PvdA-burgemeester: distantiëren van ISIS? Waarom?!

Theedrinken en wegkijken is het motto van PvdA-burgemeester Eberhard van der Laan.

Wie dacht dat de tijden van het theedrinken en wegkijken voorbij waren met het vertrek van de wereldvreemde Job Cohen uit de politiek, heeft het mis. Zijn opvolger in Amsterdam Eberhard van der Laan blijkt net zo erg als Cohen.

Gisteren heeft de Amsterdamse PvdA-burgemeester tijdens een lezing in De Rode Hoed (georganiseerd door Trouw natuurlijk) gezegd dat het niet goed is om van moslims in Nederland te eisen dat zij afstand nemen van de islamitische barbaren van ISIS. Want daarmee zouden we alle moslims in een hokje plaatsen en hen over één kam scheren met extremistische moslims. “Dat wil niemand,” aldus Van der Laan.

Wat een naïviteit van Van der Laan. Man, man, man. Trouw schrijft:

Met die opmerking kiest hij een andere benadering dan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Die eiste twee weken geleden juist van moslims die niet achter IS staan dat zij ‘vaker van zich laten horen’. “Juist zij zouden een megafoon in de hand moeten nemen,” schreef Aboutaleb in deze krant.

Van der Laan denkt er anders over dan zijn Rotterdamse collega Aboutaleb, schrijft Trouw. Nogal ja. Van der Laan hangt de politiek-correcte PvdA’er uit, precies zoals we gewend zijn van verreweg de meeste PvdA’ers. Aboutaleb is de uitzondering die de regel bevestigt. De PvdA is en blijft een politiek-correcte partij van wegkijkers.

Natuurlijk heeft Aboutaleb gelijk en niet Van der Laan. Hoe meer moslims van zich laten horen en het extremistische gedachtengoed van ISIS afwijzen, hoe beter. ISIS is in de kern islamitisch. Dat kun je niet ontkennen. Dat mag je niet ontkennen. Het is daarom helemaal niet gek om te verlangen dat meer moslims afstand nemen van ISIS. Het liefst met een megafoon.

Misschien moet Van der Laan even naar de beelden kijken van de genocideplegers van ISIS in dit artikel. ISIS is niet zomaar een terreurbeweging, ISIS is de meest gewelddadige, misselijkmakende en gevaarlijke islamitische terroristenclub in jaren. Dus ja, ik zou graag veel meer islamitische demonstraties tegen ISIS zien, meer artikelen van islamitische Nederlanders tegen ISIS, meer tv-optredens van islamitische Nederlanders tegen ISIS. Is dat nou zo gek?

En ik zou graag zien dat ISIS met de grond gelijk wordt gemaakt. Wanneer sturen we die JSF’s nou naar Irak en Syrië, minister-president Rutte?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

111 reacties

 1. Johanna

  Beukman,

  Er is gelukkig maar Eén grote moordenaar Breivik maar islamitische soennitische  ISIS moordenaars en aanhangers over de hele wereld. Die kunt u niet meer tellen.

  Zelfs een kleine gemeenschap kan voor heel veel onrust en angst zorgen in de maarschappij.  Het gaat  dan ook niet zo zeer  om de aantallen alswel over  de groeperingen plus aanhangers en bijkomende bedoelingen. Dat is de kern.

 2. Beukman

   

  Waar de Bijbel toe oproept, is net als bij de Koran een kwestie van interpretatie. Mozes, toch niet de eerste de beste, roept in het OT herhaaldelijk op tot genocide, en tot het verkrachten van alle jonge tot zeer jonge meisjes en vrouwen. Het staat er, pagina’s lang, zonder ook maar een woord van kritiek. Moeten alle christenen daar dan maar afstand van nemen? Vraag je dat eens af.

  “U vereenzelvigt PVV met de grote,brute  moordenaar Breivik. Werkelijk absurd, vals en gemeen.”

  Mooi. Dan begrijp je misschien ook waarom mijn hard werkende islamitische buurman weigert om afstand te doen van de misdaden van IS.

 3. Johanna

  Beukman 12:05    Programma gemist van Brandpunt gisteravond? Prof Ruud Koopmans wetenschappelijk onderzoeker  “Een ongemakkelijke boodschap”?  Koopmans ” 70%  van de Nederlandse moslims  meent dat de regels  van de koran  belangrijker  zijn dan  de Nederlandse wetten of 75 % meent dat er maar een interpretatie  van de islam mogelijk is  waar elke moslim zich aan moet houden. Dat zijn typische aspecten van een fundamentalistisch geloofsbeeld wat verontrustender  is  dat dat  religieus fundamentalistisch wereldbeeld  heel sterk verbonden is met de vijandbeelden  ten opzichten van andere groepen.  Religieus  fundamentalisme en radicalisme wijd verbreid onder moslims”.

  Wilders kan dan wel een beetje overdrijven  maar wat Van der Laan, Samsom en  de Nederlandse minister president Mar Rutte doen alsof het allemaal wel erg mee valt is het slechtste waar voor je tegen de overige meerderheid van een bevolking  kunt kiezen.

   

 4. brabantman

  Leuk filmpje voor wereldvreemde Van der Laan. Hoe vinden ze toch altijd weer zulke figuren bij de PvdAllochtonen

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/genomineerd_voor_een_tegel.html#comments

 5. Beukman

   

  “Hoe weet Van der Laan dat geen enkele moslim over een kam geschoren wil worden met jihadisten? Heeft hij het ze allemaal gevraagd? Nee.”

  Doe nou niet net of je een Farizeeër bent, Tipo, want daar tuinen we niet in. Van der Laan bedient zich van een geaccepteerd retorisch middel, waarin impliciet ruimte is voor uitzonderingen. Als ik bijvoorbeeld zeg dat stemmers op rechtse of extreem-rechtse partijen niet over één kam willen worden geschoren met Breivik, dan wijs je ook niet meteen op “tippelaar” alhier, roepend: “En hij dan?”

 6. Johanna

  Beukman 12:12   Als   er christelijke groeperingen zoals ISIS zich te buiten  zouden gaan aan  bloeddorstig geweld en moord en  van ieder ander  de dood willen die geen christen is  en ik neem publiekelijk afstand van deze groeperingen  scheer ik dan iedere christen over een kam? De Bijbel roept niet  al haar volgelingen op tot geweld en moord tegen moslims.Als dat  in de Bijbel zou staan en worden uitgevoerd  was de islamitische wereld in rep en roer en zou Van der laan  en zijn partij  een andere mening verkondigen.

  P.S. U vereenzelvigt PVV met de grote,brute  moordenaar Breivik. Werkelijk absurd, vals en gemeen.

 7. tippelaar

  Dergelijke akties heetten na de 2 e wereldoorlog “politieke zuivering”, zoiets als Neurenberg, met bijbehorende straffen.

 8. tipo

  Waarom stelt Van der Laan jihadisten en racisten gelijk met Israelische bevelhebbers? 

   

  Ik wil best wel over 1 kam geschoren worden met Israelische bevelhebbers, want ze doen goed werk. Ben ik dan een extremist? Volgens Van Der Laan wel. Dat is absurd. Israelische bevelhebbers beschermen levens van Israeliers koste wat het kost. Wat is daar mis mee?

 9. tippelaar

  Er komt een tijd dat v.d.Laan zich moet verantwoorden voor een tribunaal en met hem al die andere schijtlijsters die op dit moment “aan de macht “zijn

 10. cmsuijkerbuijk

  Heb het filmpje gezien. En daar was geen woord Arabisch bij!

 11. V.K.

  -Doet me denken aan het welbekende ,,Van Der Laan Luikje”

   

  -Lekker als bestuurder de andere kant opkijken.

 12. locke

   

  http://wn.com/cnsnews.com

   

  Die knurftenpartij en de hele zooi in D/H kan hier een voorbeeld aan nemen.

  Het is tijd om eens helder en duidelijk de NEDERLANDSE boodschap naarbuiten te brengen en die dat niet past

  moet zijn koffers pakken en oprotten!!!!

  Er is genoeg naar de mond gepraat en betaald, ga verdomme klare wijn schenken schijtluizen.

 13. Johanna

  Van de PvdA’er burgemeester Eberhard van der laan moet wel het kruis van de mijter van Sinterklaas worden verwijderd en Zwarte Piet  moet  rood. 

 14. Johanna

  Prof Ruud Koopmans bij Brandpunt  over het wetenschappelijk onderzoek.  Rutte had geen gelijk.  Kunnen wij ons nog wel veilig voelen na Van der Laan?

 15. Johanna

  Dan hoeft de PvdA burgemeester verder niks te ondernemen. Als moslims  afstand nemen van  bloeddorstige  islamitische soennitische  ISIS  nemen ze afstand van de geweld en moord eisen tegen Joden en ongelovigen (christenen) in de koran. Dat doen ze dus niet.  Kunnen wij ons nog wel veilig voelen met een grote groep mensen die geen afstand nemen van groeperingen zoals ISIS? Laat van der Laan daar eens antwoord op geven. Als het Joden of Christenen waren met dezelfde organisaties als ISIS  en  deze gelovigen zouden daar geen afstand van nemen,  hoe zou van der Laan dan reageren? PvdA’er Van der Laan maakt de wereld niet vrediger.

 16. Robert Lemm

  De angst regeert!

 17. Hans Kramer

  Rutte zal never of nooit straaljagers gaan inzetten ter besrijding van IS. Sinds z’n uitspraak dat onze Geert nog niet in de schaduw kon staan van de eerste de beste Marokkaan, weet ik dat hij ook tot de club landverraders cq. Islamlovers hoort. Deze politici treden echt niet op tegen hun vrienden.

 18. fredvdB

  Kan van der Laan nu niet eens als burgemeester van alle Amsterdammers, gezagsdrager en vertegenwoordiger van de internationale gemeenschap spreken.

  Als de veiligheidsraad van de VN in resolutie 2170 zegt dat het verheerlijken van groepen als ISIL, Nusra, Al Qaeda door aangesloten staten niet mag worden toegelaten, dat radicaliseren moet worden bestreden, dat uitreis van sympathisanten moet worden bestreden, dan is toch duidelijk dat er iets aan de hand is!?

   

  Maar helemaal als er in de resolutie 2170 staat:

  “Reiterates its call upon all States to take all measures as may be necessary and appropriate and in accordance with their obligations under international law to counter incitement of terrorist acts…”

  Incitement, het stimuleren van de ISIL terreur moet bestreden worden en dan ga je er dus als hoogste gezagdrager in de hoofdstad van een VN-natie toch geen BEGRIP VOOR TONEN!! 

  Kap dan met je baan en rot op naar ISIL. Kunnen we een echte burgemeester aanstellen.

   

   

   

 19. Den Heijer-Nootdorp

  En zo spelen ze elkaar het balletje toe. Het politiek hypercorrecte TROUW organiseert een lezing, Van der Laan roept iets hypercorrects, en het politiek hypercorrecte TROUW haakt daar dan weer op in.

   

  De boven-ons-gestelden zijn duidelijk aan het voorsorteren op een ISIS-aanslag in Nederland. Hun argumentatie zal zijn: het is Wilders’ schuld, want Wilders en z’n PVV’ers hebben de brave moslims geprovoceerd. Het worden heel donkere tijden voor ons goede vaderland, en voor mensen die nog een beetje willen nadenken. Eerlijk gezegd denk ik langzamerhand aan emigratie. Maar ja: waar naar toe? Graag suggesties.

 20. tipo

  Hoe weet Van der Laan dat geen enkele moslim over een kam geschoren wil worden met jihadisten?

   

  Heeft hij het ze allemaal gevraagd? Nee. 

   

  Domme man dus, die maar wat kletst voor de buhne.

 21. tipo

  Hoe kun je in hemelsnaam een bevolkingsgroep over 1 kam scheren als je hen een vraag stelt? 

   

  Een vraag is geen oordeel.

   

  De PvdA moet op taalles, want ze weten niet eens wat ‘over een kam scheren’ betekent.

 22. Beukman

   

  Van moslims eisen dat ze afstand doen van de daden van IS is net zo absurd als van PVV-stemmers eisen dat ze afstand doen van Breivik.
  Het kan geen kwaad om Eberhard zelf te citeren, dat lijkt me zuiverder dan ons verlaten op de interpretatie van Trouw of van Frank Verhoef:

  We zullen daarbij altijd moeten waken voor generalisaties. Een pro-Palestijnse organisatie die – zoals vorige week – een optreden van een 89-jarige zangeres verstoort tijdens een Israëlisch cultureel festival, stelt haar en alle aanwezigen medeverantwoordelijk voor het leed in de Gazastrook. Dat doet ook degene die vindt dat alle Nederlandse moslims publiekelijk afstand moeten nemen van de barbaarse moorden door IS. Niemand wil in een hokje geplaatst worden, behalve extremisten – en zij willen het juist graag. Niemand wil over één kam geschoren worden met extreme anderen. Moslims niet met Jihadstrijders, sinterklaasvierders niet met racisten en liefhebbers van Israëlische cultuur niet met Israëlische bevelhebbers.”

 23. Rationa

  Van Nederlanders wordt wel verwacht, dat ze zich collectief schamen voor het slavernijverleden, voor het grote aantal Joden dat in WOII is afgevoerd uit Nederland, we moeten ons zelfs schamen voor Zwarte Piet!!

  Maar voor één keer iets vragen van moslims……….neeeeeee, dat kan natuurlijk niet, dat is zo stigmatiserend! Je zou eens eisen stellen aan moslims: je reinste discriminatie!!

  Weg met ons!

 24. Beukman

   

  “Uit een onderzoek (ook door Wilders gebruikt) blijkt dat 73% van de moslims in Nederland de moslim jongeren steunen die naar Syrie gaan om daar te vechten voor de oprichting van een Sharia staat.”

  Veel te kort door de bocht. Niet voor niets doet het onderzoeksbureau zelf de interpretatie van Wilders af als zijnde onjuist, en niet eens alleen om het feit dat er toen nog geen sprake was van ISIS.

 25. Ongemakkelijk

  Maar wij blanken moeten wel afstand nemen van de slavernij. We hebben een andere mentaliteit. Want als iemand dat van ons vraagt, doen we dat gewoon even. Niet dat het helpt, want we zullen op onze knien door het slijk moeten. Maar toch, onze gemeenschap heeft voldoende uitgedragen dat de slavernij naar huidige maatstaven verkeerd was. Het probleem met moslims is dat ze niet flexibel zijn en menen dat ieder gebaar richting westerse waarden een capitulatie is. En dat willen ze niet. En wij blanken maar weer die mensen tegemoet komen. We hebben nu wel de grens bereikt van ons eenrichtingverkeer.

 26. Joost1991

  Gelukkig maakt iedereen in dit land nog zelf uit of hij ergens openlijk afstand van wil nemen of niet. Van der laan heeft hier gelijk, een van de zeldzame keren dat dit voorkomt.

 27. Johanna

  Feit blijft dat we in Nederland en in heel Europa een groepering en sympathisanten binnen onze gelederen hebben die  levensgevaarlijk  zijn voor al de overige Joden en christenen. Als er chaos op zou treden zouden er dan moslms zijn die achter  de Joden en christenen  gaan staan? Als we  prof Ruud Koopmans hoorde gisteravond bij Brandpunt  zou  onze minister president  Mark Rutte, Samsom en Aboulaleb zich wel eens wat drukker mogen maken.

  Heeft Aboutaleb dan al openlijk afstand  genomen van ISIS?  Waarom komt de imam van zijn moskee niet voor tv zeggen dat hun aanhangers afstand moeten nemen van islamitische soennitische bloeddorstige groeperingen zoals ISIS omdat  overgrote deel  van de   Nederlanders  nu leven met onrust en angst voor de islam? Dit is toch verschrikkelijk.

 28. pietkremer

  Iedere fatsoenlijke club neemt afstand van leden die zich niet aan de regels houden. Christenen lieten duidelijk blijken dat hun Zuid-Afrikaanse christenbroeders in strijd met de bijbel handelden door zwarten uit te sluiten. De meeste socialisten veroordeelden de wandaden gepleegd door de leiders van het reeel bestaande socialisme in de Sovjet-Unie en China. We gingen de straat op om te protesteren tegen de Vietnam-oorlog. We keken NSB-ers met de nek aan tijdens de oorlog en na de oorlog werden ze ter verantwoording geroepen. Van der Laan prijst nota bene in zijn lezing de helden van de Februari-staking die tegen de joden vervolging protesteerden. Maar hij vindt het ongepast om van de moslims te eisen dat ze afstand nemen van de wandaden van de IS-IS-ERS. Hij vergeet dat juist door het zwijgen van de moslimgemeenschap de angst voor en de haat tegen moslims zal groeien. Juist door dat zwijgen zullen we  iedere moslim gaan verdenken van sympathie voor ISIS. Temeer waar uit onderzoek van Koopmans blijkt dat zeker veertig procent van de Europese moslims waardering heeft voor ISIS. Mark Rutte loopt over van respect voor de hardwerkende moslims. Dus niks aan de hand zou je zeggen. Maar het gaat om een debattrucje om het echte probleemweg te redeneren. Al die hardwerkende moslims doen niet af aan de dreiging die uitgaat van die grote minderheid van moslims die een voedingsbodem is voor jihadisme. In iedere moslim uit die minderheid brandt een jihadistisch wakvlammetje dat op een onzalig moment kan opvlammen tot een uitslaande brand. Nog dreigender is dat vreedzame moslimouders kinderen voortbrengen van wie een deel ook kan worden aangestoken door het jihadistische virus. Van de moslimgemeenschap als geheel zal tot in lengte van jaren een dreiging voor de maatsdchappelijke vrede en rust uitgaan. It’s their religion, stupid.

 29. hans-e-pans

  .

   

  Het wegkijken is niet het manko van de personen Cohen of van der Laan.

   

  Beiden volgens mij van Joodse komaf, we weten wat er in de 2e wereldoorlog met deze mensen is gebeurd.

   

  Het is het manco van de PvdA, zowiezo alle politieke partijen.

   

  Hoewel, een uitgesloten.

 30. reageerbuis

  IS doet precies wat de islam vraagt, maar de politiek correcten willen dat niet weten.

 31. Non mi rabbio

  Of u bent een gefrustreerde katholiek met al dan niet latente antisemitische gevoelens of u bent een bekeerde moslim of u bent een moslim die spreekt onder pseudoniem. Of u bent gewoon niet goed bij uw hoofd. Alle verdere reacties aan u gericht zijn verspilde moeite…

 32. Beukman

   

  “Het Oude Testament is beschrijvend en het Nieuwe Testament is voorschrijvend. De Wet van Mozes is dus niet om na te leven voor christenen, maar om op barmhartige wijze te vervullen zoals Jezus deed. Waardoor het allemaal een stuk medemenselijker en vredelievender wordt.”

  Hmm. De tien geboden “beschrijvend”? Er is een flinterdun verschil tussen beschrijvend en voorschrijvend, vooral daar waar men het OT interpreteert als een soort geschiedenisboek. De aanspraken die joden maken op hun stukkie land leunen voor een niet onbelangrijk deel op wat er in de tenach staat, en legio christenen legitimeren dit, wijzend op het OT. Een deel van hen meent dat zelfs Genesis “beschrijvend” (en dus waar) is.Is het sowieso niet merkwaardig hoe moeilijk het voor vele christenen is om dit “beschrijvende” deel van hun leer te verwerpen?

 33. tipo

  U en ik hebben met Volkert en Holleeder wellicht raciale kenmerken gemeen. Dat is iets anders dan een gedachtengoed.

   

  Moslims zijn geen ras (behalve dat het mensen zijn).

 34. Fay

  LOL

  Gülen zegt dat ‘wat IS doet in strijd is “met de principes van de Koran en de traditie van de profeet Mohammed” en dat is voor jouw genoeg?

  Bush en Obama zeggen dat de islam een godsdienst van de vrede is en daarmee is het waar?

   

  Westerse politici en vooraanstaande moslims als Gülen zullen alles doen om ons zand in de ogen te strooien als het om de islam gaat. Het westen heeft inmiddels zoveel moslims geïmporteerd dat alles gedaan wordt om het grote publiek dom te houden als het om de islam gaat. Zou dat grote publiek de waarheid over de islam weten dan is dat het einde van het multikulti sprookje.

   

  Lees de koran de hadiths en de bio van mohammed, lees over de geschiedenis van de verspreiding van de islam en je zult zien dat wat IS doet alles te maken heeft met de principes van de Koran en de traditie van de profeet Mohammed. Een advertentie als die van de heer Gülen valt onder het hoofdstuk taqiyya.

 35. Beukman

   

  “Wilders is toch ook gevraagd om afstand te nemen van Breivik? Door D66 en door Groen Links. Wat Wilders uiteraard deed […]”

  Natuurlijk, hij moest wel. Hij werd immers genoemd in Breiviks manifest. Let wel: als persoon, niet als representant van de een of andere diffuse beweging. Stel dat IS zich voor haar gruweldaden beriep op uitspraken gedaan door mijn islamitische buurman, dan zou deze zich ongetwijfeld ook haasten om daar afstand van te doen.

  “Theodoor Holman voelde zich verwant met Breivik, zo legde hij via een toneelstuk uit.”

  En in een paar van zijn columns. Hij toonde begrip, heet dat in goed Nederlands. Je zal maar lid zijn van de Jonge Socialisten. Ik zou Holman en zijn sympathisanten dan met een scheef oog aankijken.
  Breiviks analyses komen voor een belangrijk deel overeen met de analyses die ik regelmatig tref op DDS. Het grootste verschil is dat Breivik de consequenties trekt uit zijn eigen hersenspinsels, terwijl – goddank – de gemiddelde DDS-analist liever zittend op zijn krent boze stukjes de digitale ether inslingert, en het daar bij laat. Zelfs “tippelaar” hierboven met zijn ferme taal laat het oprichten van tribunaals waar Eberhard zich straks moet verantwoorden alvorens te worden doodgeschoten, liever over aan anderen, zo vermoed ik.

  “Vraag gewoon aan elke moslim of ie zich verwant voelt met ISIS of met andere Syrie-strijders. Dan kan die zelf antwoorden. Moslims kunnen namelijk ook gewoon terugpraten.”

  Jij gooit IS op één hoop met “andere Syrie-strijders”. Ook daar tuin ik niet in, Tipo.

  “Elke PVV-stemmer kun je ook gewoon vragen of ie zich met Breivik verwant voelt. Ook dan zul je niet altijd het antwoord krijgen dat je wenst.”

  Dat heb ik hier in het verleden wel eens gedaan. Er werd erg ontwijkend op geantwoord. Hoe dan ook: het is niet aan de burgemeester om PVV-stemmers of moslims op te roepen om afstand te nemen van een gedachtengoed dat waarschijnlijk toch al niet het hunne is.

 36. tipo

  Het Oude Testament is beschrijvend en het Nieuwe Testament is voorschrijvend. De Wet van Mozes is dus niet om na te leven voor christenen, maar om op barmhartige wijze te vervullen zoals Jezus deed. Waardoor het allemaal een stuk medemenselijker en vredelievender wordt.

   

  De Koran kent veel minder vaak de uitleg dat de beschreven zaken figuurlijk en barmhartig gezien moeten worden en eigenlijk niet nageleefd hoeft te worden. Enkele islamitische stromingen pleiten daarvoor, maar zeker niet alle islamitische stromingen. Daardoor zijn veel moslims in Nederland voor een ultra-zuivere, hardvochtige en onmenselijke naleving van de islamitische wetten, zonder zich al te veel om andersdenkenden, aardse wetten of onze rechtsstaat te bekommeren. Dat is een groot verschil met het Christendom.

 37. tipo

  Het Oude Testament is beschrijvend en het Nieuwe Testament is voorschrijvend. De Wet van Mozes is dus niet om na te leven voor christenen, maar om op barmhartige wijze te vervullen zoals Jezus deed. Waardoor het allemaal een stuk medemenselijker en vredelievender wordt.

   

  De Koran kent veel minder vaak de uitleg dat de beschreven zaken figuurlijk en barmhartig gezien moeten worden en eigenlijk niet nageleefd hoeft te worden. Enkele islamitische stromingen pleiten daarvoor, maar zeker niet alle islamitische stromingen. Daardoor zijn veel moslims in Nederland voor een ultra-zuivere, hardvochtige en onmenselijke naleving van de islamitische wetten, zonder zich al te veel om andersdenkenden, aardse wetten of onze rechtsstaat te bekommeren. Dat is een groot verschil met het Christendom.

