Anjem Choudary is vrij om moslims te radicaliseren

De Britse overheid valt hem af en toe lastig, maar dat is het dan wel.

Anjem Choudary is één van de bekendste moslims van Groot-Brittannië. Niet omdat hij een geweldige zakelijke carriere heeft opgebouwd, of omdat hij de integratie van allochtone moslims wil bevorderen, maar omdat hij een radicaal pur sang is, die een behoorlijke supportersschare heeft vergaard.

Tegenwoordig kent iedereen hem als de grootste ISIS-ronselaar in Engeland. Hij maakt geen excuses voor de terroristische organisatie; sterker nog, hij vindt dat ze prima bezig zijn. Ze doen wat hem betreft wat de Islam eist van haar volgelingen; prima dus. 

De Washington Post heeft een interview gepubliceerd met deze haatbaard die al jaren opereert vanuit het Verenigd Koninkrijk. Meer dan wie ook is hij ervoor verantwoordelijk dat veel jonge Britse moslims geradicaliseerd zijn en afgereisd zijn naar het door ISIS-bezette gebied. Geen mens die eraan twijfelt dat Jihad John – de ISIS-terrorist die de onschuldige gijzelaars steeds onthoofd – één van Choudarys grootste fans is.

Ik citeer Choudary zelf maar even:

“We believe there will be complete domination of the world by Islam,” says the 47-year-old, calmly sipping tea and looking none the worse for having been swept up in a police raid just days earlier. “That may sound like some kind of James Bond movie — you know, Dr. No and world domination and all that. But we believe it.”

Daar voegt hij aan toe dat hij ervan overtuigd is dat de gewapende strijd nog maar net begonnen is, en dat westerse landen er uiteindelijk ook aan moeten geloven. In een paar jaar tijd zal de zwarte ISIS-vlag ook wapperen boven Number 10 Downing Street en het Witte Huis.

Dat soort uitspraken zijn natuurlijk vreselijk. Choudary is een islamofascist – een islamitische nazi – die juicht als onschuldige niet-moslims worden afgeslacht. Erg. Heel erg.

Maar wat dit verhaal zo mogelijk nóg erger maakt is het feit dat hij gewoon door kan gaan met het verspreiden van haat, het aanmoedigen van geweld, en het indoctrineren van jonge moslims. Zoals de Washington Post uitlegt:

But even as a coalition that includes Britain and the United States wages war on the Islamic State, Choudary and other enablers remain free to spread their seductively messianic ideology on the streets of the United Kingdom and globally, through the Internet. They do so by taking advantage of the very rights they condemn as un-Islamic and by using their considerable charisma to lure lost souls.

Een medewerker van MI6 laat weten dat mensen zoals Choudary heel moeilijk te pakken zijn omdat ze de grenzen van de huidige wetgeving goed in de gaten houden. “These guys are very good at knowing where the limits of the law lie,” aldus Richard Barrett, een voormalig contraterrorisme directeur van MI6. “They’re also very slick, very plausible and very persuasive.” Natuurlijk weet de staat precies wat Choudary uitvoert, maar, is de klacht, er kan zo verdomd weinig aan worden gedaan.

Vorige maand kwam Choudary even in de problemen toen de politie hem meenam naar het bureau op verdenking van aan terrorisme gerelateerde misdrijven, maar een dag later liet men hem alweer gaan. Zo gaat het steeds weer: hij zet een groepering op, die wordt vervolgens illegaal verklaard, waarna hij de groep ontbindt… en een nieuwe creëert, met dezelfde mensen, dezelfde denkbeelden, dezelfde structuur, maar een andere naam.

Deze haatbaard vindt dat zelf fan-tas-tisch. Ja, de meerderheid van de radicale moslims in Engeland die aanslagen hebben gepleegd of die de wet met voeten hebben getreden zijn leden geweest van één van zijn vele netwerken, maar hé, bewijs maar eens dat hij erachter zit:

“You need sufficient evidence,” he says, as numerous admirers stop by to vow their support. “And they have no evidence whatsoever.”

