VS passeren NL bij strijd tegen IS

Geen categoriesep 09 2014, 13:00
'Genoeg van NL symboolpolitiek'
Tot grote verbazing van premier Rutte hebben de Verenigde Staten hem gepasseerd bij de vorming van een internationale coalitie tegen de terroristische barbaren van IS. De VS hebben wel het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Denemarken, Turkije, Polen, Canada en Australië gevraagd om toe te treden. Nederland zou daar heel graag bij hebben willen horen, maar is dus overgeslagen.
Volgens directeur Rob de Wijk van het Haags Centrum voor Strategische studies is dit een belangrijk politiek signaal. De Verenigde Staten zijn politieke symboolbijdragen van Nederland volgens hem zat. Tegen de Volkskrant zegt De Wijk:

"Daarom is er steeds vaker sprake van coalities van landen die niet alleen willen, maar ook kunnen. Dat zag je al in Libië".

Maar minister-president Rutte is verbaasd. Hoe zit het met diens internationale politieke antenne's? Tijdens de stoelendans in Brussel liet hij zich ook al verrassen. Maar ja, een premier die liever het geld wegschenkt aan de bodemloze putten van 'ontwikkelingshulp' in plaats van onze defensie op peil te houden, mist niet alleen een internationale politieke antenne, maar ook een nationale.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten