PvdA-burgemeester: distantiëren van ISIS? Waarom?!

Geen categoriesep 22 2014, 10:15
Theedrinken en wegkijken is het motto van PvdA-burgemeester Eberhard van der Laan.
Wie dacht dat de tijden van het theedrinken en wegkijken voorbij waren met het vertrek van de wereldvreemde Job Cohen uit de politiek, heeft het mis. Zijn opvolger in Amsterdam Eberhard van der Laan blijkt net zo erg als Cohen.
Gisteren heeft de Amsterdamse PvdA-burgemeester tijdens een lezing in De Rode Hoed (georganiseerd door Trouw natuurlijk) gezegd dat het niet goed is om van moslims in Nederland te eisen dat zij afstand nemen van de islamitische barbaren van ISIS. Want daarmee zouden we alle moslims in een hokje plaatsen en hen over één kam scheren met extremistische moslims. "Dat wil niemand," aldus Van der Laan.
Wat een naïviteit van Van der Laan. Man, man, man. Trouw schrijft:

Met die opmerking kiest hij een andere benadering dan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Die eiste twee weken geleden juist van moslims die niet achter IS staan dat zij 'vaker van zich laten horen'. "Juist zij zouden een megafoon in de hand moeten nemen," schreef Aboutaleb in deze krant.

Van der Laan denkt er anders over dan zijn Rotterdamse collega Aboutaleb, schrijft Trouw. Nogal ja. Van der Laan hangt de politiek-correcte PvdA'er uit, precies zoals we gewend zijn van verreweg de meeste PvdA'ers. Aboutaleb is de uitzondering die de regel bevestigt. De PvdA is en blijft een politiek-correcte partij van wegkijkers.
Natuurlijk heeft Aboutaleb gelijk en niet Van der Laan. Hoe meer moslims van zich laten horen en het extremistische gedachtengoed van ISIS afwijzen, hoe beter. ISIS is in de kern islamitisch. Dat kun je niet ontkennen. Dat mag je niet ontkennen. Het is daarom helemaal niet gek om te verlangen dat meer moslims afstand nemen van ISIS. Het liefst met een megafoon.
Misschien moet Van der Laan even naar de beelden kijken van de genocideplegers van ISIS in dit artikel. ISIS is niet zomaar een terreurbeweging, ISIS is de meest gewelddadige, misselijkmakende en gevaarlijke islamitische terroristenclub in jaren. Dus ja, ik zou graag veel meer islamitische demonstraties tegen ISIS zien, meer artikelen van islamitische Nederlanders tegen ISIS, meer tv-optredens van islamitische Nederlanders tegen ISIS. Is dat nou zo gek?
En ik zou graag zien dat ISIS met de grond gelijk wordt gemaakt. Wanneer sturen we die JSF's nou naar Irak en Syrië, minister-president Rutte?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten