Turkse premier: vliegtuigen kwamen niet uit Turkije!

ISIS.

De Turkse premier Ahmet Davutoglu ontkent dat het Turkse luchtruim gebruikt is om aanvallen uit te voeren op ISIS en Al-Nusra. Of beter gezegd:

Turkije ontkent dat vanuit zijn luchtruim aanvallen zijn uitgevoerd. Vanochtend meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dat toestellen vanuit Turkije aanvallen hebben uitgevoerd nabij de door IS ingenomen grensstad Kobani. 

Turkse medewerkers van premier Ahmet Davutoglu’s beweren nu dat de zuidelijke Turkse luchtmachtbasis in de stad Incirlik, die door de VS wordt geleid, niet is ingezet. 

Oh dit kon weleens heel interessant worden. Turkije wil namelijk echt geen ruzie met ISIS en Al-Nusra (daar zijn verschillende verklaringen voor te geven, van ideologie tot strategie tot geopolitiek). Als die organisaties ervan overtuigd zijn dat Ankara de Amerikanen wel degelijk toestemming heeft gegeven om de basis in Incirlik in te zetten zullen zij zich echter razendsnel tegen Davutoglu en dus tegen Erdogan keren. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.