 38. fredvdB

  @ Beukman 14:19

   

  Bestudeer eerst nu eens de Koran, dan is het makkelijker praten. Er staan overigens verzen in de Koran die aangeven hoe om te gaan in discussie met ongelovigen: daaruit blijkt dat het weinig zin heeft om met een mekkaan in discussie te gaan.

  Zeiken over de Bijbel wordft overigens in de Koran al genoeg gedaan. Beter is dat die heilige oppermekkaan eens naar zichzelf had gekeken, ipv anderen de les te lezen.

 39. nog_1

  Ik vind dit niet meer dan logisch. Waarom zou iemand zich moeten distantieren van zaken waar hij niets mee te maken heeft. Moeten wij ons distantieren van Volkert en Holleeder? 

 40. jofele jood

  ” de principes van de Koran en de traditie van de profeet Mohammed”.

   

   

   

  Ja die zijn echt fraai te noemen…..

 41. Fay

  ‘Ik vind dit niet meer dan logisch. Waarom zou iemand zich moeten distantieren van zaken waar hij niets mee te maken heeft.

   

  Elke moslim heeft alles met IS te maken. IS is de ultieme islam, het geloof dat moslims aanhangen.

  Niet-moslims moeten moslims voortdurend blijven aanspreken op de haat die hun geloof verspreidt jegens niet-moslims.

 42. Fay

  Kema-Keur voor de islam is de koran (het onveranderlijke woord van allah) en alles wat mohammed gedaan en gezegd heeft (hadith’s en biografie).

  In deze geschriften is alles wat IS doet terug te vinden.

  Moslims die beweren dat IS niets met de islam te maken heeft zullen afstand moeten doen van het overgrote deel van hun geloofsleer.

   

  Zoiets als dit:

  http://ejbron.wordpress.com/2014/09/20/nu-verkrijgbaar-de-koran-zonder-geweld/

 43. Beukman

   

  “De werkelijkheid is dat ISIS tegen moslims vecht (mn sji-ieten) waarmee je bewering al meteen lachwekkend wordt.”

  Inderdaad. Vandaag in de krant: wraakacties in Libanon van Libanezen op voor IS gevluchte Syriërs die worden verdacht van IS-sympathieën. Wil de ware moslim opstaan?

 44. tipo

  Ik hoef je toch niet de hele verlichting uit te gaan leggen? 

   

  Het Oude Testament wordt door het Nieuwe Testament ook niet verworpen maar verwezenlijkt, van een barmhartig wezen voorzien. De meeste christenen zien dat zo en zijn dus gepacificeerd en medemenselijker dan moslims die veel minder interpretatievrijheid kennen binnen het goed gesubsidieeerde Saudi-Arabische salafisme of het Iraanse sji-ietisme. En laten die nu een proxy-oorlog in Syrie en Irak aan het voeren zijn. Iets waar Assad altijd al bang voor was.

 45. tipo

  Ik hoef je toch niet de hele verlichting uit te gaan leggen? 

   

  Het Oude Testament wordt door het Nieuwe Testament ook niet verworpen maar verwezenlijkt, van een barmhartig wezen voorzien. De meeste christenen zien dat zo en zijn dus gepacificeerd en medemenselijker dan moslims die veel minder interpretatievrijheid kennen binnen het goed gesubsidieeerde Saudi-Arabische salafisme of het Iraanse sji-ietisme. En laten die nu een proxy-oorlog in Syrie en Irak aan het voeren zijn. Iets waar Assad altijd al bang voor was.

 46. nog_1

  Je schrijft ‘Elke moslim heeft alles met IS te maken. IS is de ultieme islam, het geloof dat moslims aanhangen.’

   

  Dat is van A tot Z onzin. Was het waar geweest dan had ISIS nu meer dan 1 miljard strijders. De werkelijkheid is dat ISIS tegen moslims vecht (mn sji-ieten) waarmee je bewering al meteen lachwekkend wordt.

 47. cmsuijkerbuijk

  Ik heb het filmpje hezien en dat laat weinig aan de verbeelding over. Het typische is echter, dat een Nog_1 of Beukman daar weer niet naar kijken, óf er gewoon geen antwoord op kúnnen geven. Zéker Van der Laan zou hier naar moeten kijken en dan zijn ontslag indienen. Bovendien is dít filmpje óók veelzeggend: http://wn.com/cnsnews.com waarin gesteld wordt, dat de meerderheid er niet toe doet. Het is de minderheid die belangrijk is. (NAZI-Duitsland; Communisten Rusland en China, Fascisten Italië, Nationalisten Japan: Allemaal minderheden met enorm veel slachtoffers op het geweten. En dat geldt nét zo voor de Islam!)

 48. fredvdB

  @ Beukman 15:06

   

  Fay bedoelt soera 9, hetgeen al het liefdevolle aan het einde van de dagen van de Mekkaanse profeet ten aanzien van andersdenkenden laat vervallen. Of Fay dat gelezen heeft, of dat ze dat instictiefmatig aanvoelt, doet er niet toe. Verder lijkt het me absoluut niet ter zake doende waar die lui het verder over oneens zijn. We worden al genoeg gedwongen om ons in die onzin te verdiepen. Begrip kent zijn grenzen. 

  Daarom is het zaak dat Van der Laan eens resulotie 2170 van de veiligheidsraad gaat volgen, ipv ongepast allerlei te gaan staan verkondigen.

 49. Beukman

   

  “Elke moslim heeft alles met IS te maken. IS is de ultieme islam, het geloof dat moslims aanhangen.”

  Werkelijk? Wie beweert dat? Bestaat er een soort van Kema-Keur voor de Ware Islam? Dat zou beslist handig zijn, want moslims zijn het onderling alles behalve eens over de vraag wat de Ware Islam is.

 50. fredvdB

  @ Beukman 14:56

   

  Dat gedoe met Israel is pas vorige eeuwe ontstaan. Een beetje leuke buren (Palestijenen) hadden daar begrip voor gehad. Ik begrijp best dat veel mekkanen, die hun land volgeplempt zien met degenen die door Allah vervloekt zijn, daar tot in de eeuwigheid een trauma aan overhouden. Kijk maar eens naar Hamas, eindeloos doorzeiken.

   

   

 51. tipo

  Het gedachtengoed van jihadstrijders is waarschijnlijk het gedachtengoed van 11% van de Nederlandse moslims. Niet dat die allemaal direct inzetbaar zijn voor de geweldadige jihad. Dat zijn ze vrijwel allemaal niet. Maar ze voelen zich wel verwant met die Jihad en hebben daar begrip voor en zijn bereid er steun aan te verlenen. Dat zijn toch zo een 100.000 Nederlanders. 

   

  Dit terwijl de werkelijke Nederlandse jihadstrijders een groep van 100 a 500 man/vrouw sterk is. Veel kleiner, dan de groep die affiniteit met hun heeft.

 52. Beukman

   

  “Het Oude Testament is beschrijvend en het Nieuwe Testament is voorschrijvend. De Wet van Mozes is dus niet om na te leven voor christenen, maar om op barmhartige wijze te vervullen zoals Jezus deed. Waardoor het allemaal een stuk medemenselijker en vredelievender wordt.”

  Hmm. De tien geboden “beschrijvend”? Er is een flinterdun verschil tussen beschrijvend en voorschrijvend, vooral daar waar men het OT interpreteert als een soort geschiedenisboek. De aanspraken die joden maken op hun stukkie land leunen voor een niet onbelangrijk deel op wat er in de tenach staat, en legio christenen legitimeren dit, wijzend op het OT. Een deel van hen meent dat zelfs Genesis “beschrijvend” (en dus waar) is.Is het sowieso niet merkwaardig hoe moeilijk het voor vele christenen is om dit “beschrijvende” deel van hun leer te verwerpen?

 53. nog_1

  Je schrijft ‘U en ik hebben met Volkert en Holleeder wellicht raciale kenmerken gemeen. Dat is iets anders dan een gedachtengoed. Moslims zijn geen ras’

   

  Dat beantwoordt de gesteklde vraag niet; waarom zou een moslim zich moeten distantieren van zaken waar hij niets mee te maken heeft, en waar hij niet persoonlijk schuldig aan is? Waarom geldt individuele verantwoordelijkheid bij hen opeens niet meer?

 54. tipo

  Het juiste moment om te vragen of iemand de Jihad wil steunen en de sharia in Nederland wil invoeren, is als iemand zich als immigrant of asielzoeker aanmeldt. 

   

  Maar ook iemand met een dubbel paspoort dient uiteraard het paspoort afgenomen te worden en te worden uitgezet, wanneer blijkt als hij of zij de jihad steunt of de sharia in Nederland wil invoeren. 

   

  Doe je dat niet, dan roep je in Nederland islamitisch geweld op je af. Dan vraag je er gewoon om.

 55. Henry Joseph

  Het wordt hoog tijd dat GOD zelf ingrijpt!

   

   

   

   

 56. carmo da rosa

  Het verschil tussen Eberhard van der
  Laan
  en Ahmed Aboutaleb is duidelijk.

   

  De Amsterdamse burgemeester voelt (waarschijnlijk onbewust) dat hij, als ariër, geen risico loopt als op ten duur het Nederlandse volk zo zat is, maar echt zo zat, dat geen onderscheid meer gemaakt wordt tussen goede en slechte Marokkanen (lees buitenlanders in het algemeen).

   

  De burgemeester van Rotterdam (zoals als ik) is daar terdege van bewust…

   

 57. V.K.

   

   

  @Nog één,

   

  -De terrorist welke de aanslag op het Joods museum heeft gepleegd, had z’n pistool opgeborgen in één Isis vlag, na ja, ik zal stukken beter slapen nu blijkt dat dit tuig vooral tegen moslims vecht. (oh ja, IsIs heeft niets met de islam van doen)

 58. nog_1

  In deze geschriften is alles wat IS doet terug te vinden.’

   

  Nooit de moeite genomen de koran in zijn geheel te lezen, ander zou je deze pietpraat niet openbaren.

   

  Lees de eerste zes verzen van soera 109 en leg mij eens uit hoe ISIS deze regels uitvoert;

   

  Say, “O disbelievers,

  I do not worship what you worship.

  Nor are you worshippers of what I worship.

  Nor will I be a worshipper of what you worship.

  Nor will you be worshippers of what I worship

  For you is your religion, and for me is my religion.

   

  Het is één van de vele soera’s waarin gesteld wordt dat moslims geen anderen mogen bekeren en al helemaal niet met geweld. Letterlijk staat in de koran dat als Allah gewild had dat iedereen moslim zou worden, hij dit zelf had kunnen regelen, hij is immers de almachtige.

   

  Nu geloof ik niet in Allah, maar de nonsens die tegenwoordig over de koran beweerd wordt (zoals hier door jou) verdient correctie. Willen we het ISIS-probleem succesvol aanpakken dan hebben we niets aan de leugenachtige hyperbolen van fobisten. 

   

  Oorlogen win je door rekening te houden met feiten en de vooroordelen die deze feiten verdraaien te onderdrukken.

 59. nog_1

  Maar ook iemand met een dubbel paspoort dient uiteraard het paspoort afgenomen te worden en te worden uitgezet, wanneer blijkt als hij of zij de jihad steunt of de sharia in Nederland wil invoeren’

   

  Het lijkt me dan wezenlijk om te weten wat die persoon onder jihad verstaat (daar is nl nogal onenigheid over onder moslims).

   

  En waarom is het in willen voeren van de sharia voor jou zo’n probleem? Men moet twee derde van het land achter zich krijgen voordat dit zou kunnen (en dat gebeurt dus nooit) daarnaast zijn er meerdere groepen en partijen in Nederland die andere versies van de Mozaïsche wetgeving in willen voeren, waarvan de SGP de bekendste is.

 60. nog_1

  En die man is opgepakt en gaat berecht worden. Waarom zouden andere mensen zich moeten verdedigen voor wat hij gedaan heeft?

   

  In mijn optiek is alleen de dader schuldig. Dat geldt voor blanke daders, en dat geldt voor moslim-daders. Ik heb geen szin mezelf te moeten verontschuldigen als Volkert of Holleeder iemand neerknallen, waarom zouden de moslims dat wel moeten?

 61. katja

  Hi, hi.

  Van der Laan dit video’tje opsturen misschien?

   

  Ongemakkelijke boodschap.

  http://www.tvuitzendinggemist.nl/nederland-2/brandpunt/uitzending-van-21

   

  Vanaf minuut 15.40 hele verhaal van Ruud Koopman uit Berlijn die Obama en Cameron en nu dus ook Van der Laan, onderuit halen met hun wegkijken.

 62. Beukman

   

  “Kema-Keur voor de islam is de koran (het onveranderlijke woord van allah) en alles wat mohammed gedaan en gezegd heeft (hadith’s en biografie). In deze geschriften is alles wat IS doet terug te vinden.”

  Maar omgekeerd heeft IS aan 99 procent van wat er in Koran en hadith staat géén boodschap, en dat is de crux.

  “Moslims die beweren dat IS niets met de islam te maken heeft zullen afstand moeten doen van het overgrote deel van hun geloofsleer.”

  Ja ja. En wat krijgt een moslim te horen die openlijk afstand doet van IS? Dat ie taqiyya pleegt. Je ziet: de fundamentalistische leer van Martin Bosma, de leer die zoveel aanhangers op DDS heeft, is een slim geconstrueerd universum, een lachspiegelpaleis waar geen ontkomen aan is als je er eenmaal in zit.

 63. Jessica

  ik heb het gemist. reuze bedankt voor de link.

 64. cmsuijkerbuijk

  ISIS vermoordt ongelovigen en Moslims van een andere stroming, omdat zij hen zien als ketters, dus géén “wáre” Moslims! Het heeft dus álles met de Islam te maken. Net zoals tijdens de reformatie en contrareformatie, óók alles met het Christendom te maken had. De koppen rolden toen ook veelvuldig en de brandstapels waren niet aan te slepen. Kom dus niet an, dat het niks met de Islam te maken heeft. Het heeft er álles mee te maken.

  Laat de Moslims, die beweren dat het niets met de Islam te maken heeft, dan maar eens met duzenden gaan demonstreren tégen ISIS. Dat deden ze toch óók tegen cartoons en tegen Fitna? Oh ja, dat was anders. Dat was van een ongelovige!

 65. tipo

  Laat moslims dan eens de straat opgaan met soera 109, vers 6, soera 2, vers 256 en soera 22, vers 40  in de hand. En laat ze dan het wahabisme ontmaskeren en eisen dat de Saudi Familie met hun Wahabisten verjaagd worden uit hun heilige land. En laat ze ook eisen dat de Ayatollah uit Iran verjaagd wordt. 

   

  Hoe moeilijk is dat nu?

   

  Oh, er is nog de systematiek van abrogatie in de Koran? 

   

  1. Zie hoe dat werkt in de Zwaardverzen: de Roep “vecht en sla dood de heiden (afgodendienaars) waar je ze ook vindt” (soera 47:5); of “bestrijd de ongelovigen in Allah, totdat erg geen verzoeking meer is” (Soera 8:39); of “een pijnlijke straf aan hen die het geloof vaarwel zeggen” (Soera 9:3). Deze weerspreken allemaal: “Er is geen dwang in religie” (Soera 2:256). Merk hier op dat Soera 9 één van de laatste “aan Mohammed geopenbaarde” soera’s was”. Logischerwijs moet het dus “er is geen dwang in islam” abrogeren.

   

  Er is dus wel degelijk sprake van dwang in de islam, omdat de Soera waarin staat dat er geen dwang is vervangen is door een latere soera die vertelt dat er wel dwang is.


 66. tipo

  Er is nu al sprake van het steunen via de overheid van een gematigde islam om de ellende van de extreme islam te voorkomen. Dat is Jizya. De sharia is dus al deels ingevoerd in Nederland onder druk van de extreme islam.

   

  Denk niet dat de sharia enkel via het parlement ingevoerd kan worden. Het wordt juist ingevoerd via de naiviteit van onze elite en de achilleshiel die tolerantie heet en de mazen die onze rechtsstaat de islamisten biedt. 

 67. nog_1

  Onlangs heb ik op een van mijn UK sites, gelezen dat een Engelse dame van 85 jaar ging op een ochtend

  een paar boodschappen doen in een kleine dorp, net buiten Londen.  Zij werd aangevallen door

  de jihadisten en ONTHOOFD! ‘

   

  Tja..dat internet toch.