Zijn strategie is simpel: hij jut moslims op om in actie te komen door continu te spreken over de noodzaak van de jihad en keer op keer te herhalen dat terrorisme verdedigbaar, nee, eervol zelfs!, is, maar als een onderknuppel daadwerkelijk iets doet beweert hij niet betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding en de uitvoering:

“If you look at the people who have been through Choudary’s organizations, it’s deeply worrying. And his role has been pivotal,” said Nick Lowles, Hope Not Hate’s chief executive. “There’s no evidence that he’s directly implicated in these plots. But he gives the ideological justification for jihad, for war against the West. And around him are figures who are much more involved in sending people to Syria or encouraging people to go to terrorist training.”

Het gevolg: de Britse staat kan hem niets maken.

Ondertussen gaat hij dus door met het verspreiden van zijn hatelijke en gewelddadige denkbeelden. Iedere dag zijn er weer meer Britse moslims die af willen reizen naar het door ISIS-bezette gebied om daar onschuldige andersdenkenden af te slachten, en dat allemaal omdat Choudary ze geïndoctrineerd heeft.

Dit is te gek voor woorden. Een democratie moet zichzelf kunnen verdedigen. De rechtsstaat zonder zelfsverdedigingsmechanisme tegen dit soort gekken is niets waard.

Premier David Cameron en zijn Tories moeten er alles aan doen om Choudary alsnog aan te pakken (en het land uit te zetten na een lange, lange gevangenisstraf). Pas de wet aan, infiltreer zijn netwerk, luister hem en zijn vrienden af… doe alles wat nodig is om hem definitief uit te schakelen. En als het bewijs dan nog niet rond komt. Ach. Tsja. Ongelukken gebeuren nu eenmaal, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Phoenix

  “Rotschrikken”, “boos worden”, “vuistjes ballen”, “woede”: wat een enorme fantasie zeg, psychologen zouden dit projectie noemen. Maar ja, het voor zoete koek slikken van al die onzin in de bijbel gaat vaak gepaard met zulke krampachtige superioriteitsfantasieën. De lange preken komen er alweer aan.

 2. Gielah

  Ik haal even aan uit bovenstaand artikel:

  ‘We believe there will be complete domination of the world by islam’.

   

  Als onze overheden niet ophouden dit soort lieden te tolereren en zelfs te faciliteren, gaat die beroerde profetie straks inderdaad in vervulling.

  Bovendien vertelt het laatste Bijbelboek, het boek Openbaring, hetzelfde.

  Dat vreselijke bestel, dat dan komt, is daar een oordeel van God over de wereld.

  De islam valt dan te bezien als een gesel in de hand van God, omdat de wereld Hem en Zijn waarheid, gerechtigheid, liefde en vrijheid niet bliefde… zodat de wereld dan ervaren kan wat het betekent, om te moeten zuchten onder het volstrekte tégendeel van wat Hij haar gunde.

   

  In Openbaring heet dat bestel:  het rijk van de antichrist.

   

  We lezen hoe mensen, die zich niet aan die wrede orde onderwerpen, onthoofd zullen gaan worden.

  Bij wlke ideologie komt onthoofden ook al weer ook vaak voor??

   

  In feite zien we de islam vrijwel ongehinderd opstomen, alsof een vreemde, onbegrijpelijke inertie over de mensheid en haar overheden heen ligt.

   

  Apocalyps, mensen!

  Het einde van een groot aantal rijken, waarin het onrecht altijd weer het laatste woord had.

   

  Wat daarna komt…. dat zal onvoorstelbaar veilig en heerlijk zijn.

  De islam is een ( tijdelijke)  gesel.

  Daarna zal niemand zich dat beroerde systeem ook maar herinneren.

  Genoeg is genoeg!

   

 3. fredvdB

  Wat kunnen we als westen (Satan) daartegen doen? In de Koran staat dat (wij) ongelovigen de moslims zullen pogen te overtuigen van onze goede bedoelingen: daar worden moslims juist voor gewaarschuwd.

