VS passeren NL bij strijd tegen IS

‘Genoeg van NL symboolpolitiek’

 

Tot grote verbazing van premier Rutte hebben de Verenigde Staten hem gepasseerd bij de vorming van een internationale coalitie tegen de terroristische barbaren van IS.  De VS hebben wel het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Denemarken, Turkije, Polen, Canada en Australië gevraagd om toe te treden. Nederland zou daar heel graag bij hebben willen horen, maar is dus overgeslagen.

Volgens directeur Rob de Wijk van het Haags Centrum voor Strategische studies is dit een belangrijk politiek signaal. De Verenigde Staten zijn politieke symboolbijdragen van Nederland volgens hem zat. Tegen de Volkskrant zegt De Wijk:

“Daarom is er steeds vaker sprake van coalities van landen die niet alleen willen, maar ook kunnen. Dat zag je al in Libië”.

Maar minister-president Rutte is verbaasd. Hoe zit het met diens internationale politieke antenne’s? Tijdens de stoelendans in Brussel liet hij zich ook al verrassen. Maar ja, een premier die liever het geld wegschenkt aan de bodemloze putten van ‘ontwikkelingshulp’ in plaats van onze defensie op peil te houden, mist niet alleen een internationale politieke antenne, maar ook een nationale.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. M. Brandenburg

    Misschien heeft dat er mee te maken omdat je partners bent, en zoals Nederland al afhankelijk is van Engeland om Ruschische oorlogsbodems uit onze watere weg te escoorteren, zo hebben we straks ook de hulp van hen nodig wanneer het compleet fout gaat in Nederland. Dan is het fijn als je partners weten dat jij er ook staat wanneer zij jou nodig hebben. Jammer genoeg denken de meeste NEderlanders maar één kanbt op en dat is zichzelf. En dan bedoel ik vooral met het handhaven van vrede en het stoppen van massamoord en genocide. Blind miljarden per jaar in de zakken van dictators stoppen en het ontwiikkelingshulp noemen daar heeft men geen problemen mee, zoals men ook geen problemen heeft miljonairs te maken van alarmisten die met theorien die nog nooit zijn bewezen, en waar de natuur momenteel laat zien scheit aan te hebben, van ons belastinggeld. Nee dan maakt niemand zich druk, wanneer het gaat om miljarden verbranden aan linkse ideologien dan is er niets aan de hand dan zijn we graag haantje de voorste, terwijl we weten dat we enkel die vette socislisten nog rijker maken en het volk steeds armer.

  2. Henk

    Ik snap niet waarom Nederland bij dit soort missies altijd haantje de voorste wil spelen. We hebben nauwelijks een budget voor defensie, stellen allerlei belachelijke eisen en dan verwacht men ook nog dat andere landen Nederland serieus nemen. Spanje, België en Noorwegen doen toch ook niet mee en daar wordt vast niet zo gemauwd dat ze niet gevraagd zijn. Het wordt tijd dat Nederland eens haar plaats kent in de wereldgemeenschap.   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.