   

  Het ging niet om een jihadist maar een verwarde buurtbewoner die katten onthoofde omdat hij dacht dat ze zijn aansteker hadden gejat. Toen de vrouw geen antwoord gaf op zijn vraag of ze ook katten had gezien, heeft hij haar aangevallen. Het is trouwens onduidelijk of hij wel een moslim is, slechts 1 getuige beweert dat (zijn voormalige werkgever). Hij heeft (itt bekeerlingen) dan ook geen moslim-naam aangenomen.

   

  http://www.standard.co.uk/news/crime/woman-beheaded-first-picture-of-muslim-convert-nicknamed-fat-nick-suspected-of-murdering-82yearold-9714057.html

 68. Beukman

   

  Ik ook van jou, DG.

 69. Zeeuw

  Het is ronduit schokkend dat Eberhard van der Laan zich wel druk maakt over zwarte Piet maar niet over de subversieve aanhang van I.S. in Amsterdam.

 70. nog_1

  Je eigen reactie blinkt anders ook niet uit in argumenten. Nog wat toe te voegen aan de discussie, of beperk je jezelf liever tot niet relevante ad hominem?

 71. D. G. Neree

  O Jee, Beukman is Back om de discussie weer in het slop te laten draaien door op alles behalve de hoofdzaken in te gaan.

 72. V.K.

  -@Rosasolis

   

  -Burgemeesters worden benoemd, er valt niets te kiezen.

 73. Rosasolis@kpnmail.nl

  Hoe is het mogelijk, dat zo’n Idioot ooit gekozen werd, voor de functie van Burgemeester van Amsterdam,

  of voor welke andere hoge functie!!!  Als dit man een voorbeeld van het beleid van de PvdA is geworden,

  dan is dit partij,de PvdA,  HEEL ERG LAAG GEZONKEN!  De terroristische demonstraties, en riots in

  Den Haag van de Jihadisten, zijn amber achter de rug…(als zij dat inderdaad zijn!),  en nu moet de

  burgemeester van Amsterdam verklaren dat wij moeten “de IS niet afwijzen!”    Hoe erg moet het worden

  voordat dit partij eindelijk wakker wordt?  Binnenkort vrees ik dat de grootste deel van de PvdA uit Islamitise

  leden zal bestaan, en dat er nog meer Islamitische burgemeesters hieruit zullen komen, en/of uit het

  gewone PvdA Nederlandse bevolking die een goed betalende baan zoeken, binnen dit nu zeer gevaarlijke

  partij!…Nogmaals, hoe LAAG kan een moderne partij zinken om een gevaarlijke groep mensen niet te

  afkeuren, en wellicht hen ook te steunen….om alleen stemmen te krijgen!!! 

  Ik heb het article in het TROUW krant vandaag gelezen,  waarvan mijn verbazing over de werkwijze

  van de PvdA alleen groeit!  Dit partij wordt steeds gevaarlijker voor ons gewone Nederlandse samenleving,

  en ook voor de hele EU,  omdat het over-duidelijk is dat zij de Islam steunt, en wellicht, ook de terroristen!!!

  Hoewel ik voor de grootste deel van mijn leven Nederlandse ben, heb ik ook een Engelse achtergrond.

  Onlangs heb ik op een van mijn UK sites, gelezen dat een Engelse dame van 85 jaar ging op een ochtend

  een paar boodschappen doen in een kleine dorp, net buiten Londen.  Zij werd aangevallen door

  de jihadisten en ONTHOOFD!  

  Ik geniet altijd, heel veel van een heerlijke kop thee,….maar ik z

 74. jofele jood

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3752418/2014/09/22/Jonge-moslims-nemen-afstand-van-IS-Notinmyname.dhtml

   

   

   

  Blijkbaar zijn er ook nog moslims met verstandige trekjes, niet veel maar er zijn er…….

 75. nog_1

  Abrogatie wordt niet door alle rechtscholen geaccepteerd. Volgens de sjafisten ,mag je helemaal geen koranverzen afschaffen.

   

  Tweede probleem is de datering; lang niet alle verzen zijn accuraat gedateerd (dat geldt voor de meeste soera’s) waardoor abrogatie niet mogelijk is.

   

  Daarnaast is het in veel tegenstrijdigheden niet nodig; veel verzen die in eerdere soera’s tegengesproken worden, hebben een specifieke rijwijdte. Dat geldt mn voor de soera’s waarin het gaat over strijd met anderen; in de eerste aya’s van die soera’s wordt vaak duidelijk gesteld dat de reikwijdte van die verzen beperkt is tot een historische situatie.

   

  Zie bv soera 9. (Wordt door jezelf hierboven aangehaald). In 9:4 zien we dan dat er sprake is van een verdrag. Het gaat in deze soera dus niet over alle kaffir, maar slechts die kaffir die betrekking hebben op het verdrag. Het uit deze context halen van gewelddadige soera’s, doet schijnen alsof deze in alle gevallen voor alle kaffir zouden gelden.

   

  In werkelijkheid staat deze soera dus niet haaks op de vredelievende soera’s, en dus is er geen abrogatie nodig.

   

  Toegegeven, radicale moslimsleiders hebben deze verzen graag (mis/)gebruikt en al even zeer uit de historische context gehaald als de anti-islamisten van tegenwoordig ook doen. 

 76. tipo

  Hoe weet je nu of je buurman over zijn nek gaat over de wandaden van jihadisten? Je hebt het hem toch niet gevraagd? Dat mag helemaal niet, want dan scheer je je buurman over 1 kam. 😉

   

  Of heeft hij het zelf verteld? Zie je wel dat Moslims terug kunnen praten, net als echte mensen. Daar hebben ze Van Der Laan als spreekbuis niet voor nodig. Laat ze zelf maar aan het woord over hun zieleroerselen ipv Obama, Cameron, Rutte of Van der Laan. Wie denken zij wel dat ze zijn?

 77. tipo

 78. Beukman

   

  Ik heb nog nooit gezien dat Eberhard zich ergens druk over maakte. Ook in de ZP-discussie was hij de enige die rustig bleef.

 79. Janbert

  @Beukman

   

  Kennelijk heb je mijn post niet goed gelezen.   Ik schreef dat voordat ISIS bekendheid kreeg die moslim jongeren zich vooral aansloten bij groepen als Al Nusra, Al Quida en dat soort groeperingen.  Toen werd ISIS groter en sloten die moslim jongeren zich vooral aan bij ISIS. 

   

  Deze Jhiadistische groepen zijn een pot nat.  Dus Geert Wilders heet wel degelijk gelijk.   Of die jongeren nu voor Al Quida of Al Nusra streven naar een Sharia staat en hoofden afhaken of dat doen voor ISIS; het is een pot nat.   En dat heeft Wilders duidelijk proberen te maken.

   


 80. D. G. Neree

  Europese
  en Amerikaanse politici mogen dan volhouden dat wij niet in oorlog zijn
  met de islam, maar de islam is wél in oorlog met ons, omdat dit
  letterlijk in de Koran wordt bevolen. Het zal wellicht nog een aantal
  jaren duren voordat die oorlog ook bij ons voor de drempel staat.
  Hopelijk is het dan nog niet te laat om het tij te keren.”

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/09/ISIS-en-Al-Qaeda-gebruiken-Saudische-fatwa-die-beveelt-alle-Westerlingen-uit-te-roeien

 81. tipo

  Volgens Nog1 geldt die opdracht alleen binnen de context van een verdrag met de meergodenaanbidders in de tijd dat het verhaal waar Soera 9.5 toe behoort speelde. Heel beperkt in tijd en doelgroep dus in de context van een verdrag dat verbroken was door de meergodenaanbidders.

   

  Zo een interpretatie is mogelijk.

   

  Alleen jammer dat die niet algemeen aanvaard is door iedere moslimgeleerde. Van deze verzen van het zwaard (Soera 9) wordt door veel moslimgeleerden (en Jihadisten) beweert dat deze verzen alle 124 vreedzame soera’s (ja die zijn er ook) vervangen, omdat de verzen van het zwaard later uitgesproken zijn in chronologie. En dat de verzen van het zwaard alle vredesverdragen tussen moslims met alle ongelovigen nietig verklaren, waar dan ook, wanneer dan ook. En dat het doden van ongelovigen, waar dan ook een opdracht is in het hier en nu.