  En daarnaast is het doel van de EU-sekte te Brussel om zoveel mogelijk van die democratische “vrijemarkt” islamieten binnen te slepen. Die moeten niets hebben van “communistische” Aziaten of  Russen of “katholieke” Zuid-Amerikanen, of “anti” Abrahamistische Hindoes of Boeddisten? Overigens ook allemaal Satanisten natuurlijk.

  Ideologisch gezien hebben die Choudary en de EU-sekte ook nog eens veel gemeen: ze zijn sterk overtuigd van hun eigen gelijk. Soms denk ik wel eens: “Misschien wel in elkaars gelijk?” Hopelijk niet.

 4. henk vintage

  In die kringen zouden veel meer ongelukken moeten gebeuren, sterker nog er zou een geheim genootschap ongelukken moeten bestaan.

 5. Wilhelmson

  Haat om haat. We oogsten wat we zaaien, komt in mij op.

   

  De haat voor onze eigen cultuure, voor onze eigen religie ,tradities , familie , land, streek en volk wreekt zich nu via diegenen die wij als het bewijs en succes van alle het vorige naar voren brachten.

   

  Wij vergeten dat zij ,als wraak engelen,  ook mensen zijn, en minder dan wij akzpeteren om ontvoogd zijn van hun religies, tradities, familie, land streek en volk.

   

  Velen van hen vinden zichzelf  terug in een meest extreme puriteine vorm van hun godsdienst, Zij denken meer nog dat het beleven van die tradities beschreven in de 6e eeuwse koran, hen meer dan het geloof alleen, zal redden. 

   

  Waar zijn wij , zij dan verkeerd gegaan ? 

 6. fredvdB

  Ja, dat denk ik ook, het streven is dat we onszelf opheffen. Waarschijnlijk staat die foto van Choudary model bij die EU-sekte in Brussel voor het uniform en het uiterlijk van de post apocolyptische wetshandhavende EU “bobby”.

  Waarschijnlijk krijgen die salafistische buurtwachten -die dat tenue al dragen en die inmiddels in diverse steden binnen de EU opduiken- waarschijnlijk dikke bakken EU-subsidies met als doel om ons te integreren.

 7. baksteen

  De Nederlandse overheid valt ze af en toe lastig, maar dat is het dan wel.

 8. Lia@DDS

  Ah, wel…. leven en laten leven. 

  Maar Michael, met je laatste opmerking laat je me heel erg schrikken! 

  Zeker in de wetenschap dat je behoorlijk fel gekant bent tegen uitspraken van ene GW, waar je van over je nek gaat. ……

  vreemd.

 9. jantje

  En dan?

  Wat is dan hun plan?

  Elkaar de kop afhakken totdat er eentje, de enige ware overblijft?

  Als islam over de wereld heerst dan vergaat zij.

   

   

 10. Phoenix

  @Skeptic: je haalt me de woorden uit de mond, nu kunnen we weer eindeloze preken over de bijbel en de eindtijd (die kennelijk alweer voor de zoveelste keer begonnen is) tegemoetzien.

 11. Anne de vries

  Ik ben blij dat mevrouw Gielah weer terug is!

 12. Gielah

  Dank u wel, @Anne de Vries.

   

  Overigens tragi-komisch om op te moeten merken, dat in een tijd waarin de gánse wereld onder het juk van de wrede islam lijkt te komen liggen… en dat in sneltreinvaart…

  ongehinderd door welke overheid dan ook… en met ( alsof dit al niet erg genoeg was) ook nog eens een zich uitbreidende en minstens zo dodelijke epidemie van ebola..

  er mensen zijn die – op de rand van de eeuwigheid staande dus –

  zich rotschrikken als een christen erop wijst dat dit allemaal voorzegd is,

  al eeuwen voorheen,

  maar dat …. en dat is het góede nieuws….ná het rijk van de antichrist er eindelijk vrede en gerechtigheid komen gaat.

   

  Men wordt dan boos.

  Men schampert.

  Men balt machteloze vuistjes.

   

  Dat de profetieën aan het uitkomen ZIJN, dat kan iedereen met hersens, christen of niet-christen, zien en constateren.

  Daar is geen hogere wiskunde voor nodig.

  Desondanks WIL men het niet zien, want áls God bezig is zijn Bijbelse scenario tot uitvoering te brengen…. o jee… dan zou Hij óók weleens kunnen bestáán…. en dat is eng en dat krenkt hun tróts… want hebben ZIJ hem niet altijd met veel pathos dood verklaard…. en dan nu dit?

  De woede spát van hun reactie af.

  Zij zien dit als een persoonlijke afgang.

   

  Maar dat er ná de ramp, die nu dus al aan het uitkomen IS…

  het meer dan waarschijnlijk… ja, eigenlijk zéker… is,

  dat de belofte van een erna komend rijk van recht en gerechtigheid dan óók, eveneens… uit zal gaan komen…

  dat alle dingen NIEUW zullen worden..

  alle tranen van de ogen afgewist, geen dood of rouw of kwaad meer…

  die hoop mag er dan ook niet van hen zijn, want die trots van hen … die enorme trots  (‘… ik heb het altijd beter geweten..’ ).. die trots dooft ook de hoop.

   

  Nu ik er over nadenk is hun reactie toch eigenlijk meer tragisch dan komisch.

  Die heeft ook niets met vrijheid of intellect te maken.

  Het is één groot NEE tegen Hem, die de wereld én henzelf wil redden.

   

   

 13. Dikke Deur

  Zijn er niet wat “zimmer frei” in Guantanomo Bay?

 14. Pimsch

  Blij dat Gielah weer terug is. En een valse godsdienst kun je niet anders bestrijden dan met een ware godsdienst.

  Natuurlijk is geen enkele godsdienst geheel bewijsbaar met de klassieke zwart-wit logica. Niemand kan zeggen: ik weet zeker. De werkelijkheid alsmede onze gevoelswereld en de metafysica komt meer tot zijn recht met de wet van de uitgesloten derde: tussen zwart en wit zit grijs. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Vals_dilemma

  Ook justitie en zelfs moderne programmatuur houdt rekening met begrippen als waarschijnlijk, weet niet, mogelijk, niet uitgesloten, etc. Robotten met zulke logica (fuzzy logic) kunnen wel voorwerpen laten balanceren; die met alleen true/false kunnen dat niet.

  Terug naar de Islam. Deze godsdienst is aantoonbaar te weerleggen: 1) aan de hand van de Bijbel en met name het Nieuwe Testament, 2) de contradictie dat de Koran volmaakt is, terwijl oude verzen worden achterhaald door nieuwere verzen, 3) de verering van de Hadith ofschoon de boodschapper van Allah nooit heeft beweerd volmaakt te zijn. Deze weerleggingen worden door moslims niet geaccepteerd, omdat het gedachtengoed vastligt in hart en hoofd.

  Op het internet is genoeg te vinden, zoals hier: Answering Muslims

  Ik denk dat veel moslimse immigranten in psychisch en emotioneel conflict komen met het Westen. Enerzijds de jaloerse en theocratische Allah en anderzijds de vrijheid, democratie en het seculiere Christendom. Voor sommigen een hoerige en machteloze vrijheid. Het wordt dan radicaal kiezen en zeker geen delen. Om uit de vulkanische frustratie te komen. Hun geloof en gedrag wordt veelal afgewezen, hetgeen wrok genereert. Onderschat ook niet de sexuele frustratie: de getinte mannen zetten hun zinnen op in hun ogen onkuise blanke vrouwen, maar kunnen deze makkelijke prooi niet veroveren. Ook een belangrijke afwijzing die diep doorwerkt.

  De oplossing is: 1) omvangrijke afvalligheid van de Islam met eventuele bekering tot het Christendom, 2) massaremigratie

 15. Skeptic

  We zijn er enige tijd van verlost geweest maar Gielah is weer terug van weggeweest. Ik geloof niet dat je godsdienstwaanzinnigen met godsdienstwaanzin van een ander merk kan bestrijden. 

 16. dirkse

  Inderdaad: voor de islam hoeft men niet veel angst te hebben, die is relatief zwak. De echte angst is voor onze ruggengraadloze en laffe bestuurders, die het rottingsproces van onze samenleving negeren.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.