede en achterlijkheid en de politiek correcte wegkijkers en islam fans.

  En we gaan nog meer concessies doen: laat dat maar aan die verrotte regentenkliek over. Veel meer begrip voor de gore islam, want anders……en gewoon je bek houden als je kritiek hebt op die smerige ideologie want anders doe je aan uitlokking……

  Het land is verloren en verdient niet beter.

 4. Moose

  Niets ervan!

  We gaan niet, nooit, never toegeven aan dat soort haat idioten!

  Die lui gaan maar lekker terug naar die zandbak waar ze thuis horen!

 5. joga

  Juist Moose, dat is de instelling die we moeten hebben, maar die helaas alleen door de PVV nog uitgedragen wordt.

  Wanneer Nederland haar stemgedrag spectaculair verandert zie ik weer kansen, dat we er bovenop komenl Laten we nu eens beginnen met de Staten Verkiezingen volgend jaar maart, die ook beslissend zijn voor de 1e kamer, dan kunnen ze in de 2e kamer geen kant meer op.

 6. Leo KarelJan

  Hoe krijg je die gore regentenkliek ( steunend op ALLE partijen minus PVV ) weg?

  Ze zullen blijven weigeren om de islam te zien zoals die werkelijk is en zullen blijven buigen.

  Let maar op: bij een aanslag krijgt Wilders de schuld en heeft het niets met de islam te maken….

 7. Bob Fleumer

  Onze eigen regering maakt gebruik van taqiya om ons een rad voor ogen te draaien; liegen om hun doelen te verhullen. Want als je na al die jaren dat de islam bezig is ons land te ondermijnen nog geen maatregelen hebt genomen om dit proces te stoppen dan ben je in feite een landverrader en dan hoor je in de cel!

  Als er bij herhaling in je gezicht wordt geschreeuwd dat je dood moet geloof ze dan maar want dat is wat ze willen.

  Hoe de wereld er uit zou zien als de islam wint wil ik niet eens aan denken.

  Mensen stop met op vakantie te gaan naar moslim landen, doe geen boodschappen meer bij islamitische winkels misschien willen ze dan een beetje luisteren naar wat ONS beweegt!

  Ik, als mens, zou geen lid willen blijven van een club die zo’n beetje de helft van de wereld bevolking uit wil roeien op de meest wrede manier die er is; je hoofd afsnijden.

 8. peterdeRuyter

  Wederom een symptoom van het dodelijke virus dat uw en mijn land kapot maakt: de congsi tussen islam en de politiek correcte, linkse ‘elite’ . Onze eigen militairen kunnen in ons eigen land (nou ja ‘eigen’) maar beter niet als zodanig rondreizen.  De gewapende macht moet bang zijn. Ik zou zeggen,laat die jongens hun wapens dragen , stelletje laffe regeerders, mien huppelkut en Rötte voorop: zoals bijvoorbeeld in Israel.  Dit ontluisterende advies van de regerende emmers snot is de culminatie van het gevaar voor de veiligheid van de autochtoon, die de politiek correcte ‘elite ‘dan toch na 40 jaar heeft bereikt door de import van een dusdanige massa islamieten,dat terroristen gemakkelijk in die massa kunnen opgaan. De-islamisering zou het beleid moeten zijn, benoemen van de olifant.

  Als je dit in de Kamer zegt (Wilders) zit het daar aanwezige stel profiteurs en carrieregeile onbenullen lekker aan hun Iphone, of hangt, zoals Buma, op een buitengewoon onsmakelijke manier in zijn bank ,met de rug naar de spreker toe, en zonder ook maar de geringste aandacht van wat er gezegd wordt. Ik voorspel u, dat u niet vreemd moet opkijken,wanneer er Breiviks gaan opstaan, de ‘elite’ is druk met de kweek ervan bezig. En dan maar weer verontwaardigd  onthutst zijn zeker!  Btw: wat stemt u ookweer?

 9. tonzwart

  Wat mij een beter idee lijkt, is alle militairen laten reizen met hun persoonlijk (geladen) wapen op de man/ vrouw. Zodoende altijd gereed om zichzelf en anderen te verdedigen bij aanslagen. Israelisch systeem.

 10. Twan 21

  Dragen Britse militairen uniformen wanneer ze in het openbaar vervoer reizen?…………………………

 11. Molenaer

  Ik vind het wel een goed idee, maar ik was eigenlijk van plan om morgen een burka aan te trekken.

 12. V.K.

  -Ach, het kan de regering weinig schelen of er nou een militair wordt geofferd of niet, de reactie van het volk bij zo’n eventuele aanslag op militairen kan zich tenslotte ook tegen de machtshebbers zelf keren, en dat moet koste wat het kost voorkomen worden.

 13. jjvdberg

   

  Voor deze gevoelige omschrijving van de huidige situatie.

   

  Mijn dank.

 14. dr.Kwast

  Zijn ze zo zwak en vol gevreten als veel agenten ?  We moesten toestemming hebben om ons zelf goet te kunnen verdedigen.( En zelfs dat wordt ons ontraden). En niet als de klap gegeven is dat je voor de rechter gesleept wordt.

 15. dirkse

  Er zijn allerlei gratuite uitingen van morele superioriteit. Zwartepieten, milieuactivisme. Maar zeker zo interessant als waarvoor wordt gedemonstreerd is waarvoor dat niet het geval is. Zoals de vervolging van christenen in de wereld. Vreemde volkeren, liefst met een kleurtje, kunnen misdaden begaan waarvoor hier wordt weggekeken. Maar zodra een witte zich verdedigt tegen agressie is het huis te klein. 

  Het gaat dus niet om het vergrijp of de menselijkheid,  maar of je ermee kunt scoren op de moreel-superieure ladder.

  “Proud to be black”  mag, vervang black door white en je bent strafbaar.

  Uniformen dienen nmm ook om aan te geven dat de drager wettelijk gezag vertegenwoordigt en dus niet als privé persoon optreedt. Daarom gelden voor soldaten ook de conventies van Genève. 

 16. jofele jood

  Daar komen die regenten niet mee weg natuurlijk om Wilders de schuld in zijn schoenen te schuiven, of voert ilders ook oppositie in Frankrijk, Australië etc. ?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.