Premier Schotland: ‘Ze hebben ons voor de gek gehouden!’

Yep.

Als de premier zich hier over verbaast moet hij zich echt heel diep schamen:

De terugtredend premier van Schotland heeft gisteren gezegd dat kiezers voor de gek zijn gehouden door politici in Londen. Volgens Alex Salmond hebben Schotse kiezers in het referendum deze week tegen afscheiding gestemd omdat ze geloofden in de beloften voor meer zeggenschap voor Schotland.

Wat Cameron echter nadien heeft gezegd is dat die meer zeggenschap er alleen komt als hetzelfde gaat gelden voor Engeland, Wales en Noord-Ierland. Dat ligt natuurlijk buitengewoon gevoelig.

Dus ja, de premier van Groot-Brittannië heeft de Schotten inderdaad een oor aan genaaid. Alleen moeten die laatsten het zichzelf kwalijk nemen dat ze erin zijn getrapt. Het zou crimineel moeten zijn om zo naïef in het leven te staan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Aat van Herk

  IS

 2. Marg

  men gelooft politici en onderzoekt zelf niks meer (wat overigens niet alleen de Schotten gebeurt, dit gebeurt net zo goed in ons land en in de rest van het westen.

  Daarnaast zijn er nogal wat geruchten over fraude bij de stemming in Schotland. Ben benieuwd of dat ook nog uitgezocht wordt.

 3. Frits B

  dat juist Labour in het Lagerhuis de nieuwe constructie blokkeert. Cameron heeft voorgesteld dat wanneer zekere wetgeving mbt Schotland aan de Schotten wordt overgelaten, het niet meer dan redelijk is dat de Schotse leden van het Lagerhuis (districtenstelsel!) niet meestemmen over aangelegenheden die alleen Engeland aangaan. Labourleider Milliband weigert dit omdat hij niet twee soorten parlementsleden wil hebben; van zijn gezichtspunt uit bezien ook logisch omdat vrijwel alle Schotse leden van het Lagerhuis Labour zijn en uitsluiting hem veel stemmen in de Kamer zou kosten. 

  De nieuwe constructie vergt bovendien een aantal wetswijzigingen, dus is het begrijpelijk dat de hele kwestie in één keer wordt geregeld. Het gaat niet alleen om Schotland; dit is een goede gelegenheid om ook Wales en Noord-Ierland dezelfde mate van autonomie te geven. Maar dat doe je niet even op een achternamiddag.

 4. Lieftinck fan

  De druiven zijn zuur.

   

  Natuurlijk beloven politici wat ze niet waar kunnen maken. Er zijn namelijk 2 beroepen waar je legaal mag liegen, advocaat en politicus. Alleen de politicus heeft een wat pikantere taak, want hij moet er ook voor zorgen dat hij zich onder de leugens kan uitdraaien, anders is het einde carriëre.

   

  Het is dus de taak van de journalist of in dit geval, het Nee kamp, om de beloftes te ontkrachten, en daarin zijn ze niet geslaagd. Ze hebben het dus helemaal aan zichzelf te danken.

   

  De journalist heeft daarbij ook nog een opvoedende taak. Zorgen dat mensen over sommige onderwerpen, wat in het algemeen belang is, hetzelfde denken.

 5. Linkse Internetcrimineel

  Zo is dat.

  En vrouwen moet het vooral bij zichzelf zoeken als ze verkracht worden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.