   

  De ene moslimgeleerde ziet Soera 9 dus als beschrijvend (binnen de context gaande over een beperkte groep in een bepaalde tijd), terwijl andere moslimgeleerden Soera 9 zien als vervanger van grote delen van de Koran, waaronder vrijwel alle vredelievende soera’s. 

   

  Of Soera 9 de vredelievende soera’s abrogeert is een vraag die nogal wat levens gekost heeft, want een duidelijk antwoord is er niet, omdat hier geen consensus over is in de islam.

 82. tipo

  Volgens Nog1 geldt die opdracht alleen binnen de context van een verdrag met de meergodenaanbidders in de tijd dat het verhaal waar Soera 9.5 toe behoort speelde. Heel beperkt in tijd en doelgroep dus in de context van een verdrag dat verbroken was door de meergodenaanbidders.

   

  Zo een interpretatie is mogelijk.

   

  Alleen jammer dat die niet algemeen aanvaard is door iedere moslimgeleerde. Van deze verzen van het zwaard (Soera 9) wordt door veel moslimgeleerden (en Jihadisten) beweert dat deze verzen alle 124 vreedzame soera’s (ja die zijn er ook) vervangen, omdat de verzen van het zwaard later uitgesproken zijn in chronologie. En dat de verzen van het zwaard alle vredesverdragen tussen moslims met alle ongelovigen nietig verklaren, waar dan ook, wanneer dan ook. En dat het doden van ongelovigen, waar dan ook een opdracht is in het hier en nu.

   

  De ene moslimgeleerde ziet Soera 9 dus als beschrijvend (binnen de context gaande over een beperkte groep in een bepaalde tijd), terwijl andere moslimgeleerden Soera 9 zien als vervanger van grote delen van de Koran, waaronder vrijwel alle vredelievende soera’s. 

   

  Of Soera 9 de vredelievende soera’s abrogeert is een vraag die nogal wat levens gekost heeft, want een duidelijk antwoord is er niet, omdat hier geen consensus over is in de islam.

 83. fredvdB

  nog_1 18:53

   

  Soera 9.5 bijvoorbeeld. Een duidelijke opdracht om ongelovigen te doden.

   

 84. jofele jood

  Misschien dien je dan je hoofd eens uit het zand te halen nog_1 en je eens verdiepen in bronnen die niet die suikerislam van jou verkondigen, ik begin er in ieder geval niet meer aan, paarlen voor zwijnen werpen is niet echt een hobby van mij.

 85. nog_1

  Ik moet de eerste nog tegenkomen die een tekst in de koran kan aanwijzen waarin bevolen wordt dat moslims ‘ons’ moeten doden. Noch DG noch jijzelf noemt er eentje.

 86. jofele jood

  “O ja…Waar dan?”

   

  Hier wordt ik altijd zo moe van, wanneer je islam apologeten dan aangeeft waar het staat in dat vieze boek, wordt er steevast geantwoord dat dit voor meerdere uitleg vatbaar is.

   

  Ga toch fieten stelen joh in plaats van die smerigheden te verdedigen!

 87. nog_1

  omdat dit letterlijk in de Koran wordt bevolen’

   

  O ja…Waar dan?

   

  Geloof niet alles wat over de koran beweerd wordt, maar lees het noek zelf eens. Dan zul je zien dat er nergens bevolen wordt oorlog met ‘ons’ te voeren.

 88. nog_1

  Laat moslims dan eens de straat opgaan met soera 109, vers 6, soera 2, vers 256 en soera 22, vers 40  in de hand’

   

  Dat gaan ze al. Zie de links die ik hierboven als reactie op CM gegeven heb.

 89. nog_1

  Dat is een beetje onzin wat je schrijft. Er is geen sharia ingevoerd, we kennen in Nederland slechts 1 wet en tevens slechts 1 instantie die deze toetst (de rechter.) De sharia kan (itt wat je schrijft) alleen via het parlement ingevoerd worden. In ieder ander geval kun je immers naar de politie/rechter stappen.

   

  En Jizia is een vorm van belasting die niet-moslims betaalden ipv de zakat (de belasting die weer alleen door moslims betaald word)en is dus helemaal niet ingevoerd in Nederland.

 90. Beukman

   

  “Ik hoef je toch niet de hele verlichting uit te gaan leggen? Het Oude Testament wordt door het Nieuwe Testament ook niet verworpen maar verwezenlijkt, van een barmhartig wezen voorzien. De meeste christenen zien dat zo en zijn dus gepacificeerd en medemenselijker dan moslims die veel minder interpretatievrijheid kennen binnen het goed gesubsidieeerde Saudi-Arabische salafisme of het Iraanse sji-ietisme.”

  Het mede door *ons* gesubsidieerde salafisme wel te verstaan. Wij laten daar immers de schoorsteen roken. Vreemd dat christenen weigeren om afstand te doen van gruwelijke passages over door een van de aartsvaderen gelegitimeerde verkrachting en volkerenmoord in hun heilige boek. Dat zou juist om de door jou genoemde argumenten een peulenschil moeten zijn: ze zijn immers al een stadium verder!
  Tegelijk wil men dat mijn hard werkende islamitische buurman verantwoording aflegt voor wandaden gepleegd door een groepering hier een heel eind vandaan waarvan hij zelf over zijn nek gaat.
  Toon eens wat ruggegraat, Tipo. Collectieve verantwoordelijkheid van een groep verlangen, waren *wij* als beschaving dat stadium niet allang gepasseerd?

 91. nog_1

  Natuurlijk is ISIS geinspireerd door hun versie van de islam. Het probleem is dat er mensen als Fay zijn die beweren dat er mar 1 vorm van islam is (en dat zou dan de ISIS-versie zijn) want evident niet waar is. De vergelijking met de godsdienstoorlogen gaat zeker op; beide partijen waen geinspireerd door het christendom, heowel maar weinig huidige christenen zich met die vormen van christendom verbonden voelen.

   

  En er zijn regelmatig demonstraties van moslims tegen ISIS. Hieronder links naar protesten in Duitsland, Engeland, Noorwegen, Nieuw Zeeland en de VS.

   

  http://rt.com/news/189168-german-muslims-protest-isis/

   

  http://www.standard.co.uk/news/london/campaigners-march-through-london-to-protest-against-isis-violence-against-iraqis-and-syrians-9673410.html

   

  http://www.huffingtonpost.com/2014/08/25/norway-muslims-protest-islamic-state_n_5711107.html

   

  http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=11313327

   

  http://countercurrentnews.com/2014/08/muslims-against-isis-bring-the-protests-fox-news-says-dont-exist/

 92. V.K.

  -@Nog 1

  -Oude discussie waarbij Marchouch, de man van islam is vrede, in discussie ging met een paar imans.

  -Vandaag nog op tv, Van Gogh, waarin werd vermeld dat de lachende doder hem de keel probeerde door te snijden, lees onthoofden(heeft niets met islam te maken) lukte niet helemaal.

  -Vreemd dat al die mensen die zeggen dat islam is vrede wel graag willen dat een verbod op de fatwa in het burgelijkwetboek moet komen.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2008/4/Marcouch-Wetboek-moet-verbod-fatwa-opnemen-ELSEVIER191369W/

  Nog vreemder is het natuurlijk dat de burgemeester van Amsterdam, in tegenstelling tot die van Rotterdam weet te melden dat de IS niets met de islam van doen heeft..

 93. Eminem2

   Het is daarom helemaal niet gek om te verlangen dat meer moslims afstand nemen van ISIS. “

   

  Tsja, als je ervan uitgaat dat ISIS niet puur islamitisch is, dan zou je dit inderdaad kunnen verwachten. Maar hier zien we nu juist de macht die extremistische moslims hebben over slapende moslims: die laatsten gaan de eersten echt niet tegen de haren instrijken. Die kijken wel link uit…

   

  En daarnaast: zelfs als er slapende moslims zouden zijn die een politiek-correct geluid over ISIS lieten horen, dan zou dit hoogstwaarschijnlijk onder het kopje “taqiya” gerangschikt moeten worden. 

 94. D. G. Neree

  Nog_1 Jij bent grappig.

