Parlementariërs kritisch over troonrede

Foto:

Politieke stokpaardjes

 

Na de uitgesproken troonrede van Koning Willem, die in feite de regeringsboodschap voor het komende jaar is, kwam er natuurlijk direct al weer kritiek van verschillende politieke partijen.

Niet alleen van SP leider Roemer, die het kabinet verweet veel mooie woorden te bezigen over werk en zorg, maar dat niet vertaalde naar beleid. En natuurlijk was daar ook ‘gedoger’ Pechtold, die het kabinet vooral een gebrek aan visie en korte baan schaatsen verweet. Pechtold:

“Troonrede: mooi, die blik naar buiten, maar waar was blik op de toekomst? Helaas niks nieuws gehoord.. En dat is niet vanwege het lekken..:) Duurzaamheid, energiegebruik, ik heb er eigenlijk helemaal niets over gehoord. Het was een ‘dingetjeslijst’ waarin niets nieuws werd uitgesproken. Een beetje btw, beetje dat, beetje dit, onderwijs zat er wel redelijk in. Maar echt een samenhangende visie, een blik op de toekomst die ontbrak voor mij.”

Misschien moet Pechtold zich realiseren dat mensen niets hebben aan loze praatjes over toekomstvisies, maar dat ze werk en inkomen willen behouden. Pechtold doet net alsof zijn partij al in de regering zit, maar dat is toch echt niet het geval.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!