  Als er iets is waar ik mijn leven mee verspild heb danis het door het lezen de teksten van godsdienstwaanzinnigen en geloof me; de Koran is van al die boeken .

   

  Dat een volkomen vreemde me moet vertellen dat ik de Koran niet gelezen heb is amusant.

  Ga maar zoet verder met je blokkendoos.

 95. D. G. Neree

  excuus er viel iets weg:

  de Koran is van al die boeken dewreedste, onmenselijkste en minst inspirererende en ook nog volstrekt onbegrijpelijk door de absolute waanzin die erin staat.

 96. Bob Fleumer

  Dan moet Rutte eerst worden teruggeroepen uit zijn totaal andere wereld; zijn imaginaire wereld waar alles koek en ei is. Deo wat heb ik een hekel aan die man.

 97. Johanna

  Moslims reageren en demonstreren alleen voor een tekeningetje en Israël.

 98. Linkse Internetcrimineel

  Islam is vrede, dus waarom zou je mohammedanen willen kwetsen door te verwachten dat ze afstand nemen van moordenaars en verkrachters?

 99. Janbert

  Ik denk dat van der Laan beseft dat veel moslims de beginselen van ISIS steunen; het oprichtten van een Sharia staat en er stilzwijgend (!) veel steun is voor ISIS en aanverwante Jhiad organisaties. (Al Nusra, Al Quida,etc)

   

  Uit een onderzoek (ook door Wilders gebruikt) blijkt dat 73% van de moslims in Nederland de moslim jongeren steunen die naar Syrie gaan om daar te vechten voor de oprichting van een Sharia staat.

   

  Voor het ISIS tijdperk sloten die moslim jongeren zich aan in Syrie bij organisaties als Al Nusra. Al Quida,etc . Nu sluiten ze zich vooral aan bij ISIS.

   

  Al deze organisties willen de oprichting van een Sharia staat die haaks staat op de westerse democratie.Theologisch is er geen verschil tussen deze organisaties. Ze streven in essentie allemaal hetzefde na.

   

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/13/moslimfundamentalisme-in-west-europa-geen-marginaal-fenomeen/

   

  http://www.youtube.com/watch?v=0N-5uGF9eYs

 100. Beukman

   

  “U  haalt het Oude Testament erbij bij gebrek aan beter. Christenen leven naar de Bijbel als ze dat al doen.”

  Mozes is voor joden en christenen een zeer belangrijke persoon. Er wordt met louter eerbied over hem gesproken. Dat de man heeft opgeroepen tot het plegen van de gruwelijkste misdaden, wordt dan maar even met de mantel der liefde bedekt. Je zou zeggen: een koud kunstje voor een jood of een christen om afstand te nemen van de genocide-plegingen, het verkrachten en de keel doorsnijden van kinderen (!) en vrouwen, het vernietigen van andersgelovenden, en het inpikken van land en bezit, dit alles in opdracht van de zo geëerde Mozes. Een flink stuk uit het OT (onderdeel van de bijbel) scheuren zou ook al een mooi gebaar zijn toch? Al helemaal als het waar is dat christenen, zoals jij wat ongelukkig suggereert, er toch al niet naar leven.

 101. Beukman

   

  “Nee Beukman, ik kan niet begrijpen dat uw buurman geen afstand kan nemen van  grote bloeddorstige moordenaars die iedereen met een andere mening o.a.  Joden, christenen  dagelijks aan het uitmoorden zijn.”

  Vraag het dan eens aan een moslim. Misschien kan die je het beter uitleggen dan ik.
  Vandaag overigens in de Volkskrant een grote advertentie van Fethullah Gülen, “Turkse intellectueel en islam geleerde”, waarin hij de wreedheden van IS veroordeelt. Hij noemt de daden van IS “een schande voor het geloof dat de groep verkondigt”. In de advertentie legt Gülen uit dat wat IS doet in strijd is “met de principes van de Koran en de traditie van de profeet Mohammed”.
  Daar heb je dan meteen antwoord op jouw vraag waarom mijn buurman zich totaal niet voelt aangesproken.

 102. Jean Wanningen

  Via Geenstijl. ‘Wholla’.

 103. fredvdB

  @Beukman 12:12

   

  U  gaat Van der Laan citeren. Van der Laan gaat een reeks (onschuld verhoud zich tot gruwel) bouwen op basis van het uitgangspunt: “Geen moslim wil vergeleken worden met een Jihadstrijder”. Waar heeft hij en u die wijsheid vandaan? Deze wijsheid is overigens onjuist, want Jihad is een (latente) verplichting in de Islam.

   

  Hoe dan ook, Van der Laan gaat dan gelovige moslims de woorden in de mond leggen, door de premisse Onschuld (moslim) staat tot gruwel (jihad-ISIS) bij hen te veronderstellen, welke feitelijk anti sharia is, maar geen ongelovige (Van der Laan) zal daar op aangekeken worden, want zijn bestaan alleen al is feitelijk anti sharia.

  Dan gaat Van der Laan echter verder: 

  Sinterklaasfeestjesvierder (onschuld) staat tot gruwel (racist)

  Liefhebber Israel (onschuld) staat tot gruwel (operbevelhebber Israel)

  U doet er zelf nog een bij:

  PVV (onschuld) staat tot gruwel (Breivink)

   

  Ikzelf denk ook aan een reeks: dom = dom; niet slim = niet slim; stom = stom. Verder aangevuld met eentje van mijzelf: Van der Laan = Beukman.

   

 104. tipo

  Wilders is toch ook gevraagd om afstand te nemen van Breivik? Door D66 en door Groen Links

   

  Wat Wilders uiteraard deed: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/wilders-neemt-afstand-van-breivik

   

  En Breivik nam later ook afstand van Wilders:

  http://ejbron.wordpress.com/2014/01/27/breivik-in-brief-ik-ben-nazi-en-had-niets-met-jodenvriend-wilders/

   

  Theodoor Holman voelde zich verwant met Breivik, zo legde hij via een toneelstuk uit.

   

  Dus die hele veronderstelling is onjuist.

   

  Vraag gewoon aan elke moslim of ie zich verwant voelt met ISIS of met andere Syrie-strijders. Dan kan die zelf antwoorden. Moslims kunnen namelijk ook gewoon terugpraten. Van Der Laan met zijn betuttelracisme vergeet dat even… Die denkt dat het nobele wilden zijn die je niets mag vragen, omdat het antwoord ons wel eens niet zou kunnen bevallen.

   

  Elke PVV-stemmer kun je ook gewoon vragen of ie zich met Breivik verwant voelt. Ook dan zul je niet altijd het antwoord krijgen dat je wenst. 

   

  Er wordt dan niemand over 1 kam geschoren. Dat is bullshit.

 105. Advocatus Diaboli

  Ik wantrouw bestuurders als Van der Laan en Van Aartsen. En hoeveel meer van dit soort dhimmies vinden we op hoge plaatsen in onze overheid?

 106. Johanna

  U  haalt het Oude Testament erbij bij gebrek aan beter. Christenen leven naar de Bijbel als ze dat al doen.  Zijn moslims bang voor de christenen? Waarom komen ze dan met miljoenen tussen de Joden en de christenen wonen?Ach Beukman, u bent er weer met uw demoniseren van de PVV. Meer hebt u niet.

  In islamitische landen  hebben al heel veel islamitische buurmannen  hun christelijke  en of Joodse  buurmannen (gezinnen) uitgemoord.  Wetenschappelijk onderzoek Ruud Koopmans ” in West Europa  is de toestand veel alarmerender dan de meeste politici ons doen geloven”. Sluit uw ogen maar zoals Mark Rutte (VVD) , Diederik Samsom en Eberhard van der laan (PvdA) en nog meer van die ontkennende partijen. De wereld zal er niet beter op worden.  Fundamentalistische, religieuse  moslims worden wel versterkt in hun mening.

 107. Johanna

  Johanna 13:22 is bedoeld voor BEUKMAN.

 108. Johanna

  BEUKMAN 12:05   Nee Beukman, ik kan niet begrijpen dat uw buurman geen afstand kan nemen van  grote bloeddorstige moordenaars die iedereen met een andere mening o.a.  Joden, christenen  dagelijks aan het uitmoorden zijn.

 109. obligan

  Eberhard van der Laan …….nooit van gehoord.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.